Jump to content

5ο Διεθνές Φεστιβάλ VideoDance 2004


trivialx

Recommended Posts

Εκανε την πρώτη του εμφάνιση πέντε χρόνια πριν στο πλαίσιο του Διεθνούς Μήνα Χορού της Θεσσαλονίκης και έκτοτε πάντα με τη φροντίδα του Οργανισμού του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης μας ταξιδεύει το Σεπτέμβριο, στο μαγικό τόπο όπου οι εικόνες δεν είναι απλώς σε κίνηση αλλά εν... χορώ. Από τις 10 ως τις 18 Σεπτεμβρίου στο Bios της Αθήνας και από τις 17 ως τις 25 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Κινηματογράφου, στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ ταινιών Χορού Videodance είναι γεγονός!

Ταινίες μικρού, μεσαίου ή μεγάλου μήκους βασισμένες σε μια χορογραφία, ταινίες που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σχετίζονται με αυτό που ονομάζουμε χορό, κινηματογραφημένες παραστάσεις χορού ή χορογραφίες που έχουν γίνει ειδκά για την κάμερα, χορογραφίες σημαντικές για την ιστορία του χορού, χορογραφίες που δεν έχουμε δει ακόμα ή που τις έχουμε δει και θέλουμε να τις δούμε ξανά και ξανά! Ταινίες για το χορό, ταινίες που... χορεύουν. Αυτό είναι το Φεστιβάλ VideoDance!

Το πρόγραμμα, παρουσιάζοντας ό,τι πιο καινούργιο και πειραματικό κυκλοφορεί στο διεθνή χώρο των ταινιών χορού, αλλά και αφιερώματα που σχετίζονται με τη μνήμη του χορού όπως έχει αποτυπωθεί στο σελυλόιντ, δίνει την ευκαιρία στο ελληνικό κοινό να έρθει σε επαφή με τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στο χώρο του σύγχρονου χορού αλλά και του πειραματισμού στο πεδίο της εικόνας και της κίνησης. Kάποιες από τις ταινίες έχουν ήδη βραβευτεί σε φεστιβάλ, ενώ άλλες μόλις ξεκινούν την πορεία τους.

Μέσα από την παρουσίαση αυτών των τελευταίων εξελίξεων, το VideoDance αποτελεί ένα πολύτιμο υλικό που διαφυλάσσει τη μνήμη της ιστορίας του χoρού αλλά και ένα υλικό πειράματος, ένα χώρο όπου συναντιούνται ο χορός με τον κινηματογράφο, όπως συναντιούνται στις ταινίες ο χορογράφος και ο κινηματογραφιστής.

Oι κινηματογραφιστές χρησιμοποιούν τόσο το βίντεο όσο και τις νέες τεχνολογίες, για να παραχθεί ένα θέαμα που προεκτείνει την αίσθηση και τις δυνατότητες μιας παράστασης χορού. Εργα λιγότερο ή περισσότερο γνωστών χορογράφων και ομάδων χορού συναντούν την κινηματογραφική ματιά γνωστών και άγνωστων σκηνοθετών. Αλλοτε πάλι οι ίδιοι οι χορογράφοι παίρνουν τη θέση του κινηματογραφιστή. Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι μία έκπληξη που αξίζει να παρακολουθήσουμε.

Το πρόγραμμα του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ ταινιών Χορού Videodance θα ανακοινωθεί σύντομα.

50776_1.jpg

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.