Jump to content

δεξιότητες και επίδοξοι χειρουργοί


waitingforstresstokillme

Recommended Posts

Πώς καταλαβαίνεις ότι "κάνεις" για χειρουργός, ότι "πιάνει το χέρι σου"; Τι είδους γενικές δεξιότητες πρέπει να έχει ένας επίδοξος χειρουργός, και με ποιον τρόπο μπορεί να τις καλλιεργήσει ως φοιτητής ή νέος γιατρός; Δεν έχω τελειώσει την σχολή ακόμα, αλλά με ενδιαφέρουν ορισμένες χειρουργικές ειδικότητες μελλοντικά. ακούμε πολλά horror stories για ειδικευόμενους που αναγκάστηκαν να παρατήσουν την γενική χειρουργική πχ, γιατί "δεν έπιανε το χέρι τους" και αναρωτιέμαι αν κάποιος χειρουργός/ειδικευόμενος θα μπορούσε να διασαφηνίσει το ζήτημα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

θα έλεγα ότι εκ των προτέρων είναι περισσότερο μία ασαφής αίσθηση του τύπου πιάνουν τα χέρια μου. Ως φοιτητής δεν είχα πρόβλημα να μπω ως άγκιστρο σε χειρουργεία και το να ράψεις δεν είναι τίποτα το μη προσβάσιμο. Απλά εμφανίσου σε μία εφημερία και παρουσιάσου και προσέφερε τις υπηρεσίες σου τσάμπα...

Τώρα εκ των υστέρων θεωρώ ότι περισσότερο από τις δεξιότητες κύριο ρόλο παίζει το κλασικό, να γουστάρεις το αντικείμενο. Γιατί μπορεί να πέσεις σε σκληρή κλινική, σκληρό διευθυντή που να σου πιει το αίμα.

Αν γουστάρεις μια χαρά θα τα πας ακόμη και αν σε λούζει με κοσμητικά την ώρα που παλεύεις να απολινώσεις.

Εκτός και αν έχεις πρόβλημα με το συντονισμό, τις λεπτές κινήσεις και γενικώς με το να χρησιμοποιείς τα χέρια σου τότε πήγαινε αν πραγματικά γουστάρεις

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Γεια σου και απο εμενα θα ηθελα να σου πω και εγω την εμπειρια μου διοτι ειχα τις ιδιες ανησυχιες με εσενα  .Λοιπον αποφασησα και εψαξα διαφορα european/uk/ association για surgeons με μια ελαχιστη συμμετοχη πχ.5 -15 ευρω γινεσαι μελος οποτε σου στελνουν καποιες ειδοποιησεις για διαφορα workshops οπου το αντικειμενο ειναι οι βασικες χειρουργικες τεχνικες και στην συνεχεια πολλα αλλα . Σαν φοιτητης οπως και εχω μπορεις να συμετεχεις σε βασικες χειρουργικες τεχνικες και στο 6ο ετος σου σε πιο εξειδηκευμενες τεχνικες .Απο 2 εμπειριες που ειχα στο συνηστω ανεπιφυλακτα οχι γιατι θα γινεις ο expert υπερχειρουργος αλλα θα μαθεις να προστατευεις τον εαυτο σου μεσα σε ενα χειρουργειο οπου τα μεγαλυτερα λαθη οπως λεγαν εκει γινονται πριν καν αρχισει.Ελπιζω να βοηθησα για οτι θες μπορεις να ρωτησεις.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.