Jump to content

Καταδίκη Ελλήνων Χουλιγκαν...


KonstantinosMD

Recommended Posts

από το kontra.gr

Καταπέλτης

Μπορεί να έχουν περάσει πέντε ολόκληρα χρόνια, αλλά επτά οπαδοί του Ολυμπιακού και ο οδηγός του πούλμαν, το οποίο τους μετέφερε στον Βόλο, μετά από ένα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό το 1999, θα περάσουν αρκετά χρόνια στην φυλακή. Αυτή ήταν η απόφαση του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων της Λαμίας το οποίο καταδίκασε σε συνολική κάθειρξη 62,5 χρόνων τους εμπλεκόμενους στον βασανισμό ενός οπαδού του Παναθηναϊκού, ο οποίος είχε περάσει τα πάνδεινα από αυτούς των "ερυθρολεύκων".

Αργά το βράδυ της Πέμπτης έγινε η εκδίκαση της υπόθεσης με τις ποινές να ανακοινώνονται από τον πρόεδρο του εφετείου. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι οπαδοί του Ολυμπιακού και ο οδηγός του πούλμαν, οι οποίοι κατάγονταν από τον Βόλο, πήραν από την Αθήνα τον φίλο του Παναθηναϊκού, Γιάννη Ηλιόπουλο. Το δικαστήριο επέδωσε τις κατηγορίες της κακοποίησης, αρχικά, αφού το θύμα δέχθηκε μπουνιές και κλοτσιές, ενώ υπέστη και εγκαύματα σε όλο του το σώμα. Παράλληλα ξεγυμνώθηκε από τους φίλους του Ολυμπιακού οι οποίοι μάλισταν τον κούρεψαν, αφού τον φωτογράφισαν και τον εγκατέλειψαν στις 03:00 τα ξημερώματα στο 218 χλμ. της εθνική οδού Αθηνών-Λαμίας.

Εν συνεχεία ανακοινώθηκαν αναλυτικά οι κατηγορίες, με πρώτο τον Γεώργιο Ηγούμενο από την Νέα Αγχίαλο Βόλου, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή 9 ετών και 6 μηνών, αφού, όπως έκρινε το δικαστήριο, είχε μαζί του και μαχαίρι. Με ποινή 8 ετών και 9 μηνών τιμωρήθηκε ο Γρηγόριος Ντάγγαλος από το Στεφανοβίκειο Βόλου, ενώ πέντε μήνες λιγότερους θα μείνει στην φυλακή ο μόνιμος λοχίας του στρατού, Γεώργιος Βαϊόπουλος από την Νέα Ιωνία Βόλου. Η ίδια ποινή επιβλήθηκε και στους Κωνσταντίνο Πανάγο και Χρήστο Ανατόλη από τον Βόλο.

Σε επτά χρόνια κάθειρξη θα υποχρεωθεί ο οδηγός του λεωφορείου, Στυλιανός Καριωτάκης, ενώ από ύψους 6 ετών και 3 μηνών ήταν η ποινή του Δημήτριου Τσαγκάρη από την Νέα Ιωνία Βόλου, αλλά και τον μόνιμο λοχία του στρατού, Βασίλειο Ξέρα, ο οποίος ήταν από την Αλεξαδρούπολη, αλλά υπηρετούσε στο Στεφανοβίκειο Βόλου.

Oλοι οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση η οποία απορρίφθηκε. Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα οδηγήθηκαν στα κρατητήρια της Λαμίας και από εκεί θα μεταφερθούν στις φυλακές για να εκτίσουν τις ποινές τους.

το αυθεντικό άρθρο θα το βρείτε ΕΔΩ

Επιτέλους χούλιγκαν του σύγχρονου ποδοσφαίρου, που έχουν διώξει πολλους από εμάς απο τα γήπεδα, μπαίνουν μόνιμα εκεί που τους αξίζει, για όσο τους αξίζει.

