Jump to content

4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εταιρείας Ιατρικών Σπουδών


Recommended Posts

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι,

Εκ μέρους του Δ.Σ. της Εταιρείας Ιατρικών Σπουδών θα ήθελα να σας προσκαλέσω να συμμετάσχετε στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο "Τι νεότερο στην Ιατρική" που θα πραγματοποιηθεί στις 27-29 Νοεμβρίου 2014, στο ξενοδοχείο Royal Olympic στην Αθήνα και έχει ως βασικό θέμα «Πώς η τεχνολογική εξέλιξη αναδομεί την ιατρική φροντίδα».

Η πανελλαδικής εμβέλειας αυτή επιστημονική εκδήλωση αποτελεί τη μετεξέλιξη των γνωστών σε όλους και καθιερωμένων από το 1986 ετήσιων ημερίδων με ανάλογο τίτλο και θέμα «Τι νεότερο στην Ιατρική» που αποτέλεσε ένα θεσμό για τα επιστημονικά δρώμενα της χώρας μας.

Ιδιαίτερα εφέτος, στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο, στο πλαίσιο του προβληματισμού «Πώς η τεχνολογική εξέλιξη αναδομεί την ιατρική φροντίδα», η θεματολογία περιλαμβάνει αναφορές για τα νέα φάρμακα και τη βελτίωση που επιφέρουν στη θεραπεία, για τις νέες τεχνολογίες στη διαγνωστική και θεραπευτική φαρέτρα, για την οργάνωση και χρηματοδότηση των Συστημάτων Υγείας και τη διαχείριση της ιατρικής πληροφορίας, αλλά και το οξυνόμενο πρόβλημα της ιατρικής αστικής ευθύνης, που από κοινού έχουν ως αποτέλεσμα δομικές μεταβολές του όλου συστήματος παροχής ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας στη χώρα μας.

Η Εταιρεία Ιατρικών Σπουδών αποτελεί μία από τις εγκυρότερες και παλαιότερες επιστημονικές ιατρικές εταιρείες της χώρας (ιδρύθηκε το 1960 από το Σώμα Ελλήνων Υφηγητών Ιατρικής) και η συμβολή της στην πρόοδο της ιατρικής επιστήμης αλλά και στην εκπαίδευση και επιμόρφωση γενεών ιατρών υπήρξε καθοριστική. Εξάλλου, η Εταιρεία εκδίδει το ευρείας κυκλοφορίας και υψηλού κύρους και γενικού επιστημονικού ενδιαφέροντος περιοδικό Ιατρική, το οποίο ήδη βρίσκεται στον 103ο τόμο του και προβλέπεται στο εγγύς μέλλον η ηλεκτρονική έκδοσή του.

Παρακαλούμε για όλες τις αναλυτικές πληροφορίες για το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο "Τι νεότερο στην Ιατρική" (πρόγραμμα, ομιλητές, επιστημονική επιτροπή, κλπ) να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα www.iatrikes-spoudes.gr.

Η Τελετή Έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου και ώρα 19.15-20.00 στην αίθουσα Olympia. Η εναρκτήρια διάλεξη θα γίνει από τον Καθηγητή Χειρουργικής κ. Διονύσιο Βώρο και έχει τίτλο "Το πρόβλημα με τις ειδικότητες των ιατρών στη χώρα μας και η φυγή στο εξωτερικό". Θα ακολουθήσει δεξίωση με τη συνοδεία πιάνου από την Άννα Δημουλά.

Η παρουσία σας στο συνέδριο θα είναι ιδιαίτερα τιμητική για μας.
Ιωάννης Γ. Καραϊτιανός
Αμ. Επικ. Καθηγητής Χειρουργικής ΕΚΠΑ
Διευθυντής Χειρουργός Νοσοκομείου "Αγ. Σάββας"
Πρόεδρος της Εταιρείας Ιατρικών Σπουδών και του
4ου Πανελλήνιου Συνεδρίου
Πρόσκληση στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εταιρείας Ιατρικών Σπουδών

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.