Jump to content

Κουρουμπλής: Υποχρεωτική υπηρεσία στην περιφέρεια για γιατρούς με σπουδές στην Ελλάδα


Recommended Posts

Δεν ξέρω αν είμαι στη σωστή ενότητα, αλλά έχουν ξεφύγει πλέον εντελώς εκεί στα υπουργεία τους... Ξεσπαθώστε ελεύθερα!

 

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500146371

Να θεσμοθετήσει η Πολιτεία υποχρεωτική υπηρεσία για κάποια χρόνια στην ελληνική περιφέρεια για τους γιατρούς που έχουν σπουδάσει στην Ελλάδα πρότεινε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ως λύση στο πρόβλημα στελέχωσης κενών θέσεων στα νησιά. 
Στη συνέντευξη Τύπου με αφορμή το συνέδριο «Toυρισμός Υγείας: Μοχλός Ανάπτυξης της Εθνικής Οικονομίας και Ανάδειξης της Ελλάδος σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό, 12 μήνες το χρόνο», που διεξάγεται στις 26-27 Μαΐου στην Ιθάκη, ο κ. Κουρουμπλής σχολιάζοντας την κενή θέση παιδιάτρου στο νησί είπε ότι «ακόμα και παραπάνω λεφτά να έπαιρναν οι γιατροί, υπάρχουν ειδικότητες που δεν πάνε στα νησιά και όλοι γνωρίζουμε γιατί γίνεται αυτό». 
Πρότεινε, μάλιστα, για όσους έχουν γιατρούς σπουδάσει στην Ελλάδα χάρη στην δωρεάν παιδεία να θεσμοθετήσει η Πολιτεία υποχρεωτική υπηρεσία για κάποια χρόνια στην ελληνική περιφέρεια.
Ο δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας ανέφερε ότι ο δήμος προσφέρει τέσσερα διαμερίσματα ιδιοκτησίας του με πλήρη κάλυψη των παγίων τους για τη στέγαση των αγροτικών και ειδικών γιατρών που στελεχώνουν τις δομές του νησιού, «αλλά και πάλι η θέση παιδιάτρου παραμένει κενή».
Ο δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, συμπλήρωσε ότι σε όλα τα νησιά γίνεται μεγάλη προσπάθεια στην παροχή κινήτρων και παροχών, ωστε οι γιατροί να στελεχώνουν τα νησιά, αλλά το πρόβλημα είναι έντονο. 
Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχει προτείνει την παροχή μπόνους 300 ευρώ στους γιατρούς που θα στελεχώσουν τις δομές υγείας των Επτανήσων.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης υπενθύμισε ότι πράγματι η Πολιτεία προκηρύσσει θέσεις γιατρών στα νησιά , «αλλά αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι η νησιωτικότητα δεν είναι πρόβλημα, αλλά ευκαιρία για να αποκεντρωθεί το κράτος και οι γιατροί να βρίσκονται παντού ώστε να κάνουμε πράξη την ισότιμη πρόσβαση των Ελλήνων στην Υγεία». 
Κατέληξε λέγοντας ότι αυτό μπορεί να γίνει μέσα και από την ανάπτυξη του Ιατρικού Τουρισμού αφού «η ενδυνάμωση των τοπικών δομών υγείας για την κάλυψη των αναγκών τόσο των επισκεπτών ξένων και Ελλήνων που αναζητούν λύση στο πρόβλημα υγείας εκτός του τόπου διαμονής τους, θα έχει όφελος και για τους μόνιμους κατοίκους της ελληνικής περιφέρειας. Αλλά χρειάζεται στενότερη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Η Πολιτεία να είναι πιο δεκτική στους ιδιώτες επιχειρηματίες και γιατρούς, που μπορούν και θέλουν να ενισχύσουν την χώρα στο πεδίο τόσο του Τουρισμού, όσο και της Υγείας». 

Μαίρη Μπιμπή

Newsroom ΔΟΛ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

γιατι δεν ελεγε ή δεν τα εφαρμοζε οταν ηταν ο αρμοδιος για το θεμα υπουργος υγειας????

τωρα το θυμηθηκε που εγινε υπουργος νησιωτικης πολιτικης οποτε δεν περνα πλεον απο το χερι του (αρα το λεμε για το θεαθηναι...)?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το κακό είναι ότι θα βρεθούν αρκετοί καλοθελητές να πούνε ότι είναι σωστό, τόσα χρόνια τους σπουδάζουμε τους γιατρούς, μόνο τα φακελάκια θέλουνε κλπ κλπ 

η ισότητα των πολιτών δεν είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη? με ποιο δικαίωμα διαχωρίζεις τους αποφοίτους ελληνικών πανεπιστημίων από τους αποφοίτους εξωτερικού, και βάζεις εμπόδια στους μεν και αφήνεις τους άλλους ελεύθερους? 

