Jump to content

Χρωστάω 4 μήνες αγροτικό. Να το κάνω ?


DrCarter

Recommended Posts

Χαίρετε.

Θα ήθελα τη γνώμη σας επί του συγκεκριμένου θέματος.

Χρωστάω 4 μήνες υπηρεσίας υπαίθρου μιας και η θέση μου για το γενικό κομμάτι της ειδικότητας άνοιξε νωρίς και αναγκάστηκα να παραιτηθώ πρόωρα από το αγροτικό (μη άγονο). Έχω πλέον ολοκληρώσει το γενικό μέρος της ειδικότητας και περιμένω να μπω στο ειδικό.

Υπάρχει κανένας συγκεκριμένος λόγος να επιστρέψω και να ολοκληρώσω το αγροτικό μου ? Ή μάλλον, για να το πούμε αλλιώς... Γνωρίζοντας ότι τα προσεχή 3-4 χρόνια θα ανακοινωθεί απαλλαγή από την υπηρεσία υπαίθρού για την σειρά μου (η τελευταία απαλλαγή αφορά εισακτέους στην ιατρική μέχρι το 2001), θα έχω κάποια μελλοντική κύρωση αν τελικά απαλλαγώ και δεν ολοκληρώσω το αγροτικό ? Κυρίως με ενδιαφέρει αν αυτό θα αποτελέσει τροχοπέδη για την ενδεχόμενη διεκδίκηση θέσης στο ΕΣΥ ως επικουρικός ή και μόνιμος ιατρός. Προσφέρει το αγροτικό παραπάνω μόρια κάπου ?

Περεμπιπτόντως, αναμένοντας να μπω στο ειδικό μέρος έχω ικανοποιητική δουλεια, οπότε το οικονομικό δεν τίθεται ως κίνητρο για ολοκλήρωση του αγροτικού όσο χρόνο περιμένω.

Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μην είσαι τόσο αισιόδοξος για το πότε θα ανακοινωθεί νέα απαλλαγή. η τελευταία φορά που έγινε πρόσφατα είχε τουλάχιστον 6 χρόνια από την προηγούμενη, ίσως και περισσότερα. Για διορισμό στο ΕΣΥ, όπως και για να κάνεις ενδεχομένως κάποια εξειδίκευση σε ΜΕΘ, χρειάζεται είτε να το έχεις ολοκληρώσει είτε να έχεις απαλλαγεί από την υποχρέωση. Για επικουρικό δεν αναφέρεται πουθενά στις προκηρύξεις, αλλά όταν ήρθε ο καιρός να διοριστώ μου το ζήτησαν. Καλύτερα ρώτα στο υπουργείο για το τελευταίο.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μάλιστα, ευχαριστώ για την πληροφόρηση.

Φαντάζομαι, όμως, δεν θα έχω πρόβλημα στην συνέχιση της ειδικότητας (ειδικό μέρος) αν δεν έχω τελειώσει το αγροτικό ?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 year later...

Δεν ειμαι σιγουρη, αλλα νομιζω δε θα βγει αλλη απαλλαγη υπηρεσιας υπαιθρου παλι, γτ πλεον δε γινεται τοσο ευκολα(νομοθετικα). οποτε μην στηριζεσαι καθολου σε αυτο....Αν καποιος ξερει κατι παραπανω ας μας ενημερωσει...:huh:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...
  • 4 weeks later...

Και μια άκόμη ερώτηση:

Όταν κάποιος "χρωστάει" αγροτικό και θέλει να το ολοκληρώσει μετά το τέλος της ειδικότητάς του, θεωρείται υπόχρεος ή με θητεία?

Δλδ στην επόμενη προκήρυξη (πότε θα είναι αραγε?) θα δηλώσω κανονικά όποιο αγροτικό θέλω?

Ευχαριστώ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Οταν χρωστας αγροτικο και θες να το ολοκληρωσεις,θεωρεισαι υποχρεος και οχι με θητεια.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.