Jump to content

Περί Δημοψηφίσματος στις 5 Ιουλίου 2015...


  

38 members have voted

  1. 1. Στο δημοψήφισμα θα ψηφίσω...

    • 1) ΝΑΙ
      17
    • 2) ΟΧΙ
      17
    • 3) ΛΕΥΚΟ
      0
    • 4) ΑΠΟΧΗ
      4
    • 5) ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ
      0


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 50
  • Created
  • Last Reply

emarup Thanks!

Έχω 12,57 ευρώ στον τραπεζικό μου λογαριασμό.

Το κακό είναι ότι το ΑΤΜ δε δίνει δεκάρικα...fuck !!! emconfused

BTW, Ο ΓΑΠ τώρα δικαιώνεται... :P

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Καλό είναι να βγει και κάποιος να μας ενημερώσει τι ακριβώς θα συμβεί μετά το ΝΑΙ και τι μετά το ΟΧΙ. Επίσης, ποιο ακριβώς είναι το σχέδιό του για τη συνέχεια, στη μία ή στην άλλη περίπτωση.

Αλλιώς, τι Ναι και τι Όχι? Ποιο το νόημα του δημοψηφίσματος αν δεν ξέρουμε τι ακριβώς επιλέγουμε?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

«Αν επιχειρήσει ο πρωθυπουργός να διενεργήσει δημοψήφισμα και να θέσει στον λαό το δίλημμα ευρώ και μέτρα ή έξοδος, τότε η κατάρρευση της οικονομίας, η πτώχευση της χώρας θα έρθει πολύ πριν την κάλπη. Αυτό δεν θα είναι δημοψήφισμα, θα είναι μια επικίνδυνη ζαριά για τη χώρα μας…»

Αλέξης Τσίπρας, Οκτώβριος 2011

ΥΓ1. Είμαστε για τα πανηγύρια.

ΥΓ2. Όποιος έχει τα κότσια κάνει ΕΚΛΟΓΕΣ μικρό, τρελό αγόρι. Δεν θέτει ψευτοδιλήμματα στον κόσμο. Προφανώς οι περισσότεροι θα ψηφίσουν όχι στα μέτρα των 8-10-12 δις.

Και μετά τι? Θα έχει πετύχει, δηλαδή, η διαπραγμάτευση σου και θα πανηγυρίζεις?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΙΣΤ' ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Α'

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΞΕ' Σάββατο 27 Ιουνίου 2015 Ώρα 12.00

Συζήτηση και διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας για τη λήψη απόφασης, σύμφωνα με το άρθρο 44 παρ. 2 εδ. α' του Συντάγματος και 115 του Κανονισμού της Βουλής, επί της από 26/6/2015 Απόφασης και πρότασης του Υπουργικού Συμβουλίου για Διεξαγωγή Δημοψηφίσματος για κρίσιμο εθνικό θέμα. Σύμφωνα με την σχετική απόφαση και πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου προς τη Βουλή, κατόπιν εισήγησης του Πρωθυπουργού, κατά την διαδικασία του προτεινόμενου δημοψηφίσματος, ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει με την ψήφο του εάν πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25/6/2015 και αποτελείται από 2 έγγραφα, τα οποία συγκροτούν την πρόταση επί της οποίας προτείνεται το δημοψήφισμα: το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται «Reforms for the completion of the Current Program and Beyond» (Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού) και το δεύτερο «Preliminary Debt sustainability analysis» (προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους). Όσοι πολίτες απορρίπτουν την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΟΧΙ Όσοι πολίτες συμφωνούν με την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΝΑΙ

Το Δημοψήφισμα προτείνεται να διεξαχθεί την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Αθήνα, 27 Ιουνίου 2015 (ώρα 00.30)

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

ΖΩΗ Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Τα δύο έγγραφα, λοιπόν, που πρέπει να διαβάσουμε στις επόμενες μέρες εμείς και οι παππούδες μας είναι το «Reforms for the completion of the Current Program and Beyond» και το «Preliminary Debt sustainability analysis». Αφού τα μελετήσουμε με τη δέουσα σοβαρότητα, θα πάμε, όλοι μαζί, να ψηφίσουμε ΝΑΙ ή ΟΧΙ.

