Jump to content

Αποτελέσματα Βουλευτικών Εκλογών 2004


Recommended Posts

Αρχίζουμε με τα Exit Poll!

ALTER:

Νέα Δημοκρατία: 44,5-47%

Πα.Σο.Κ.: 38,5-41%

ΚΚΕ: 5-6%

ΣΥΝ: 2,5-3,5%

ΛΑ.Ο.Σ.: 1,8-2,8%

ΔΗ.Κ.ΚΙ.: 1,2-2%

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ώρα: 06:35 Τμήματα: 19.899 από 20.348 (97,79%)

Αποτελέσματα: Επικράτειας

Πα.Σο.Κ.: 40,57%

Ν.Δ.: 45,43%

Κ.Κ.Ε.: 5,86%

ΣΥΝ: 3,24%

ΔΗΚΚΙ: 1,78%

ΛΑΟΣ: 2,18%

ΛΟΙΠΑ: 0,95%

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Από την Ελευθεροτυπία της Δευτέρας...

10 λάθη που έπαιξαν ρόλο

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΕΛΙΑ

Υστερα από εννέα χρόνια και πέντε μήνες (και κατ' ουσίαν ύστερα από 22 χρόνια, εξαιρουμένου του διαλείμματος '90-'93), το ΠΑΣΟΚ αποχαιρέτησε την κυβερνητική εξουσία.

Πολλοί είπαν ότι και μόνο η πολύχρονη παρουσία του ήταν αρκετή για να ηττηθεί. Ομως, ανεξαρτήτως αυτού, στην ήττα του έπαιξαν καθοριστικό ρόλο τουλάχιστον τρία σοβαρά λάθη στρατηγικής (δύο το τελευταίο εξάμηνο και ένα στην προεκλογική περίοδο) και πολλά ακόμη λάθη τακτικής στην προεκλογική περίοδο.

ΠΡΩΤΟ ΛΑΘΟΣ: Η αλλαγή αρχηγού. Η μεγάλη διαφορά δείχνει ότι η αλλαγή αυτή, έτσι όπως έγινε, ελάχιστα πρόσφερε, πέραν του αρχικού ενθουσιασμού, ο οποίος, κατά τα φαινόμενα, περιορίστηκε στην αμιγή κομματική βάση. Ο κ. Σημίτης ενήργησε υπό την πίεση των δημοσκοπήσεων, που έδειχναν μεγάλη διαφορά και αποχώρησε από την αρχηγία. Ποτέ δεν θα μάθουμε αν με διαφορετική προεκλογική εκστρατεία και τον ίδιο επικεφαλής, το ΠΑΣΟΚ θα είχε την ίδια τύχη.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΛΑΘΟΣ: Η αλλαγή αρχηγού έγινε αργά. Ο νέος δεν είχε επαρκή χρόνο να προετοιμαστεί όπως θα ήθελε, ούτε να αναλάβει την πρωθυπουργία και να δώσει κάποιο δείγμα γραφής. Ισως καλύτερη λύση θα ήταν η αλλαγή αρχηγού να είχε γίνει μετά το τέλος της ελληνικής προεδρίας (Ιούνιος 2003), όπως αρκετοί είχαν επισημάνει κατά καιρούς.

ΤΡΙΤΟ ΛΑΘΟΣ: Ο νέος αρχηγός δεν είχε εξαρχής καθαρή στρατηγική ή υποχρεώθηκε να την αλλάξει. Ξεκίνησε προβάλλοντας με επιμονή το «νέο» και είχε ως ατού του τους χαμηλούς τόνους και τη μετριοπάθεια. Ισως ήταν ο μόνος τρόπος να προσελκύσει συντηρητικούς ψηφοφόρους, χωρίς τους οποίους η νίκη του θα ήταν πολύ δύσκολη έως αδύνατη. Ομως, προς το τέλος της προεκλογικής περιόδου υιοθέτησε τους υψηλούς τόνους, την πόλωση και την κλασική ΠΑΣΟΚική εκλογική συνταγή, που αποδείχτηκε πετυχημένη ώς το 2000. Ηταν, όμως, αργά. Ή, απλώς, ήταν λάθος.

