Jump to content

Εγγραφη στον Ιατρικό Συλλογο Θεσσαλονικης


ith315

Recommended Posts

Καλησπέρα, εάν είμαστε σε λίστα αναμονής για νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ενημερώθηκα ότι πρέπει να εγγραφούμε στον ΙΣΘ εντός 2μηνου. Ωστόσο γνωρίζω ότι εάν ξεκινήσουμε αγροτικό θα πρέπει να γραφτουμε στον τοπικό Ιατρικό Σύλλογο. Επειδη η επομενη προκηρυξη ειναι οριακα στο 2μηνο εαν εγγραφω στον ΙΣΘ και μετά διαγράφω για εγγραφή σε καποιον περιφερειακό ΙΣ θα πρέπει να καταβάλω συνδρομή και στους 2 συλλόγους?

Εάν ανοίξει η θέση για ειδικότητα εντός του ίδιου έτους η συνδρομή που είχα καταβάλει μπορεί να προσμετρηθεί σε επανεγγραφή?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

3 ώρες πριν, ith315 said:

Καλησπέρα, εάν είμαστε σε λίστα αναμονής για νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ενημερώθηκα ότι πρέπει να εγγραφούμε στον ΙΣΘ εντός 2μηνου.

Αυτή η ρήτρα περί 2μήνου δεν έχω ιδέα τι είναι... Ή τουλάχιστον, μπορεί να μην τη θυμάμαι πλέον... ?

3 ώρες πριν, ith315 said:

Ωστόσο γνωρίζω ότι εάν ξεκινήσουμε αγροτικό θα πρέπει να γραφτουμε στον τοπικό Ιατρικό Σύλλογο.

Το ίδιο ισχύει και εάν αρχίσεις την ειδικότητα, ή εάν δουλέψεις σε ιδιωτικό ιατρείο/νοσοκομείο/ίδρυμα/κλινική αποκατάστασης κ.τ.λ., ή εάν δουλέψεις ως γιατρός ξενοδοχείου, και γενικά όταν ασκείς κάπου το ιατρικό επάγγελμα, παρέχεις τις σχετικές υπηρεσίες ή βάζεις τη σχετική υπογραφή, οφείλεις να είσαι γραμμένος ΜΟΝΟ σε έναν Ιατρικό Σύλλογο, αυτόν της περιοχής όπου ασκείς το ιατρικό επάγγελμα. Απαγορεύεται αυστηρά πάσης φύσεως "γυρολογία"...

3 ώρες πριν, ith315 said:

Επειδη η επομενη προκηρυξη ειναι οριακα στο 2μηνο εαν εγγραφω στον ΙΣΘ και μετά διαγράφω για εγγραφή σε καποιον περιφερειακό ΙΣ θα πρέπει να καταβάλω συνδρομή και στους 2 συλλόγους?

Όταν πρωτο - εγγραφήκαμε εμείς πριν το 2013, δεν ξέρω πλέον εάν άλλαξε κάτι, η για πρώτη φορά στη ζωή σου εγγραφή σε κάποιον, οποιονδήποτε Ιατρικό Σύλλογο της Ελλάδας, ισοδυναμούσε ταυτόχρονα με την έκδοση της Άδειας Ασκήσεως Ιατρικού Επαγγέλματος. Με την πρώτη εγγραφή έπαιρνες και την άδεια ασκήσεως, εφόσον είχες ήδη κάνει τη σχετική αίτηση με τα αντίστοιχα δικαιολογητικά στην αρμόδια ΔΥΠΕ. Οι μετέπειτα διαδικασίες διαγραφής από τον έναν Ιατρικό Σύλλογο και επανεγγραφής σε έναν άλλο, ήταν μια διαδικασία πολύ πιο εύκολη, γρήγορη και αρκετά συνηθισμένη.

Οπότε με την επιφύλαξη του ποιος εκδίδει πλέον την Άδεια Άσκησης Ιατρικού Επαγγέλματος και εάν αυτή καθυστερεί όσο παλαιότερα, θεωρώντας ότι μας ρωτάς για την πρώτη φορά στη ζωή σου εγγραφή σε Ιατρικό Σύλλογο, μπορώ να σου πω ότι το ζήτημα της συνδρομής καταβάλλεται εφάπαξ ανά εξάμηνο ή ανά έτος μόνο σε έναν Ιατρικό Σύλλογο για το οικείο έτος.

