Jump to content

Ψωρα και προεκλογικη ανευθυνοτητα


Azrai

Recommended Posts

Οι γιατροί διαψεύδουν τις καταγγελίες για ψώρα

Η γνωμάτευση του γιατρού που αναφέρει ότι δεν προκύπτει υποψία ψώρας

Επιμένει στις καταγγελίες του για κρούσματα ψώρας στο Λαϊκό Νοσοκομείο ο Τομεάρχης Υγείας - Πρόνοιας της Νέας Δημοκρατίας και χειρουργός στο ίδιο νοσοκομείο κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος. Ωστόσο, σύμφωνα με τη γνωμάτευση του ειδικού δερματολόγου, δεν επρόκειτο για ψώρα ενώ το φάρμακο που συνέστησε δεν ενδείκνυται για την πάθηση αυτή.

Σε ανακοίνωσή του προς «TA NEA» ο κ. Γιαννόπουλος αμφισβητεί την ανακοίνωση του αρμόδιου A' Περιφερειακού Συστήματος Υγείας Πρόνοιας (ΠεΣΥΠ) Αττικής, σύμφωνα με την οποία τα δύο περιστατικά της περασμένης εβδομάδας δεν αφορούσαν σε ψώρα. Όπως αναφέρει ο ίδιος, «τα ονόματα των προσβληθέντων από τη νόσο είναι γνωστά τόσο στο νοσοκομείο όσο και στους "διαψεύδοντες" αρμοδίους του ΠεΣΥΠ. Είναι επίσης πασίγνωστο ότι οι σχετικές διαγνώσεις της νόσου έχουν τεθεί από δερματολόγους και μάλιστα όχι σε δύο μόνο περιπτώσεις αλλά σε περισσότερες».

Ωστόσο, σύμφωνα με τον διοικητή του Λαϊκού Νοσοκομείου κ. Σπύρο Μακρυγιώργο, «τα περιστατικά ήταν δύο. Και κανένας από τους δύο ασθενείς (σ.σ.: ένας άνδρας και μία γυναίκα που εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο Λαϊκό για άλλο πρόβλημα υγείας) δεν είχε προσβληθεί από ψώρα, όπως διαβεβαίωσε ο ειδικός δερματολόγος του Νοσοκομείου "Ανδρέας Συγγρός"».

Συγκεκριμένα, η γνωμάτευση του ειδικού γιατρού αναφέρει: «Από το ατομικό αναμνηστικό και την κλινική εξέταση της ασθενούς δεν προκύπτει υποψία ψώρας. Σε διάγνωση παρασιτικής κνήφης συνίσταται κρέμα fucicort πρωί - βράδυ για 7 ημέρες».

H παραπάνω γνωμάτευση αφορά το ένα από τα δύο περιστατικά και συγκεκριμένα τη γυναίκα, η οποία είχε παραπεμφθεί στο «Ανδρέας Συγγρός» για περαιτέρω εξέταση. H ψώρα είχε αποκλειστεί εξαρχής για τον δεύτερο ασθενή. Σημειώνεται ότι η παρασιτική κνήφη είναι μια άλλη δερματική πάθηση, η οποία προκαλεί εξάνθημα και κνησμό.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Γιαννόπουλος αναφέρει ακόμη ότι «το φαρμακείο του Λαϊκού έδωσε για χρήση από νοσηλευόμενους ειδικό σκεύασμα για ψώρα». Πάντως, σύμφωνα με το φύλλο οδηγιών, το φάρμακο που αναφέρεται στη γνωμάτευση του δερματολόγου (fucicort) έχει ένδειξη για φλεγμονώδεις δερματικές παθήσεις όπως διάφορα εκζέματα, για ψωρίαση αλλά όχι για ψώρα.

