Jump to content

Ημερομηνία έναρξης υπηρεσίας


Mango

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά! Ήθελα να ρωτήσω αν ξεκινάς εκπαίδευση στο νοσοκομείο την ημερομηνία κένωσης της θέσης αγροτικού ιατρείου ή νωρίτερα (και έπειτα περιμένεις ως την κένωση της θέσης ).

Ευχαριστώ Πολύ! 

Τροποποιήθηκε από Mango
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

19 ώρες πριν, Mango said:

Καλησπέρα παιδιά! Ήθελα να ρωτήσω αν ξεκινάς εκπαίδευση στο νοσοκομείο την ημερομηνία εκκένωσης της θέσης αγροτικού ιατρείου ή νωρίτερα (και έπειτα περιμένεις ως την εκκένωση της θέσης ).

Ευχαριστώ Πολύ! 

Η αρχική απάντηση στην ερώτησή σου είναι ότι όλα είναι θέμα του τι ακριβώς θα συνεννοηθείς με το γραφείο προσωπικού του Νοσοκομείου όπου θα κάνεις την προεκπαίδευση και με τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας όπου ανήκει το περιφερικό ιατρείο στο οποίο έχεις διοριστεί.

Ο λόγος είναι ότι όλα είναι θέμα ερμηνείας του όρου "ημερομηνία κένωσης της θέσης". Και εξηγώ: Ο κλασικός (που δεν έχει κάνει κομμάτι ειδικότητας πριν) "υπόχρεος υπηρεσίας υπαίθρου" υποχρεούται σε 1 μήνα προεκπαίδευσης στο Νοσοκομείο και σε 11 μήνες υπηρεσίας υπαίθρου στο περιφερικό ιατρείο όπου έχει διοριστεί. Έτσι προκύπτουν δύο ερμηνείες:

1ον) Η ημερομηνία διορισμού αφορά στο περιφερικό ιατρείο (και επομένως ο μήνας προεκπαίδευσης μπορεί να ξεκινήσει νωρίτερα από την επίσημη ημερομηνία κένωσης θέσης του περιφερικού ιατρείου) με αποτέλεσμα να βλέπουμε αγροτικούς να παραμένουν σε παράταση στο περιφερικό ιατρείο, καθώς αυτός που τους αντικαθιστά έχει να εκπληρώσει πρώτα 1 μήνα προεκπαίδευσης στο Νοσοκομείο, προτού να παρουσιαστεί στο Κέντρο Υγείας για να αναλάβει το 11μηνο στο περιφερικό ιατρείο (τα κανόνιζε έτσι ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας για να κρατάει παραπάνω τους παρατασιακούς).

Άλλωστε οι σχετικές οδηγίες πάνω στην ίδια την προκήρυξη αναγράφουν ρητά ότι οι ημερομηνίες κένωσης είναι ενδεικτικές και αμέσως μετά από την κοινοποίηση της πρόσληψης (ή την ανάρτησή της στο Διαύγεια) επιβάλλεται η άμεση επικοινωνία με την αρμόδια Υ.Π.Ε. ή την αντίστοιχη δομή υγείας προκειμένου να γίνουν οι συνεννοήσεις για την ημερομηνία έναρξης των υποχρεώσεων του 12μήνου.

2ον) Παραπάνω καταλήξαμε ότι για τους κλασικούς (που ξεκινάνε με τον 1 μήνα προεκπαίδευσης) "υπόχρεους υπηρεσίας υπαίθρου" η έννοια της "υπηρεσίας υπαίθρου" είναι σύνθετη και η ημερομηνία έναρξης υπηρεσίας στη θέση διορισμού ΔΕΝ ταυτίζεται (είναι ένα μήνα αργότερα) από την ημερομηνία έναρξης του συνολικού "12μηνου" της "υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου" , όπου υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου = 1 μήνας νοσοκομείο + 11 μήνες καθαρή υπηρεσία υπαίθρου.

Η δεύτερη ερμηνεία λοιπόν λέει ότι το όλο "πακέτο" του 12μήνου πρέπει να αρχίσει την ημερομηνία "κένωσης της θέσης", όπου όμως ως "κένωση της θέσης" νοείται η πλήρης λύση του συνολικού συμβολαίου (12μήνου δηλαδή) του προηγούμενου αγροτικού ιατρού που προσλήφθηκε για το εν λόγω 12μηνο ως "πακέτο" (1μήνας + 11μηνο ως σύνολο).

Συμπέρασμα: Επικοινώνησε με την αντίστοιχη Υ.Π.Ε. ή δομή υγείας (το ποιος είναι αρμόδιος για κάθε Υ.Π.Ε. αναγράφεται στην απόφαση πρόσληψης) και συνεννοήσου σχετικά.

 

Τροποποιήθηκε από mihiatrik
Πρόσθηκη πληροφοριών
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.