Jump to content

Μετοχικό ταμείο-ταμείο ανεργίας!!!


SWIMMEN

Recommended Posts

Καλημέρα και καλό μήνα...

ίσως θα μπορούσαν να ειναί 2 διαφορετικά θέματα ...αλλά ...

1.γιατί πληρώνουμε μετοχικό?????????????????

2.γιατί μετά από 12μήνες δουλειάς τουλάχιστον δέν μπορείς να πάρεις κάποιο επίδομα  ανεργείας????????????????

απαντήσεις έχω πάρει απο τίς υπηρεσίες αλλά είναι χάζες ...

τι δουλεία έχουμε με το μετοχικό και γιατί τόσες γαμ.....ς κρατήσεις σε ενα μίσθο τού κώ....  και μετά  απορούν γιατί δεν υπάρχουν γιατροί στην ελλάδα!!!!!!!!!

Τροποποιήθηκε από SWIMMEN
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Για το πρώτο, δεν μπορώ να σου απαντήσω

Για το δεύτερο, τί ήσουν αυτόν τον ένα χρόνο? Διότι έχω πάρει επίδομα ανεργίας έχοντας δουλέψει ένα χρόνο ακριβώς ως ειδικευόμενος.Εκτός έαν αλλάξανε τα πράγματα από τότε

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Άλλο ως ειδικευόμενος άλλο ως αγροτικός!!! Στο ελλαδισταν ο γιατρός που κάνει αγροτικό πληρώνει όλες τις μετακινήσεις του τα ενοίκια και περνάει με τα 740ευρω καθαρά σαν μισθωτός δεν δικαιούται επίδομα ανεργίας γιατί δεν είναι του ΙΚΑ αλλά μόνο ΤΣΑΥ και ότι άλλη μαλακ.. μπορεί να ακούσεις...ο κάθε άλλος στην Ελλάδα που δουλεύει έστω και 8 μήνες περνάει επίδομα και αν είσαι και γύφτος Πακιστανός ή ότι άλλο εισαγωγής παίρνεις και επιδόματα...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Γιατί πολύ απλά

1. οι πολιτικές ηγεσίες εκμεταλλεύονται το υποζύγιο γιατρός

και

2. ο Ιατρικός Σύλλογος δεν εκπροσωπεί τους γιατρούς αλλά τα ξένα συμφέροντα, και γι' αυτο δεν αναδεικνύε/καταγγέλλει-δεν κυνηγάειτο θέμα δικαστικώς σε Ελλάδα/ΕΕ.

Πιθανότατα οι παραπάνω ηγεσίες - σε επίπεδο προσώπων - τα έχουν βρει μεταξύ τους λόγω κοινών κομματικών αναφορών, ατομικών συμφερόντων και ιδεοληψιών (τόσο αριστερά όσο και δεξιά).

(Πάρε για παράδειγμα τις καταγγελίες που έχουν καα καιρούς γίνει για το ξεπούλημα του ιατρικού κόσμου από τα συνδικαλιστικά του όργανα στο θέμα του ΕΟΠΠΥ.)

Άσε που δε συγκινείς κανένα ως γιατρός. Αν ήσουν καθαρίστρια ή υπάλληλος σε super market, ακόμα και το παρακράτος (βλέπε Ρουβίκωνας) θα ήταν μαζί σου και όχι απέναντί σου.

Και αν έπρεπε να ζητάς τα δικαιώματά σου ως εργαζόμενος, τότε τί θα απέμενε; Να μην κάνεις «λειτούργημα»; Και τότε από τον κλειστό προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγειας να μένουν λιγότεροι πόροι για τους επιχειρηματίες του φαρμάκου και των αναλωσίμων; 'Η μήπως θα έπρεπε να αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές για να πληρωθεί κι ο γιατρός για την αξία της εεγασίας του; Κανείς δε θα το ήθελε αυτό.

Δυστυχώς αυτή είναι ολόκληρη η εικόνα σήμερα στην Ελλάδα.

Και πάνω εκεί έχεις και τα ΜΜΕ που σφυροκοπούν τον ιατρικό χώρο (διατεταφμένη δολοφονία χαρακτήραωντο λένε), επειδή εξυπηρετούν τα οικονομικά συμφέροντα αντιμαχόμενων επαγγελματικών κλάδων της Υγείας. Και φυσικά η «ηθικοποίηση» στην Υγεία πουλάει για ιδεοληπτικούς λόγους και περνάει μέσα από την ισοπέδωση της εργασιακής θέσης του γιατρού.

ΥΓ: Αν ψάξεις στο φόρουμ, θα βρεις «διαμαρτυρία» (ξεχέσιμο το λένε) από νησιώτη που δεν υπάρχουν γιατροί στα νησιά. Ξέρεις ότι τα ακούς αυτά από τους ίδιους νησιώτες που τα δικά τους παιδιά δεν τα στέλνουν γιατρούς (γιατί βγάζουν με λιγότερο κόπο ένα σκασμό λεφτά στον τουρισμό), και που όταν βρεθεί επί θητεία γιατρός στο νησί τον εκμεταλλεύονται στα νοίκια με τιμές AirBnb . Ναι απορούν γιατί αντιδρούν τα υποζύγια έπειτα, φανταζόντουσαν ότι έχουν συνηθίσει να μην αντιδρούν.

Τροποποιήθηκε από heretai
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Βέβαια μπορείς να κάνεις κάτι για το μέλλον σου.

Η λύση είναι το εξωτερικό. Κατά τη γνώμη μου. Και εκεί δε θα είναι εύκολα, αλλά εδώ προοπτική δεν υπάρχει και τα πράγματα θα είναι χειρότερα.

Το να περιμένεις ότι θα ξυπνήσουν οι γιατροί στην Ελλάδα, θα συντονιστούν και θα ψηφίσουν μαζικά συνδικαλιστικές ηγεσίες που δε θα έχουν αριστερές και δεξιές κομματικές αγκυλώσεις, και ότι με σκληρούς μακρόχρονους αγώνες θα πείσουν τη δηλητηριασμένη ελληνική κοινωνία για τα δίκαια των γιατρών - που στην τελική είναι και προς το συμφέρον της ποιότητας των ιατρικών υπηρεσιών που λαμβάνουν οι ασθενείς - μάλλον θα περιμένεις άδικα και θα περιμένεις πολύ για τα δεδομένα της ζωής που έχεις μπροστά σου. Άσε που υπάρχουν μεγάλα συμφέροντα που έχουν βολευτεί με την παρούσα κατάσταση και θα κάνουν το παν για να μη σηκώσει κεφάλι ο μέσος γιατρός.

Τροποποιήθηκε από heretai
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.