ΤΕΤΑΡΤΟ ΛΑΘΟΣ: Ο Γιώργος Παπανδρέου «προσέλαβε» στο ΠΑΣΟΚ τους κ.κ. Μάνο και Ανδριανόπουλο, άλλοτε κόκκινο πανί για τους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ. Προφανώς, το έκανε στο πλαίσιο του «ανοίγματος» προς το συντηρητικό χώρο. Ομως, το «άνοιγμα» αυτό εξουδετερώθηκε την τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής περιόδου με την υιοθέτηση υψηλών αντιδεξιών τόνων και την υπερκμετάλλευση γεγονότων (δηλώσεις Πολύδωρα, φυλλάδια μαύρης προπαγάνδας) που απωθούσαν τους συντηρητικούς ψηφοφόρους.

ΠΕΜΠΤΟ ΛΑΘΟΣ: Με τη συνεργασία Μάνου-Ανδριανόπουλου «αφοπλίστηκε» το στελεχικό δυναμικό του ΠΑΣΟΚ, το οποίο μέχρι εκείνη τη στιγμή χρησιμοποιούσε ως βασικό «όπλο» όσα έγιναν στην περίοδο της κυβέρνησης Μητσοτάκη ('90-'93). Τα έργα και οι ημέρες εκείνης της περιόδου πέρασαν σε δεύτερη μοίρα και το ΠΑΣΟΚ έχασε τη δυνατότητα να κάνει τη σύγκριση αυτής της περιόδου με τη δική του περίοδο 1993-2004.

ΕΚΤΟ ΛΑΘΟΣ: Ο κ. Παπανδρέου έδωσε μεγάλη βαρύτητα στο «νέο» και στην «αλλαγή» που ο ίδιος φέρνει, χωρίς να υπολογίσει ότι τα πρόσωπα που θα καλούνταν να υποστηρίξουν το εγχείρημά του ήταν όλα «παλιά». Είναι χαρακτηριστικό ότι στα τηλεοπτικά πάνελ δεν αναδείχτηκε ούτε ένα πρόσωπο της (σύντομης, πάντως) μεταβατικής περιόδου. Η απαξίωση των «παλιών», τους οποίους εκ των υστέρων κάλεσε για βοήθεια, δεν ωφέλησε.

ΕΒΔΟΜΟ ΛΑΘΟΣ: Υπήρχε σύγχυση στο επιτελείο του κ. Παπανδρέου. Οι στενοί συνεργάτες του, χωρίς γενικότερη εμπειρία από εκλογές και από το κόμμα, δύσκολα μπορούσαν να συγκατοικήσουν με τα παραδοσιακά στελέχη. Ενας (σχετικός) συντονισμός επετεύχθη προς το τέλος, αλλά ήταν αργά.

ΟΓΔΟΟ ΛΑΘΟΣ: «Ξεχάστηκε» το κυβερνητικό έργο της τελευταίας οκταετίας ή η υπεράσπισή του ήταν περιθωριακή και μόνο από τον κ. Σημίτη, ο οποίος είχε περάσει σε δεύτερο πλάνο. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις την τελευταία βδομάδα κυκλοφόρησαν τα πρώτα τηλεοπτικά σποτ με αναφορά σε έργα της περιόδου 1996-2004.

ΕΝΑΤΟ ΛΑΘΟΣ: Ακόμη και εξαγγελίες, οι οποίες πιθανόν να είχαν απήχηση στο εκλογικό σώμα (π.χ. για τις συντάξεις των αγροτών), έγιναν με καθυστέρηση, με αποτέλεσμα να εκληφθούν μόνο ως απόπειρα υφαρπαγής ψήφων.

ΔΕΚΑΤΟ ΛΑΘΟΣ: Η εμφάνιση στο περίφημο ντιμπέιτ, η οποία μάλλον οδήγησε στο συμπέρασμα ότι ο κ. Παπανδρέου γενικολογούσε και ήταν ανέτοιμος να αντιμετωπίσει σημαντικά θέματα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πάλι από την Ελευθεροτυπία της Δευτέρας (πως φαίνεται τι διάβασα σήμερα....)

