Jump to content

Καρδιολογία ή Ουρολογία


Recommended Posts

Προσωπικά θα έκλεινα περισσότερο προς την Ουρολογία, κατ' εμέ έχει μεγαλύτερο εύρος για να ασχοληθείς, sky is the limit, μπορείς να πας εξωτερικό να μάθεις να χειρουργείς ακόμα και ρομποτικά, αλλά και η Καρδιολογία εξαιρετική Ειδικότητα αλλά περισσότερο νοσοκομείο, Ουρολογία μπορείς να παίξεις καλύτερα μπάλα ιδιωτικά.

Με καμμία απ΄τις 2 δεν πρόκειται να πεινάσεις.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δεν είμαι και ο καταλληλότερος να δίνω... συμβουλές για Ειδικότητα, αλλά αν μπορείς να αντέξεις την αναμονή, πήγαινε. Στο δικό μου νοσοκομείο κρέμεται πολύς κόσμος απ΄τα @@ των γαστρο, παίζουν μπάλα με τους χειρουργούς, ενώ και ιδιωτικά ζητούν την Άρτα και τα Γιάννενα, ειδικά αν είναι και κάποιος λιγο γνωστός. Ακόμα και νοσοκομείο όμως να δουλέψεις, έχει καθιερωθεί να δίνεται το κάτιτις για την κολονοσκόπηση.

Υπόψιν ότι τα πράγματα και οι εξελίξεις οδηγούν στο λιγότερο επεμβατικό, ακόμα και στην παχυσαρκία που κάποιοι χειρουργοί έχουν εξειδικευτεί και βγάζουν το ψωμάκι τους.

 

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

αυτο σημαινει σιγουρα μεγαλυτερες προοπτικες για την γαστρο στο μελλον,αλλα απο την αλλη σκεφτομαι ότι η καρδιολογια παντα θα εχει δουλεια.ανεξαρτητα με το αν θα εξελιχθει(που εξελισσεται ηδη ) σαν επιστημη ή όχι.αναμεσα σε αυτα τα δυο τι θα προτεινες?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Επειδή η επιλογή Ειδικότητας είναι το σημαντικότερο πράγμα που κάνει ένας γιατρός (γνωστός μου πνευμονολόγος κατάλαβε τώρα σαν, Ειδικός εδώ και 10 χρόνια, ότι έκανε λάθος επιλογή Ειδικότητας), και επειδή είναι λίγο άκυρο να εκφέρω εγώ (που κάνω χειρ/κή ειδικότητα) άποψη για παθολογική Ειδικότητα, δεν θα σου απαντήσω.

Αν κατάλαβα καλά κάνεις αγροτικό, οπότε τρέχει το γενικό κομμάτι της Παθολογίας, αν θέλεις την άποψή μου, ξεκίνα το και εκεί, στο νοσοκομείο, θα πάρεις τις αποφάσεις σου. Μην τρελαίνεσαι να δηλώσεις όσο το δυνατόν ταχύτερα, π.χ το 6μηνο που θα κάνεις να αποφασίσεις σε μια αναμονή 5 χρόνων για γάστρο δεν θα κάνει την τρελή διαφορά, το χειρότερο είναι να βολοδέρνεις από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και από Ειδικότητα σε Ειδικότητα, και το έχω δει να συμβαίνει, δλδ κόσμος να εναλλάσεται μεταξύ παντελώς άσχετων Ειδικοτήτων ή ακόμα και να αλλάζει Ειδικότητα μετά από 1-2 χρόνια (οπότε τα τελευταία χρόνια της Ειδικότητας θα τον συντηρεί ο μπαμπάς).

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 4 weeks later...

απο αποψη χειρουργειων πως ειναι η ουρολογια; ειναι σαν αυτα των γενικων χειρουργων (εννοω πολυωρα); και σε ενα μεγαλο κεντρο οπως η Αθηνα μπορει να σταθει ενας Ουρολογος ή Καρδιολογος ξεκινωντας απ το μηδεν; 

Απ την αλλη η Καρδιολογια ειναι κορεσμενη ειδικοτητα. Ολοι που διαλεγουν την καρδιολογια θελουν να γινουν επεμβατικοι. Αλλα σιγουρα το πρεστιζ ειναι μεγαλυτερο απο τους ουρολογους. Συγκριτικα από μισθό και ποιότητα ζωης σαν πακέτο, ποια πιστευετε οτι ειναι η καλυτερη;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.