Jump to content

Pixies


trivialx

Recommended Posts

WHERE IS MY MIND?

Οriginal line-up

Frank Black/vocals, guitar

Joey Santiago/guitar

Kim Deal/bass

David Lovering/drums

...........

Οι Pixies μετά από πολύμηνες φημολογίες εν τω μέσω εκδηλώσεων φανατικής υστερίας των οπαδών τους βρίσκονται και πάλι μαζί !

Αφορμή αποτέλεσε το αμερικανικό Coachella Festival. Οι θρύλοι του alt/rock '80s movement,που έδειξαν τον δρόμο για δεκάδες σχήματα όπως οι Nirvana, Radiohead και Pearl Jam θα αποτελέσουν τους headliners του φεστιβάλ, μαζί με τους Radiohead και τους Kraftwerk.

Το εν λόγω φεστιβάλ, πραγματοποιείται στο Empire Polo Field, Indio της California την 1η και 2η ημέρα του Μαϊου.

Λίγες μόλις μέρες μετά , σε απόλυτο συντονισμό με τον σφυγμό της παγκόμιας rock κοινότητας , το Rockwave Festival 2004 θα στρώσει το «κόκκινο χαλί» για την πιο ενδιαφέρουσα μπάντα του φετινού χάρτη των διεθνών φεστιβαλς.

Πρόκειται για τις πρώτες τους κοινές εμφανίσεις από το 1993 χρονιά που σήμανε την διάλυση τους αμέσως μετά την massive "ZOO TV" tour όπου εμφανίζονταν ως των U2.

Οι Pixies δημιουργήθηκαν στην Βοστώνη το 1986 όταν Charles Thompson παραάτησε το κολλέγιο πείθωντας τον φίλο και συγκάτοικο του Joey Santiago, να κάνει το ίδιο. Οι δύο τους «στρατολόγησαν την μπασσίστρια Kim Deal η οποία πρότεινε στον drummer David Lovering να τους συντροφέψει και έτσι το lineup συμπληρώθηκε. Ο Thompson υιοθέτησε το ψευδώνυμο Black Francis και το group βαφτίστηκε The Pixies μετά από ένα τυχαίο φυλλομέτρημα του λεξικού. Πολύ γρήγορα οι Pixies κέρδισαν την προσοχή του κοινού και των κριτικών με το μείγμα screaming punk noise, indie guitar rock, classic pop, και surf rock που λανσάρισαν, χωρίς να παραλείψουμε και ουσιαστικά αδυνατώντας να αγνοήσουμε τα μελωδικά σημεία τους και τους εξαιρετικούς στίχους του Francis για την θρησκεία το υπερφυσικό και τα UFOs . Στα έξι χρόνια που ήταν μαζί, οι Pixies κυκλοφόρησαν πέντε albums στη 4AD - "Come on Pilgrim" (1987), "Surfer Rosa" (1988), "Doolittle" (1989), "Bossanova" (1990) και "Trompe Le Monde" (1991).

Το NME μάλιστα έχει χαρακτηρίσει το "Doolittle" ως "Second Best Album Ever." Το «ειδικό βάρος» της μπάντας επηρέασε πολλούς στο να κάνουν δηλώσεις, ο U2- Bono χαρακτήρισε τους Pixies μια από τις καλύτερες Αμερικάνικες μπάντες όλων των εποχών, ο David Bowie χαρακτήρισε την δουλειά τους ως την συγκλονιστικότερη των '80s," και ο Kurt Cobain, κατανόμασε το "Surfer Rosa" σαν το αγαπημένο του album και ομολόγησε ότι όταν έγραφε το "Smells Like Teen Spirit , ξεπατίκωνε τους Pixies.

Στις 4 Μαϊου θα κυκλοφορήσει η ρετροσπεκτίβα των Pixies "Wave of Mutilation", αλλά και το DVD με τίτλο το όνομά τους.

