Jump to content

Βιοιατρικη Μηχανικη


leodavinci

Recommended Posts

Καλησπερα,

Εχω πτυχιο μηχανικου και ηθελα να ρωτησω εαν το μεταπτυχιακο βιοιατρικης τεχνολογιας εχει προοπτικες στην Ελλαδα.Γενικα το προτιμουνε απο την σχολη ιατρικης η θεωρειται  επιλογη για καριερα μονο στο εξωτερικο.Ρωταω καθοτι πρεπει να επιλεξω σε 10 μερες που ειναι οι αιτησεις.Ευχαριστω εκ των προτερων

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αυτοί που μπορούν να σε συμβουλέψουν είναι αυτοί που ασχολούνται με το θέμα (κάποια πανεπιστημιακά/πολυτεχνικά τμήματα και κάποιες ελάχιστες εταιρίες του χώρου). Μην ρωτάς γιατρούς (οι περισσότεροι δεν έχουν επαφή με το θέμα).
Στο εξωτερικό είναι αλλιώς τα πράγματα διότι υπάρχουν υποδομές και σύνδεση με την παραγωγή. Εμείς στην Ελλάδα, αν και θα θέλαμε, ούτε ιδιαίτερες υποδομές έχουμε ούτε είμαστε βιομηχανική χώρα (παρόλα αυτά, έχουν υπάρξει πολύ καλά σχέδια, ιδέες και εφαρμογές και πιθανόν να υπάρχουν κάποιες προοπτικές)
Εάν πραγματικά θες να μάθεις και να ασχοληθείς με το θέμα, πήγαινε να βρεις την καθηγήτρια Κωνσταντίνα (Νάντια) Νικήτα στο πολυτεχνείο και να ζητήσεις συμβουλές. Έχει σπουδάσει και ιατρική και πολυτεχνείο και είναι ευπρόσιτη. Πες της εκ μέρους του κ. Τέρπου (ελπίζω να με θυμάται διότι έχουμε αρκετά χρόνια να βρεθούμε).
https://gr.linkedin.com/in/konstantina-nantia-nikita-52965945

Ψάξε και στο Google για το θέμα, για να πάρεις μία γεύση επαγγελματικής αποκατάστασης στο εξωτερικό

https://www.google.gr/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=biomedical+engineer

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

18 ώρες πριν, leodavinci said:

Καλησπερα, 

Εχω πτυχιο μηχανικου και ηθελα να ρωτησω εαν το μεταπτυχιακο βιοιατρικης τεχνολογιας

Καλησπέρα, μπορω να ρωτήσω τί μηχανικός είσαι και σε ποιο μεταπτυχιακό αναφερεσαι?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Της εστειλα της κ.Νικητα email ,ευχαριστω

Εχω πτυχιο ηλεκτρολογου μηχανικου και εχω τελειωσει εδω και καποιο διαστημα,ειμαι στα 29,δηλαδη ειμαι εκτος σχολης κτλ.Ενδιαφερομαι για το πανεπιστημιο πατρων  διοργανωνει ενα μεταπτυχιακο στη βιοιατρικη.Αποτι καταλαβαινω δεν εχει αντικειμενο γενικα στην Ελλαδα ετσι.Ρωτησα εναν καθηγητη τον Κουτρουμπελη που ασχολειται επιστημονικα με επαγγελματα και μου ειπε τα καλυτερα και οτι εχει πολυ προοπτικη στην ΕΛλαδα ωραιο αντικειμενο και με πολυ καλους μισθους.Και με παραξενεψε γιαυτο ηρθα σε εσας να δω απο πρωτο χερι.Αυτη την κ .Νικητα την ακουσα σε εκπομπες,πολυ καλη επιστημονας,αλλα αυτη ειναι ερευνητρια.Εξω στον ιδιωτικο τομεα βιοιατρικη μηχανικη στις κατασκευες για την υγεια δεν εχει παρει ταφτι σας τιποτα καλο?Ειναι σε πολυ μικρη αναπτυξη και μονο σε ερευνητικο επιπεδο δηλαδη παει καλα?Θα το επιλεγατε η πολυ δυσκολα.

 

Αναρωτιεμαι αυτη η ιατρικη πληροφορικη που ειναι παρεμφερες στο ευρυ αντικειμενο του μηχανικου ειναι ιδια τα πραγματα?

 

 

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.