Jump to content

Συνταγογράφηση Ειδικευμένων


Inside

Recommended Posts

Κάποτε είχε αναστατωθεί η κοινότητα γιατι είχε επιβληθεί πρόστιμο σε Γενικό Γιατρό που συνταγογραφούσε φάρμακα "ειδικά" άλλων ειδικοτήτων (νομίζω ήταν αντιανοικά και για την υπερτροφία προστάτη.

Οπότε έχουμε μια ιδέα τι γίνεται με αυτό το κομμάτι; Υπάρχει ειδική νομοθεσία;

Τι σημαίνει ειδικό και μη φάρμακο.

Π.χ.

Τα ρινικά αντισταμινικά/στεροειδή ρινικά σπρέι για αλλεργική ρινίτιδα είναι ειδικά μόνο για ΩΡΛ/παθολογο/Γεν.ιατρ; και αν είσαι άλλης ειδικότητας και ο ασθενής σου έχει πρέπει να τον παραπέμψεις;

Κάτι παρόμοιο και με τις εξετάσεις; Αν π.χ. προκύψει απο τη λήψη ιστορικού οτι ο ασθενής έχει ιστορικό που συνάδει με αυξημένο κίνδυνο για ΣΜΝ  (πιθανον άσχετο με τη παρούσα νόσο) δεν μπορείς να στείλεις αντισώματα και πρέπει να πάει σε παθολόγο/γεν ιατρ;

Ελπίζω να έγινα σαφής.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

οσον αφορα τις εξετασεις νομιζω οτι πλεον το "συστημα" δεν σου επιτρεπει αναλογα με την ειδικοτητα σου να γραψεις καποιες.

οσον αφορα τη συνταγογραφηση αν κανεις περιστασιακη συνταγογραφηση "ξενων" για την ειδικοτητα σου φαρμακων λογικα  δεν θα εχεις καποιο προβλημα (εγω πχ ως παιδιατρος εχω γραψει καποιες φορες φαρμακα σε ενηλικες χωρις καποιο θεμα μεχρι στιγμης).

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.