emgoalemgoal

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

:bloodomen: Είναι ενδιαφέρον το τμήμα της ιστορίας που παραλείπεται:τα άτομα στο πούλμαν έκαναν ότι έκαναν επειδή είχαν σαδιστικές διαθέσεις κλπ, αλλά γιατί ο εν λόγω κύριος στην είσοδο του πούλμαν πήγε να ρίξει μολότωφ,ίσως για να επαναλάβει το κατόρθωμα των γκρίζων λύκων με το ελληνικό πούλμαν το '93 στην Κωνσταντινούπολη(32 νεκροί).Υποθέτω ότι ο καθένας,όχι ο απλός φίλαθλος,που είναι γνωστός για τα φιλάνθρωπα αισθήματά του,θα συμπεριφερόταν ιπποτικά στον τύπο που έπιασε μετά από την απόπειρά του να τον δολοφονήσει.Γι'αυτό και ο γαύρος οδηγός του λεωφορείου δεν σταμάτησε.Γιατί είχε οπαδικές διαφορές με τον εν λόγω κύριο,ο οποίος σημειωτέον παγιδεύτηκε όταν έκλεισε ο οδηγός την πόρτα του λεωφορείου πριν ρίξει την μολότωφ που κρατούσε.
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Λίγο αργά το θυμήθηκαν βέβαια και μικρές οι ποινές κατ'εμέ,καθώς τί άλλο έπρεπε να πάθει ο δύσμοιρος οπαδός?

Και αυτά θα ίσχυαν και αν είχε γίνει το αντίστροφο,οκ?

Η Αγγλία έδειξε το δρόμο,από πρώτη στον χουλιγκανισμό,με αυστηρή νομοθεσία και άμεση εφαρμογή της,μεταμορφώθηκε σε ποδοσφαιρικό παράδεισο.

Προς γνώσιν και συμμόρφωσιν!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

να μην ξεχνάμε και τους ηθικούς αυτουργούς του χουλιγκανισμού

δε νομίζω ότι κάποιος ξυπνάει μια μέρα και αποφασίζει να γίνει χούλιγκαν

τι φταίει?

η έλλειψη αθλητικής παιδείας με την έννοια του υγιούς ανταγωνισμού και επιβράβευσης του καλύτερου

αλλά και πρακτικότερα (γιατί η έλλειψη σωστής αθλητικής παιδείας είναι γενικόλογη αν και όχι αόριστη έννοια)μερίδιο στην ευθύνη για την ύπαρξη του χουλιγκανισμού ανήκει και στις αθλητικές εφημερίδες που συχνά θυμίζουν πολεμικές ανταποκρίσεις

Φωτιά απόψε στη λεωφόρο-θα τους γδάρουμε και άλλοι συναφείς τίτλοι και αιμοβόρα άρθρα που δε νομίζω ότι υπακουουν σε οποιαδήποτε αθλητική δημοσιογραφική δεοντολογία αλλά μάλλον εξυπηρετούν τον εντυπωσιασμό και βέβαια τα συμφέροντα της ομάδας που ανήκει η εφεμερίδα.

και βέβαια μερίδιο ευθύνης ανήκει και στους αθλητικούς παράγοντες των ομάδων που κατά την γνώμη μου δε νοιάζονται τόσο για τη φανέλλα αλλά για την τσέπη τους.

εφημερίδες και παράγοντες φανατίζουν χαζά παιδάκια και ενήλικες -και βέβαια τέτοια άτομα λειτοργούν καλύτερα μέσα στον όχλο .

συμφωνώ βέβαια με την καταδίκη καθενός που μετατρεπει ένα γήπεδο σε χώρο προσωπικής εκτόνωσης αλλά κάποια στιγμή πρέπει να ψάξουμε πιο βαθιά στο πρόβλημα

δεν αρκεί να τιμωρούμε τα πιόνια-αλλά μαζί με αυτά και τους βασιλιάδες!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarup Συμφωνώ απόλυτα και προσθέτω:

συνήθως οι χούλιγκανς έχουν ψυχολογικά προβλήματα και προσπαθούν μ'αυτόν τον τρόπο να τραβήξουν την προσοχή του κόσμου πάνω τους. Και δεδομένης της έλλειψης παιδείας, που ωθεί τα καημένα τα παιδάκια να πηγαίνουν στο γήπεδο και να ξεσπάνε για να τους δώσει κάποιος σημασία, έχουμε το γνωστό αποτέλεσμα ... <_<

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

συνήθως οι χούλιγκανς έχουν ψυχολογικά προβλήματα

Μπορούσες νσ το θέσεις λιγότερο περιφραστικά...άμα τους δέρνουν στο σπίτι γύναικα και πεθερά...τι να κάνουν...να ξεσκάσουν κι αυτοί λιγάκι... :bloodomen: Να το πω κι εδώ...το ζήτημα είναι τόσο απλό που μπορεί να λυθεί σήμερα το βράδυ...απλώς κάποιοι δε θέλουν... :antegeia:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarup Για να τους δέρνουν γυναίκα και πεθερά πα να πει ότι το αξίζουν!!! :P:bloodomen:emdevil:lol::splaaaats:
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.