manosbr Posted October 19, 2017 Report Posted October 19, 2017 Καλησπέρα σας, Ηθελα να ρωτήσω το εξής. Οταν κάποιος τελειώσει την ειδικότητα μπαίνει ταμείο ανεργείας και λαμβάνει επίδομα για 1 χρόνο και το χρόνο αυτό είναι ασφαλισμένος στο ΤΣΑΥ υγειονομικά. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν παραιτηθώ απο παράταση ειδικότητας , χάνω το επίδομα, όμως μπορώ να μπω ταμείο ανεργείας--> αυτό δε μου δίνει δυνατότητα ασφάλισης στο ΤΣΑΥ υγειονομικά , επίσης για 1 έτος? (το χρειάζομαι για την ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης) Αυτο που ξέρω σίγουρα είναι πως με τη διακοπή το ΤΣΑΥ σε ασφαλίζει υγειονομικά για 6 μήνες.
iceman Posted October 20, 2017 Report Posted October 20, 2017 16 hours ago, manosbr said: Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν παραιτηθώ απο παράταση ειδικότητας , χάνω το επίδομα, όμως μπορώ να μπω ταμείο ανεργείας--> αυτό δε μου δίνει δυνατότητα ασφάλισης στο ΤΣΑΥ υγειονομικά , επίσης για 1 έτος? (το χρειάζομαι για την ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης) Αυτο που ξέρω σίγουρα είναι πως με τη διακοπή το ΤΣΑΥ σε ασφαλίζει υγειονομικά για 6 μήνες. εφοσον παραιτηθεις μπαινεις στο μητρωο ανεργων (οχι στο ταμειο ανεργιας) και σε αυτην τη περιπτωση εχεις ασφαλιστικη καλυψη για 6 μηνες (ελπιζω βεβαια τωρα με τον ΕΦΚΑ μην μας το αλλαξουν αυτο καποια στιγμη)
manosbr Posted October 21, 2017 Author Report Posted October 21, 2017 Ευχαριστώ! Υπάρχει τρόπος αυτασφάλισης ή να το παρατείνω στους 12 μήνες? να εχω ασφάλιση υγειονομική δηλ 6 μήνες παραπάνω?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.