ΚΡΑΤΤΑ ΤΟ SHOW ΜΑΪΜΟΥ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

επειδη ενα ερωτημα απο μονο του δε ειναι αρκετο για να αποφασισει ο κοσμος περιμενουμε το απογευμα στη συζητηση στη Βουλη να ακουσουμε τις ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ενδεχομενου ναι ή οχι στο δημοψηφισμα.

ενδεικτικα σε περιπτωση ΝΑΙ ο Τσιπρας θα εφαρμοσει ο ιδιος τα μετρα ή θα παραιτηθει και παμε σε εκλογες?

σε περιπτωση ΟΧΙ πως θα στηριχτει οικονομικα η χωρα?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δάσκαλε που δίδασκες: Παπανδρέου κατά Τσίπρα για το δημοψήφισμα

Δριμύ κατηγορώ του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου κατά του Αλέξη Τσίπρα για την απόφαση διεξαγωγής δημοψηφίσματος

news247
Ιούνιος 27 2015 09:52

Υπερ του Ναι σε συμφωνία στο δημοψήφισμα τάσσεται το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου με ανακοίνωσή του τα ξημερώματα.

Κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα πως «το δημοψήφισμα που εισηγείται, μετά από πέντε μήνες παλινωδίας, είναι επιλογή μετάθεσης της ολοκληρωτικής αποτυχίας της κυβέρνησης να διαπραγματευτεί στον Ελληνικό λαό», και αυτό δεν έχει,όπως αναφέρει, καμία σχέση με το δημοψήφισμα που είχε εισηγηθεί το 2011 ο κ. Παπανδρέου.

«Τότε η Ελληνική κυβέρνηση πέτυχε τη μεγαλύτερη διαγραφή χρέους στην παγκόσμια ιστορία και θέλησε να κάνει συμμέτοχο τον Ελληνικό λαό, με θετική ψήφο και εντολή για μια νέα πορεία προοδευτικών αλλαγών για τον τόπο», σημειώνει το ΚΙΔΗΣΟ και προσθέτει ότι τότε, «ο κ. Τσίπρας χαρακτήριζε την πρόταση για δημοψήφισμα επί της συγκεκριμένης συμφωνίας, ζαριά που οδηγεί στη χρεοκοπία».

«Σήμερα, που δεν υπάρχει συμφωνία, τι ακριβώς σημαίνει η πρότασή του για δημοψήφισμα;», διαρωτάται το ΚΙΔΗΣΟ τονίζοντας πως «στην καλύτερη περίπτωση αυτό, δεν αποτελεί απλώς διαφυγή, αλλά και δειλία».

«Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους και τότε να ζητήσουν την ψήφο του Ελληνικού λαού. Σε κάθε περίπτωση εμείς λέμε ΝΑΙ στη συμμετοχή μας στο ΕΥΡΩ», επισημαίνει το ΚΙΔΗΣΟ.

http://news247.gr/ ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - agglika -seis/politiki/daskale-poy-didaskes-papandreoy-kata-tsipra- ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika --to-dhmopshfisma.3550261.html

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Επειδή οι Έλληνες είμαστε γνωστοί Καραγκιόζηδες σε κάτι τέτοιες στιγμές, ας ευχηθούμε οι πολιτικοί και οι πολίτες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, χωρίς περιττές φιλονικίες και επικίνδυνους διχασμούς. Η ψυχραιμία και η ενότητα είναι η απόλυτη, ουσιαστική, τελευταία κόκκινη γραμμή, πριν ολοκληρωθεί η εθνική τραγωδία που ζούμε 5 χρόνια τώρα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

