Jump to content

Η Πανάθα πρωταθλήτρια στο βόλει!


bromptonista

Recommended Posts

Ήμουν στο δρόμο και θαύμαζα τις ομορφιές του Ταϋγέτου όταν τα χαρμόσυνα νέα με γέμισαν χαρά και αγαλλίαση. Μετά από ένα πρώτο σετ για γερά νεύρα, ο τελευταίος τελικός εξελίχθηκε σε περίπατο για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος και στέφθηκε Πρωταθλητής στο ευγενές άθλημα της πετοσφαίρισης ανδρών.

Πάντα επιτυχίες!!!

Από το contra.gr:

pao_volley_koupa.jpg

Πρωταθλητής για πρώτη φορά μετά το 1996 στέφθηκε ο Παναθηναϊκός στην Α1 του βόλεϊ. Η ομάδα του Στέλιου Καζάζη μετά από έξοχη εμφάνιση νίκησε 3-0 σετ (32-30, 25-16, 25-16) τον Ολυμπιακό στον "Τάφο του Ινδού" και έκανε το 3-1 στην σειρά των τελικών. Ασυναγώνιστος ο Πόλακ, κλειδί για την νίκη του τριφυλλιού η επικράτησή του στο 1ο σετ. Παραλήρημα από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Καζάζης: "Είναι δικαίωση". Χατζηαντωνίου: "Ευχαριστώ τον κόσμο ".

Οκτώ χρόνια φαγούρας ήταν αρκετά για τον Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι νίκησαν 3-0 σετ τον Ολυμπιακό στον "Τάφο του Ινδού" έκαναν το 3-1 στην σειρά των τελικών και έβαλαν τέρμα στα πέτρινα χρόνια. Είναι ο πρώτος τίτλος του Στέλιου Καζάζη από την θέση του προπονητή. Μεγάλη μέρα και για τον Ακη Χατζηαντωνίου που είναι ο μοναδικός συνδετικός κρίκος της ομάδας του 96 με την σημερινή.

ΥΓ: Και μια εικόνα για αυτούς που πραγματικά αγαπούν το βόλεϊ: emcolgate

rho002.jpg

--------------------------------------------------------------------------------

Ο Ολυμπιακός έκανε δυνατό ξεκίνημα στο παιχνίδι και με όπλο το δυνατό σερβίς πήρε κεφάλι στο σκορ μς 9-11. Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός είχε πολλά προβλήματα στην υποδοχή με συνέπεια οι φιλοξενούμενοι με τους Γκόμεζ και Χριστοφιδέλη αποτελεσματικούς να προηγηθούν με 13-19! Σιγά-σιγά όμως ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοσή του και δείχνοντας μεγάλη ψυχή έστειλε το σετ στην παράταση. Ο Ολυμπιακός που έχασε τέσσερα σετ-μπολ λύγιζε σιγά-σιγά (έχασε πολλά σερβίς με δυνατούς μάλιστα σέρβερ) και έτσι οι γηπεδούχοι μετά από υπερπροσπάθεια έφτασαν στην κατάκτηση του σετ με 32-30.

Στο 2ο σετ η ομάδα του Στέλιου Καζάζη ήταν ανώτερη σε όλους τους τομείς. Ο Ντάλιμπορ Πόλακ ήταν ασταμάτητος και ενώ ο Ψάρας μοίραζε με δεξιοτεχνία το παιχνίδι του Παναθηναϊκού στην επίθεση. Στον αντίποδα ο Ολυμπιακός, φανερά επηρεασμένος από την απώλεια του 1ου σετ, είχε πολλά προβλήματα στην υπόδοχή ενώ στην επίθεση ήταν μονοδιάστατος καθώς ο Κουρνέτας έψαχνε συνεχώς τον Γκόμεζ. Οι πράσινοι προηγήθηκαν με 10-5 και στην συνέχεια με 19-13 χωρίς να κάνουν το λάθος που έκανε ο Ολυμπιακός στο πρώτο σετ. Ο Παναθηναϊκός παρέμεινε σοβαρός και χωρίς πολύ κόπο έφτασε στο 2-0, προβάδισμα που τον κατέστησε φαβορί για την κατάκτηση της νίκης.

To τρίτο σετ κρίθηκε στην ψυχολογία. Ο Παναθηναϊκός με φτερά στα πόδια από το 2-0 υπέρ του είχε εκπληκτική αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι του και προηγήθηκε γρήγορα-γρήγορα με 5-1 και 10-4. Ο Πόλακ, ο Χατζηαντωνίου και έδιναν τις κατάλληλες λύσεις στην επίθεηση ενώ ο Ολυμπιακός από την πλευρά του παρουσιαζόταν άνευρος σαν να περίμενε το μοιραίο. Με αυτό το σκηνικό μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ήταν φυσικό οι γηπεδούχοι να διευρύνουν το προβάδισμά τους με 16-10. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι και έφτασε στην επικράτηση με 25-17.

--------------------------------------------------------------------------------

Oι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Στέλιος Καζάζης: "Είναι μία δικαίωση για μας γιατί όλη την χρονιά αντιμετωπίσαμε πολλές αντιξοότητες. Δεν χάσαμε το κουράγιο μας μετά από τις ήττες από τον Ολυμπιακό και φτάσαμε στην κατάκτηση του τίτλου. Τώρα χρειαζόμαστε ξεκούραση".

Θανάσης Ψάρρας: "Είναι η καλύτερη στιγμή στην καριέρα μου. Δεν μπορώ καν να μιλήσω. Είμαστε οι πρώτοι και αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Είναι μία μεγάλη επιτυχία για την ομάδα μου και παράλληλα αποτελεί δικαίωση".

Πλάμεν Κονσταντίνοφ: "Αξίζαμε το τρόπαιο. Κάθε πρωτάθλημα έχει την γλύκα του. Χαίρομαι που κατακτήσαμε τον τίτλο μέσα στην έδρα μας. Τον αφιέρωνω στο μάνατζερ μου που με έφερε στον Παναθηναϊκό.

Ο Aκης Χατζηαντωνίου φανερά συγκινημένος δήλωσε: "Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο. Φέτος υπερβάλλαμε εαυτούς".

Βλάσσης Σταθοκωστόπουλος (πρόεδρος ΤΑΠ ΠΑΟ): "Είμαι τρία χρόνια στον Παναθηναϊκό και τώρα απολαμβάνουμε τους πρώτους καρπούς της προσπάθειάς μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή, τους παίκτες και τον κόσμο".

--------------------------------------------------------------------------------

* Με διακοπή απείλησε ο διαιτητής του αγώνα στο 2ο σετ όταν ο Βασίλης Κουρνέτας δέχθηκε αντικείμενα από οπαδούς του Παναθηναϊκού.

* Ενταση επικράτησε και μετά την λήξη όταν οπαδοί του Παναθηναϊκού θέλησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό για να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο.

Συντάκτης:Νίκος Γιαννόπουλος

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.