Jump to content

Μουσικός Ιούλιος 2004


zkw

Recommended Posts

ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΙΟΥΛΙΟΣ 2004

«Πέντε ξεχωριστές μουσικές βραδιές οργανώνει το Ελληνικό Φεστιβάλ, στο πλαίσιο του "Μουσικού Ιουλίου", του θεσμού που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου των Φίλων της Μουσικής και πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου.»

mk04n031.jpg

emarright Ρεσιτάλ πιάνου

Ναταλία Μιχαηλίδου

Παρασκευή 16 και Σάββατο 17

Η διακεκριμένη Ελληνίδα πιανίστα Ναταλία Μιχαηλίδου θα δώσει δύο ρεσιτάλ πιάνου με έργα αφιερωμένα στο "ζωογόνο νερό". Το πρόγραμμα και των δύο βραδιών περιλαμβάνει έργα σπουδαίων συνθετών: Σοπέν, Λιστ, Ντεμπισί, Ραβέλ, Κωνσταντινίδη.

- F.Chopin:

Πρελούδιο της «βροχής»

Barcarolle op.60

- F.Liszt:

«Από τα χρόνια του Προσκυνήματος»

Au lac de Wallenstadt

Au bord d`une source

Orange

Venezia et Napoli: Gondoliesa, Canzone, Tarantelle

- C. Debussy

Πρελούδια: «Voiles», «Cathedrale engloutie»

Images: Reflets dans l`eau

Estampes: Jardins sous la pluie

- Isle Joyeuse

I.Albeniz :

Iberia : El Puerto

- M.Ravel :

Jeux d`eau

Gaspard de la Nuit : Ondine

Miroirs : Une barque sur l`ocean

- Γ. Κωσταντινίδης:

Θαλασσάκι

Ένα νερό Κυρά-Βαγγελιώ

emarright Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο

Μαρίνα Φιδέλη μέτζο σοπράνο

Παρασκευή 23 και Σάββατο 24

Το Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο μαζί με τη μέτζο σοπράνο Μαρίνα Φιδέλη θα δώσουν δύο συναυλίες με έργα Σούμπερτ, Πουτσίνι, Μητρόπουλου, Μότσαρτ κ.ά.

- Fr.Schubert Quartettsatz in C minor

- O. Respighi II Tramonto για μετζοσοπράνο και κουαρτέτο

- G. Puccini I Crisantemi

- Δ. Μητρόπουλου «Ο χορός των Φαύνων» κομμάτι για κουαρτέτο εγχόρδων

- S. Barber Dover Beach

- W.A Mozart Eine Kleine Nachtmusik

emarright Συναυλία ελληνικού τραγουδιού

Αλκίνοος Ιωαννίδης

Παρασκευή 30 και Σάββατο 31

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης θα παρουσιάσει τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία, αλλά και τραγούδια άλλων δημιουργών. Μαζί του θα βρίσκεται και το φωνητικό κουαρτέτο «Καμέα» από τη Σόφια, που, εκτός από τη συμμετοχή του στα τραγούδια του Αλκίνοου Ιωαννίδη, θα ερμηνεύσει μαζί του και παραδοσιακά τραγούδια της Βουλγαρίας.

[από greekfestival.gr και news.in.gr]

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

emarright Ελληνικό Φεστιβάλ, Πανεπιστημίου 39, στοά Πεσματζόγλου, 210-3221459

Επίδαυρος 07530-22026

emarright Edit:

Όσοι επισκεφθούν το χώρο θα έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν έως εκεί με πλοίο, το οποίο ξεκινά από το λιμάνι του Πειραιά (αναχώρηση ~ στις 17.30), με προορισμό το λιμάνι της αρχαίας Επιδαύρου (διάρκεια διαδρομής ~2 ώρες).

Η μεταφορά των ενδιαφερομένων προς στο λιμάνι του Πειραιά, γίνεται με λεωφορεία που αναχωρούν από πλ. Κλαθμώνος, και οδ. Φιλελλήνων.

Μετά την παράσταση, η επιστροφή στην Αθήνα (άφιξη γύρω στις 3.00), γίνεται με τον ίδιο τρόπο [πούλμαν (από θέατρο αρχαίας Επιδαύρου προς το λιμάνι), πλοίο (Επίδαυρος -> Πειραιάς), πούλμαν (Πειραιάς -> Αθήνα)].

[πληροφορίες στο τηλέφωνο 210-3221459]

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μουσικός Ιούλιος 2004:

O Αλκίνοος Ιωαννίδης σε μια ξεχωριστή συναυλία

Από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της σύγχρονης ελληνικής μουσικής σκηνής, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης είναι ένας ερμηνευτής που έχει χαράξει τη δική του ξεχωριστή πορεία. Στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, παρουσιάσει στις 30 και 31 Ιουλίου, τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία, αλλά και τραγούδια άλλων δημιουργών. Μαζί του και το φωνητικό κουαρτέτο "Καμέα" από τη Σόφια, που, εκτός από τη συμμετοχή του στα τραγούδια του Αλκίνοου, ερμηνεύει μαζί του και παραδοσιακά τραγούδια της Βουλγαρίας.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης είναι γνωστός όχι μόνο ως τραγουδιστής αλλά και ως τραγουδοποιός, δίνοντας το προσωπικό του στίγμα στην ελληνική δισκογραφία με δικούς του στίχους, μουσική και ενορχηστρώσεις.

Στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1997. Τότε, σε συνεργασία με το βιολιστή Μιλτιάδη Παπαστάμου, παρουσίασαν παραδοσιακά τραγούδια της Κύπρου, μια δουλειά που πρόκειται να δισκογραφηθεί φέτος.