3 ώρες πριν, ith315 said:

Εάν ανοίξει η θέση για ειδικότητα εντός του ίδιου έτους η συνδρομή που είχα καταβάλει μπορεί να προσμετρηθεί σε επανεγγραφή?

Η όποια υποχρέωση για τις ετήσιες εισφορές καταβάλλεται μόνο σε έναν Ιατρικό Σύλλογο ανά εξάμηνο, ή έτος, και οι όποιες εισφορές δεν πλήρωσες σε έναν Ιατρικό Σύλλογο μεταφέρονται στον νέο Ιατρικό Σύλλογο όπου εγγράφεσαι και μπορείς να καταβάλεις εκεί προηγούμενες οφειλές για το έτος που όφειλες στον παλιό Ιατρικό Σύλλογο. Αντίστοιχα, όταν επιστρέψεις πάλι στον παλιό Ιατρικό Σύλλογο, μπορείς να εξοφλήσεις εκεί τις όποιες εισφορές δεν πλήρωσες για το εξάμηνο ή το έτος που ήσουνα προηγουμένως στον νέο Ιατρικό Σύλλογο.

Τις εισφορές τις πληρώνεις ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ και το όποιο "χρέος" του έτους σε ακολουθεί σε όποιον Ιατρικό Σύλλογο και να πας, οπότε μπορείς να το εξοφλήσεις εκεί.

Αντίστοιχα, εάν πληρώσεις όλο το έτος ενώ είσαι σε έναν Ιατρικό Σύλλογο και κάποια στιγμή μέσα στο έτος διαγραφείς από εκεί και εγγραφείς σε έναν άλλο, για το υπόλοιπο του έτους δεν οφείλεις απολύτως τίποτα στο νέο Ιατρικό Σύλλογο όπου έχεις εγγραφεί!!

Αλλά σε κάθε περίπτωση, ότι απορίες έχεις ρώτησέ τις στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, μήπως τυχόν έχει αλλάξει κάτι που δεν το έχω υπόψιν μου. Και όποιος άλλος ξέρει ας βοηθήσει / διορθώσει / συμπληρώσει σε όσα λέμε.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σ ευχαριστώ πολύ, από ότι κατάλαβα αλλο η εγγραφή και άλλο η συνδρομη. Ηθελα να αποφυγω το να πληρωσω δύο φορές σε περίπτωση που εγγραφω στον ΙΣΘ και μετά διαγράφω για να γράφτω σε άλλον. Θα το επιβεβαιώσω τηλεφωνικώς. Ή άδεια ασκήσεως εκδόθηκε και την παρελαβα από την Διεύθυνση Υγείας Θεσσαλονίκης όπου έγινε και η αίτηση. 

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

17 ώρες πριν, ith315 said:

Σ ευχαριστώ πολύ, από ότι κατάλαβα αλλο η εγγραφή και άλλο η συνδρομη.

Ακριβώς, πλην νομίζω του τυπικού, ένα ευρώ εάν θυμάμαι καλά για τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, κατά την πρώτη μόνο εγγραφή.

17 ώρες πριν, ith315 said:

Ηθελα να αποφυγω το να πληρωσω δύο φορές σε περίπτωση που εγγραφω στον ΙΣΘ και μετά διαγράφω για να γράφτω σε άλλον.

Όχι, πληρώνεις μία μόνο φορά την εισφορά, σε έναν μόνο Ιατρικό Σύλλογο ανά εξάμηνο, ή έτος.

17 ώρες πριν, ith315 said:

Θα το επιβεβαιώσω τηλεφωνικώς.

Ναι, καλύτερα έτσι, για να' σαι καλυμμένος.

17 ώρες πριν, ith315 said:

Ή άδεια ασκήσεως εκδόθηκε και την παρελαβα από την Διεύθυνση Υγείας Θεσσαλονίκης όπου έγινε και η αίτηση. 

Καλή αρχή!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.