Jump to content

Recommended Posts

Γειά σας παίδες, παρακαλώ για μιά ακριβή, εμπεριστατωμένη απάντηση από αυτόυς που γνωρίζουν και είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν σ αυτό το φορουμ, γιαυτό παρακαλώ μη με "γράψετε", αλλά γραψτε μου.

Τώρα πώς έχουν τα πράγματα, είμαι φοιτητής πολυτεχνικής σχολής συγκεκριμένα ηλεκτρολογων μηχανικών(...κ.λ.π) και ψάχνομαι να κάνω 10 % για ιατρική.(οι λόγοι δεν έχει σημασία να τους αναφέρω)

Αυτό που μου δημιουργεί αμφιβολίες είναι 2 πράγματα. 1. η φημολογούμενη ανεργία της ιατρικής, σε αντίθεση με ηλεκτρολόγους

2. κάποια μαθήματα της σχολής (τύπου σχετικών με πτώματα) και το γεγονός ίσως πως απαιτεί αρκετά περισσότερο χρόνο μελέτης.

αυτό που με αγχώνει ιδιαίτερα είναι το 1. και θέλω να προοσθέσω σε αυτά και μία ακόμη ερώτηση τι ποσοστό των πτυχιούχων κάθε χρόνο φεύγουν για εξωτερικό είτε για μετεκπαίδευση σε ξένα πανεπιστήμια, είτε για ειδικότητα? (αν δεν κάνω κάποιο λάθος στην χρήση των όρων)

Γενικά εσάς ποιά είνια η γνώμη σας,, εσείς θα επιχειρούσατε μια τέτοια αλλαγή σχολής ?

Αυτές είνια οι ερωτήσεις μου, που αναζητώ κάποιες απαντήσεις.

Παρακαλώ όποιος επιθυμεί ας μου καταθέσει την άποψη του, θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο για μένα κάτι τέτοιο.

Ευχαριστώ !

Link to comment
Share on other sites

καταρχήν αν κρίνω από την τρομακτική άνοδο που κάνουν οι βάσεις στο 10% των σχολών θα πρότεινα πριν από όλα να τσεκάρεις ότι την πιάνεις με τις περσινές βάσεις 10%.

το θέμα ανεργία που θέτεις είναι σχετικό... αν δεν σε πειράζει τι δουλειά(ή μήπως δουλεία) θα βρείς

υπάρχουν πάντα κέντρα αδυνατίσματος...

εξυπακούεται όμως ότι αν θές να κάνεις κάτι σοβαρό στην ειδικότητα σου πλέον (οι γιατροί μετά το πτυχίο κάνουμε κυριώς ειδικότητα-το μεταπτυχιακο/διδακτορικό είναι τίτλοι αλλά δεν αυξάνουν τα πραγματικά εργασιακά σου δικαιώματα)θα φύγεις εξωτερικό.

ανεργία στην ιατρική-παντού υπάρχει ανεργία και παντού είναι δύσκολα και στην Ελλάδα ακόμη περισσότερο.αλλά προφανώς πρέπει να σκεφτείς αν σου αρέσει αυτή η σχολή και αν θες να είναι το επάγγελμα σου.αν πραγματικά σ αρέσει, η ανεργία είναι απλά για γκρίνια/αν δεν σ αρέσει,ακόμη και αμέσως και για μια ζωή να βρεις δουλειά,θα κάνεις κάτι που θα σε κάνει δυστυχισμένο.

Για τα μαθήματα και αυτά μην ψαρώνεις-το πτώμα συνηθίζεται και το διάβασμα(αν και δυσκολότερα) επίσης..

;)

Link to comment
Share on other sites

@ Anivas

αρχηγέ,

χαλάρωσε μην το κάνεις,

αμα θες να τελειώσεις μην το κάνεις

Εθνικός Σταρ

Link to comment
Share on other sites

Αμάν με αυτό το 10%!

