Jump to content

Evanescence live!


Sovereign

Recommended Posts

Ο κόσμος από πολύ νωρίς είχε κατακλύσει το θέατρο αλλά και τους γύρω χώρους και, όπως και στους Scorpions 2 βδομάδες νωρίτερα, το «παρών» του αθηναϊκού ροκ κοινού ήταν κάτι παραπάνω από δυναμικό. Αν σκεφτούμε βέβαια ότι, σε αντίθεση με τους αειθαλείς (;) Γερμανούς, η παρέα της Amy έχει μόλις έναν (1!!!) δίσκο στο ενεργητικό της, τότε μιλάμε βεβαίως για φαινόμενο της διεθνούς δισκογραφίας, από αυτά που σκάνε μύτη κάθε 5-10 χρόνια..

Το support (δε γνωρίζω όνομα, ούτε σκοπεύω να μάθω κιόλας!) έμεινε στη σκηνή με τις ώρες κι εμένα προσωπικά, παρότι ενεργητικοί και ενθουσιώδεις, με κούρασαν με το Nirvana wannabe υφάκι τους, για να μη μιλήσω για γραφικότητες του τύπου «σπάμε την κιθάρα με μίσος στο τέλος γιατί γαμάμε κιετς-Kurt lives». Σε ένα τραγούδι ανέβηκε και η Amy για να συνοδεύσει τον καλό της που τυγχάνει τραγουδιστής του support-και-δε-με-απασχολεί-το-όνομα και βέβαια από κάτω έγινε πανδαιμόνιο. Εκδηλώσεις λατρείας για την 20χρονη τραγουδίστρια, που προετοίμασαν το έδαφος για την εμφάνιση των…

…Evanescence at last! Είχα την απορία πριν το live πώς θα καταφέρουν να γεμίσουν ολόκληρο set με έναν μόλις δίσκο, αλλά η απορία μου λύθηκε σύντομα… Το set γέμισε απλά και μόνο με τον έναν μόλις δίσκο! Τόσο απλό! Μόνο σε πρωτάρηδες όμως δεν παρέπεμπε ο αέρας του σχήματος. Στιβαροί αλλά και αεράτοι, ώριμοι αλλά και με εξάρσεις, έπαιξαν με τον αέρα της επιτυχίας που προσδίδουν οι απίστευτες πωλήσεις του “Fallen”. H Amy είναι, εννοείται, όλα τα λεφτά. Χαρισματική, αεικίνητη, πραγματική ροκ σταρ, ο κόσμος είναι δικός της! Οι σκηνές που οι τεχνικοί της κουβαλούσαν το πιάνο μπροστά στον κόσμο για να παίξει τραγουδώντας ήταν οι πιο χαρακτηριστικές της συναυλίας, με αποκορύφωμα βέβαια το «με παίζουν από σούπερ μάρκετ και ασανσέρ μέχρι σε μέταλ κλαμπ» My Immortal. Δυστυχώς η Amy μας το ψιλοτσάκισε το κομματάκι, αλλά αυτό ελάχιστε έδειξε να απασχολεί το κοινό το οποίο πραγματικά παραληρούσε! Όλα τα κομμάτια τους παίχτηκαν με το ίδιο πάθος και την ίδια δύναμη, σε μια εμφάνιση αξιομνημόνευτη.

Το live τελείωσε, οι τζαμπατζήδες άρχισαν να κατεβαίνουν από τα βραχάκια (σιγά μην πλήρωνα 45 euros για μία ώρα live) και η αποτιμήσεις άρχισαν… Μοιρασμένες απόψεις άκουσα, από ενθουσιώδεις έως ξενερωμένες. Όπως και να έχει, και μόνο που οι Evanescence κατάφεραν να κάνουν τέτοιας έκτασης world tour με λίγα μόλις κομμάτια στο ενεργητικό τους, είναι άξιοι προσοχής και συγχαρητηρίων. Το μεγάλο στοίχημα είναι βέβαια ο δεύτερος δίσκος, τον οποίο αναμένω με ανυπομονησία…

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Thanks for the live report! emrockon

Να επισημάνω εδώ ότι οι Evanescence δεν έχουν βγάλει ένα album αλλά

δύο: το "Origin" το 2000 σε ανεξάρτητο label (έπεσε από σπόντα στα χέρια μου

πριν 2-3 χρόνια, μου το δώρισε ένας progressive μεταλλάς φίλος) και το πασίγνωστο πια "Fallen" το 2003. Μερικά κομμάτια του "Fallen", όπως το my immortal, τα πρωτοακούσαμε μάλιστα στο "Origin".

Επίσης έχουν βγάλει και κάποια EP's (κι αυτά σπάνια και σχετικά άγνωστα) τα οποία δεν έχει τύχει να ακούσω...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Επισης να αναφερω πως ηταν σαν να ειχαν φερει δημοτικα κ γυμνασια εκδρομη. Απιστευτη πιτσιρικαρια με τους γονεις παρεα ( οι οποιοι παθανε μαζικη φρικη οταν εμφανιστικε το support group).

