Jump to content

sos μυοσκελετικου..ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΞΕΡΕΙ ΑΣ ΓΡΑΨΕΙ.


MARISA1996

Recommended Posts

ΑΜΑ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΡΩΤΗΣΕΙ Ο Κ.ΠΑΠΟΥΤΣΙΔΑΚΗΣ..ΑΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ..!

ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ..ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙΣΕ ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑ Ή ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΤΟΜΟ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 10 months later...

Λοιπόν, αρχικά εξετάζεστε προφορικά στο εργαστήριο. 
Πρέπει να ξέρεις να περιγράφεις καθώς και να βάζεις σε σωστή ανατομική θέση (με αιτιολογία) τα οστά. 
Επίσης πρέπει να ξέρεις τους μύες (έκφυση-κατάφυση-νεύρωση-ενέργεια). Συνήθως ρωτάει βασικούς μύες (εμένα με είχε ρωτήσει τον δελτοειδή) αλλά υπάρχει περίπτωση να προσπαθήσει να σε ψαρώσει και να σου κάνει έμμεση ερώτηση (πχ. σου κάνει λαικ με το χέρι και σου λέει "ποιός μύς κυρίως κάνει αυτή την ενέργεια? έκφυση κατάφυση κτλ" ή επίσης σου δείχνει την κίνηση του πλασέ και σε ρωτάει αντίστοιχα). Επίσης θα σου τύχει και μια άρθρωση ώστε να εξεταστείς σε κάποιον σύνδεσμο. Αγαπημένη του προφανώς είναι το γόνατο που αποτελεί και το "ψωμί" του. Ο καθένας έχει διαφορετική ερώτηση εκτός αν δεν απαντήσει ο προηγούμενος οπότε "κληρονομείς" την ερώτηση του εσύ.
Δεν είναι κάτι τρομερό αρκεί να είσαι ψύχραιμη-ψύχραιμος κατά τη διάρκεια της εξέτασης ώστε να δεί πως έχεις διαβάσει και νιώθεις σιγουριά.

Στη συνέχεια "προκρίνεσαι" για τα γραπτά που είναι αντίστοιχα με τα προφορικά απλά δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα σε μύες. Είναι συνήθως 18-20 ερωτήσεις σύντομης ανάπτυξης που οι περισσότερες είναι του τύπου "ο τάδε μυς. έκφυση-κατάφυση-νεύρωση-ενέργεια". Πχ θυμάμαι είχε ρωτήσει "κοινός εκτείνων τα δάκτυλα, πλατύς ραχιαίος, μύες στροφικού πετάλου, τετρακέφαλος μηριαίος, δικέφαλος βραχιόνιος." Θα ανεβάσω σύντομα και κανένα αρχείο να δείς. 

 

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.