Θέλεις κύριε να αλλάξεις σχολή;

Ξαναδώσε εξετάσεις.

Τι καπαρώνονται εξ αρχής τόσες θέσεις και μάλιστα για αυτούς που έκαναν λάθος στην επιλογή;

Παρηγοριά μοιράζει το κράτος; Τι 10% και κουραφέξαλα;

Ελλάδα, Ελλάδα, Ελλάδα, λαϊκισμός, λαϊκισμός, λαϊκισμός!!!

Συμφωνώ απόλυτα με τον Opus Magnum. Κοίτα πρώτα αν την πιάνεις...

Και δε χρειάζεται από τώρα τόσο άγχος για τη συνέχεια.

Μπες πρώτα, ξεσκίσου στο διάβασμα, πάρε το πτυχίο σου και τότε σκέψου.

Πάντως, αν φοβάσαι το πτώμα, αν φοβάσαι τη γιαγιά με τη μόλυνση στο στήθος, αν φοβάσαι τον παππού που βήχει πάνω σου, αν φοβάσαι τα ανοιχτά κατάγματα και και και... μην αλλάζεις καλύτερα και κάθησε στα αυγά σου συντροφιά με τα καλώδιά σου.

 

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά μη πέφτετε να τον φάτε τον άνθρωπο.... Γνώμη μου αν έχει πραγματικά τρέλα με την ιατρική και του αρέσει ως δουλειά κάνοντας όλες τις θυσίες που χρειάζεται (αναμονή, ανεργία, υπομονή και έξοδα μόνο για άλλα τουλάχιστον 15 χρόνια) , ας το κάνει. Και μόνο γι'αυτο το λόγο. Σήμερα πλέον πιστεύω πρέπει να σου αρέσει πάαααααραααα πολύ ώστε να δεχτείς να μπεις στο λούκι αυτό. Και επειδή ρώτησε: 6-7 χρόνια να τελειώσει τη σχολή, μετά αναμονή άλλα 6-7 χρόνια συνολικά (τουλάχιστον), ή τη θέληση και τα μέσα να βγει στο εξωτερικό και μετά από άλλα 5-6 χρόνια να ξεκινήσει την επαγγελματική του καριέρα. Βάβαια μετά θα κληθεί να το κάνει μέσα σε πληθώρα συναδέλφων. Τουλάχιστον στην επαρχιακή πόλη που βρίσκομαι οι 2 στους 4 νέους γιατρούς βαράνε μύγες στα ιατρεία τους. Εκτός βέβαια αν θέλει να κάνει ακαδημιακή καριέρα ή καριέρα δημοσίου οπότε πρέπει να έχει τα κατάλληλα μέσα....Αλλά και πάλι αν πραγματικά το έχει μεράκι και δεν τον ενδιαφέρει όλο το παραπάνω τρέξιμο και είναι διατεθειμένος να τα περάσει όλα αυτά, ας το κάνει. 'Οπως όλοι μας έτσι κι αυτός. Λίγη υπομονή παραπάνω!

Αν και προσωπικά αν ήμουν στη θέση του θα έμενα πολυτεχνείο! Πολλοί γνωστοί μου της ηλικίας μου ήδη δουλεύουν και εξελίσσονται στη δουλειά τους και δουλεύουν και μένα που κάθομαι και περιμένω το καλό και λατρεμένο υπουργείο μας να θυμηθεί να προκηρύξει αγροτικά και ειδικότητες! Αυτά εν ολίγοις....

Link to comment
Share on other sites

Βασικά ήταν ένας άλλος στο Πολυτεχνείο, με άλλο όνομα και ρωτούσε το ίδιο πράγμα πριν από λίγο καιρό, λέγοντας μάλιστα ότι δυσκολεύεται με το διάβασμα στο Πολυτεχνείο και πιστεύει ότι θα είναι πιο εύκολα στην ιατρική και θυμάμαι ότι πέσαμε και τον φάγαμε....