http://www.drassi.gr/index.php?id=6389&title=%CE%9F%20%CE%A0%CF%81%CF%8C%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%82%20%CF%84%CE%B7%CF%82%20%CE%94%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B7%CF%82%20%CE%BA.%20%CE%98%CF%8C%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%BF%CF%82%20%CE%A3%CE%BA%CF%85%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82%20%CE%AD%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B5%20%CF%84%CE%B7%CE%BD%20%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%B8%CE%B7%20%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος της Δράσης κ. Θόδωρος Σκυλακάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Δημοψήφισμα, όπως αυτό που προτείνει ο κ. Τσίπρας, δεν μπορεί να γίνει παρά μόνον εάν υπάρχει πρόταση από την άλλη πλευρά, που να είναι νομικά και πολιτικά δεσμευτική. Αυτό απαιτεί με βάση τις Ευρωπαϊκές συνθήκες απόφαση του Eurogroup, η οποία δεν υπάρχει. Και πως να υπάρξει, χωρίς κυβέρνηση που να έχει προσυπογράψει και δεσμευτεί να εφαρμόσει μια συμφωνία; Το ερώτημα που θέτει ο κ. Τσίπρας αυτή την στιγμή δεν υφίσταται. Η κυβέρνηση επιχειρεί απλώς με τον κουτοπόνηρο αυτό τρόπο να ρίξει το βάρος της προεκλογικής της απάτης και της άθλιας διαπραγμάτευσης την οποία έκανε, στον ελληνικό λαό. Να τον παγιδεύσει με τρόπο πολιτικά ανέντιμο και θεσμικά απαράδεκτο. Από την ώρα που αποδεικνύεται ανίκανη να τιμήσει την εντολή που έλαβε για διαπραγμάτευση εντός ευρώ και επιχειρεί να μας οδηγήσει στο χάος της εξόδου από το ευρώ, χωρίς καν να έχει την στοιχειώδη εντιμότητα να θέσει ευθέως το σχετικό ερώτημα στον ελληνικό λαό, η μόνη δυνατή εκδοχή είναι η άμεση προκήρυξη εκλογών. Εκεί θα αποφασίσει ο λαός για τη συμμετοχή στην Ευρώπη και στο ευρώ, που είναι για μας αδιαπραγμάτευτη. Ο λαός πρέπει να αποφασίσει ο ίδιος για την τύχη του κι όχι να χρησιμοποιείται σαν πιόνι για να δικαιολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας την προεκλογική του ανεντιμότητα και την μετεκλογική του ανικανότητα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

http://www.efsyn.gr/arthro/i-anakoinosi-toy-eurogroup

Η ανακοίνωση του Eurogroup

«Από τη συμφωνία της 20 Φεβρουαρίου του Eurogroup για την παράταση του υφιστάμενου ελληνικού προγράμματος, εντατικές διαπραγματεύσεις διεξήχθησαν μεταξύ Θεσμών και ελληνικών αρχών για να ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση. Δεδομένου του παρατεταμένου αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις και την επείγουσα κατάσταση, οι Θεσμοί υπέβαλαν μια συνολική πρόταση που είχε προϋποθέσεις κάνοντας χρήση της ελαστικότητας.

Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες σε όλα τα επίπεδα και την πλήρη στήριξη του Eurogroup, αυτή η πρόταση απορρίφθηκε από τις ελληνικές αρχές, διακόπτοντας μονομερώς τις διαπραγματεύσεις στις 26 Ιανουαρίου.

Το Eurogroup ακυρώνει τη χρηματοδοτική στήριξη προς την Ελλάδα των τελευταίων ετών. Το Eurogroup ήταν ανοιχτό ως την τελευταία στιγμή για να στηρίξει περαιτέρω τον ελληνικό λαό προς ένα συνεχές πρόγραμμα προσανατολισμένο στην ανάπτυξη.

Το Eurogroup λαμβάνει υπόψη του την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να θέσει την πρόταση σε δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου, δηλαδή μετά τη λήξη του υφιστάμενου προγράμματος. Η τρέχουσα χρηματοοικονομική βοήθεια με την Ελλάδα θα λήξει στις 30 Ιουνίου του 2015, καθώς επίσης όλες οι συμφωνίες που σχετίζονται με το τρέχον ελληνικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει τη μεταφορά από τις χώρες της ευρωζώνης των SMPs και των κερδών μέσω ΑNFA.

Οι αρχές της ευρωζώνης είναι έτοιμες να κάνουν ό,τι είναι αναγκαίο για να διασφαλίσουν τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην ευρωζώνη».

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

http://www.kathimerini.gr/821244/article/epikairothta/politikh/tsipras-ane3arthta-apo- ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika --apofash-toy-eurogroup-to-dhmoyhfisma

Τσίπρας: Ανεξάρτητα από την απόφαση του Eurogroup το δημοψήφισμα

............................

Παράλληλα, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι «σε περίπτωση που μέχρι την Τρίτη κατατεθεί μια βελτιωμένη πρόταση από τους θεσμούς, η ελληνική κυβέρνηση θα καλέσει τον λαό να ψηφίσει «ναι» στο δημοψήφισμα, το οποίο την ίδια στιγμή συζητείται στη Βουλή.

emrockon emrockon emrockon emrockon

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εν τω μεταξύ, η μεταφραστική υπηρεσία της Βουλής δίνει ακόμα αγώνα δρόμου ώστε να προλάβει να μοιράσει τα δυο έγγραφα των θεσμών που τίθενται σε δημοψήφισμα, στους 300 βουλευτές πριν αυτοί κληθούν να ψηφίσουν απόψε.

