Jump to content

Ίδρυση ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ


Recommended Posts

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ

Ε.Γ.Ο.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Γραμματείας Ομοιοπαθητικής, έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν, στη συζήτηση στρογγύλης τράπεζας με θέμα :

«η ίδρυση του

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

(EUR.O.P.O)»

που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Βασ. Κων/νου 48, Αθήνα, την Κυριακή 9 Μαΐου 2004 και ώρα 5.00μ.μ

Η Ελληνική Γραμματεία Ομοιοπαθητικής (Ε.Γ.Ο) είναι ένα από τα πολυπληθέστερα σωματεία της χώρας μας και αποτελείται από φίλους της ομοιοπαθητικής ιατρικής, δηλαδή από ανθρώπους που αντιμετωπίζοντας θεραπευτικό αδιέξοδο, απευθύνθηκαν στην ομοιοπαθητική ιατρική και θεραπεύθηκαν από αυτήν. Η Ε.Γ.Ο έχει σα στόχο την υπεύθυνη ενημέρωση σχετικά με την χρησιμότητα της ομοιοπαθητικής στα πλαίσια του ευρύτερου κορμού της ιατρικής και το διάλογο με την πολιτεία για την εξυπηρέτηση των ομοιοπαθητικών ασθενών. Στα πλαίσια της κοινωνικής της δραστηριότητας, γέννησε, υιοθέτησε, στηρίζει και προωθεί την ιδέα της δημιουργίας του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου της Κοινής Γνώμης ( EUR.O.P.O ) αναλαμβάνοντας στη φάση της ίδρυσής του, το ρόλο του αρωγού και διοργανωτή.

Το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο της Κοινής Γνώμης ( EUR.O.P.O ) είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός με τη μορφή αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας που πρόκειται να μετατραπεί, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, σε μη κυβερνητική οργάνωση και ίδρυμα. Για την ενημέρωσή σας σχετικά με το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο της Κοινής Γνώμης ( EUR.O.P.O ) παραθέτουμε το αρ.3 του καταστατικού του που αφορά τις αρχές και τους σκοπούς του.

ΑΡΘΡΟ 3. ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

3.1. ΑΡΧΕΣ

1. Η ίδρυση του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου της Κοινής Γνώμης, βασίζεται στο ότι:

α) H ανθρώπινη αξιοπρέπεια ταυτίζεται με την απόδοση στον άνθρωπο, της αξίας που του πρέπει, ως πνευματικής και ηθικής προσωπικότητας καθώς και ως υποκειμένου της Ιστορίας και του Δικαίου.

β) Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια αποτελεί έννοια και μέγεθος απόλυτου σεβασμού. Ως εκ τούτου, ο σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, απαιτεί τη μη χρησιμοποίηση του ανθρώπου ως αντικειμένου για την εξυπηρέτηση οιασδήποτε σκοπιμότητας.

γ) Tο δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης δεν αποτελεί απλώς έναν από τους θεμέλιους λίθους της Δημοκρατίας, αλλά και μία αναγκαία προϋπόθεση για την αναγνώριση και άσκηση μεγάλου αριθμού άλλων δικαιωμάτων και ελευθεριών, που καθιερώνει η Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και επομένως προστατεύεται απολύτως.

2. Η λειτουργία του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου της Κοινής Γνώμης εμπνέεται από το ότι το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης, αντιπροσωπεύει τη λογική εξέλιξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου για ελευθερία της σκέψης, της συνείδησης και της θρησκείας.

3.2. ΣΚΟΠΟΣ

Το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο της Κοινής Γνώμης ( EUR.O.P.O ) έχει τους εξής σκοπούς:

1. Να αγωνίζεται για την προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ελευθερίας της έκφρασης και των δικαιωμάτων του ανθρώπου, ακόμη δε της αλήθειας και του δικαίου, σε κάθε περίσταση και κυρίως από πράξεις που έχουν στόχο τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης.

2. Να προωθεί την έννοια της εθελοντικής προσφοράς και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

3. Να συλλέγει, καταγράφει, ερευνά και αναλύει, πληροφορίες σχετικά με περιστατικά που καθίστανται θέμα της κοινής γνώμης, από σκοπιά πολιτική, κοινωνιολογική, νομική, δημοσιογραφική, ιατρική, οικονομική κ.ά. και να εξάγει τεκμηριωμένα συμπεράσματα.

4. Να δρα ως διαχειριστής των πληροφοριών και συμπερασμάτων αυτών, γνωστοποιώντας τα στην κυβέρνηση, σε ενδοκυβερνητικούς οργανισμούς, σε αρμόδιους και θεσμικούς φορείς, στα Μ.Μ.Ε και το ευρύτερο κοινό γενικότερα.

5. Να δρα ως διαμεσολαβητικό και συντονιστικό όργανο για κάθε συμβουλευτική, υποστηρικτική ή διορθωτική παρέμβαση.

6. Να ευαισθητοποιεί το κοινό σε θέματα καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ιδιαίτερα δε αυτά τα οποία αφορούν στην ελευθερία της έκφρασης, της σκέψης, της συνείδησης και της θρησκείας και να συμβάλλει στην καταπολέμηση του υπαρκτού απομονωτισμού που παράγει μη ενεργούς πολίτες.

7. Να συνεργάζεται με όλους τους ιδιωτικούς, κυβερνητικούς και μη κυβερνητικούς φορείς και οργανισμούς που έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν το έργο του, ιδιαίτερα δε με τα Μ.Μ.Ε.

8. Να υποστηρίζει την δημιουργία οργανισμών με τον ίδιο σκοπό και σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και να βοηθά και συντονίζει το έργο τους.

9. Να δημιουργεί ενημερωτικό και εκπαιδευτικό υλικό για κάθε ενδιαφερόμενο, ιδιαίτερα δε για τα Μ.Μ.Ε.

10. Να συγκροτεί βάσεις δεδομένων προς χρήση όλων, σχετικά με τα αντικείμενα έρευνας και δραστηριότητάς του.

11. Να μετατραπεί σε μη κυβερνητική οργάνωση και ίδρυμα, μόλις επιτευχθούν οι από το νόμο απαιτούμενες προϋποθέσεις.

Η παρουσία σας στην εκδήλωσή μας αυτή, εκτός από την τιμή που θα μας περιποιήσει, θα μας δώσει και τη δυνατότητα, να γίνουμε κοινωνοί της γνώμης σας για ένα τόσο σημαντικό θέμα, αφού άλλωστε και η δική σας γνώμη, διαμορφώνει την κοινή γνώμη.

Με εκτίμηση

ο εκπρόσωπος τύπου της Ε.Γ.Ο

Ελευθέριος Σκιαδάς

Δημοσιογράφος

Μάρνη 4, Αθήνα, τηλ/fax: 210-8224686, internet address: www.ego.gr e-mail: info@ego.gr

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.