Επειδή ψυλλιάζομαι ότι είσαι ο ίδιος (αν δεν είσαι σόρρυ), θα σου ξαναπώ ότι είπα στον "άλλον": κάτσε διάβασε να τελειώσεις τη σχολή σου και ΑΝ το θες ακόμα μετά πήγαινε ιατρική...έχοντας επίγνωση της κατάστασης όμως.

Link to comment
Share on other sites

Τουλάχιστον στην επαρχιακή πόλη που βρίσκομαι οι 2 στους 4 νέους γιατρούς βαράνε μύγες στα ιατρεία τους.

εσύ τώρα γιατί δεν είπες "1 στους 2 γιατρούς" αλλά είπες "2 στους 4 γιατρούς"; οι άλλοι καταλάβατε γιατί;

Link to comment
Share on other sites

εσύ τώρα γιατί δεν είπες "1 στους 2 γιατρούς" αλλά είπες "2 στους 4 γιατρούς"; οι άλλοι καταλάβατε γιατί;

Διότι δεν μίλαγε αναλογικά, αλλά κυριολεκτικά είναι 4 οι νέοι γιατροί εκεί (και οι 2 βαράνε μύγες) ? :P

Πάντως, αν το δει μέσα του ότι το αγαπά, αφού πρώτα το ψάξει καλά (να ρωτήσει γιατρούς, να πάει σε καμιά εφημερία, ειδικά αν έχει κάποιο γνωστό γιατρό να τον ρωτήσει πως είναι οι συνθήκες και να τις δει από κοντά).

Η ιατρική έχει ανάγκη από άτομα που ώριμα και συνειδητά την επιλέγουν, όχι για το πρεστίζ (χαχαχα), λεφτά (μπουαχαχα), και τα λοιπά κομπλεξικά.

Πάντως οι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί έχουν πολύ καλύτερες δυνατότητες και συνθήκες εργασίας...

Link to comment
Share on other sites

Πάντως, μην έρθεις Αθήνα.

Είμαστε η χειρότερη σχολή. Βέβαια, στο εξωτερικό που θα πας για ειδικότητα, άμα πεις Αthens, θα καταλάβουν. Άμα πεις Larissa or Patra or Crete :), θα σε ρωτήσουν 'τι γλώσσα μιλάτε εκεί; Spanish;'

Μεγάλη απόφαση. Μετά από πέντε χρόνια πολυτεχνείο, άλλα έξι για ιατρική; Μεγάλη και γενναία απόφαση.

Αν θυμάμαι καλά, ένας αναπληρωτής στην ανατομία έβγαλε και πολυτεχνείο. Γεροντοπαλλήκαρο, αλλά καλός άνθρωπος.

Καλό κουράγιο!

Link to comment
Share on other sites

Κι εσύ, ρε παιδάκι μου, τι τόπικ είναι αυτός που ανοίγεις; Δε διάβασες τι έπαθαν όλοι οι άλλοι υποψήφιοι που ΤΟΛΜΗΣΑΝ να σκεφτούν να πάνε ιατρική; Κόντεψαν να τους φάνε εδώ μέσα! Σα δεν ντρέπεσαι...άκου ιατρική...καλύτερα οδοκαθαριστής, βοηθός πιστολάκι, νυχτοφύλακας κτλ, παρά γιατρός (αυτό το συμπέρασμα θα βγάλεις διαβάζοντας τις σχετικές απαντήσεις των τελευταίων εβδομάδων) emconfused

Link to comment
Share on other sites

Αν θυμάμαι καλά, ένας αναπληρωτής στην ανατομία έβγαλε και πολυτεχνείο. Γεροντοπαλλήκαρο, αλλά καλός άνθρωπος.

Καλό κουράγιο!

Ο κύριος Μαζαράκης. Πολυτεχνείο και τελικά Ιατρική ....ήμουνα στο τραπέζι του ...πολύ καλός πραγματικά.

