Jump to content

Εμφύτευση φακών επαφής


Roadrunner

Recommended Posts

Οριστική λύση σε όσους υποφέρουν από βαριάς μορφής μυωπία έρχεται να δώσει μια νέα γενιά φακών επαφής που θα εμφυτεύονται στο μάτι. Η εμφύτευση των φακών γίνεται με μία μικρή τομή στο μάτι του ασθενούς και τοποθετείται μπροστά από τον φυσικό φακό. Το μικροσκοπικό πλαστικό εμφύτευμα λειτουργεί όπως ο φακός μιας φωτογραφικής μηχανής, που τον περιστρέφει ο φωτογράφος για να εστιάσει σε ένα αντικείμενο. Ο φακός-εμφύτευμα δημιουργήθηκε ως εναλλακτική λύση στα γυαλιά, τους συμβατικούς φακούς επαφής και τις επεμβάσεις με λέιζερ. Προς το παρόν, οι νέοι αυτοί φακοί προορίζονται για όσους έχουν πολλούς βαθμούς μυωπίας και δεν μπορούν να υποβληθούν σε εγχείρηση με λέιζερ.

mati.jpg

Στην Ευρώπη, η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται ήδη και οι φακοί, με την ονομασία Artisan, κατασκευάζονται από την εταιρεία Ophtec USA Inc. Στις ΗΠΑ, οι φακοί εγκρίθηκαν από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και η επέμβαση αναμένεται να κοστίζει 3.000-4.000 δολάρια για κάθε μάτι.

Ωστόσο, η FDA ζήτησε από την εταιρεία να παρακολουθήσει επί μία πενταετία τους ασθενείς μετά την εμφύτευση των φακών, προκειμένου να ερευνηθούν ενδεχόμενες παρενέργειες.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarup Αυτό κι αν θα είναι ενδιαφέρον... ;)

embaaaembaaaembaaa:P:P:P:bloodomen::bloodomen::bloodomen:

εγώ μόνο τα γυαλιά ηλίου γνωρίζω... και δε θέλω να μάθω τίποτα άλλο emdevil

μέ ένα laserακι κάνεις δουλεία σου :D

Οι γιατροί βέβαια θα μας πουν περισσότερα B)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ααααααααααχ ... τι το 'θελα και πήγα το καλοκαίρι στην Πούντα με φακούς; εεε; :withstupid: Τι θα γίνει με το laser ρε γιατροί;;;;;; :wacko:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarright Προς μάνατζερ: Πολύ μου τη λες τελευταίααααα :splaaaats: Σε σοπράνο απευθύνεσαι μην το ξεχνάς! emdevilemiloveyou

emarright Προς Δρ7: και βρίσκεις και το μπελά σου... :P:P:P

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.