Jump to content

Αγροτικο


Teo89

Recommended Posts

Γειά σε όλους! Ήθελα να ρωτήσω γνώμες για αγροτικό σε Μύκονο ,Σαντορίνη(Θηρα),Ίο,Σκόπελο,Κέα,Πάρο,Μήλο και Άνδρο.Κυρίως με ενδιαφέρει 1)το προσωπικό που υπάρχει σε κάθε ενα απο τα κέντρα υγείας(δεν με ενθουσιάζει πολύ η ιδέα του Π.Ι.) .2)Τι παίζει με τις διακομιδές γιατί εχω ακούσει διάφορα (πληρώνεις και πληρώνεσαι 2 χρόνια μετά ή σου πληρώνει ο ασθενής τα εισιτήρια κτλ κτλ. Επίσης τι γίνεται αν δεν υπάρχει πλοίο για επιστροφη??).3)Το τελευταίο γιατί κούρασα είναι τα ενοίκια σε κάθε νησί και το ενοίκιο  τον 1ο μήνα της εκπαίδευσης. Ευχαριστώ πολύ θα χαρώ να ακούσω τις εμπειρίες και τις γνώμες όλων.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Οχι αγροτικο σε νησι,πηγαινε ορεινη ελλαδα καπου κοντα σε μεγαλη πολη,εκτος αν θες δραση,εφημεριες μονος σου,διακομιδες με καϊκια,σε ετοιμοτητα ολο το 24ωρο(εξαρταται ποσο κοσμο θα εχει το Κ.Υ. η αν θα σε στειλουν και σε γυρω νησακια που υπαγονται στο κ.υ.)Βεβαια υπαρχουν και τα υπερ μπανακια το καλοκαιρακι....κατι αλλο δε βρισκω να σου πω.Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να παρεις τηλεφωνο να ρωτησεις τους αγροτικους που υπηρετουν εκει

 

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Είναι λίγο χαζομάρα ίσως αλλά θέλω αγροτικό σε νησί...Αναρωτιόμουν αν έχει κάποιος πληροφορίες για τα Κ.Υ. Κυκλάδων πριν μιλήσω με τον κάθε αγροτικό.Ευχαριστώ για τις συμβουλές.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Καποιοι ειδαν Suntan και νομιζουνε οτι στο αγροτικο θα πανε να γ.....νε στα νησια.

Στην πραγματικοτητα θα σας γ....σουνε, δε θα γ....σετε.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δεν παω να μαμησω ρε μεγαλε απλα προτιμω να παω καπου να μαζεψω εμπειριες απο το να καθομαι να χαιδευομαι. Εχω παει εθελοντης ενα μηνα σε νησι και αλλον ενα μηνα σε ορεινο αγροτικο ιατρειο και δεν γινεται συγκριση απο ραμματα μεχρι και τις κλινικες εξετασεις των ασθενων. Ειμαι μαζοχιστης δικαιωμα μου.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Καλα τα λεει ο komplexares.Αλλο να εισαι σε μια γωνιτσα και να κοιτας η να εισαι εθελοντης και αλλο να εχεις ευθυνες που πολλες φορες δε σου αναλογουν συμφωνα παντα με το βαθμο και την εμπειρια σου πανω στην ιατρικη.Εγω προσωπικα εκανα το αγροτικο μου σε νησι σε νοσοκομειο  εφημερευα μονος μου στα τεπ οι ειδικοι εφημερευαν απο το σπιτακι τους,με εστελναν αποσπασεις σε νησακια τελειως μονο μου και οταν στραβωναν τα πραγματα επρεπε να τα βγαλεις περα μεσω τηλεφωνου με το ΕΚΑΒ,οι εφημεριες ηταν περισσοτερες απο τις 7 και δε τις πληρωθηκα ποτε....Οσο για την εμπειρα που λες πανω στη δουλεια δε συγκρινεται οταν θα κανεις ειδικοτητα σε ενα μεγαλο νοσοκομειο σε μια πολη αυτα που θα κανεις στο νησι ολο το χρονο θα τα μαθεις σε μια γενικη εφημερια σε ενα νοσοκομειο

Παντως το καλοκαιρι σε νησι ειναι ενα ατου στο ξαναλεω μονο αυτο.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Νομίζω έχουν γραφτεί πολλά για το θέμα, απλά να διευκρινήσω κάποια πράγματα.