Το άλμπουμ θα έχει 23 κομματια, αποτελώντας κατά κάποιο τρόπο τον αντικαταστάτη του best-of από το 1997 "Death to the Pixies", που πλέον βρίσκεται εκτός κυκλοφορίας. Αγαπημένα κομμάτια όπως τα "Here Comes Your Man", "Dig for Fire" και "Gigantic", μαζί μ' ένα remix του "Debaser" θα βρίσκονται εκεί, ενώ το DVD διαθέτει μουσικά videos, μια εμφάνισή τους από το 1988 στο Λονδίνο, αλλά και το ντοκιμαντέρ "Gouge."

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Υστερία στο πρώτο live των Pixies στη Μ. Βρετανία!

Κουτσοί στραβοί πήγαν να παρακολουθήσουν το πρώτο live των Pixies στη Μ. Βρετανία.

Ούτε κουτσός είναι βέβαια ο Chris Martin των Coldplay, ούτε στραβός ο drummer των Blur, Dave Rowntree, που βρέθηκαν στο κοινό των indie θρύλων, αλλά τα ρεπορτάζ των βρετανικών sites αναφέρουν ότι οι αντιδράσεις του κοινού έφτασαν στα όρια της υστερίας, αν και το 'Where Is My Mind?' δεν συμπεριλήφθηκε στο σετ τους.

Την πρώτη εκ των 4 εμφανίσεών τους στο Brixton Academy του Λονδίνου (sold out όλες, με τα εισιτήρια να φτάνουν στη μαύρη αγορά τις 150 λίρες) άνοιξαν πάντως με μια διασκευή στο 'Winterlong' του Neil Young.

Ας δούμε το πλήρες σετ:

* 'Winterlong'

* 'Nimrod's Son'

* 'The Holiday Song'

* 'Here Comes Your Man'

* 'Vamos'

* 'In Heaven/Wave Of Mutilation (UK Surf)'

* 'I Bleed'

* 'Monkey Gone To Heaven'

* 'Bone Machine'

* 'Velouria'

* 'Dead'

* 'No. 13 Baby'

* 'Subbacultcha'

* 'Gouge Away'

* 'Caribou'

* 'Hey'

* 'Cactus'

* 'River Euphrates'

* 'Debaser'

* 'Broken Face'

* 'Something Against You'

* 'Tame'

Encore:

* 'Gigantic'

* 'Wave Of Mutilation'

* 'Into The White'

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Επιτόπου πώληση live cd ένα τέταρτο μετά από κάθε εμφάνιση των Pixies.

Μια συνηθισμένη πλέον πολιτική έκδοσης συναυλιών σε cd ακολουθούν και οι Pixies στην επερχόμενη περιοδεία τους στη Βόρεια Αμερική.

Σύμφωνα με το Billboard, κάθε μία από τις 15 εμφανίσεις τους εκεί θα κυκλοφορεί σε cd. 1000 αντίτυπα από κάθε εμφάνιση θα είναι έτοιμα για κυκλοφορία αμέσως μετά το κάθε show (10-15 λεπτά μέτα το τέλος). Κάθε ένα από τα διπλά cd θα κοστίζει 25 δολλάρια, εκτός κι αν τα έχετε προπαραγγείλει, οπότε η τιμή θα πέφτει 3 ευρώ.

Λέτε να έχουμε τα ίδια και για τις ευρωπαϊκές τους εμφανίσεις; Θυμίζουμε ότι οι Pixies θα είναι headliners της προτελευταίας μέρας του πολυαναμενόμενου Rockwave festival.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 3 weeks later...

emarup ομολογώ ότι δεν μπορώ να γράψω ένα αντικειμενικό review...

ομολογώ ότι μας πήραν τα μυαλά...

ομολογώ ότι ήταν ο καλύτερος ήχος (ποιότητα) που έχω ακούσει σε εξωτερική συναυλία στην Ελλάδα...

ομολογώ ότι το όνειρο έγινε πραγματικότητα...

ομολογώ... και ευχαριστώ...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.