Link to comment
Share on other sites

Διότι δεν μίλαγε αναλογικά, αλλά κυριολεκτικά είναι 4 οι νέοι γιατροί εκεί (και οι 2 βαράνε μύγες) ? :P

Ναι έχεις δίκιο με συγχωρείς! Απλά στην αρχή είχα γράψει 3 στους 4, αλλά μετά είπα να το φέρω πιο μαλακά και έσβησα το 3 και στη θέση του έβαλα το 2..... Αλλά πώς να καταλάβετε τη λογική μιας γνήσιας ξανθιάς;! Θέλει χρόνια εξάσκηση....

Αλήθεια, όταν λες εκεί; Εννοείς υποθέτω γενικά στην επαρχία... Γιατί στην πόλη από όπου κατάγομαι οι γιατροί είναι κατα πολύ περισσότεροι. Τριψήφιο νούμερο για να καταλάβεις.....

Link to comment
Share on other sites

προτεινω στον ανιβα να κατεβασει απο το νετ ψηφιακα ιατρικα βιβλια να τα μελετησει

και ΑΝ ΑΝΤΕΞΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ!!!

Edited by demetrius
Link to comment
Share on other sites

Ξερω 3 μηχανικους που μετα σπουδασαν ιατρικη!!! Ο ενας ηταν και διορισμενος στη ΔΕΗ!!! (Καταλαβαν πως οι γιατροι ριχνουν ευκολα την καλυτερη γκομενα :P ) Ok περα απο την πλακα πολυς κοπος φιλε μου η ιατρικη για να μην εισαι σιγουρος.

Οσο για τους αποφοιτους πολυτεχνειου η αναλογων ΤΕΙ πιστεψτε με γνωριζω αρκετους και ο δρομος τους ΔΕΝ ειναι στολισμενος με ροδοπεταλα.

Link to comment
Share on other sites

Το θεμα δεν ειναι να σου πουμε εμεις πηγαινε η μην πας αλλα να καταλαβεις τι θες να γινεις "οταν θα μεγαλωσεις" τι σχεση εχει ρε παιδια το πολυτεχνειο με την ιατρικη και καθομαστε και τα συγκρινουμε? καμια απολυτως! και οσο για τα χαρβαρντ και τα κεμπριτζ, αμα το θες και εισαι καλος και εχεις τα προσοντα θα πας, μην ανησυχεις. Μερικοι απο εδω μεσα γινονται λιγο επιθετικοι αλλα αυτο που θελουν να σου πουν ειναι οτι η λογική που ακολουθεις ειναι λάθος. Διαλεξε τι σου αρεσει και τι σε ενδιαφερει και μετα ασχολησου με μεταπτυχιακα, ειδικοτητα στο Αμερικα και μεγαλεια. Το διαβασμα ειναι πολύ και στις δυο σχολές και το πτώμα δεν υπηρξε προβλημα για κανενα φοιτητη (το πολυ πολυ να λιποθυμησεις την πρωτη φορα) το θεμα ειναι οτι αν ακολουθησεις απο τωρα τη λογική που ειναι τα πολλα λεφτα και η δοξα θα γινεις χαλιας σε οτι κι αν διαλεξεις. Κάτσε και σκεψου τι σου αρεσει, πηγαινε πχ στον οικογενειακο σας γιατρο και ρωτα να σου πει πως ειναι η δουλεια του η καθημερινοτητα του, πηγαινε σε κανενα νοσοκομειο να δεις το κλιμα, "αν σου παει", ψαξε να δεις αν μπορεις και θες να γινεις γιατρος και ασε τα μεταπτυχιακα γι αργοτερα οσο για την ανεργια θα συμφωνησω οτι μαλλον προς το παρον τα πραγματα ειναι λιγο καλυτερα για τους ηλεκτρολογους, χωρις ομως αυτο να πρεπει να ειναι καθοριστικο για την αποφαση σου.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ,
ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010 ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010, ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 11.00 – 14.00.

