Jump to content

Lo Fi Version


KonstantinosMD

Πώς σας φαίνετε η ιδέα της πρόσβασης στο φόρουμ από το κινητό σας?  

26 members have voted

  1. 1. Πώς σας φαίνετε η ιδέα της πρόσβασης στο φόρουμ από το κινητό σας?

    • Πολύ ωραία! θα το χρησιμοποιήσω αν το υποστηρίζει το κινητό μου
      14
    • Καλή γενικά, αλλά δε νομίζω να την χρησιμοποιήσω
      8
    • Δεν ξέρω
      0
    • Δε με ενδιαφέρει καθόλου
      4


Recommended Posts

Λοιπόν, κάτω κάτω στο φόρουμ στο κέντρο περίπου, γράφει Lo Fi Version.

Οι περισσότεροι θα το έχετε δει και πιθανώς να έχετε κάνει κλικ και επάνω του.

Θα παρατηρήσατε τότε, ότι σας βγάζει το φόρουμ χωρίς καθόλου γραφικά. Δηλαδή κυρίως κείμενο (Low Fidelity Version σε αντίθεση με το κανονικό που λογικά θα το χαρακτηρίζαμε High Fidelity Version).

Που βοηθάει αυτό?

Το φόρουμ χωρίς γραφικά αλλά μόνο κείμενο σημαίνει πως τα δεδομένα που ζητάτε από το ίντερνετ και σας στέλνει ο σέρβερ είναι περιορισμένα σε όγκο όσο είναι δυνατό.

Δηλαδή εκεί που κάθε σελίδα είναι αρκετές 10άδες kilobytes, στην LoFi είναι εξαιρετικά μικρότερες, δηλαδή πιο "ελαφριές"....

Αυτό βοηθάει κυρίως στο εξής: Στην πρόσβαση του φόρουμ από κινητά τεχνολογίας GPRS και πάνω μέσω του Browser που έχουν ή από palmtops που συνδέονται ασύρματα μέσω κινητού πάλι στο δίκτυο.

Στην Ελλάδα δε ξέρω πόσο συνηθισμένη είναι ακόμη αυτού του τύπου πρόσβαση στο διαδύκτιο, αλλά επειδή στο εξωτερικό έχει αρχίσει να είναι εξαιρετικά δημοφιλής, η νέα έκδοση του Board αναγκαστικά την υποστηρίζει.

Φυσικά με το κινητό σας μπορείτε να συνδεθείτε και στην κανονική έκδσση του φόρουμ, αλλά

1. πολύ πιο αργά

2. η πλοήγηση σε ένα περιβάλλον φτιαγμένο για αναλύσεις οθόνης υπολογιστή είναι δύσκολη στις οθόνες των κινητών

3. μεγαλύτερος όγκος δεδομένων σημαίνει και μεγαλύτερο κόστος

Έτσι, πχ ας υποθέσουμε ότι κάποιος είναι διακοπές, δεν έχει υπολογιστή και θέλει να ρωτήσει ή να δει αν βγήκε κάποιο μάθημα ή να δει το νέο πρόγραμμα πτυχιακής ή ό,τι άλλο...

Πηγαίνει στο κινητό του, επιλέγει την πλοήγηση στο ίντερνετ και επιλέγει να βάλει ένα νέο URL...

Αυτό θα είναι http://www.greekmeds.gr/forum/lofiversion/index.php

Σε ελάχιστα δευτερόλεπτα θα του εμφανιστεί στην οθόνη του κινητού η κεντρική σελίδα του φόρουμ, με μόνο κείμενο.

Το δοκιμάσαμε εμείς και δουλεύει εξαιρετικά γρήγορα, ενώ το κόστος δε ξεπερνάει αυτού ενός τηλεφωνήματος κάποιων δευτερολέπτων μέσα στις άκρες.

Καλή πλοήγηση λοιπόν και από τα κινητά σας! :) :) :)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Όντως, δουλεύει κι από ετούτη τη μεριά. Μολονότι ότι έχω Ελληνικό κουνητό (7250i), το κείμενο εμφανίζεται σε αλαμπουρνέζικη κωδικοσελίδα. Ποιός έχει το σφάλμα, η ΑΤ&Τ ή το encoding της σελίδας;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

το encoding είναι GREEK (ISO-8859-7).Η Αγγλική έκδοση είναι ISO-8859-1

Οφείλω να ομολογήσω ότι το δοκιμάσαμε πριν κάνουμε την αλλαγή του encoding, οπότε τα έδειχνε και σε εμάς αλαμπουρνέζικα (γιατί η σελίδα ήταν γραμμένη Ελληνικά, ενώ το μήνυμα που πέρναν οι υπολογιστές είναι ότι ήταν Αγγλικά - δε το λέω για σένα Lefkander, αλλά για όσους δεν ξέρουν από encoding και μπορεί να διαβάσουν το θέμα αργότερα :) ).

