Jump to content

Θα ζούμε ως τα 200?


Ήρα

Recommended Posts

Από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι σήμερα, η μέση διάρκεια ζωής έχει σχεδόν διπλασιαστεί. Τώρα ορισμένοι επιστήμονες προβλέπουν ότι μέσα στα επόμενα 100 χρόνια θα γίνει ένα ακόμη μεγαλύτερο άλμα, χάρη στις προόδους στη Γενετική Ιατρική. Σύμφωνα με τους χθεσινούς «Σάντεϊ Τάιμς», από 60 εμπειρογνώμονες σε θέματα γήρανσης από τους οποίους ζητήθηκε να προβλέψουν το προσδόκιμο ζωής ενός μωρού που θα γεννηθεί το 2100, περισσότεροι από τους μισούς απάντησαν ότι θα είναι μεγαλύτερο από τα 100 χρόνια. Επτά είπαν πως μπορεί να φτάσει από 150 ώς 200 χρόνια.

Τον περασμένο αιώνα, το προσδόκιμο ηλικίας αυξήθηκε λόγω της βελτίωσης των συνθηκών υγιεινής και της ήττας λοιμωδών ασθενειών, όπως η ευλογιά και η φυματίωση. Τον επόμενο αιώνα, λένε οι επιστήμονες που ρωτήθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας της Επιθεώρησης Αντι-Γηραντικής Ιατρικής (Journal of Anti-Aging Medicine), η μέση διάρκεια ζωής θα αυξηθεί χάρη στις προόδους της Γενετικής.

Ο Μάικλ Φόσελ, κλινικός καθηγητής Ιατρικής στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, είναι ανάμεσα στους ειδικούς που πιστεύουν ότι το προσδόκιμο ζωής μπορεί να φτάσει τα 200 χρόνια ή και περισσότερα. «Ο κόσμος δεν το έχει συνειδητοποιήσει, αλλά βρισκόμαστε σε θέση παρόμοια με εκείνη που ήμασταν στη δεκαετία του 1870, όσον αφορά τις λοιμώδεις νόσους. Καθώς μεγαλώνεις, τα κύτταρά σου σταδιακά σταματούν να αυτο-επιδιορθώνονται. Πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να αντιστρέψουμε αυτή τη διαδικασία και, μέσω γενετικής επέμβασης, θα μπορούμε να λέμε στα κύτταρα να αυτο-επισκευάζονται».

H αποκρυπτογράφηση της ακολουθίας του γενετικού κώδικα του ανθρώπου προσέφερε τεράστιες δυνατότητες στον αγώνα εναντίον της γήρανσης. Ωστόσο, μερικοί επιστήμονες δεν έχουν πειστεί. Πιστεύουν πως το ανθρώπινο σώμα έχει ένα όριο διάρκειας ζωής, που δεν είναι δυνατόν να ξεπεραστεί. Μέχρι σήμερα όμως, τίποτε δεν δείχνει ότι το προσδόκιμο ζωής σταθεροποιείται. Ένα άνδρας που γεννιόταν στην Αγγλία στη δεκαετία του 1850 είχε προσδόκιμο ζωής μόλις πάνω από 40 χρόνια και μια γυναίκα 42. Το 2000, το προσδόκιμο ζωής για τον άνδρα ήταν τα 76 χρόνια και για τη γυναίκα τα 80. Και η αύξηση αναμένεται να συνεχιστεί τις επόμενες δεκαετίες.

Αλλά δεν είναι μόνον οι γενετικές πρόοδοι που μπορεί να αυξήσουν τη διάρκεια ζωής. Έρευνες σε ζώα έδειξαν πως η μείωση της πρόσληψης θερμίδων μπορεί να αυξήσει τη διάρκεια ζωής κατά 30%. Επιστήμονες προσπαθούν τώρα να αναπτύξουν μια «μαγική σφαίρα», που να μπορεί να προκαλέσει το ίδιο αποτέλεσμα με τον περιορισμό των θερμίδων χωρίς να τρώμε λιγότερο. Μια έρευνα που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, δείχνει πως αυτό μπορεί να γίνει με μια πρωτεΐνη, τη Sirt1, η οποία ελέγχει πότε τα κύτταρα αποθηκεύουν ή απελευθερώνουν λίπος.

Αλλά μια σημαντική αύξηση του προσδόκιμου ζωής θα σημάνει ακόμη μεγαλύτερο βάρος στο σύστημα υγείας και στις συντάξεις. Θα σημάνει επίσης μία από τις μεγαλύτερες κοινωνικές αναστατώσεις στην Ιστορία. Ο παγκόσμιος πληθυσμός άνω των 60 αριθμούσε περίπου 600 εκατομμύρια το 2000, σε σύγκριση με περίπου 200 εκατομμύρια το 1950. Έως το 2050 ο αριθμός αυτός είναι πιθανόν να έχει τριπλασιαστεί στα 2 δισεκατομμύρια.

ΤΑ ΝΕΑ , 07-06-2004 , Κωδικός άρθρου: A17957N551 , ID:418824

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

:splaaaats: Τελικά αυτοί οι ερευνητές όλο λαμακίες είναι:κάθε τρεις και λίγο μας βομβαρδίοζυν με ανακοινώσεις του τύπου θα ζούμε 1.000 χρόνια,θα μας σηκώνεται για 3 μέρες στα 200 μας κ.ο.κ.Δεν κοιτάνε ότι μέχρι τώρα δεν έχουν προσφέρεις σχεδόν τπτ στην αύξηση του προσδοκίομου επιβίωσης;Σοβαρά,στις αναπτυγμένες χώρες η φοβερή αύξηση του προσδοκίμου επιβίωσης τα τελευταία 200 χρόνια οφείλεται σε λιγότερο από 10% στις εξελίξεις της ιατρικής.Η επίπτωση της φυματίωσης είχε υποδεκαπλασιαστεί ας πούμε πριν τις ανακαλύψεις του Γουόκσμαν.Ακόμα απλές μέθοδοι απέδοσαν πολύ παραπάνω:λ.χ. το πλύσιμο των χεριών του Σέμελβαϊς για τους τοκετούς.Αλλά αφού ο κόσμος και οι δημοσιογράφοι τους αφήνουν ατιμώρητα να λένε μπαρούφες τι να πω.Αν μέχρι τώρα είχαν αποδώσει κάτι ουσιαστικό το καταλαβαίνω να έλεγαν ό,τι ήθελαν.Αλλά να σου λένε σε 100 χρόνια να δεις τι θα βρούμε,ε,πάει πολύ! Αλλά και πάλι να σου λέει ότι αν τρως λίγο έχεις πολλές πιθανότητες να ζήσεις πολύ,συγγνώμη έχω βιβλίο του 1930-anomalies and curiosities of medicine-που λέει τα ίδια.Αλλά κάπως πρέπει να γεμίζουν και οι εφημερίδες το χώρο τους.
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

θα μας σηκώνεται για 3 μέρες στα 200 μας

όχι όχι!!!!!! Διαβολικές επιστήμες γμτ!!!!!! ..... πρέπει κάποια στιγμή να απαγκιστρωθούμε από την διαβολική πράξη του σεξ!!!!! ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΣΕΞ!!! :D:bloodomen::lol::lol:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.