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εγώ πάλι δεν μπορώ να καταλάβω πώς υπήρξαν άνθρωποι που έσκασαν τα 45 ευράκια τους για το συγκεκριμένο γκρουπ.Δε λέω καλούλι είναι, όχι βέβαια και κάτι πρωτάκουστο αλλά και 45 ευρώ;;;Σιγά ρε το καλάμι!Μια φίλη μου το επιχείρησε να πάει, εγώ είπα δε θα πάρω.Μπορεί βέβαια να ήταν καλοί.Αλλά 45 για μια ώρα πολλά είναι κι αν προσθέσεις και σ'αυτό ότι η τραγουδίστρια δεν έχει ακριβώς τη φωνάρα που έχει στο άλμπουμ, δε νομίζω να μείνεις απολύτως ικανοποιημένος.Δεν τους άκουσα όμως, οπότε δεν έχω να πω τίποτε άλλο.Αλλά σιγά τη δισκογραφία που έχουν να επιδείξουν.Προσωπικά πιστεύω μπόρα είναι θα περάσει(ή θα γίνει ακόμα πιο ανούσια).Μακάρι να με διαψεύσουν. emdevil

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarup Πεστα χρυσόστομη... emeleos δηλαδή...σιγά τη φιλαρμονική...

Υ.Γ. Το μόνο δικαιολογητικό που άκουσα ήταν ότι τόσο κοστίζει κάθε παράσταση λόγω του φεστιβάλ και όχι λόγο των απαιτήσεων του εκάστοτε συγκροτήματος...

Δεν είναι σίγουρο αυτό... :unsure:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Κάτι γνωστοί μου που πήγαν είχαν εισιτήριο 41 €. Όχι οτι έχει ιδιαίτερη σημασία βέβαια...

Απλά μετά το post του Sovereign παραξενεύτηκα, και έμαθα οτι τα πρώτα ήταν 40, μετά 41 και 45 ήταν τα τελευταία...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

μια που το 'φερε η κουβέντα....

.....Τη συναυλία άνοξαν οι Seether, ένα σχετικά άγνωστο σχήμα στην Ευρώπη που έχει πουλήσει 1.000.000 αντίτυπα στην Αμερική και ενθουσιάζει σε κάθε εμφάνισή του..(στην Αμερική πάντα..)

....Κόστος εισιτηρίου: 41€ (εώς 31/5), 45€ (από 31/5), 50€ (ταμείο)..(ήταν sold out τελικά???)

....Έχουν κυκλοφορήσει 2 EP(το 1998 και 99)...τα οποία τα έχουν συλλέκτες και ένα κανονικό album (ονομάζεται Origin το 2000)!!!

...τρία από τα τραγούδια του origin (πλήρης δίσκος:My Immortal, Imaginary,Whisper, Where Will You Go Field Of Innocence ,Even In Death ,Anywhere, Lies, Away From Me) υπάρχουν και στο fallen...

...το origin βγήκε από την BigWig... μία μικρούλα εταιρεία με μηδενική πρόσβαση στα ραδιόφωνα, ενώ το fallen από την Wind-Up (όσοι ξέρετε...ξέρετε..)..

...η Wind-Up Entertainment φρόντισε να θάψει όσο καλύτερα μπορούσε το origin και να κυκλοφορίσει το fallen σαν ντεμπούτο...(για αυτό όσοι δεν ασχολούνται ξέρουν το fallen και μόνο αυτό...)

...goth,epic, dramatic, dark rock,electro.metal...είναι όσα έχω ακούσει για το γκρουπάκι αυτό...από φίλους και λοιπούς..

..12 εκατ. οι πωλήσεις μέχρι στιγμής..

...εμένα το Arkansas - USA (από κει είναι τα παιδιά), η αλήθεια είναι ότι δεν μου έκατσε και τρομερά...

...η μπάντα είναι φανερά επιρρεασμένη(..ίσως κάτι παραπάνω) από Type O Negative(αυτοί βέβαια ούτε στον ύπνο τους.. αν και νεο-υορκέζικο γκρουπ δεν έχουν δει τις πωλήσεις των evanescense--και μιλάμε και για 15 χρόνια καριέρα)...

...η μπάντα έχει σαφείς επιρροές από Björk, Danny Elfman ,Tori Amos και από Paradise Lost ακόμα...

...πρόσφατα αποχώρησε ο κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος του γκρουπ Μπεν Μούντι (παντού ακούγεται ότι δεν ήθελε να γίνει britney... :D )...

....οι evanescence γίναν γνωστοί από το soundtrack του daredevil('Bring Me To Life,","My Immortal" - υπάρχουν και τα δύο στο cd....

...η φωνή και το performance act της Amy...σίγουρα δίνουν πόντους στην μπάντα..