 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
1. ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ (ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ Γ΄ ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ)
2. ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ
3. ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ Ή ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΟ ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΟ
4. ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ Ή ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΟ ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΟ
5. ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΗ
6. 5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
7. ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ: ΤΗΝ ΥΛΗ, ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ (ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ)
8. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΕΝΝΗΣΗΣ (ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΟΡΙΑ – ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΘΕΙ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΩΣ)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...
  • 1 year later...

Καλημέρα σας..Πέρασα σημερα με το 10 % απο την ιατρικη θεσσαλονίκης οπου σπουδαζα( και ημουν στο 2ο ετος )στην ιατρικη αθηνων.

Θα ηθελα να μαθω ποσα απο τα μαθηματα του ετους μου θα μου αναγνωρστουν και αν θα μπορεσω μετα το πρωτο εξαμηνο να μπω κανονικα στο 3ο ετος η αν θα πρεπει να επαναλαβω την πρωτη χρονια.

Επισης θελω να ξερω αν τα επιλεγομενα της σχολης μου θα αναγνωριστουν.

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Κατ'αρχήν συγχαρητήρια για τη δεύτερη επιτυχία σου!

Στο ερώτημά σου, η πλέον αρμόδια να σου απαντήσει είναι η γραμματεία της σχολής και κανένας άλλος μιας και γενικά τα πάντα αλλάζουν κάθε χρόνο. Πάρε ένα τηλέφωνο στο 210 746 2053 ή στα 210 746 2002 - 3 και ρώτησέ τους.

Link to comment
Share on other sites

συγχαρητηρια!

γραφεσαι στο πρωτο ετος αναγκαστικά. απιθανο να σε πανε 3ο ετος, με τίποτα...

για τα μαθηματα που περασες θελει να φαινεται ο βαθμος στην αναλυτικη βαθμολογια και ισως καποια βεβαιωση του καθε εργαστηριου.

τα επιλογης δυσκολο να ταυτιζονται οποτε θεωρω απιθανο να αναγνωριστουν.

αν δεν αναγνωρισεις την ανατομια εδω εχει ασκηση σε πτωμα.

Link to comment
Share on other sites

εχουμε και εμεις πτωμα στη θεσσαλονικη το οποιο εχω περασει σαν εργαστηριο αλλα δεν εδωσα το μαθημα..αυτο θα αναγνωριστει? Μου ειπαν πως αν εχω περασει στο συνολο των μαθηματων τα μισα συν μπορουν να με βαλουν στο ετος μου

Link to comment
Share on other sites

εχουμε και εμεις πτωμα στη θεσσαλονικη το οποιο εχω περασει σαν εργαστηριο αλλα δεν εδωσα το μαθημα..αυτο θα αναγνωριστει? Μου ειπαν πως αν εχω περασει στο συνολο των μαθηματων τα μισα συν μπορουν να με βαλουν στο ετος μου

με το 10% μπαινεις και κανεις εγγραφη στο πρωτο ετος...

μπορεις να κανεις μια αιτηση προς τη σχολη (Γ.Σ. νομιζω) και να το ζητησεις να πας 3ο...

θεωρω οτι εντελως αδιανοητο και αδυνατο να κανουν δεκτο κατι τετοιο...

αφου οταν γραφεσαι παιρνεις και μητρωο του ετους εγγραφης...

βεβαια στην ελλαδα βρισκομαστε, τωρα τι να σου πω, ειναι και θεμα πως βλεπεις εσυ καποια πραγματα και ποσο διαθεση εχεις να τα τρεξεις..

εξαρταται απο το καθε εργαστηριο η αναγνωριση εργαστηριου χωρις τελικη εξεταση.

γενικα γινονται δεκτες τετοιες αναγνωρισεις αλλα αυτο θα το δεις επιτοπου.

για τα επιλογης το βλεπω δυσκολο.

στα περασμενα μαθηματα με βαθμο περασμενο θεωρω οτι δεν θα εχεις κανενα προβλημα...

Edited by fertomasa
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.