Jump to content

Ειναι το AIDS ενας μυθος?


Kurt

Recommended Posts

Κατ΄αρχην, ειναι πρωτη φορα που ακουω κατι τετοιο. Δευτερον, πρεπει να πω, οτι ειναι λιγοι οι γιατροι που κανει quote ο δημιουργος του site και κυριως βασιζεται σε βιολογους και χημικους, οποτε δεν ξερω ποσο εγκυρα ειναι τα οσα λενε. Τρίτον, παραθετει καποια quotes που δεν εχουν σχεση με το αν ο HIV ειναι η αιτια του AIDS. πχ:

Dr. Alfred Hässig, (1921-1999), former Professor of Immunology at the University of Bern, and former director Swiss Red Cross blood banks:

"The sentence of death accompanying the medical diagnosis of AIDS should be abolished." (Sunday Times (London) 3 April 1994)

Δεν διαφωνει κανενας με αυτο. Ανεξαρτητα του τι προκαλει AIDS, σήμερα μπορουμε να το αντιμετωπισουμε αρκετα καλα.... να προσφερουμε μια αρκετα καλη ποιοτητα ζωης κτλ

Dr. Andrew Herxheimer, Emeritus Professor of Pharmacology, UK Cochrane Centre, Oxford:

"I think zidovudine [AZT] was never really evaluated properly and that its efficacy has never been proved, but it's toxicity certainly is important. And I think it has killed a lot of people. Especially at the high doses. I personally think it not worth using alone or in combination at all." (Continuum Oct. 2000)

Επισης δεν εχει σχεση με το ΤΙ προκαει AIDS, απλα λεει ο ανθρωπος οτι το ΑΖΤ δεν ειναι καλο φαρμακο. Δεκτον!

Τεσπα, διαβασα αρκετα το site (εχει και κατι ελληνες που λενε οτι δεν υπαρχει HIV), αλλα συμπερασμα δεν εχω βγαλει... Δεν νμομιζω οτι εχω τις απαιτουμενες γνωσεις για να βγαλω συμπερασμα... Είναι παντως ενδιαφερον... Στο πθβμεδ βρηκα και καποια αλλα αρθρα που λενε οτι τα κριτηρια του Koch δεν εχουν επαληθευθει για τον HIV

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

Διάβαζα πριν κάποιο καιρό ένα κείμενο που δίνεται σε κάποια αμερικάνικα σχολεία για το πως να ξεχωρίζουν τα hoax sites απο τα μη. Τα παιδιά μάθαιναν σημεία κλειδιά που έπρεπε να προσέχουν και μετά σαν homework έπρεπε να αναλύσουν κάποια τέτοια hoax sites που τους δίνονταν. Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, που είχε άλλη διεύθυνση όμως αλλά έλεγε ακριβώς τα ίδια, θεωρείτο απο τις πολύ δύσκολες και ήταν η τελευταία άσκηση.

Πέρα όμως απο αυτούς τους κράχτες (ανέφερε κάποιους και ο Azrai) εμείς σαν μεγαλύτερα παιδάκια (:P) ας μιλήσουμε και λίγο πιο ιατρικά: Καταρχήν όλα τα κριτήρια του Koch (τροποποιημένα για ιούς και άτυπα μικρόβια) έχουν ικανοποιηθεί για τον HIV. To debate του Medline άναψε στις αρχές του '90 και άφησε την τελευταία του πνοή με το σχετικό review/editorial στο Current Opinion in Immunology το 1996.

Με την ανάπτυξη της PCR έχει βρεθεί το DNA του HIV στα κύτταρα όλων των ασθενών με AIDS καθώς και σε όλους τους ασθενείς στα αρχικά στάδια της HIV λοίμωξης (γνωστά απο την παθολογία). Διαβάστε Wages et al., 1991; Bagasra et al., 1992; Bruisten et al., 1992; Petru et al., 1992; Hammer et al., 1993.

Ομοίως και με τη χρήση RNA PCR: Ottmann et al., 1991; Schnittman et al., 1991; Aoki-Sei et al. 1992, Piatak et al., 1993).

Οπότε πάει το πρώτο κριτήριο του Koch.

Δεύτερον, η εξέλιξη των τεχνικών ιϊκής καλλιέργειας επέτρεψε την απομόνωση του HIV και την ανάπτυξη του ιού σε κυτταρικές καλλιέργειες από το σύνολο σχεδόν των ασθενών με AIDS και με αρχικά στάδια: Coombs et al., 1989; Schnittman et al., 1989; Jackson et al., 1990.

Τρίτο και τέταρτο κριτήριο: Εργαζόμενοι σε τρία διαφορετικά μικροβιολογικά εργαστήρια χωρίς να έχουν εκτεθεί σε κάποιον άλλο παράγοντα κινδύνου ανέπτυξαν AIDS μετά απο εργαστηριακό ατύχημα που οδήγησε σε έκθεσή τους σε υψηλές συγκεντρώσεις HIVIIIB: Case reports από Blattner et al., 1993; Reitz et al., 1994; Cohen, 1994c). Και στις 3 περιπτώσεις ο ιός απομονώθηκε απο το αίμα τους και ήταν το αυθεντικό στέλεχος με το οποίο είχαν έρθει σε επαφή στο εργαστήριο.

Η εμφάνιση AIDS μετά απο μετάγγιση με μολυσμένο απο τον ιό αίμα έχει αναφερθεί επανειλημμένα σε παιδιατρικές και εφηβικές περιπτώσεις για παράδειγμα δείτε Ward et al., 1989; Ashton et al., 1994.

Μετάδοση του ιού απο μητέρα στο παιδί Με επακόλουθη εμφάνιση AIDS: European Collaborative Study, 1991; Blanche et al, 1994...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.