Jump to content

ΤΣΑΥ _ Ταμείο ανεργίας και ασφάλιση

manosbr

Recommended Posts

Posted

Καλησπέρα σας, 

Ηθελα να ρωτήσω το εξής. Οταν κάποιος τελειώσει την ειδικότητα μπαίνει ταμείο ανεργείας και λαμβάνει επίδομα για 1 χρόνο και το χρόνο αυτό είναι ασφαλισμένος στο ΤΣΑΥ υγειονομικά. 

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν παραιτηθώ απο παράταση ειδικότητας , χάνω το επίδομα, όμως μπορώ να μπω ταμείο ανεργείας--> αυτό δε μου δίνει δυνατότητα ασφάλισης στο ΤΣΑΥ υγειονομικά , επίσης για 1 έτος? (το χρειάζομαι για την ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης) 

Αυτο που ξέρω σίγουρα είναι πως με τη διακοπή το ΤΣΑΥ σε ασφαλίζει υγειονομικά για 6 μήνες. 

Posted
16 hours ago, manosbr said:

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν παραιτηθώ απο παράταση ειδικότητας , χάνω το επίδομα, όμως μπορώ να μπω ταμείο ανεργείας--> αυτό δε μου δίνει δυνατότητα ασφάλισης στο ΤΣΑΥ υγειονομικά , επίσης για 1 έτος? (το χρειάζομαι για την ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης) 

Αυτο που ξέρω σίγουρα είναι πως με τη διακοπή το ΤΣΑΥ σε ασφαλίζει υγειονομικά για 6 μήνες. 

εφοσον παραιτηθεις μπαινεις στο μητρωο ανεργων (οχι στο ταμειο ανεργιας) και σε αυτην τη περιπτωση εχεις ασφαλιστικη καλυψη για 6 μηνες (ελπιζω βεβαια τωρα με τον ΕΦΚΑ μην μας το αλλαξουν αυτο καποια στιγμη)

Posted

Ευχαριστώ!

Υπάρχει τρόπος αυτασφάλισης ή να το παρατείνω στους 12 μήνες? να εχω ασφάλιση υγειονομική δηλ 6 μήνες παραπάνω?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.