....άμα τρως τα έτοιμα η μπάντα είναι πολύ καλή...αν όμως την ψάξεις την φάση τους η μπάντα είναι απλά καλούτσικη..

Ανατριχιάζω μόνο στην ιδέα πόσα γκρουπάκια έχουν μείνει στην αφάνεια και δεν έχουν ούτε 1/1000000000 από τις πωλήσεις των evanescence...Γκρουπάκια σαφώς καλύτερα που για να τα βρεις πρέπει να τα ψάξεις ..πράγμα που δυστυχώς δεν κάνει ο πολύς ο κόσμος..

Η πατρίδα της μουσικής τους δεν είναι το Arcansas και με τίποτα η USA γενικότερα..

Πατρίδα της μουσικής αυτής είναι η Γερμανία και Αγγλία.

Πείτε μου ένα γκρουπ από τις χώρες αυτές που έχει κάνει κάτι ανάλογο σε τόσο χρόνο....κανένα απολύτως ...(για μένα να πω την αλήθεια καλύτερα...)

Στην συναυλία τους δεν πήγα γιατί πολύ απλά... ακόμα δoνείται μέσα μου αυτό το εφηβικό κόλλημα... ότι δεν πρόκειται να μοιραστώ μουσική εμπειρία με ανθρώπους(80%..λέω εγώ) που μετά πάνε τσαλίκη και νταξι ότι είναι στην μόδα και λέει μέσα...

Television 12/6 Gagarin 205 ...όλα τα λεφτά και σίγουρα το γεγονός του ΠΣΚ!!!

p.s.Τα παραπάνω είναι προσωπικές απόψεις!!!

p.s.2.Pixies και λοιποί alternavistes θα μας σώσουν!!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ με τα παραπάνω, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με της επιρροές και την αξία του συγκροτήματος. Όταν ένα σχήμα συζητιέται περισσότερο για την επιτυχία του παρά για την καλλιτεχνική του αξία, εμένα με τρομάζει. Αν η μπάντα αυτή είχε άντρα τραγουδιστή, ελάχιστοι θα την είχαν προσέξει. H Amy κάνει τη διαφορά, με την ιδιαίτερη αιθέρια φωνή της που ισορροπεί επικίνδυνα πάνω από τον βαρύ και μπάσο ήχο των new-metal κιθάρων. Η κοπέλα βέβαια είναι ακόμα μικρή και η φωνή της, παρότι ξεχωριστή, δεν εξερευνά όσα μονοπάτια θα μπορούσε, είναι ακόμα κάπως μονοδιάστατη. Για αυτό είπα στο πρώτο post ότι το μεγάλο στοίχημα είναι ο δεύτερος δίσκος. Αν η μπάντα δεν έχει αποκτήσει νέες διαστάσεις ως τότε, η φούσκα θα σκάσει εύκολα. Προς το παρόν η Amy, στην ερώτηση πότε θα βγεί το νέο άλμπουμ απαντά ... "It'll be done when it's our favorite album."

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Καποιος διαβαζει πολυ music life :P Παντως εμενα μου αρεσει τετοιου ειδους μουσικη να γινεται γνωστη. Γενικα να ακουγεται και κατι διαφορετικο απο Φοιβο (οχι της Αθηνας...της Δεσποινας και της Ελλης)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Καποιος διαβαζει πολυ music life :P

Το μόνο μουσικό περιοδικό που γνωρίζω είναι το Metal Hammer:)

Το να γίνεται πολύ δημοφιλές ένα είδος μουσικής έχει και το τίμημά του. Δε νομίζω ότι κανένας ροκομεταλλάς χάρηκε με τα ουρλιαχτά αλα "Σάααακη, Σάααακη", κάθε φορά που έβγαινε η Amy στη σκηνή. Άλλωστε τα περισσότερα παιδιά δεν ενδιαφέρονται για το είδος, δηλαδή δεν πρόκειται να κάτσουν να ψάξουν σχήματα ανάλογου ύφους, απλά γουστάρουν την Amy και το My Immortal. Χαρακτηριστικά, σε όλη τη συναυλία ήταν κοπελίτσες από πίσω μου που έλεγαν "Το ξέρεις αυτό; Όχι. Αυτό; Ούτε" και όταν άρχισε το πιάνο του My Immortal άρχισαν να φωνάζουν "Αυτό είναι! Αυτό είναι!"

Οι Evanescence είναι κατά βάση ένα pop συγκρότημα. Αν το κρίνουμε ως τέτοιο, τότε είναι γαμώ να ακούγεται και κάτι τέτοιο ανάμεσα σε Britney και Βανδή. Αν όμως το κρίνουμε ως ροκ/μεταλ/γκοθ ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο, τότε καταλήγουμε στα συμπεράσματα του trivial. Δηλαδή όχι πολύ κακό για το τίποτα, αλλά νταξ, προς τι ο πανικός και ο πανζουρλισμός.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.