Κατά τα άλλα, ο ελληνικός λαός θα κληθεί σε 1 εβδομάδα να ψηφίσει επί δυο κειμένων με δημοσιονομικές προσαρμογές και μακρο-οικονομικούς δείκτες, τα οποία είναι άγνωστο αν και πότε θα δημοσιευθούν επίσημα από την ελληνική κυβέρνηση, ώστε να τα διαβάσει κι ο κοσμάκης.

Ζούμε, χωρίς αμφιβολία, τις πιο κωμικές στιγμές στην ιστορία της Ελλάδας.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

http://www.efsyn.gr/arthro/i-anakoinosi-toy-eurogroup

Η ανακοίνωση του Eurogroup

«Από τη συμφωνία της 20 Φεβρουαρίου του Eurogroup για την παράταση του υφιστάμενου ελληνικού προγράμματος, εντατικές διαπραγματεύσεις διεξήχθησαν μεταξύ Θεσμών και ελληνικών αρχών για να ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση. Δεδομένου του παρατεταμένου αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις και την επείγουσα κατάσταση, οι Θεσμοί υπέβαλαν μια συνολική πρόταση που είχε προϋποθέσεις κάνοντας χρήση της ελαστικότητας.

Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες σε όλα τα επίπεδα και την πλήρη στήριξη του Eurogroup, αυτή η πρόταση απορρίφθηκε από τις ελληνικές αρχές, διακόπτοντας μονομερώς τις διαπραγματεύσεις στις 26 Ιανουαρίου.

Το Eurogroup ακυρώνει τη χρηματοδοτική στήριξη προς την Ελλάδα των τελευταίων ετών. Το Eurogroup ήταν ανοιχτό ως την τελευταία στιγμή για να στηρίξει περαιτέρω τον ελληνικό λαό προς ένα συνεχές πρόγραμμα προσανατολισμένο στην ανάπτυξη.

Το Eurogroup λαμβάνει υπόψη του την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να θέσει την πρόταση σε δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου, δηλαδή μετά τη λήξη του υφιστάμενου προγράμματος. Η τρέχουσα χρηματοοικονομική βοήθεια με την Ελλάδα θα λήξει στις 30 Ιουνίου του 2015, καθώς επίσης όλες οι συμφωνίες που σχετίζονται με το τρέχον ελληνικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει τη μεταφορά από τις χώρες της ευρωζώνης των SMPs και των κερδών μέσω ΑNFA.

Οι αρχές της ευρωζώνης είναι έτοιμες να κάνουν ό,τι είναι αναγκαίο για να διασφαλίσουν τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην ευρωζώνη».

Θα χρησιμοποιήσω το δικό σου μότο, που κολλάει γάντι: The winner takes it all....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Επίτευξη συμφωνίας με τους Ευρωπαίους εταίρους και όχι ρήξη με την ΕΕ, επιθυμεί η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ALCO που δημοσιεύει το «Πρώτο Θέμα» και η οποία διενεργήθηκε το διάστημα 24-26 Ιουνίου, πριν ανακοινωθεί δηλαδή η απόφαση του Πρωθυπουργού για το δημοψήφισμα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 57% των συμμετεχόντων θέλει συμφωνία έναντι 29% που επιδιώκει ρήξη και 14% που δηλώνει δεν γνωρίζω /δεν απαντώ.

Οι κουφάλες έτοιμη την είχαν... emwinking

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πάντως ο Σάκης (ο Ρουβάς ντε) είναι κατά του δημοψηφίσματος...

Συγκεκριμένα, ο Σάκης Ρουβάς έγραψε:

''Φτάνουν τα λόγια

Η διαφορά ενός νοήμονα με έναν ανόητο άνθρωπο είναι ότι ο πρώτος μαθαίνει από τα λάθη του, ενώ ο δεύτερος προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποδείξει ότι κάνει είναι σωστό,

Και τα επαναλαμβάνει ...!

Η διαπραγμάτευση πέτυχε η απέτυχε;

Η κυβέρνηση πήρε συγκεκριμένη εντολή από τον λαό με συγκεκριμένους στόχους!

