Jump to content

Αλοπεριδολη στα γηπεδα?!


Azrai

Recommended Posts

Μας πότισαν... φαρμάκι

Οι υποψίες των ανθρώπων του Ηρακλή σχετικά με περίεργη ουσία στα μπουκάλια νερών που χορηγήθηκαν στους παίκτες στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Ακράτητο, πήραν "σάρκα και οστά"! Οπως αποδείχτηκε στο Γενικό Χημείο του κράτους, το νερό που έδωσαν οι παράγοντες του Ακράτητου στους ποδοσφαιριστές του "γηραιού", περιείχε την αντιψυχωτική ουσία αλοπεριδόλη. Ηδη η ΠΑΕ Ηρακλής έχει καταθέσει μήνυση για το θέμα αλλά αναμένει την επίσημη ενημέρωση.

Ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ Ηρακλής Αλέξης Αδαμίδης τόνισε στο "Αθλητικό Metropolis":

"Περιμέναμε να είναι καθαρό το δείγμα, αλλά τελικά δεν είναι έτσι τα πράγματα και πλέον θα ακολουθήσουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Δεν θα αφήσουμε έτσι το θέμα και θα το κυνηγήσουμε. Πλέον τα αποτελέσματα θα πάνε στον Εισαγγελέα και στην συνέχεια θα κινηθούν όλες οι διαδικασίες και οι απαραίτητες έρευνες".

ΑΛΟΠΕΡΙΔΟΛΗ(Haloperidol)

Πηγή: Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων

Ενδείξεις:

Ψυχωσικές καταστάσεις. Πολλαπλά μυοσπάσματα (tics). Θεραπεία συντήρησης ψυχωσικών ασθενών.

Αντενδείξεις:

Yπερευαισθησία, νόσος του Parkinson, ενδογενής κατάθλιψη.

Ανεπιθύμητες ενέργειες:

Υπνηλία

Αλληλεπιδράσεις:

H κατασταλτική της επίδραση αυξάνεται συνεργικά με το οινόπνευμα και τα βαρβιτουρικά.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ακράτητου Χρήστος Καμπόλης αντέδρασε σχετικά με τις κατηγορίες και τόνισε ότι τα νερά δεν τα έδωσαν άνθρωποι της ομάδας: "Δεν δώσαμε εμείς νερό στον Ηρακλή! Εφεραν δικά τους και βρήκαν σε μία γωνία στα αποδυτήρια κάποια μπουκάλια και τα παρέδωσαν σε έναν αστυνομικό. Κανείς δεν πήρε νερά από την ΠΑΕ Ακράτητος. Κάποιοι μας πολεμάνε!"

Ο ψυχολόγος Γιώργος Πιπερόπουλος μιλώντας στο "Αθλητικό Metropolis" τόνισε:

"H συγκεκριμένη ουσία θεωρείται ως θαυματουργή από τους νευρολόγους, αλλά όπως κάθε φάρμακο αν δεν δοθεί στην ανάλογη δοσολογία τότε γίνεται φαρμάκι. Χρησιμοποιείται για τις ψυχοπάθειες, για τους σχιζοφρενείς και προκαλεί σε κάποιον που δεν το έχει ανάγκη διαταραχές, μπορεί να τον βλέπεις να τρικλίζει. Αν έγινε εσκεμμένα πρόκειται για εγκληματική ενέργεια".

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ Θανάσης Κανελλόπουλος δήλωσε ότι το θέμα δεν αφορά την ΕΠΑΕ: "Αυτό το θέμα δεν αφορά την ΕΠΑΕ. Αν αποδωθούν ποινικές ευθύνες στον Ακράτητο, το θέμα αφορά το ποινικό δίκαιο και όχι εμάς. Το θέμα δεν είναι δικό μας. Ούτως ή άλλως δεν έχουν βγει ακόμα τα αποτελέσματα".

Σχετικά με την αλοπεριδόλη, η οποία πρόκειται να μας απασχολήσει τις επόμενες ημέρες, πρόκεται για μία ουσία, για πολλούς θαυματουργή, αλλά αν χορηγηθεί σε μεγάλη ποσότητα, τότε μετατρέπεται σε... φονικό όπλο. Πρόκειται για βαρβιτουρικό υπνωτικό, το οποίο χορηγείται (μόνο με συνταγή γιατρού) σε άτομα που πάσχουν από ψυχικές διαταραχές, ψυχικά νοσήματα και σχιζοφρένεια, ενώ σε εξαιρετικές περιπτώσεις, χορηγείται και σε άτομα που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα αϋπνίας. Σε περίπτωση μεγάλης δόσης του συγκεκριμένου φαρμάκου, τότε οι παρενέργειες είναι επικίνδυνες και μπορεί να προκαλέσουν μέχρι και εγκεφαλικό επεισόδιο! Αντίθετα, οι... συνηθισμένες παρενέργειες είναι η απώλεια συνείδησης, πονοκέφαλος, ζάλη και υπνηλία.

Η όλη υπόθεση, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, θα απασχολήσει τον Τύπο τις επόμενες ημέρες, αφού αν αποδειχθεί ότι οι άνθρωποι του Ακράτητου έδωσαν τα μπουκάλια με το νερό στην αποστολή του Ηρακλή, τότε μιλάμε για εγκληματική ενέργεια. Ηδη το Εγκληματολογικό Τμήμα άρχισε να εξετάζει το θέμα και σε περίπτωση που απαγγελθούν κατηγορίες, μιλάμε για απόπειρα δολοφονίας με πρόθεση!

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΚΑΠ

Σε περίπτωση τώρα, που η ομάδα των Ανω Λιοσίων τιμωρηθεί, σύμφωνα με τον ΚΑΠ η ποινή που θα της επιβληθεί, θα σχετίζεται με δυσφήμιση του ποδοσφαίρου και μπορεί να είναι από αποκλεισμό ημερολογιακών ημερών μέχρι και ενός έτους, και θα ισχύσει βέβαια, στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής.

-**- Στο μεταξύ, άγνωστες παραμένουν οι αντιδράσεις Ιωνικού και Καλλιθέας σε περίπτωση που αποδειχθεί και επίσημα ότι τα νερά είχαν την συγκεκριμένη ουσία, την οποία είχαν βάλει άνθρωποι του Ακράτητου. Θυμίζουμε πως Ιωνικός και Καλλιθέα είχαν διαμαρτυρηθεί μετά τα παιχνίδια με Ακράτητο για τον ίδιο λόγο που διαμαρτυρήθηκε ο Ηρακλής, χωρίς ωστόσο να δώσουν διαστάσεις στο θέμα.

http://www.contra.gr/ethniki/storydetail.a...ArticleID=42706

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.