Jump to content

Παράθυρο στη φοροδιαφυγή διεκδικεί ο ΙΣΑ


guerilla

Recommended Posts

Σχετικό με τη στοχοποίηση των γιατρών χωρίς τέλος και τη διαπαιδαγώγηση των πολιτών που οδηγεί στην επιθετική συμπεριφορά...

 

 

Η εφημερίδα - αυτόκλητος τιμητής του ανθρωπισμού 'Η Αυγή' φιλοξενεί σημερινό πρωτοσέλιδο με τίτλο "Παράθυρο στη φοροδιαφυγή διεκδικεί ο ΙΣΑ" θεωρώντας 'Αντικοινωνική συμπεριφορά' τη μη χρησιμοποίηση πιστωτικών καρτών στα ιδιωτικά ιατρεία, που όμως επιχειρείται κατά διάκριση σε βάρος των Ελλήνων ιατρών και κατά παρέκκλιση της γενικής φορολογικής πολιτικής και των φοροελεγκτικών μηχανισμών του κράτους σε πλήθος επαγγελμάτων παροχής υπηρεσιών.


Καλούνται οι ιατροί κατ' εξαίρεση κι αποκλειστικά να συμμορφωθούν στις επιταγές του κομματικού οργάνου της κυβέρνησης εκείνης που πρόθυμα αναζητά ισοδύναμα για να μην εφαρμόσει στην Ιδιωτική Παιδεία τον ίδιο ΦΠΑ που ήδη εφαρμόζει κι αποζητά ως κοινωνική συμμετοχή από μέρους της Ιδιωτικής Υγείας.


Προς ικανοποίηση του αιτήματος της Αριστερής διακυβέρνησης, οι ιατροί ας προστρέξουν:
Ας πάψει και η εθελοντική προσφορά υπηρεσιών υγείας αφού δωρεάν παροχή ιατρικών υπηρεσιών ισοδυναμεί με μη χρησιμοποίηση πιστωτικών κι 'Αντικοινωνική συμπεριφορά'.


Να τη χαίρονται οι κύριοι την αχαριστία και το ήθος της κοινωνίας που διαπαιδαγωγούν.

Ζήτω η πιστωτική στην Υγεία, καθότι κατά τα λοιπά, η Υγεία είναι 'κοινωνικό και δημόσιο ...αγαθό'.


Μια Υγεία που έχει υπομείνει όσο κανείς άλλος πληρώνοντας τα απόνερα της κοινωνικής κρίσης.


Μια Υγεία που είναι τόσο ...αντικοινωνική η προσφορά της, όσο πολύ έχει μάθει να... προσφέρει. Και όλο αυτό το μαθαίνουμε από την πρώτη φορά Αριστερά.

 

 

Ζήτω τα πρότυπα της κοινωνίας τούτης.


Κάτω λοιπόν ο ΦΠΑ κι οι πιστωτικές στους φραπέδες, στους υδραυλικούς, στους δικηγόρους και στους λοιπούς κατοίκους της δύσμοιρης χώρας.
Η φοροδιαφυγή κι ο φραπές είναι δικαίωμα του χειμαζόμενου εργαζομένου, εσχάτως αποτελούν κι αναπτυξιακό εργαλείο της χρεωκοπημένης οικονομίας.


Βάλτε πλάτη κοινώς κορόιδα και μη μιλάτε που σάς ξυλοκοπούν για να γελούν σε βάρος σας εκείνοι που απολαμβάνουν.