Νησί από νησί διαφέρει. Δλδ στο μεγαλύτερο είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα, υπάρχουν ειδικοί (έστω on-call) που θα πάρεις τηλέφωνο, ενώ σε ένα νησάκι είσαι απολύτως μόνος, εσύ, ο Θεός και το τηλέφωνο. Και το θέμα είναι ποιός θα απαντήσει στην άλλη άκρη της γραμμής. Βασικά το ελληνικό σύστημα με την υπηρεσία υπαίθρου είναι εντελώς λάθος, ρίχνει νέους απόφοιτους Ιατρικής κατευθείαν στα βαθιά, χωρίς καμμιά κλινική εμπειρία, αλλά αυτό είναι μεγάλη συζήτηση που έχει γίνει πολλές φορές. Μία παρατήρηση μόνο για το παράλογο του πράγματος: ενώ το Υπουργείο έχει βγάλει εγκύκλιο για την υποχρεωτική παρουσία ειδικού σε Κ.Υ (ανεξάρτητα αν κοιμούνται σπίτια τους, μετρώνται ως ενεργές εφημερίες), κάνει τα στραβά μάτια για τα άγονα που πηγαίνουν ανειδίκευτοι και εφημερεύουν εντελώς μόνοι τους.

Όσον αφορά το που θα πας, δώσε βάση στο εξής: τα μεγάλα νησιά που αναφέρονται (Μύκονος, Σαντορίνη κτλ) έχουν συνεχώς πρόβλημα επάνδωσης, σε κάθε προκήρυξη που βγαίνει θα δεις και άδειες θέσεις. Αν ήταν τόσο όμορφα, εργάζεσαι το ωράριό σου, κάνεις τις εφημερίες σου, και τον υπόλοιπο καιρό κάνεις τα μπανάκια σου, γιατί δεν είναι οι θέσεις ανάρπαστες ;

Όσον αφορά την εκπαίδευση, μην αυταπατάσαι, ούτε εκεί θα μάθεις, καθώς το επίπεδο στην Πρωτοβάθμια δεν είναι και το καλύτερο, θα δεις παλαιούς Γενικούς Ιατρούς (ουσιαστικά αγροτικούς που έχρισαν Γ.Ι χωρίς να κάνουν ποτέ Ειδικότητα) που δεν γνωρίζουν τπτ και το καταλαβαίνουν και οι ίδιοι, Γ.Ι που την έχουν δει μόνο συνταγογράφηση την φάση, και άλλα παρόμοια. Εξαιρέσεις λαμπρές υπάρχουν, αλλά λίγες.

Απ' την στιγμή που αποφάσισες νησί, πήγαινε, αλλά απέφυγε το μικρό που θα είσαι μόνος σου, ενώ μάθε πληροφορίες από αγροτικούς εκεί, αλλά μην βασιστείς μόνο σ' αυτές. Υπάρχουν νήματα στο φόρουμ για κάποια νησιά, που έχουν inside info.

Επίσης απέφυγε νησιά που έχει να πατήσει καιρό αγροτικός, συνήθως υπάρχει πρόβλημα με το ΚΥ, τους κατοίκους, τις συνθήκες ή όλα μαζί ταυτόχρονα.

Υ.Γ

Όσον αφορά την πολύ καλή ταινία Suntan, ένα εξασκημένο μάτι (που έχει κάνει σε νησί δλδ) θα διέκρινε κάποιες λεπτομέρειες που διέφυγαν στους περισσότερους που εστιάσαν μόνο στο love story. Θίγει και κακώς κείμενα των αγροτικών στα νησιά η ταινία, δεν είναι μόνο ήλιος-θάλασσα και το (20χρονο) κορίτσι μου...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Λίγο πολύ όπως τα λέει ο kopritis είναι. Πλην της ταινίας βέβαια, δεν την έχω δει, οπότε δεν έχω γνώμη.

Αλλά σίγουρα θέλει ΜΕΓΑΛΗ προσοχή πριν πας σε νησί, τα πράγματα είναι πολύ πιο επικίνδυνα από ότι φαίνονται. Με τις παρούσες συνθήκες κινδυνεύεις να μπλέξεις σε περιπέτειες (δικαστικές και μη) πολύ εύκολα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.