Jump to content

Αντίο Γιάννη...


Sovereign

Recommended Posts

Το τελευταίο αντίο σε έναν άνθρωπο του αθλητισμού που κέρδισε το σεβασμό φίλων και αντιπάλων..

Το τελευταίο αντίο σε έναν άνθρωπο πιο συγκροτημένο και μετριοπαθή ταυτόχρονα από τη μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων του ποδοσφαίρου.

Το τελευταίο αντίο στο Γιάννη Κυράστα

Καλό ταξίδι Γιάννη

Από www.contra.gr:

Kαριέρα γεμάτη λάμψη

Ο Γιάννης Κυράστας γεννήθηκε στις 25 Νοεμβρίου του 1952 και έκανε μεγάλη καριέρα ως ποδοσφαιριστής αλλά και ως προπονητής στη συνέχεια. Ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1960 στα εφηβικά του Oλυμπιακού και το 1972, στα 20 του χρόνια, έγινε μέλος της ανδρικής ομάδας. Έκανε ντεμπούτο στις 10 Δεκεμβρίου του 1972 με αντίπαλο την Kαβάλα και συνολικά αγωνίστηκε σε 207 επαγγελματίας. Tο 1981 έκανε χρήση της οκταετίας του και μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό. Mε το "τριφύλλι" έπαιξε 131 παιχνίδια μέχρι το Nοέμβριο του 1986 όταν και κρέμασε τα παπούτσια του μετά από αγώνα με τον Αρη στο ΟΑΚΑ.

Στην καριέρα του αποκόμισε εμπειρία 30 ευρωπαϊκών αγώνων, ξεκινώντας τη διεθνή του δράση στη Γλασκόβη σε αγώνα για το Kύπελλο Πρωταθλητριών (Σέλτικ-Oλυμπιακός 1-1) στις 18 Σεπτεμβρίου του 1974. Tην ολοκλήρωσε έντεκα χρόνια αργότερα (2-10-1985) στο Kύπελλο OYEΦA (Παναθηναϊκός-Tορίνο 1-1). Aπό τις 30 εμφανίσεις τις 16 τις έκανε με τον Oλυμπιακό και τις υπόλοιπες 14 με τον Παναθηναϊκό με τον οποίο ευτύχησε να φθάσει έως τα ημιτελικά του Kυπέλλου Πρωταθλητριών την περίοδο 1984-85.

Στα 11 από τα 14 χρόνια της πορείας του στα γήπεδα ως ποδοσφαιριστής, ο Γιάννης Kυράστας έγινε 46 φορές διεθνής (τις 39 με τον Oλυμπιακό και τις 7 με τον Παναθηναϊκό). Tο ντεμπούτο του με την «γαλανόλευκη» το έκανε στις 15 Nοεμβρίου του 1974 σε ένα φιλικό ματς με την Kύπρο στο Στάδιο Kαραϊσκάκη, όταν στο ημίχρονο αντικατέστησε τον Kώστα Iωσηφίδη του ΠAOK. H διεθνής του καριέρα ολοκληρώθηκε την Kυριακή 19 Mαΐου του 1985 στο Oλυμπιακό Στάδιο, όταν πραγματοποίησε την 46η και τελευταία εμφάνιση με το εθνόσημο στο στήθος, στον άτυχο αγώνα της Eθνικής μας με την Πολωνία (1-4) για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Kυπέλλου του 1986.

Με το εθνικό μας συγκρότημα αγωνίστηκε στους δύο από τους τρείς αγώνες της τελικής φάσης του ΕURO 1980 στην Ιταλία.

Το 1987 ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από τον Εθνικό Ελληνορώσων και στη συνέχεια εργάστηκε στο Μεσολόγγι, την Προοδευτική, τον Πανιώνιο, τον Εθνικό, τον Παναργειακό, τον Πανηλειακό, τον Παναθηναϊκό και τον Ηρακλή.

Στον Παναθηναϊκό δούλεψε την περίοδο 1999-2000 και στο ξεκίνημα της περιόδου 2001-2002 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2001 όταν και εγκατέλειψε την προπονητική του θητεία.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ήταν πράγματι θλιβερό το άκουσμα της απώλειας του Γιάννη Κυράστα, στα 53 του μόλις χρόνια.

Σαν χτες θυμάμαι βρίσκονταν αντιμέτωποι με το Γιάννη Παθιακάκη στα ματς Παναθηναϊκού-ΑΕΚ... Έφυγαν κι οι δυο νωρίς.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

να προσθέσω απλά κάτι που άκουσα σε ένα ρεπορτάζ εχτές και μου έκανε εντύπωση

σε μια εποχή που οι περισσότεροι κυνηγάμε τα λεφτά , ο Κυράστας προτίμησε να κρεμάσει τα προπονητικά του παπούτσια ώστε να μην προπονήσει άλλη ομάδα πέραν του Παναθηναικου

σαν τους παλαίμαχους αθλητές που πρώτα έπαιζαν για την φανέλα και μετά για όλα τα άλλα

αντίο-καλό ταξίδι

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Προς επίρρωσιν των παραπάνω,ο Γιάννης Κυράστας,τον Δεκέμβρη του 2001 "κρέμασε τα προπονητικά του παπούτσια",σε ηλικία 50 ετών,μη θέλοντας να προπονήσει άλλη ομάδα,αλλά και μη έχοντας μέσα του την οίηση της δόξας και της κονόμας,τη στιγμή που θεωρούταν ο καλύτερος Έλληνας προπονητής της γενιάς του!