 

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Γιατί να αρνούνται οι ελεύθεροι επαγγελματίες ιατροί την αγορά ενός POS (που αντιστοιχεί στο κόστος λίγων επισκέψεων) κι την αποδοχή πιστωτικών καρτών για την πληρωμή των επισκέψεων ;

Τι σχέση έχει αυτό το δακρύβρεχτο κατεβατό (που σε μεγάλο βαθμό ισχύει) με το δικαίωμα στην φοροδιαφυγή ;

Καταλαβαίνετε πόσο μας εκθέτει αυτή η ανακοίνωση του ΙΣΑ κι πόσο κράξιμο τρώμε από χθες το πρωϊ στα social nets απ' τους πολίτες ;

Και μάλιστα με πρόφαση τους... ηλικιωμένους ασθενείς, όταν παλαιότερα ακούγαμε για τους... ηλικιωμένους ιατρούς που δεν γνωρίζουν την χρήση υπολογιστή ως πρόφαση για να δηλώσουμε κατά της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης !

Αυτογελοιοποιούμαστε με τέτοιες ανακοινώσεις.

Εγώ αντίθετα προτείνω να ΥΠΕΡΘΕΜΑΤΙΣΟΥΜΕ, πιστωτικές-χρεωστικές κάρτες σε ΟΛΟΥΣ τους ελεύθερους επαγγελματίες, κι κλαδική διαπραγμάτευση με τις Τράπεζες για μικρότερες προμήθειες (όπως κάνουν αυτή την εποχή οι φαρμακοποιοί).

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Παραβλέπεις πολλά πράγματα από αυτά στα οποία αναφέρθηκα. Και δεν φτάνει που δεν κατάλαβες, αλλά προσπάθησες να μειώσεις αυτά που έγραψα με τη φράση 'δακρύβρεχτο κατεβατο' και ταυτίζοντας την κριτική μου με την υποστήριξη της παραβατικότητας.

 

Θα απαντήσω επομένως μόνο στο ακόλουθο σκέλος:

μηχανάκια πιστωτικών ΝΑΙ

ΑΛΛΑ

ΠΑΝΤΟΥ !

 

Στα υπόλοιπα που λες για τις απόψεις που εξέφρασα, θα τα προσπεράσω.

Δεν με γνωρίζεις προσωπικά, για να υποθέτεις για μένα και να εκφράζεσαι όπως παραπάνω.

ΥΓ: Ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο, οι 'πολίτες' που αναζητούν το αίμα αντί για την αυτοκριτική, είναι όσο κακομαθημένοι τους επιτρέπεται από τα φερέφωνα της εξουσίας. Αυτοό οι πολίτες είναι τόσο ανώριμοι που δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβουν γιατί χρεωκόπησαν , ούτε και να πειστούν από κάποιον που προσπαθεί να τους πείσει που δεν είναι ελέφαντας.

ΥΓ2: Λυπάμαι για την πρώτη φορά Αριστερά, πρόβλημα της που δεν έχει συνέπεια στα ιδεολογήματά της.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δεν σε χαρακτήρισα προσωπικά, χαρακτήρισα ένα φορτισμένο συναισθηματικά κείμενο που έγραψες, το οποίο ενώ περιέχει ΑΛΗΘΕΙΕΣ για την λασπολογία που έχουμε δεχθεί σαν χώρος (όχι ότι δεν έχουμε δώσει και πολλές αφορμές ε?) τα χρόνια της κρίσης, ΔΕΝ καταλήγει στο διά ταύτα:

ΓΙΑΤΙ να ζητάμε εμείς εξαίρεση απ' την αποδοχή πιστωτικών-χρεωστικών καρτών με πρόφαση τους... ηλικιωμένους ασθενείς (που κι καλά δεν γνωρίζουν να τις χρησιμοποιούν) όταν υπάρχει η δεδομένη κυβερνητική βούληση να εφαρμοστεί για το σύνολο των ελ.επαγγελματιών ; 

Δεν καταλαβαίνεις σε ποιά κοινωνία ζούμε πλέον, κι ότι για τον άνεργο ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ να προσπαθείς να προστατεύσεις το δικαίωμα του κλάδου στην... φοροδιαφυγή ;

Μετά μην αναρωτιόμαστε ότι βρέχει, όταν μας φτύνουν !

