Jump to content

[ θέατρο: Κι αέρας στα πανιά μας...]


Recommended Posts

"Κι αέρας στα πανιά μας..." , θέατρο Βρετάνια ( Πανεπιστημίου 7 ,διπλα στη στάση "Συνταγμα" του μετρο )

επιθεώρηση του Λάκη Λαζόπουλου

πρωταγωνιστούν: Λ.Λαζόπουλος, Τζ.Μπότση

εισιτηριο: 24€,φοιτητικό:15€

Πρόκειται για μια "αναθεώρηση" στην επιθεώρηση βασισμένη σε μερικά απο τα καλύτερα νουμερα, που ειχε γράψει ο Λαζόπουλος για παλαιότερες επιθεωρήσεις.

Ειναι η ιστορία 10 νέων που ,θέλοντας να γλιτώσουν απο τον εθελοντισμό της Ολυμπιάδας , οργανώνονται σε μια "κίνηση εθελοντών του 2005" με έδρα τους μια ταράτσα. Στήνουν έναν ραδιοφωνικό σταθμό απ'όπου εκπέμπουν εκκλήσεις και μηνύματα γεμάτα αγωνία και προσδοκίες για το αυριο,ενω επιτρέπουν στον κάθε ..ελευθερο αγωνιζόμενο πολίτη, στον καθε ελευθερο αγωνιζόμενο Έλληνα να συμμετέχει δίνοντας του βήμα για να εκφράσει τους φόβους του, τα παραπονά του, τους πόθους του....

" Εδω ταράτσα! Εδώ ταράτσα!"

Νούμερο παρά νούμερο παιζει ο Λαζόπουλος ερμηνεύοντας μονολόγους- ξυράφια.

Κείμενα προσαρμοσμένα στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, που το καυστικό τους χιούμορ ανάγει την παρατηρητικότητα σε αφορμή αλλά και πολύτιμο εργαλείο εκμαίευσης "κομματιών ψυχισμού" , που έχουν συρρικνωθεί ή εχουν αλλοτριωθεί.

συμπέρασμα: Γέλιο-γέλιο-γέλιο.

Γέλιο και όχι χάχανο.

Τα ενδιάμεσα νούμερα ερμηνεύονται απο μια ομάδα 10 πρωτοεμφανιζόμενων ηθοποιών και τη Τζ. Μπότση.Δέν εχω, δυστυχώς, να πω πολλά για αυτό το τμήμα της παράστασης γιατι...γιατι...δεν άκουγα.Δεν ξέρω αν αυτό οφειλεται στα μικρόφωνα ή στην εκφορά του λόγου απο τους ηθοποιούς ή στο οτι καθόμασταν στην προτελευταία σειρα. Πολλή κινητικότητα στα νουμερα αυτά, ρυθμός αλαλούμ, χωρίς να καταφέρνει να ξεχωρίσει κάποιο απο τα νέα παιδιά ή το κειμενο αυτο καθαυτό.

το θέατρο ήταν κατάμεστο. Μάλιστα, στους διαδρόμους έβαλαν επιπλέον καθίσματα.

θα το βαθμολογούσα με 3 / 5

(Επιτρέψτε μου, μια συμβουλή σε όσους θα ήθελαν να δουν αυτήν την επιθεώρηση:να προμηθευτειτε τα εισιτήρια αρκετες μέρες πριν ,ωστε να έχετε δυνατότητα επιλογής θέσεων . Προτείνονται οι θέσεις στην Α' πλατεία (εχω ακούσει οτι ειναι καλύτερα να μην καθίσετε στις πρώτες-πρώτες σειρές,αλλά απο την 6η , 7η και μετά, λόγω του ύψους της σκηνής).Επίσης, ίσως θα ήταν καλό να αποφύγετε τις παραστάσεις του Σαββατοκύριακου, γιατί λόγω της... κοσμοσυρροής (εξου και τα επιπλέον καθίσματα) , η ατμόσφαιρα γίνεται λίγο αποπνικτική...)

:rolleyes:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.