Επέλεξε να γυρίσει στις 3 γυναίκες της ζωής του,την γυναίκα και τις δυο κόρες του και να ασχοληθεί με το αγαπημένο του χόμπυ,το ψάρεμα.

Οι τότε δηλώσεις του ήταν:"Ευχαριστώ το Θεό που με έχει υγιή( emno ).Η κόρη μου συνεχώς με ρωτάει αν θα πάμε εκδρομή το Σαββατοκύριακο.Ε,κορούλα μου,σου υπόσχομαι πως αυτό το Σαββατοκύριακο θα πάμε"!

Ένας άνθρωπος πανθομολογουμένως απλός,γλυκός,καλός οικογενειάρχης,ΚΥΡΙΟΣ,που έχαιρε της εκτίμησης όλων,από όποιο "στρατόπεδο" κι αν προέρχονταν....

Καλό σου ταξίδι Γιάννη...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ειναι κριμα θα λειψει σε ολους σε φιλους και αντιπαλους στο γηπεδο, γιατι αντιπαλους στη ζωη δεν ειχε.

Ειναι κριμα γιατι η Fournie (πως στο καλο γραφεται) ειναι ψιλοτραγικη ασθενεια

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αντιο και απο μενα αν και τον αγνοουσα πληρως τον συγκεκριμενο.

Αυτο ομως το θεμα και γενικα ολος ο ντορος που εγινε με κανουν για αλλη μια φορα να γινομαι γκρινιαρα. Τι παραπανω εχει ο Κυραστας απο πολλους συνανθρωπους μας που καταληγουν με τραγικο τροπο και τον ηρωοποιουμε; Μπορω να σας πω οτι την ιδια μερα του τραγικου τελους του Γ.Κυραστα ενας νεαρος κατεληξε απο υπερβολικη χρηση ναρκωτικων και ενας ηλικιωμενος καρκινοπαθης μετα απο την ανιση μαχη με την επαρατη νοσο. Γιατι ο χαμος αυτων δεν μας προκαλει αναλογη θλιψη και ενα θεμα στα διαφορα fora;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Notbad και εγώ έχω παρόμοια απορία!

Απλά είναι μερικοί άνθρωποι που έχοντας λάβει μεγαλύτερη προβολή στον πολύ κόσμο είναι λογικό ,όταν τους συμβαίνει κάτι, να ενδιαφέρει τη μάζα περισσότερο από άλλους συνανθρώπους μας!

Πάντως στην ουσία του ζητήματος έχεις απόλυτο δίκιο(μαζίσ σου αναρωτήθηκα και εγώ).

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Γιατι ο χαμος αυτων δεν μας προκαλει αναλογη θλιψη και ενα θεμα στα διαφορα fora;

Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω. Δε μπορώ να πω ότι δε με λυπεί ο θάνατος του Γιάννη Κυράστα, αλλά σίγουρα δε με λειπεί περισσότερο από ότι ο θάνατος ενός οποιουδήποτε άλλου ανθρώπου που πεθαίνει πρόωρα....

Για τον παππού που πέθανε πλήρης ημερών από καρκίνο προσεύχομαι να αναπαυθεί η ψυχή του, αλλά δεν λυπάμαι ιδιαίτερα....

Εξάλλου "χώμα είναι και στο χώμα θα καταλήξει"

Ένα άλλο που δεν έχω καταλάβει εγώ είναι ο όρος "επώνυμοι".... Όλοι είμαστε επώνυμοι... Γιατί λοιπόν πρέπει να με νοιάζει εμένα αν αυτώθηκε ο χ "επώνυμος" με τον άλλον, ή αν έκανε πλαστική μύτης η τάδε τραγουδίστρια....

Είναι πολλά που θέλω να γράψω σχετικά με το θέμα αλλά να πω την αλήθεια τώρα βαριέμαι.... Ίσως κάποια άλλη φορά.... emboredembored

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Όποιος δεν έχει την ελάχιστη ιδέα για τον Κυράστα, δε γνωρίζει προφανώς ότι αποτέλεσε ένα θαυμάσιο πρότυπο αθλητή και προπονητή για τη νεολαία και μια αχτίδα ηθικής και αξιοπρέπειας σε έναν χώρο που βρίθει από αληταμπουρία, κερδοσκοπία και τυχοδιωκτισμό. Ως τέτοιον τον τιμώ εγώ και αυτό δεν έχει να κάνει με το αν στενοχωρήθηκα με θάνατο κάποιου άλλου ανθρώπου. Φχαστώ:)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.