Αλλάξαμε το encoding στο αντίστοιχο ελληνικό και υποθέσαμε ότι θα δουλεύει μια χαρά τώρα. Θα το ξανακοιτάξουμε σήμερα το βράδυ και θα δουμε αν φταίει το κινητό σου ή το encoding..... (δε νομίζω να φταίει η AT&T.... εκτός και αν τα δεδομένα για τα encoding είναι στις sim και όχι στο κινητό...δε ξέρω! :) )

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Παιδιά πριν λίγο μπήκα και εγώ με το κινητό,συνδέθηκε κανονικά στη σελίδα,αλλά έδειχνε κάτι "κινέζικα".Πιστεύω ότι τα περισσότερα κινητά που κυκλοφορούν δεν υποστηρίζουν την ελληνική-ISO κωδικοποίηση.Δεν ξέρω μήπως τα πολύ τελευταία κινητά π.χ. αυτά με το i-mode,έχουν τη δυνατότητα να υποστηρίζουν και την ελληνική κωδικοποίηση.Αν κάποιος από εσάς έχει τέτοιο κινητό ας το δοκιμάσει και ας μας πει..

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarup μπήκαμε πριν από μερικές ώρες από το Sony Ericsson K700 Vodafone Live του Σαράντου και φαινόταν κανονικά.

Οπότε μάλλον είναι θέμα κινητού. Τα τελευταία κινητά από ότι φαίνεται (Vodafone Live, I-Mode, TIM πώς το λένε) λογικά το υποστηρίζουν... τώρα για τα λίγο πιο παλιά.... μάλλον όχι!

:(:(

Πάντως για πείτε... πώς σας φαίνεται σαν υπηρεσία? Υπάρχει περίπτωση να την χρησιμοποιήσετε? Σας αρέσει? Την θεωρείτε ενδιαφέρουσα? :) (μου φαίνεται θα βάλω και poll για το θέμα, έτσι απλά να μαζέψουμε απόψεις!)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Νταξ...προσωπικά πιστεύω πως είναι ψιλο-υπερβολή...δλδ δημιουργούμε νέες ανάγκες εκεί που δεν υπάρχουν...σιγά δλδ μην έχω τόοοση αγωνία για ένα θέμα και να πρέπει σώνει και καλά να τσεκάρω τη λεπτομέρεια αυτή από το κινητό μου... :wub:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Συμφωνώ με 7.. Γενικότερα δε νομίζω να χρησιμοποιήσω net από το κίνητο, οτιδήποτε χρειάζομαι το μαθαίνω με ένα τηλέφωνο πολύ πιο γρήγορα και κατευθείαν στο ψητό, άρα και πιο οικονομικά. Γενικότερα, όλες τις παπαριές των καινούριων κινητών δε νομίζω να τις κάνω ποτέ τίποτα, ας πούμε θα προτιμήσω να πάρω κινητό ΧΩΡΙΣ φωτογραφική, αν θέλω ψηφιακή παίρνω μια με απείρως καλύτερη ανάλυση.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Στο πολύ άμεσο μέλλον που οι χρεώσεις θα γίνουν ψιλοτσάμπα θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα εναλλακτική.

Η ιδέα του άμεσου posting επίσης είναι πολύ καλή (δεν ξέρω πόσοι βέβαια θα την αξιοποιήσουν χεχεχε).

Υπάρχει μια σκέψη να φτιάξουμε μια τροποποιημένη wap έκδοση (με δυνατότητα να δεις τίτλους των τελευταίων 15 ποστ πχ) για λιγότερο "ιντερνετικά" κινητά, καθώς και μια έκδοση προσαρμοσμένη στο i-mode που μπορεί να γίνει και i-μόδα αν συνεχίσει την προώθηση η Cosmote και στρώσει τις στάνταρ προσφερόμενες υπηρεσίες.

Πάντως αυτό που λείπει στην πραγματικότητα από το κινητό-ασύρματο ίντερνετ είναι οι υπηρεσίες και η ταχύτητα... Δε βλέπω πχ το λόγο κάποιος από τις διακοπές του, που δεν έχει το βίτσιο να κουβαλά notebook pc, να μη χρησιμοποιήσει το κινητό του για να κάνει σχεδόν τα ίδια. Και αν το τηλεφώνημα είναι του στυλ "κοίτα το φόρουμ και πες μου αν έχει βγει αυτό", μάλλον το συνολικό κόστος τηλεφωνημάτων κλπ είναι μεγαλύτερο από ένα κλικ κλικ από το κινητό.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Καλά το νέα κινητά, αλλά εγώ που είχα δώσει ένα σωρο λεφτά για να πάρω ένα που μόνο καφέ το πρωί δεν έκανε, όλο προβλήματα μου παρουσίαζε. Με το φύσημα, πάθαινε κολλήματα. Μέχρι που έπεσε σε ένα κυματάκι σε μια ερημική παραλία της Κεφαλλονιάς και πάει :( Ζήτω τα παλιά καλά ανθεκτικά κινητά. :antegeia:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δεν ξέρω για τα παλιά καλά κινητά (πχ για το 6110) αλλά τα καινούρια καλά κινητά (αυτά που ΔΕΝ είναι Sony-Ericsson=Πέταξον) δεν διαβάζουν ΑΥΤΗ τη lofi version. Δεδομένου ότι το κινητό ΔΙΑΒΑΖΕΙ Ελληνικά, και δεν είναι θέμα δικτύου (όπως πχ τα sms που ό,τι δεν καταλαβαίνει από Ελληνικούς χαρακτήρες απλά δεν το στέλνει, με αποτέλεσμα sms που λαμβάνει με Ελληνικά να χρειάζονται manual αποκωδικοποίηση (τι να σημαίνει άραγες το "*A* ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - agglika - *A*" (ΌΠΟΥ *=ΚΕΝΟ) και ο ποιητής ήθελε να πει "Πάω να φάω" - Όντως, ώρα είναι...). Και μετά δεν είχε δίκιο η ΑΡΙΣ-ΠΑΦ που έλεγε "Ένας είναι ο εχθρός, ο καπιταλισμός..."