Ο ΤΥΠΟΣ των ήλων

Ηττήθηκε το φάντασμα του ΠΑΣΟΚ ...

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ

... Ηττήθηκε ένα κόμμα που ξεκίνησε λαϊκό και κατέληξε καθεστωτικό. Κατατροπώθηκε ένα κόμμα που προκλητικά περιφρόνησε τον κόσμο του και ενέταξε στη δύναμή του απολογητές του Θατσερισμού και του ωμού αμερικανισμού *** Ηττήθηκε, φυσιολογικά, ένα κόμμα που κυβέρνησε επί μακρόν. Κατατροπώθηκε ένα κόμμα που θεώρησε ότι μπορεί αλαζονικά να αυθαιρετεί, αλλά ταυτόχρονα να (καταφέρνει να) επιβραβεύεται από τους ψηφοφόρους *** Ηττήθηκε ένα κόμμα που κούρασε και κουράστηκε, και βγαίνει κάπως στην άκρη για να πάρει ανάσα, να ξαναδιαβάσει τη διαδρομή του και να ξαναβρεί το στίγμα του. Κατατροπώθηκε ένα κόμμα που πλανιόταν νεόπλουτο, προκλητικό και φαντασμένο πάνω από το ιδεολογικό φάντασμά του *** Ηττήθηκε ένα κόμμα που αποδείχτηκε μετριότατο στη διαχείριση αλλά ικανότατο -κυριολεκτικά χωρίς αντίπαλο- στην προπαγάνδα. Κατατροπώθηκε ένα κόμμα που τελικά επετέλεσε πολύ μικρό έργο σε σχέση με τις απαιτήσεις της χώρας και τις οικονομικές (λόγω κονδυλίων από την Ενωση) δυνατότητες *** Ηττήθηκε φυσιολογικά το κόμμα που είχε για ηγέτη έναν άνθρωπο ο οποίος παρέδωσε μια δήθεν ισχυρά οικονομία και πυρετωμένο, σχεδόν λιπόθυμο, το μεγαλύτερο εγχείρημα της χώρας (το 2004). Κατατροπώθηκε ο λαϊκισμός του συγκεκριμένου ηγέτη του, του Κ. Σημίτη, ο οποίος, μόλις είδε τα σκούρα -και αφού ταλάνισε επί μήνες τον τόπο και το κόμμα του- παρέδωσε εσπευσμένα την ηγεσία για να αποφύγει τον προσωπικό διασυρμό και την μήνι του κόμματος *** Ηττήθηκε ένα κόμμα που -από το '96 και μετά- άκουγε μόνο θετικά σχόλια από τους μεγάλους του χρήματος -και της εξουσίας- εντός και εκτός Ελλάδος. Κατατροπώθηκε ένα κόμμα που συνήθισε να στηρίζεται στους επιφανείς του χρήματος, καθώς και στη δύναμη των ΜΜΕ *** Εν τέλει ηττήθηκε ένα κόμμα που το 'βλεπε ο Μίλερ και τα παιδιά της Θάτσερ και έτριβαν τα χέρια τους, την ώρα που οι μεγαλοσχήμονες του «ανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ» παρακολουθούσαν αμήχανοι και ενεοί...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ο λαος μιλησε, εγω δεν μπορω να πω ή να κανω τιποτε. Παντως θελω να πω οτι μου κανει εντυπωση πως σχολιαζουμε οχι το γιατι κερδισε η ΝΔ αλλα το γιατι εχασε το ΠΑΣΟΚ.... ισως θα επρεπε να βαλει σε σκεψεις μερικους και κυριως να κανει μερικους να συλλογιστουν τα κριτηρια με τα οποια εριξαν την ψηφο τους...

Τεσπα... μακαρι να βγω ψευτης και να μην κανει μαλ... ο ΚΚ...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η ανάλυση "γιατί έχασε" ένα κόμμα είναι πολύ πιο εύκολη από το "γιατί κέρδισε" ένα άλλο. Και το 2000 κυκλοφορούσαν αντίστοιχες λίστες για τη ΝΔ: ήταν άπειρος ο Καραμανλής, έκαναν προκλητικές δηλώσεις τα στελέχη, δεν έπεισε το μεσαίο χώρο κλπ κλπ.