Τους υπηρέτησε;

Η διαπραγμάτευση πέτυχε η απέτυχε στους στόχους που έθεσε η κυβέρνηση;

Εάν όχι έχει την υποχρέωση να δώσει την θέση της σε μια κυβέρνηση οικουμενική εθνικής σωτηρίας!

Η εντολή που πήρε από τον λαό δεν ήταν να πάρει την εξουσία και να παραμείνει εκεί ανεξαρτήτου αποτελέσματος και χρόνου συνεχίζοντας τις προσπάθειες μέχρι να αισθανθεί οτι δεν απέτυχε!

Το θέμα δεν είναι να συνεχίσει η συγκεκριμένη κυβέρνηση μέχρι να μας αποδείξει οτι δεν ήταν λάθος επιλογή!!!

Τον λαό δεν τον αφορούν τα πρόσωπα αλλά τα αποτελέσματα..!

Το θέμα δεν είναι προσωπικό είναι εθνικό...!

Αφορά όλους τους Έλληνες...!".

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

http://news247.gr/ei...11.3550043.html

Βίντεο: Όταν ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε πως δημοψήφισμα σημαίνει χρεοκοπία emrockon emrockon το 2011

"Αν επιχειρήσει ο πρωθυπουργός να διενεργήσει δημοψήφισμα και να θέσει στο λαό το δίλημμα ευρώ και μέτρα ή έξοδος, τότε η κατάρρευση της οικονομίας, η πτώχευση της χώρας θα έρθει πολύ πριν την κάλπη. Αυτό δεν θα είναι δημοψήφισμα, θα είναι μια επικίνδυνη ζαριά για τη χώρα μας…", έλεγε χαρακτηριστικά στον Νίκο Χατζηνικολάου και στο κεντρικό δελτίο του ALTER ο πρόεδρος τηςΚοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ειχε δικιο τελικα η Ζωιτσα. τι δουλειες ειχε αυτος ο Στουρναρας και δεν μπορουσε να ερθει στη Βουλη να καταθεση στην επιτροπη της? ε τον ψευτη.

http://www.kathimerini.gr/821327/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/ekt- ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika --idia-epipeda-o-ela---pros-capital-controls

ΕΚΤ: στα ίδια επίπεδα ο ELA - προς capital controls

Σε λίγο θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας της Τράπεζα της Ελλάδος όπου ο διοικητής της ΤτΕ κ. Γιάννης Στουρνάρας θα ενημερώσει την κυβέρνηση για τις αποφάσεις της ΕΚΤ και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα εισηγηθεί στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό οικονομικών Γ. Βαρουφάκη την επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων. Η κυβέρνηση, πρακτικά δεν έχει καμία άλλη εναλλακτική εκτός αν υποχωρήσει και αποδεχθεί την πρόταση των θεσμών, παρά τα συμφωνήσει με τα capital controls. Έτσι από αύριο θα ξεκινήσει ειδική τραπεζική αργία και είναι αβέβαιο το πότε θα επαναλειτουργήσουν οι τράπεζες καθώς όπως έχει ξεκαθαρίσει η ΕΚΤ δεν μπορεί να παρέχει ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες χωρίς η χώρας να βρίσκεται σε πρόγραμμα με την ΕΕ, πολύ περισσότερο αν δεν πληρώσει το ΔΝΤ και κινηθούν διαδικασίες αθέτησης πληρωμής.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εδώ, το κείμενο στα αγγλικά που ανέβασε η Κομισιόν. Είναι το μοναδικό που μπορούμε να διαβάσουμε πριν ψηφίσουμε προς το παρόν, αφού η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει μπει ακόμα στον κόπο να δημοσιεύσει κάτι ανάλογο, μεταφρασμένο στα Ελληνικά, κι ας προκάλεσε η ίδια το δημοψήφισμα.

http://europa.eu/rapid/press-release_IP-15-5270_el.htm

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

http://www.kathimerini.gr/821262/opinion/epikairothta/politikh/dhmoyhfisma-h-ektroph

Δημοψήφισμα ή εκτροπή;

Α​​πό συνταγματική σκοπιά, η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να οργανώσει το δημοψήφισμα της προσεχούς Κυριακής θέτει σοβαρά ζητήματα νομιμότητας:


Εν πρώτοις, δεν είναι σαφές σε ποιο κείμενο ο ελληνικός λαός καλείται να απαντήσει με ένα «ναι» ή με ένα «όχι». Αν, όπως διατείνεται η κυβέρνηση, πρόκειται για τη χρονολογικά τελευταία πρόταση των θεσμών, αυτό δεν είναι επίσημο και πάντως δεν είναι οριστικό κείμενο. Αν αύριο ο κ. Γιουνκέρ το αποσύρει ή το τροποποιήσει, τότε το δημοψήφισμα θα καταστεί άνευ αντικειμένου. Εκτός αν η κυβέρνηση θεωρεί ότι θα τεθεί υπό την κρίση του λαού οποιαδήποτε πρόταση υποβάλουν οι θεσμοί, ακόμη και η πιο συμφέρουσα. Κάτι τέτοιο, όμως, θα ήταν εξαιρετικά ανεύθυνο εκ μέρους της.

Δεύτερον, παρότι το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί για «κρίσιμο εθνικό θέμα» -και, συνεπώς, μπορεί κατ’ αρχήν να αφορά κάθε ζήτημα μείζονος σημασίας για το έθνος- στη συγκεκριμένη περίπτωση θα είναι κατά 80%-90% δημοσιονομικού ενδιαφέροντος. Οπως δημοσιονομικού ενδιαφέροντος ήταν και η πρόταση των 7,9 δισ. ευρώ του κ. Τσίπρα προς τους δανειστές. Aυτό όμως το Σύνταγμα το απαγορεύει ρητά για το άλλο είδος δημοψηφίσματος που το ίδιο προβλέπει, δηλαδή την έγκριση ή απόρριψη ψηφισμένων δημοσιονομικών νομοσχεδίων. Ερωτάται όμως: μήπως βαπτίζοντας κρίσιμο εθνικό θέμα ένα κατ’ εξοχήν δημοσιονομικό ζήτημα, η κυβέρνηση καταστρατηγεί τη συνταγματική απαγόρευση; Εν προκειμένω, το μόνο έντιμο -και, κατ’ επέκταση, το μόνο συνταγματικά θεμιτό- ερώτημα θα ήταν «ευρώ ή δραχμή». Η κυβέρνηση όμως δεν τολμά να το θέσει.

Ο κ. Τσίπρας, εξάλλου, τηρεί σιγήν ιχθύος για τις συνέπειες της τυχόν επικράτησης του «όχι». Θα διαπραγματευθεί με τους δανειστές για μιαν άλλη συμφωνία; Θα αποσύρει τη χώρα από το ευρώ; Η στάση της αποτελεί τον ορισμό της παραφθοράς του δημοψηφίσματος από référendum σε plébiscite, που πρώτος δίδαξε ο Μέγας Ναπολέων για να γίνει δικτάτωρ. Να άλλη μια ασάφεια που επιτείνει τη σύγχυση.

Αν στα ανωτέρω προσθέσει κανείς και τον ελάχιστο χρόνο που θα διατεθεί για να αναπτυχθούν οι εκατέρωθεν απόψεις -πού ακούστηκε να συζητηθεί το μέλλον, κατ’ ουσίαν, της χώρας σε πέντε ημέρες;- αντιλαμβάνεται πως, μέσω μιας κατ’ επίφαση δημοκρατικής διαδικασίας, η κυβέρνηση επιχειρεί ανερυθρίαστα να παγιδεύσει τον ελληνικό λαό. Ούτε όμως το Σύνταγμα ούτε ο πατριωτισμός των Ελλήνων ανέχονται τέτοιου είδους εκτροπές.

* Ο κ. Ν.Κ. Αλιβιζάτος είναι καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

http://www.protothema.gr/politics/article/488783/hrusogonos-se-tsipra-metatrepeis-tin-ellada-se-kati-elafros-heirotero-apo-zibaboue/

Χρυσόγονος σε Τσίπρα: Μετατρέπεις την Ελλάδα σε κάτι ελαφρώς χειρότερο από Ζιμπάμπουε

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

κατά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 η διαδικασία πραγματοποιείται αυτοδικαίως με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές και με τους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και αναπληρωτές αυτών, που διεξήχθησαν και οι εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015. Για το διορισμό και την ενημέρωση των διοριζόμενων στις εφορευτικές επιτροπές, δεν απαιτείται εκ νέου έκδοση ή επίδοση απόφασης.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.