Στους δίσκους του Αλκίνοου Ιωαννίδη, συχνά χρησιμοποιούνται σύνολα πνευστών και εγχόρδων, ενώ στην τελευταία του δουλειά, υπάρχει και η συμμετοχή χορωδίας. Αυτά τα στοιχεία, μαζί με άλλα όργανα που συνηθίζει να χρησιμοποιεί ενορχηστρωτικά, συντελούν σε μία ολότελα διαφορετική ακρόαση των τραγουδιών του.

Στόχος των δύο αυτών παραστάσεων είναι η ανάδειξη του υλικού μέσα από μια άλλη χρήση οργάνων, σε ένα περιβάλλον όπως αυτό της Μικρής Επιδαύρου, που αναδεικνύει τα διαφορετικά ακούσματα ενισχύοντας το αισθητικό αποτέλεσμα.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λευκωσία. Ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές του στο Ευρωπαϊκό Ωδείο, μελετώντας κιθάρα και θεωρία της μουσικής.Το 1989, σε ηλικία 20 ετών, ήρθε στην Ελλάδα. Συνεργάστηκε αρκετά με το Μουσικό Σύνολο Μάνου Χατζιδάκι, καθώς και με άλλα σημαντικά μουσικά σύνολα, όπως τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την Καμεράτα κ.ά.

Εχει πραγματοποιήσει συναυλίες στην Ελλαδα και την Κύπρο, αλλά και το εξωτερικό (ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Βέλγιο, Ισπανία, Ρουμανία, Γεωργία). Επίσης έχει εμφανιστεί σε μεγάλα ελληνικά φεστιβάλ, καθώς και στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

50498_1.jpg

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μουσικός Ιούλιος 2004:

Το Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο ερμηνεύει τη μαγεία της μουσικής

Εργα των Schubert, Respighi, Puccini, Μητρόπουλου, Barber και Mozart συνθέτουν το μουσικό πρόγραμμα που προτείνει το κορυφαίο συγκρότημα μουσικής δωματίου "Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο" στις 23 και 24 Ιουλίου. Στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου αφεθείτε στη μαγεία της μουσικής που ερμηνεύουν οι Γιώργος Δεμερτζής (βιολί), Δημήτρης Χανδράκης (βιολί), Χαρά Σειρά (βιόλα) και Απόστολος Χανδράκης (βιολοντσέλο), με τη σύμπραξη της καταξιωμένης Ελληνίδας μέτζο σοπράνο Μαρίνας Φιδέλη.

Ακολουθεί το ρεπερτόριο:

-- Franz Schubert: Quartettsatz in C minor

-- Ottorino Respighi: II Tramonto για μέτζο σοπράνο και κουαρτέτο

-- Giacomo Puccini: I Crisantemi

-- Δημήτρη Μητρόπουλου: "Ο χορός των Φαύνων" για κουαρτέτο εγχόρδων

-- Samuel Barber: Dover Beach

-- W.A Mozart: Eine Kleine Nachtmusik

Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο

Τόσο τα έργα του κλασικού ρεπερτορίου όσο και η πλούσια ελληνική μουσική δημιουργία κατέχουν εξέχουσα θέση στο ρεπερτόριο του Κουαρτέτου που έχει παρουσιάσει πλήθος έργων σε διάφορα φεστιβάλ και διεθνείς καλλιτεχνικές συναντήσεις, όπως η Διεθνής Συνάντηση Κουαρτέτων (Θεσσαλονίκη, 1996), οι Ημέρες Ιταλικής Μουσικής (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 1996), το Φεστιβάλ Ναυπλίου (τακτικές εμφανίσεις από το 1995), το Clerkenwell Festival (Λονδίνο, 1997), το Maggio Musicale Fiorentino (Φλωρεντία, 1999), το Χειμερινό Φεστιβάλ του Σεράγεβο (1999 και 2000), το Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής στο της Δανίας, το Διεθνές Συμπόσιο "Schonberg in Berlin" στη Βιέννη (Σεπτέμβριος 2000).

Το 1996, σε συνεργασία με την Eνωση Ελλήνων Μουσουργών, το Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο παρουσίασε και ηχογράφησε, ανάμεσα σε παλαιότερα, και δεκαπέντε σύγχρονα έργα νέων, ως επί το πλείστον, Ελλήνων συνθετών.

Το 1999, πενήντα χρόνια μετά το θάνατο του Νίκου Σκαλκώτα, με την πολύτιμη αρωγή του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, το Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο παρουσίασε το έργο του Χαλκιδαίου συνθέτη σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις (Βερολίνο, Μόναχο, Βαϊμάρη, Βιέννη, Βελιγράδι, Λονδίνο, Παρίσι, Στοκχόλμη) αλλά και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Το Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από τον εγχώριο και διεθνή Τύπο για την ηχογράφηση του συνολικού έργου για κουαρτέτο εγχόρδων του Νίκου Σκαλκώτα από την σουηδική εταιρεία BIS. Το 2001, το Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο τιμήθηκε με το "Μεγάλο Βραβείο Μουσικής" της Ενωσης Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής Ελλάδος.

Η Μαρίνα Φιδέλη, αριστούχος διπλωματούχος μονωδίας από το Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας συνέχισε σπουδές φωνητικής τεχνικής και ερμηνείας με τη Μ. Λίλοβα στην Ακαδημία της Βιέννης. Εχει εμφανιστεί ως σολίστ με την ΚΟΑ, την Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, στην Εθνική Λυρική Σκηνή και στο Φεστιβάλ Αθηνών. Εχει κάνει πολλαπλές εμφανίσεις και στο εξωτερικό.

50436_3.jpg

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.