Το ερώτημα "γιατί κέρδισε το Πα.Σο.Κ." δεν απαντήθηκε παρά πολύ αργότερα πειστικά, ενώ οι αρχικές απαντήσεις, παρά την όποια λογική τους, "έμπαζαν": δεν είναι τόσο απλό και εύκολο να κερδίσεις εκλογές μόνο με ελληνοποιήσεις και αεροπλάνα από τη Γεωργία. :blink::blink::blink:

:antegeia: Χώρια που η Ελευθεροτυπία είναι εφημερίδα προσκείμενη στο χώρο του Πα.Σο.Κ. και μόνο μερικοί δημοσιογράφοι της (λχ Στάθης, Τριάντης) πρόσκεινται στο ΣΥΝ ή την εσωκομματική αντιπολίτευση. Αυτό το γνωρίζουν και οι αναγνώστες της, που πρόσκεινται οι πιο πολλοί στον ίδιο χώρο... και δε θέλουν να ακούσουν γιατί κέρδισε η ΝΔ, αλλά γιατί έχασε το δικό τους κόμμα!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σχετικά με το αναγνωστικό κοινό της "Ε" διαφωνώ, αλλά θα το αναλύσω μια επόμενη φορά. Αν μου έλεγες για "Τα Νέα", ναι, εκεί μιλάμε για καταπράσινο βάψιμο.

Εγώ πάντως βαριέμαι αφόρητα τις αναλύσεις "γιατί έχασε, γιατί κέρδισε" κτλ κτλ

9 στα 10 πράγματα που ακούς σε αυτές τις περιπτώσεις είναι θεωριούλες της πλάκας από μαθητευόμενους δημοσιογραφίσκους ή ακόμα χειρότερα μιλημένα σενάρια από χειραγωγούμενους μεγαλοδημοσιογράφους.

Η ουσία είναι μία και ο μπακλαβάς γωνία: Η ΝΔ έχει μια πανίσχυρη κυβέρνηση για την επόμενη τετραετία και μένει να αποδείξει αν άξιζε η αναμονή των ψηφοφόρων της τόσο καιρό ή αν θα έχουμε μια από τα ίδια, απλά με άλλες φατσούλες.

Το τόπος όντως χρειαζόταν πολιτική αλλαγή και είναι καιρός να την δούμε στην πράξη.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Γουστααααρωωωω.... Γιακουματος στην Κυβερνηση.... Και τα μυαλα στα καγκελα :antegeia:

(σκοπιμως δεν αναφερω αλλους υφ-/υπουργους για τα πανηγυρια, για να μην επισκιασω το μεγαλειο του πολιτικου αυτου ανδρος και του κλεψω δοξα)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

μήπως οι πρωταγωνιστές ήταν τα.... διαφημιστικά σποτάκια????

μήπως οι νικητές ήταν τα.... Μ.Μ.Ε. και οι επικοινωνιολόγοι??

[...Τη μεγαλύτερη διαφημιστική δαπάνη πραγματοποίησε η Ν.Δ., που ξόδεψε συνολικά 8.228.511 ευρώ, ενώ η ΟΝΝΕΔ έδωσε επιπλέον 51.777 ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος ξοδεύτηκε στην τηλεόραση, πριν από την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου (4.621.147). Δεύτερο, βέβαια, σε διαφημιστικά έξοδα έρχεται το ΠΑΣΟΚ, που διέθεσε συνολικά 3.884.894 ευρώ, δείχνοντας προτίμηση στις εφημερίδες (2.060.228) κι ακολουθεί το ΔΗΚΚΙ με 609.890 ευρώ (τα περισσότερα στην τηλεόραση).

Το ΚΚΕ ξόδεψε συνολικά 158.217 ευρώ και ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς μόλις 77.509 ευρώ. Τις δικές τους διαφημίσεις πραγματοποίησαν και μεμονωμένα διάφοροι υποψήφιοι βουλευτές, κυρίως σε εφημερίδες και περιοδικά και το συνολικό ποσό που διέθεσαν άγγιξε το 1.063.627 ευρώ...]

