Jump to content

Recommended Posts

Στη νευροχειρουργική κλινική του Πανεπιστημιακού Πατρών αδειάζει θέση το Σεπτέμβριο και όλες οι αιτήσεις είναι από συναδέλφους που κάνουν ακόμα αγροτικό ή χειρουργική. Από χειρουργεία γίνεται όλη η βασική γκάμα και επιπλέον βάση κρανίου, πολύ σπονδυλική στήλη, εμβολισμοί ανευρυσμάτων, λειτουργική νευροχειρουργική + επεμβάσεις πόνου. Κάθε ειδικευόμενος μπαίνει περίπου σε 6 χειρουργεία τη βδομάδα (τακτικά + έκτακτα/επείγοντα, οι παλιότεροι σε περισσότερα, οι νεότεροι σε λιγότερα), δηλαδή περίπου 270 το χρόνο (συμπεριλαμβάνοντας διακοπές, αργίες, μειωμένο πρόγραμμα χειρουργείων τον Αύγουστο κτλ, τα έχω υπολογίσει με βάση όλες τις παραμέτρους). Συχνά είναι και τα έκτακτα ή επείγοντα χειρουργεία. Κάποιοι δίνουν πολλούς χρόνους ή και όλο το χειρουργείο, άλλοι λιγότερα πράγματα (ανάλογα τον επιμελητή, χειρουργείο, το πρόγραμμα κτλ), ενώ τον τελευταίο καιρό άρχισαν να δίνουν ακόμα περισσότερο (προφανώς για να ακούγεται περισσότερο η κλινική από εμάς που είμαστε ήδη ειδικευόμενοι στην κλινική και να μαζεύονται περισσότεροι ειδικευόμενοι στη λίστα). Οι θέσεις είναι 4 άρα είναι σαφώς πιο εύκολο να μπαίνεις στα χειρουργεία απ 'ότι π.χ. σε γνωστές αθηναικές κλινικές με 6-8 ειδικευόμενους.

Οι εφημερίες είναι προφανώς 7 ή 8 το μήνα και επειδή καλύπτουμε όλη τη νοτιοδυτική Ελλάδα (π.χ. Αγρίνιο - Μεσολόγγι μέχρι Άμφισσα, Αίγιο - Καλάβρυτα, Πύργος - Αμαλιάδα, Ζάκυνθος - Κεφαλλονιά κλ) υπάρχει όλη η γκάμα των Νευροχειρουργικών νόσων (τακτικών και εκτάκτων). Εφημερεύουμε ανά 2η μέρα, αλλά και τις μέρες του άλλου νοσοκομείου οτι χρειάζεται νοσηλεία πάλι σε μας έρχεται (δεν υπάρχει Νευροχειρουργική κλινική στο ΓΝ "Άγιος Ανδρέας").  Επίσης, στη ΜΕΘ μονίμως το 70-80% των περιστατικών είναι δικά μας. Πιο κουραστικό εννοείται όλο αυτό, αλλά βλέπεις τα πάντα και παίρνεις περισσότερες εμπειρίες. Πρόκειται δηλαδή για ένα μεγάλο νοσοκομείο που καλύπτει Νευροχειρουργικά αναντίστοιχα μεγάλο μέρος της Ελλάδας, δεν είναι ενα περιφερειακό μικρό νοσοκομείο.

Επίσης ο διευθυντής είναι πολύ συνενοήσιμος σε θέματα αδειών στις διακοπές και για κάποια ανάγκη ή συνέδριο. Και στο τέλος της ειδικότητας υπάρχει άδεια περίπου 3 μηνών για διάβασμα ή observership στο εξωτερικό και οι περισσότεροι που τελείωσαν βρήκαν δουλειά στο εξωτερικό. Όλοι οι ειδικευόμενοι παίρνουν διδακτορικό ή μεταπτυχιακό αν το θέλουν και υπάρχουν αρκετές ευκαιρίες για ερευντικές εργασίες (για συνέδρια ή περιοδικά).

Για περισσότερες πληροφορίες στείλτε email στο mgeorgiop@gmail.com ή απλά περάστε να τα πούμε και από κοντά!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.