Jump to content

17o Φεστιβαλ Βυρωνα


tik-tak

Recommended Posts

  • 1 month later...

Το θέατρο Μελίνα Μερκούρη γέμισε νωρίς , ως συνήθως φτάσαμε καθυστερημένοι και έτσι τη βγάλαμε στο όρθιο , παρέα με πολλούς άλλους βέβαια βεβαια.

Η βραδια μας χαριζε ένα φεγγάρι μισό και αστεράκια ανάμεσα στα βράχια του θεάτρου.Οι ηλικιες του κοινού ένα παράξενο μίγμα από γριούλες (ναι ναι ), μεσήλικες , εικοσιπεντάρηδες και βέβαια οι κλασικοί έφηβοι , οπαδοί του Βασίλη.

Το πρόγραμμα πολύ πλούσιο , τετράωρη συναυλία , κάτι που ήταν αναμενόμενο αν αναλογιστεί κανείς την τεράστια μουσική προίκα των τριών δημιουργών.

Την αρχή έκανε ο Τσακνής (λιγάκι ¨πειραγμένος ¨ ή μου φάνηκε?) , παλια αγαπημένα του τραγούδια , από τις πλέον γνωστές και χιλιοτραγουδισμένες επιτυχίες του .Αυτός ο ΄ανθρωπος νομίζεις ότι ερωτοτροπεί με το μικρόφωνο , είναι από τους ερωτικούς τραγουδιστές που έχω δει , πάνω στη σκηνή ,Κάθε φορά η ίδια αίσθηση , λες και εκείνη την ώρα , η μουσική είναι η αγαπημένη του ερωμένη και την κανει να νιώσει μοναδική βασιλισσα του.

Τη σκυτάλη πήρε ο Πανος Κατσιμίχας , λίγο πιο σοβαρος απ.ο τότε που χώρισε μουσικά από τον αδερφό του. Με τον ήχο της φυσαρμόνικας του να ντύνει τα τραγούδια του , έκανε και αυτός ένα πέρασμα από τα πιο γνωστά του τραγούδια .Η φωνή του θαρρεις και ακροβατεί μεταξύ μελαγχολικού εφήβου και κατασταλαγμένου μεσήλικα , το ίδιο και το ύφος του όταν τραγουδάει. Μας θύμισε έντονα κάτι Μυκονιάτικα απογεύματα και κοπάνες από το σχολείο.

Και φυσικά τελευταιος ο Βασίλης ,μέσα σε συνθηματα Βασίλη ζούμε για να σε ακούμε και άλλα που είναι δύσκολο να μεταφερθούν . Λες , ρε παιδί μου αυτός ο άνθρωπος δε γερνάει ποτέ? Το ίδιο ακούραστος , το ίδιο ροκάς , το ίδιο έφηβος , το ίδιο μεταδοτικός , το ίδιο παιχνιδιάρης με το κοινό του , και πάντα σαρκαστικός με την υπέροχη μύτη του!Τα νέα του τραγούδια αρέσαν , όπως φάνηκε , αλλά εκεί που έγινα χαμός ήταν στα παλιά του , πιθανόν από τα αγαπημένα ροκ της Ελλάδας.Ανάψαν αυτες τις κόκκινες φωτιές και όλοι αρχίσαν το κλασικό πάνω κάτω . Οι έφηβοι τελικά κάνουν ό, τι κάναμε και εμείς τότε , μ αρεσε να τους βλέπω να πορώνονται και να το εκφράζουν και να σε παρασέρνουν μαζί τους στο τρελό πανηγύρι τους!

Το κλίμα σήκωνε να τελειώσει η συναυλία με Ελλάς ολέ ολέ ολέ και το Βασίλη να δίνει το σύνθημα με την ηλεκρική του κιθάρα για το Δε μπορώ , να περιμενώ , σηκωσε σηκωσε το emcensored .

Σιγουρα μια συναυλία που μας γύρισε πίσω , στα εφηβικά χρόνια .Μια συναυλία που αξιζε , παρόλο που είχαμε ξαναματαδει και τους τρεις δεκαπέντε χιλιάδες φορές , μια συναυλία που σέβεται το κοινό και του προσφέρει απλόχερα μια ελληνική ροκοκατάσταση.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.