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ο μεγάλος χαμένος των εκλογών είναι τα παπαγαλάκια

(μιλάω για όλους τους πανηγυριώτες που θέλουν να λέγονται αντικειμενικοί δημοσιογράφοι και μόνο το Πασόκ ήξεραν να υποστηρίζουν μέχρι τα μπούνια)

Η Ελευθεροτυπία είναι κι αυτή πασοκειμενική και παίρνει επιδότηση πιεστηρίου από τον κρατικό προϋπολογισμό (με άλλες δυο-τρεις του ίδιου μπλόκ) , για όσους δεν το ξέρουν.

Αν ο Γιακουμάτος είναι υποτίθεται γραφικός , τί να πει κανείς για τον Πάχτα , τη Βάσω , το Λαλιώτη και όλαααααααα τα άλλααααα καλά παιδιά...

Και να μου απαντήσει κάποιος επιτέλους , γιατί αφαιρέθηκαν οι ακληροί δίσκοι από τα υπουργεία (κλοπή , δολιοφθορά , συγκάληψη; )

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η Ελευθεροτυπία είναι κι αυτή πασοκειμενική και παίρνει επιδότηση πιεστηρίου από τον κρατικό προϋπολογισμό (με άλλες δυο-τρεις του ίδιου μπλόκ) , για όσους δεν το ξέρουν.

emranting Να σε πιστέψω:αλλά δεν μου λες ποιες είναι οι 2-3 άλλες εφημερίδες,ποιες είναι οι πηγές σου για το θέμα και τι λέει ακριβώς ο νόμος;Ξέρω ας πούμε για την κρατική ατέλεια στο χαρτί που δεν την παίρνουν όλες οι εφημερίδες,αλλά και οι δεξιές ασμένως την αποδέχονται.Για το επίδομα αυτό δεν μας λες τι ακριβώς ισχύει;Έτσι για να μην ρίχνουμε πυροτεχνήματα.

emcat Και για τους σκληρούς δίκους θέλω πηγές κι όχι το άκουσα από τον καφετζή που εργάζεται στον ημιόροφο του υπουργείου.Και 2 ερωτήματα:αν ήθελαν να κρύψουν κάτι δεν θα μπορούσαν απλώς να το σβήσουν; emstupid Τι αρχεία διακινούνται μέσω υπολογιστών που δεν υπάρχουν σε χαρτί; emstupid Όλες οι δουλειές στο ελληνικό κράτος γίνοται με χαρτιά.Έτσι λοιπόν,τι μπορεί να ήταν στα PC που ήθελαν να κρύψουν;Για την ιστορία,όλοι οι υπάλληλοι παραμένουν στις θέσεις τους,οπότε πρέπει να μου πεις ποιοι και πού φεύγοντας πήραν τους σκληρούς δίσκους. :splaaaats:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emcat Και για τους σκληρούς δίκους θέλω πηγές κι όχι το άκουσα από τον καφετζή που εργάζεται στον ημιόροφο του υπουργείου.Και 2 ερωτήματα:αν ήθελαν να κρύψουν κάτι δεν θα μπορούσαν απλώς να το σβήσουν; emstupid Τι αρχεία διακινούνται μέσω υπολογιστών που δεν υπάρχουν σε χαρτί; emstupid Όλες οι δουλειές στο ελληνικό κράτος γίνοται με χαρτιά.Έτσι λοιπόν,τι μπορεί να ήταν στα PC που ήθελαν να κρύψουν;Για την ιστορία,όλοι οι υπάλληλοι παραμένουν στις θέσεις τους,οπότε πρέπει να μου πεις ποιοι και πού φεύγοντας πήραν τους σκληρούς δίσκους. :splaaaats:

Στο Εργασίας είπαν "για να τους καθαρίσουν από τους ιούς".

Η απάντηση είναι απλή: για να μεταφέρουν στο PC του σπιτιού τις τσόντες που κατέβαζαν από το κρατικό DSL πριν γίνει κανένας έλεγχος (για άλλο λόγο) και μας πιάσουν ξεβράκωτους...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δεν είναι καλό πράγμα να λέμε ψέμματα , και να πετάμε πυροτεχνήματα. Γι ` αυτό , θα απαντήσω λίαν συντόμως σε ανακρίβειες που είδα παραπάνω.