Φυσικά, τα μηχανήματα POS κι οι πιστωτικές δεν πρόκειται να αποτρέψουν τα φακελάκια των νοσοκομειακών.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ναι στην χρηση πιστωτικων καρτων στους ιατρους ωστε να "κερδιζει" φαροαπαλλαγη ο ασθενης 

ΑΛΛΑ οχι στην υποχρεωτικη χρηση σε καθε επισκεψη γιατι αυτο συνιστα στοχοποιηση συγκεκριμενης επαγγελματικης ομαδας και δυσκολευει και τους ασθενεις που δεν εχουν πιστωτικη.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ας εξηγηθούμε.

Εγώ αρνούμαι να μπω στην παγίδα να σκέπτομαι ενοχικά.
Δεν είναι μόνο και απλά πως άλλωστε είμαι καθόλα νομοταγής στα όρια του αισθήματος δικαίου άρα και δεν έχω να φοβηθω ως άνθρωπος, δεν είναι και συνεπώς που και το θάρρος της γνώμης έχω αλλά και πουθενά δεν οφείλω.

Είναι και πως η πραγματικότητα απολύτως αντικειμενικά και κατηγορηματικά διαψεύδει αυτούς που επιχειρούν χρόνια τώρα τη στοχοποίηση του κλάδου.
Θέλεις σημειολογικά, η κάθε λίστα Λαγκάρντ αποδεικνύει πως ο πλούτος που διαφεύγει της φορολογητέας ύλης ανήκει σε όλη την κοινωνική διαστρωμάτωση.
Θέλεις τυπικά, μια ματιά στα φοροτεχνικά στατιστικά από την περίοδο ήδη προ του μνημονίου που αποδεικνύει πως οι επαγγελματίες υγείας ανέκαθεν βρίσκονταν στην κορυφή και με διαφορά της πυραμίδας των δηλωθέντων εισοδημάτων.
Θέλεις επί της ουσίας, ακόμα κι αν συλληφθεί η φορολογική παραβατικότητα ολόκληρη στο χώρο των ιατρών, ακόμα κι η πιθανολογούμενη φαντασιακή παραβατικότητα, ελάχιστα αυτή ουσιαστικά θα μπορέσει να συνεισφέρει στο δημοσιονομική κατάσταση αν προηγουμένως δεν συμβάλλει ομοιόμορφα ολόκληρη η κοινωνία.
Προς τί επομένως ο ντόρος και ο ψόγος σε βάρος των ιατρών και δη στοχευμένα εμμονικά, είναι μια εύλογη απορία με εξίσου εύλογες απαντήσεις.

Περί της πολυδιαφημισμένης κοινωνικής αναλγησίας του κλάδου:
Προσωπικά έχω βρεθεί σε ιδιωτικό ιατρείο όπου ο άνθρωπος φυγαδεύει κυριολεκτικά τον άπορο ασθενή που μόλις εξέτασε δωρεάν, με φόβο μήπως πέσει σε μπλόκο της εφορίας ο εξερχόμενος ασθενής που δε θα έχει απόδειξη υπηρεσιών.
Η ιδιωτική Υγεία ως αγαθό και ως προϊόν για το (κοινωνικό) κράτος και την αριστεροσύνη ταυτόχρονα...

Περί της αποφασιστικότητας της κυβέρνησης να εφαρμόσει το μέτρο των πιστωτικών στους ελεύθερους επαγγελματίες:
Δε θα ήμουν τόσο σίγουρος, όταν την ίδια στιγμή αναγορεύτηκε ο ιατρικός κλάδος ήδη ως ο πρωταγωνιστής της παραβατικότητας.
Το δε προηγούμενο αντίστοιχων δράσεων που ξεκίνησαν και σταμάτησαν στους γιατρούς είναι υπαρκτό και απαγορευτικό για περαιτέρω σκέψεις και αμφιβολίες.

