Jump to content

ΑΓΟΝΟ ΣΕ ΝΗΣΙ


laurel

Recommended Posts

Καλησπέρα!! θα ήθελα αν κάποιος κάνει αγροτικό σε νησί, άγονο,  με μία θέση να με βοηθήσει σε κάτι βασικό. Παρότι επικοινώνησα με υπε και υπουργείο κανείς δεν είναι σαφής μαζί μου αν μπορώ τις ημέρες των ρεπό μου και τα σκ που δεν εφημερεύω να βρίσκομαι εκτός του νησιού. Οι κάτοικοι είναι πιο λογικοί, και το θεωρούν και δεδομένο πως κάποιες μέρες στον μήνα θα βρίσκομαι εκτός αλλά το πρόβλημά μου είναι αν είμαι νομικά κατοχυρωμένη. Γιατί στην άσχημη περίπτωση που τύχει κάτι πολύ σοβαρό τις μέρες που λείπω φοβάμαι μήπως έχω προβλήματα. ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το θέμα έχει αναφερθεί πολλάκις. Έκανες τον κόπο να ψάξεις στα άλλα νήματα ;

Εν ολίγοις: το Υπουργείο πατάει σε νομοθεσία του... 1950 (τόσο παλιά είναι εξάλλου η νομοθεσία για την υπηρεσία υπαίθρου) περί υποχρεωτικής παρουσίας του υπηρετούντος ιατρού σε συγκεκριμένη χιλιομετρική απόσταση, η οποία πρακτικά σημαίνει ΜΗ απομάκρυνση απ΄το νησί, ενώ εσύ θα ισχυριστείς φυσικά τον εξαναγκασμό σε απλήρωτη εργασία, πράγμα που απαγορεύεται απ΄το Σύνταγμα.

Το Υπουργείο το ΣΥΜΦΕΡΕΙ να πατάει πάνω στην κειμενη νομοθεσια, καθώς σε έχει σε συνεχή ετοιμότητα χωρίς να πληρώνει αυτά που πλήρωνε κάποτε γι' αυτό (600€ πήγαινε το επίδομα αγόνου, κι κάποιοι έβαζαν... μέσο να πάνε σε άγονο!).

Εσύ απ΄την άλλη δεν μπορεί, κι δεν πρέπει, να εργάζεσαι χωρίς να πληρώνεσαι.

Βασικά είναι μια περίπλοκη κατάσταση, η οποία θα λυθεί δυστυχώς μόνο όταν συμβεί η στραβή, γίνει κάποιο δικαστήριο, κι αποφανθούν οι δικαστές για το τι ισχύει.

Νομικά ΔΕΝ είσαι κατοχυρωμένη, κι να ξέρεις ότι οι κάτοικοι αλλάζουν γνώμες κατά το δοκούν, καθώς μιλάμε για την γνωστή κουτοπόνηρη ελληνική νοοτροπία. Μάλιστα θα δεις απίστευτες μεταστροφές αν γίνει η στραβή, κι συμβουλευτούν κανά δικηγόρο κι τους πείσει ότι μπορεί να βγάλουν λεφτά από σένα.

Απορία: με ποιό σκεπτικό δήλωσες άγονο σε μικρό νησάκι κι το ψάχνεις, τώρα αφότου πήγες ;

Τυχαία έμεναν κενές αυτές οι θέσεις επί μακρόν ;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εψαξα και βρηκα και αλλες παρομοιες δημοσιευσεις αλλα ηταν καποια χρονια πριν και αναρωτιομουν μηπως υπαρχει κατι νεο στην νομοθεσια. ..δεν ξερω γτ το δηλωσα! Εχω καταλαβει πως θα επρεπε να το ψαξω περισσοτερο απλα ειχα μιλησει και με την προηγουμενη αγροτικο εδω η οποια πατουσε πανω σε αυτο που λες εσυ και εφευγε, και μαλιστα ειχε μιλησει με υπαλληλο του υπουργειου και της ειπε οτι για το αγονο δεν ισχυει τπτ διαφορετικο σε σχεση με τους αγροτικους ολων των αλλων περιοχων. Το θεμα ειναι οτι το νησι εινσι μολις εικοσι λεπτα απο την στερια, οχι απομακρυσμενο και ξεχασμενο. ...ευχαριστω πολυ που απαντησες!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Έχει υπάρξει επίσημη ερώτηση Ιατρικού Συλλόγου νησιωτικής περιοχής για το θέμα κι απάντηση του Υπουργείου, θα την ψάξω κι θα την παραθέσω.

Φυσικά, ο ερωτών αγροτικός δεν ασχολήθηκε περαιτέρω με το θέμα, καθώς ξεκίνησε Ειδικότητα, αρκέστηκε στο να κυνηγήσει να του πληρώσουν κάποιες εφημερίες επιπλέον, κι εκεί έγκειται κι το μεγαλύτερο πρόβλημα των αγροτικών κατ΄εμέ, η απουσία συλλογικής εκπροσώπησης που θα έθετε επί τάπητος τον εκσυγχρονισμό του απηρχαιωμένου αυτού θεσμού, αλλά όπως καταλαβαίνεις, μόλις ξεκινάμε Ειδικότητα τα γράφουμε όλα (σόρυ για την έκφραση) στα παπάκια μας, ενώ κι το Υπουργείο δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα, παρά μόνο να καλύψει τα κενά με γιατρούς του 800-900άρικου.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δες εδώ (το Δ):

Nomothesia_Agrotikon_1.jpg

Nomothesia_Agrotikon_2.jpg

 

 Στην ουσία έχουμε τσουβάλιασμα όλων των άγονων (τα μισά Ιατρεία της χώρας μετά τις τελευταίες αποφάσεις) Π.Ι κι χαρακτηρισμό των ως "Ιατρείων 24ωρης ετοιμότητας"...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τελεια ....οποτε να μαζευτω στο νησι και να φυγω σε δεκα μηνες ..ας αρχισουμε αντιστροφη μετρηση σαν φανταροι ..ευχαριστω παρα πολυ και παλι!!!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μπορεί κι εσύ να ρισκάρεις όπως η προηγούμενη αγροτικός, αλλά καλό είναι να γνωρίζεις τι ισχύει, καθώς ρώτησες αν είσαι καλυμμένη.

Καλή συνέχεια και να είσαι καλά.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.