Δεδομένου λοιπόν ότι δεν φταίει το έρμο το κινητό (άμα είχε option να αλλάζεις τις κωδικές σελίδες σιγά και μην δεν το είχα ανακαλύψει...), μπας και χρειάζεται κι άλλο μαστόρεμα το Lofi ή όποιος θέλει να κάνει τον κώτσο-νενέ με wifi, GPRS και μπιιιπ καλυβιώτικα, από αύριο με το Sony-Ericsson του? Και δε μου αρέσει και το design ρε γμτ...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Παρεπιπτόντως, όντως είναι σαν να βλέπω στο browser το κείμενο σε άλλη κωδικοσελίδα από αυτή που είναι ρυθμισμένος (ο βρουσερ). Που υπάρχει ένας πίνακας με τις συμβατότητες των κινητών σε τέτοιες σαχλαμάρες (Αν φανταζόμουν ποτέ το 95 που μπήκα στη σχολή ότι θα καταλάβαινα τέτοια κουβέντα, θα είχα ήδη κάνει χαρακίρι...)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarup αν τα λίγο πιο παλιά κινητά τα μόνα που καταλαβαίνουν από ελληνικά είναι οι unicode ελληνικοί χαρακτήρες... τι να κάνω εγώ? :huh::huh:

δε ξέρω..... το ομολογώ... :unsure:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 6 months later...

Χαχ, τώρα το είδα αυτό το thread και τώρα συνειδητοποίησα γιατί δε μου απάντησες όταν έστειλα μνμ για τα wireless fora... :)

To χρειαζόμουν κάτι τέτοιο, μπαίνω συχνά απ'το κινητό.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σπέραααα

Προφέσορα καλά έκανες και το ξέχαψες γιατί και ε΄γω μπαίνω συχνά απο το κουνητό

Μόλις το δοκίμασα και τα ελληνικά είναι μια χαρά.. μπήκα με τον opera και δεν έκανε autowrap το κείμενο αλλά καταλάβαινα μια χαρά!

Θα το δοκιμάσω και με άλλον browser και θα σας πω :):D

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

To δοκίμασα με το Nokia 6600 μου αλλά δε βγαίναν οι χαρακτήρες. Βέβαια το κινητό μου δεν έχει ελληνικά απ'τη μάνα του και δε γνωρίζω αν παίζει ρόλο αυτό, αν και ο Opera λογικά δεν θα έπρεπε να είχε πρόβλημα καθώς άλλα site τα βλέπω.

Έχω μια προσφορά από τις 18 ως τις 8 δωρεάν GPRS/UMTS σύνδεση και μπαίνω συχνότατα απ'το κινητό. Το lo-fi είναι πολύ χρήσιμο.

Κρίμα που τουλάχιστον ο Opera 6.20 για S60 Symbian είναι απαράδεκτος όσο αφορά το text wrap των ελληνικών. Ελπίζω ο Netfront ή ο ενσωματωμένος HTML browser του μελλοντικού μου 6680 να μπορεί να τα βγάζει σωστά.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 3 months later...

Παίδες εγώ πάντως με κιούτεκ 8080 κινέζικα βλέπω. Από επιλογές έχω ελληνικά ISO και ελληνικά Windows. Τα δοκίμασα και τα δύο. Yahoo.gr διαβάζει κανονικά.

Υπάρχει κάποια τοποθεσία που θέλετε να κοιτάξω για να σας αναφέρω αν τη διαβάζει?

Επίσης διαβάζει και την κανονική έκδοση του greekmeds...!!!!!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarup try it again..... :P λογικά θα σου βγουν ελληνικά τώρα!
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

το encoding της σελίδας στα ελληνικά...

δεν υπήρχε στο admin panel και έπρεπε εντελώς manually να ανοίξουμε ένα αρχείο και να το κάνουμε! :)

:D

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 year later...

Τεκνάμ, μπήκα με το NEC 410i (αν θυμάμαι καλά) μέσω imode και βγαίνουν και μένα κινέζικα :(

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 9 months later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.