Jump to content

ΑΡΝΗΣΗ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ


superanthi88

Recommended Posts

Παιδια μια μικρη βοηθεια.

Στο Κυ που ειμαι υπαρχει σοβαρο προβλημα με ακαλυπτες εφημεριες απο νοσηλευτικο προσωπικο, θυρωρο τραυματιοφορεα και οδηγο ασθενοφορου!!!!

Εχει τυχει ουκ ολιγες φορες να καλουν στο κυ και να ζητουν ασθενοφορο και να μην υπαρχει! Με τελικο αποδεκτη των βρισιων-απειλων για μηνυση τον εφημερευοντα αγροτικο ιατρο!!

Θέλουμε να στειλουμε ενα χαρτι στον εισαγγελεα οτι αρνουμαστε να εφημερευσουμε υπο αυτες τις συνθηκες μεχρις οτου βρεθει μονιμη λυση.

Να μην αναφερω φυσικα οτι πολλες φορες συντονιστης της εφημεριας μπορει να ειναι παιδιατρος,χειρουργος η γυναικολογος, διοτι φυσικα παθολογοι και γενικοι ιατροι δε φτανουν για να καλυψουν και τις 30 μερες του μηνα!

Α και φυσικα, ολες οι εφημεριες απληρωτες μεχρι τωρα!

 

Θα ηθελα μια γνωμη επι του νομικου ζητηματος ή καποιο φυλλο φεκ αν ειχατε στα υποψιν.

Ευχαριστω εκ των προτερων!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

φυλλο ΦΕΚ η νομικη γνωμη δεν εχω

απλα να σε ενημερωσω οτι ξερω και αλλα μερη που ισχυουν οσα λες αλλα οι αγροτικοι εφημερευουν κανονικοτατα πχ. οταν δεν υπαρχει οδηγος,καλυπτει το πιο κοντινο ΚΥ που εχει εκεινη την ημερα οδηγο,με το κοστος φυσικα να καθυστερει ακομα περισσοτερο η διακομιδη.Οταν μαλιστα ουτε αυτο εχει οδηγο στην εν λογω βαρδια,καλυπτει το ΕΚΑΒ με ακομα πιο πολυ χασιμο χρονου για τον/την ασθενη.

 

Απλα για να μην αναφερομαστε κατα τυχη στα ιδια μερη,πες αν εισαι στην 6η ΥΠΕ η οχι...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εκ των ολίγων νομικών που γνωρίζω, ως Δημόσιος Υπάλληλος, υποχρεούσαι να εκτελέσεις την υπηρεσία ενημερώνοντας ταυτόχρονα τον Εισαγγελέα.

Δεν μπορείς δλδ να πεις απλά "δεν εκτελώ υπηρεσία για τον τάδε λόγο", θα έχεις πειθαρχικές κυρώσεις.

Το γνωρίζω απ΄το γνωστό πρόβλημα που έχουν οι Γενικοί Ιατροί που δεν θέλουν (λογικότατο) να κάνουν εφημερίες στα ΤΕΠ των νοσοκομείων, το έψαξαν με δικηγόρο, και όχι, δεν μπορούν απλά να αρνηθούν την εκτέλεση υπηρεσίας, κάνουν τις εφημερίες ενημερώνοντας τον αρμόδιο Εισαγγελέα, με τον οποίον δυστυχώς δεν βρήκαν άκρη. Δεν δικαιώθηκαν.

Το ίδιο νομικό καθεστώς (Δημοσίου Δικαίου) με τους Γ.Ι έχετε.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.