---Όσοι γνωρίζουν από υπολογιστές , ξέρουν ασφαλώς ότι πατώντας το δεύτερο Delete (του κάδου ανακύκλωσης κιόλας) σε ένα αρχείο των Windows , απλώς διαγράφεται η καταχώρηση δρομολόγησης του αρχείου στο FAT 32 (File Allocation table ) του σκληρού δίσκου , ενώ τα δεδομένα παραμένουν μέσα στο δίσκο και μπορούν να "ανακτηθούν" από εμπορικές εφαρμογές , όπως το Νorton Ghost ή άλλες μεθόδους που επεμβαίνουν στο Hardware (υπάρχουν ειδικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στους τομείς αυτούς) , εφόσον έχει προηγηθεί αληθής εγγραφή νέων δεδομένων πάνω στους ίδιους τους sectors του σκληρού δίσκου.

Επομένως , αφαιρώντας τους δίσκους (με το πρόσχημα της συντήρησης ) ήταν σίγουροι ότι δεν θα πέσουν σε "λάθος χέρια" τα "ευαίσθητα" κατά την κρίση τους δεδομένα (μέσω διαδικασίας ανάκτησης ενδεχομένως). Στη χειρότερη περίπτωση θα έβαζαν άλλους καινούριους στη θέση τους , και δεν θα το καταλάβαινε κανείς (σιγά μην κρατάνε και τα μοναδικά serial number των σκληρών) .

---Εγώ δεν άκουσα κανέναν καφεντζή να το λέει αυτό , αλλά στελέχη υπουργείων. Μην ακούω λοιπόν , ψέμματα. Αδικείς τον εαυτό σου.

--Η επιδότηση πιεστηρίου δεν είναι η γνωστή ατέλεια στο χαρτί , την οποία έτσι κι αλλιώς απολαμβάνουν όλες οι εφημερίδες.Μην τα μπερδεύουμε , εκτός εάν το κάνεις σκόπιμα. Αναφέρομαι σε κάτι διαφορετικό , το οποίο φαίνεται ότι δεν το γνωρίζεις. Μάθε περισσότερα γι ` αυτό (λέγεται και επισήμως: "επιδότηση πιεστηρίου" ) και θα το ξανασηζητήσουμε.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εντάξει, εδώ δεν είναι δικαστήριο, αλλά ο ίδιος ο υφυπουργός εργασίας ανακίνησε το θέμα. Και κυκλοφορεί ευρέως στους δημοσιογραφικούς κύκλους ότι έπαιξαν πολλές απαλλοτριώσεις υλικού από διάφορα υπουργεία. Δε θυμάμαι αυτή τη στιγμή σε πόσες και ποιες εφημερίδες το διάβασα, αλλά σίγουρα σε αυτές περιλαμβάνονται η Ελευθεροτυπία και η Καθημερινή.

:blink: Το θέμα δε χαρακτηρίζεται τόσο "κρύβουμε τα ίχνη μας" όσο "γυφτιά", καθώς πολλοί κρατικοί υπάλληλοι, νομίζοντας ίσως ότι θα φάνε σουτ, εξαφάνισαν αρχεία και λοιπό υλικό.

Πάντως συμφωνώ με το Nievsky ότι πρέπει να παραθέτουμε τις πηγές μας και να μην εκτοξεύουμε απλά κατηγορίες και χαρακτηρισμούς στον αέρα. Ούτε κι εγώ ξέρω τι στο καλό είναι η επιδότηση πιεστηρίου, και στο κάτω-κάτω εφόσον δεν έχω ο ίδιος εφημερίδα δεν είμαι υποχρεωμένος να ξέρω. Από την ΕΕ είναι; :rolleyes::D

Δεν μπορώ, ειλικρινά, να ψάξω να βρω κάτι στον αέρα...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ο ίδιος ο Υφ Εργασιας?! Ε νταξ.... αμα το ειπε ο Γιακουματος, ετσι θα'ναι :D

Ελπιζω να εχει γινει αντιληπτο οτι τον σεβομαι απεριοριστα :P

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.