Προσωπικά μάλιστα απορώ και με τη σιγουριά με την οποία βγαίνουν αυτές οι... στατιστικές φοροδιαφυγής οι οποίες το μόνο που δείχνουν είναι εμμονή, η ίδια στοχοποίηση με την οποία αντιμετωπίζεται ο κλάδος χρόνια τώρα και κατά τα φαινόμενα θα εξακολουθεί να διαπομπεύεται και στο μέλλον.
Αλήθεια επειδή πολλοί μιλούν για περιστατικά φορολογικής παραβατικότητας ιατρών που είδαν το φως της δημοσιότητας,
μα είναι επόμενο
όταν η εφορία τόσο καιρό στοχευμένους ελέγχους σε ιατρεία και ιατρούς πραγματοποιεί,
τί άλλο από στοχευμένα και μεμονωμένα αποτελέσματα στα πεπραγμένα της να βγάζει;...
Το δόκιμο θα ήταν οι φοροελεγκτικοί μηχανισμοί να πραγματοποιούσαν αναλογικούς ελέγχους στην αγορά, και επ' αυτών να ανακοίνωναν στοιχεία.

Οι γιατροί στην τελική ζητάνε αυτό που δε συμφέρει τους άλλους κλάδους, ισότιμη αντιμετώπιση.
Δειγματοληπτικοί αναλογικοί έλεγχοι της εφορίας, όχι στοχευμένοι.
Φορολογική αντιμετώπιση ισότιμή, όχι υπερφορολόγηση και ΦΠΑ στην ιδιωτική Υγεία μεγαλύτερο κι από την ιδιωτική Παιδεία, την εστίαση και το πλήθος των ελεύθερων επαγγελματιών που μένουν στο απυρόβλητο.
Πιστωτική βεβαίως, ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

Και ασφαλώς οι γιατροί έχουν εξίσου κάθε δικαίωμα και απαίτηση να γνωρίζουν αν οι φόροι τους πηγαίνουν στην εξόφληση της φοροδιαφυγής των άλλων. Ως ισότιμοι φορολογούμενοι πολίτες με πλήρη κι ισοδύναμα τεκμήρια εντιμότητας.
Σε μια κοινωνία όπου τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων διαφημίζουν τρόπους στους πολίτες για να αποφύγουν τα δόκανα της εφορίας, όπου η μαύρη εργασία και η φοροκλοπή είναι το δικαίωμα των κάθε λογής τάχα 'βιοπαλαιστών',
ΟΧΙ οι γιατροί που χρόνια αιμοδοτούν την εφορία και προσφέρουν είτε δωρεάν είτε επ' αμοιβή, με κοινωνική αυτοθυσία
ΟΧΙ δεν είναι ούτε η κορυφή του παγόβουνου ούτε καν το πρόβλημα.

Μπορεί για τους πολίτες και τους πολιτικούς να είναι βολική η αποποίηση των ευθυνών και η στοχοθεσία των ιδανικών στόχων,
όμως αυτή η κοινωνία που χρόνια στις φορολογικές δηλώσεις καταδίδει επιλεκτικά τις ιατρικές πράξεις και μόνον αυτές,
αυτή η κοινωνία όσο και να αυτοθαυμάζεται δεν πρόκειται να λύσει τα προβλήματα της με αυτό τον τρόπο αν προηγουμένως δεν έχει το θάρρος και την εντιμότητα να κοιτάξει το είδωλό της στον καθρέφτη.

Και με αυτή την ίδια έννοια,
ούτε ο ιατρικός κλάδος ωφελείται με το να συμπεριφέρεται φοβικά
αλλά και ούτε υπηρετεί την ευόδωση του δικαίου ενοχικά μαστιγώνοντας τον εαυτό του.
Και φυσικά ούτε το μακροπρόθεσμο συμφέρον της κοινωνίας υπηρετείται όταν αποκρύπτεται η ωμή αλήθεια πως στην κοινωνική και οικονομική κρίση βρίσκονται οι πολλοί, λιγότερο η περισσότερο συμμέτοχοι.

 

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.