γιατί δεν αφήνει κι ο Πατούλης κι ο κάθε Πατούλης τη βόλεψή του στην Αθήνα και να πάει αυτός στην Ιθάκη και τους Παξούς και δεν ξέρω κι εγώ που αλλού για να επιτελέσει κοινωνικό έργο?

όσον αφορά τον Τουρισμό Υγείας, με ποια υποδομή νομίζουν ότι μπορούν να υποστηρίξουν την ιατρική περίθαλψη τουριστών, όταν δεν υπάρχουν ούτε τα μέσα για τις αεροδιακομιδές? ή θα μετονομάσουν τα σπα και τα μασάζ ιατρικές υπηρεσίας στα νησιά?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

να θυμισω κατι απο την σταδιοδρομια του Κουρουμπλη στο Υπουργειο Υγειας

παλιοτερα για διορισμο επικουρικου ιατρου (βγαιναν προκηρυξεις με θεσεις τοτε) σε νοσοκομεια Αττικης κ Θεσ/νικης προηγουντο οι ιατροι που ειχαν ηδη κανει επικουρικο σε νοσοκομειο της επαρχιας.

ηταν ενα κινητρο για να περασεις ως ειδικευμενος ιατρος εστω και ενα ετος απο την επαρχια.

επι υπουργειας του ανωθεν κυριου ομως αλλαξε ο νομος (περα απο οτι δεν βγαινουν πλεον προκηρυξεις αλλα υπαρχει λιστα) και πλεον η προυπηρεσια στην επαρχια δεν προσφερει καποιο πλεονεκτημα. 

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Για τους επικουρικούς :

Για την κατάληψη θέσης ειδικευμένου ιατρού κλάδου Ε.Σ.Υ. η προϋπηρεσία επικουρικού ιατρού σε άγονες, νησιωτικές, προβληματικές ή απομακρυσμένες περιοχές, υπολογίζεται εις διπλούν σε σχέση με την προϋπηρεσία σε άλλες περιοχές. 

http://www.moh.gov.gr/articles/newspaper/proslhpseis-diorismoi/epikoyrikoi-iatroi/3293-thrhsh-katalogoy-epikoyrikwn-iatrwn- ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika --diadikasia-topothethshs

Για λοιπούς :

Νόμος 4368/2016 

Άρθρο 43

1. Η παρ. 4 του άρθρου 22 του ν. 4208/2013 (Α΄ 252) τροποποιείται ως ακολούθως:

«Για την κατάληψη θέσης κλάδου ιατρού Ε.Σ.Υ. ή την πρόσληψη στο Π.Ε.Δ.Υ., η προϋπηρεσία του ιατρού υπηρεσίας υπαίθρου (υπόχρεου και επί θητεία) στις νησιωτικές περιοχές και στις άγονες ή προβληματικές περιοχές, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, καθώς και στα χαρακτηρισμένα ως άγονα Περιφερειακά Ιατρεία, αναγνωρίζεται και υπολογίζεται στο πενταπλό σε σχέση με την προϋπηρεσία των υπολοίπων ιατρών.

Για τους επί θητεία ειδικευμένους ιατρούς, η προϋπηρεσία στις παραπάνω περιοχές υπολογίζεται στο επταπλό».

Όσο για τις δηλώσεις Κουρουμπλή, δεν αξίζει καν τον κόπο να ασχοληθεί κανείς.Τα λένε απλά για να πουν κάτι και το ξέρουν κι οι ίδιοι.

Αν δεν κάνω λάθος,η διαδικασία επιλογής επικουρικών άλλαξε στις αρχές 2016,δηλαδή επί υπουργείας κου Ξανθού.

 

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

joie εχεις δικιο οτι υπαρχουν ακομα κινητρα να κανει καποιος αγροτικο ή επικουρικο σε αγονες περιοχες της επαρχιας.

απλα αναφερω οτι ενα επιπλεον που υπηρχε το κατηργησε ο Κουρουμπλης τον Μαιο του 2015 που ηταν Υπουργος Υγειας. (ο Ξανθος εκανε καποιες τροποποιησεις πραγματι στη διαδικασια επιλογης αλλα τις βασικες αλλαγες τις ειχε κανει ο κωλοτουμπας) 

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εμένα δεν μου κάνουν καθόλου εντύπωση οι απόψεις του Κουρουμπλή. Τι περιμένεις από ΠΑΣΟΚοΚουμουνοΑναρχοΤροκτσιστοΜαρξιστοΣυριζαίο. Διάβασε το εγχειρίδιο του καλού δεσμοφύλακα των Γκουλάγκ και βρήκε λύση για το πρόβλημα της νησιωτικής Ελλάδας. Δεν έχει πάρει χαμπάρι ότι με πενταροδεκάρες δεν πάει κανένας στην περιφέρεια. 

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.