Jump to content

ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΤΟ ΜΑΝΤΟΥΔΙ ΕΥΒΟΙΑΣ


kaliafoititria

Recommended Posts

Γνωριζει καποιος πληροφοριες για το αγροτικο στο μαντουδι??εχει ευθυνη πολυ?εχει γιατρους για να συνεργαστεις?ειναι δυσκολο?ευχαριστω εκ των προτερων!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Είχα κάνει αγροτικό στο Κ.Υ. Μαντουδίου πριν περίπου 3,5 χρόνια. Τότε ήταν 4 γενικοί γιατροί, μαζί με τον διευθυντή, και ένας παιδίατρος. Αρκετές νοσηλεύτριες, Ακτινολογικο και μικροβιολογικο με έναν εργαστηριακό υπάλληλο στο καθένα.

Γενικά

- έχει γύρω στα 5 Π.Ι., των οποίων οι αγροτικοί κάνουν εφημερίες στο ΚΥ.

- Είχε πολλή δουλειά γιατί καλύπτει αρκετά χωριά, με αρκετούς κατοίκους, χωρίς πολλούς ειδικούς ιδιώτες γιατρούς και με μεγάλης ηλικία άτομα κυρίως, που έχουν παθολογικά προβλήματα. Θυμάμαι τα πρωινά καθημερινά έρχονταν σε μένα μόνο περίπου 40 άτομα για συνταγογράφηση και είμασταν τότε 2 αγροτικοί και 2 γενικοί γιατροί.

- Σε αυτό ανήκουν κάποια χωριά στα οποία πηγαίναμε για συνταγογράφηση νομίζω κάθε βδομάδα.

- εφημερίες πάντα με 2 γιατρούς. Συνήθως γενικός γιατρός και αγροτικός ή 2 αγροτικοί αν δεν έβγαινε Αλλιώς. Όλοι καθόμασταν μέσα (ειδικοί και αγροτικοί). Έρχονταν αρκετά περιστατικά την ημέρα και συχνά έρχονταν κάποια και βράδυ. Ξεκίναγε 2 μμ-9 πμ Καθημερινή και 9-9 αργία.

- διακομιδές είχε αρκετά συχνά, ίσως και σε κάθε εφημερία. Πηγαίναμε Χαλκίδα, 1 ώρα απόσταση από το κ.Υ. Είχε και βραχεία νοσηλεία.

-θεωρώ ότι οι γενικοί γιατροί είναι από τους καλύτερους που ίσως μπορείς να συναντήσεις σε αγροτικό. Σίγουρα είναι αυτοί οι 4 που ήταν αλλά δεν ξέρω αν έχει έρθει και άλλος. Με αρκετή εμπειρία και γνώσεις.

- Γενικά είχα τύχει σε Καλή φουρνιά αγροτικών και αρκετοί είχαν κάνει κομμάτι ειδικότητας χειρουργικής ή παθολογία οπότε είχαν εμπειρία. Οπότε μάθαινα αρκετά και από αυτούς σε εφημερίες.

- Είχε πολύ καλές νοσηλεύτριες με εμπειρία και αρκετά ψύχραιμες. Πολύ βοηθητικό γτ συχνά είμασταν αγροτικοί και αυτές.

- Ρεπο εδιναν λίγα, αλλά είχα πετύχει στη φάση που τότε ψηφίστηκε ο νόμος. Μέχρι πριν δεν παίρναμε κανένα!

- πρόσφατα προμηθεύτηκαν έναν υπερσύγχρονο ασθενοφόρο από δωρεά, για το οποίο εκπαιδεύτηκαν οι 2 γενικοί γιατροί στο Βέλγιο. Μεγάλο συν.

Συνολικά

Ήταν αρκετά κουραστικά, γιατί είχε πολλή δουλειά, αλλά χαίρομαι που πήγα εκεί γτ έμαθα πολλά και σωστά πράγματα στην αρχή της ιατρικής πορείας ως βασεις (πιστεψε με στα περισσοτερα αγροτικά είσαι μόνος και ανάθεμα αν σου δείχνουν κάτι). Βασικά έμαθα να δουλεύω και έμαθα τα βασικά που πρέπει να ξέρει ένας γιατρός, ώστε να μπορω να αντιμετωπίσω σε πρώτη φάση ο,τι προκύψει. 

-> Θα σε συμβούλευα να πάρεις τηλέφωνα σε Π.Ι και στο ΚΥ να ρωτήσεις τι γίνεται τώρα.

Αν θες ο,τιδήποτε άλλο που δεν το έχω αναφέρει ρώτα!

 

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.