ΤΑ ΝΕΑ , 20-02-2004 , Σελ.: N17

Κωδικός άρθρου: A17871N172

ID:404194

Το ποιος ειναι ο ανευθυνος και τα λοιπα συμπερασματα τα αφηνω στον αναγνωστη...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μ' αυτά & μ' αυτά πάντως το "Λαικό" κλείνει τις εφημερείες του... Έτσι μαθαίνουμε από τους ΕΚΑΒίτες, τουλάχιστον... Όπως & την άλλη φορά, εξαιτίας κρουσμάτων ανεμευλογιάς...

:unsure::(:angry:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το ότι πήγαν στο νοσοκομείο άρρωστοι με ψώρα δεν σημαίνει πως την κόλλησαν εκεί και πρέπει να κλείσει το νοσοκομείο. Το "Α.Συγγρός" θα έπρεπε να είναι συνέχεια κλειστό! Ο κύριος Γιαννόπουλος για ποιό πράγμα διαμαρτύρεται ακριβώς?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emnukeemnuke ψώρα :P

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με την Έφη, αλλά απορώ γιατί το πασόκ δεν κατηγόρησε τους ψωριασμένους και τους άρρωστους για την κατάντια των νοσοκομείων (όπως έκανε για την κακοκαιρία, το νέρο, τους ανέργους κ.α.)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Και στο κάτω-κάτω τι έπρεπε να κάνει το νοσοκομείο ?Να καλέσει τα κανάλια να τους πει πως πήγαν 2 άστεγοι που είχαν ψώρα? Δεν πιστεύω πως ήταν υπάλληλοι γραφείου!Σε όλα τα νοσοκομεία στις εφημερίες πηγαίνουν τέτοιοι άνθρωποι. Σας το λέω από προσωπική πείρα. Δεν είδα να έχουμε καμία επιδημία ψώρας. Δεν με νοιάζει ποιόν πολιτικό χώρο εκπροσωπεί ο Γιαννόπουλος , αυτό που με πειράζει είναι το ότι εκμεταλλεύεται την ιδιότητα του ως γιατρός για πετύχει τις πολιτικές του φιλοδοξίες.

Και για να σας αποδείξω πως δεν προσπαθώ να υποστηρίξω το αντίπαλο στρατόπεδο πρέπει να σας εξομολογηθώ πως περισσότερο με ενοχλεί ο Γ.Παπανδρέου που κάθε μέρα υπόσχεται αυξήσεις και παροχές σε διάφορες κοινωνικές τάξεις(συνταξιούχοι, αγρότες, εκπαιδευτικοί) που χρόνια τώρα κάνουν πορείες, απεργίες κτλ. και τους απαντούν πως δεν υπάρχουν λεφτά για αυξήσεις. Τώρα που θα βρεθούν τα λεφτά?

Ξεκαθαρίζω τη θέση μου. Ούτε το χώρο της πρώην αριστεράς υποστηρίζω γιατί η συνεχής καταστροφολογία τους είναι γραφική και δεν έχουν προτείνει ποτέ μία ρεαλιστική λύση.

Για να τελειώσω δεν ξέρω τι θα ψηφίσω . Νομίζω πως τα τελευταία 5-6 χρόνια η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο σε πολλούς τομείς αλλά δεν πιστεύω πως αυτό ήταν αποτέλεσμα συγκεκριμένης πολιτικής. Ήταν αναπόφευκτο επακόλουθο της ευρωπαικής εναρμόνισης και νομίζω πως όποιο και αν είναι το κυβερνόν κόμμα αυτό δεν αλλάζει.

Αυτό είνα το μεγαλύτερο post που έχω γράψει στο forum και κουράστηκα....Αυτά!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ρε παιδιά, το θέμα προφανώς είναι ότι οι συνθήκες καθαριότητας στο νοσοκομείο είναι άθλιες...Όσοι έχουμε κάνει κλινικές σε αυτό το γνωρίζουμε! Θυμάμαι στα χειρουργεία να κυνηγά νοσηλευτής μια μύγα με κόλλα spray!!! Πάνω από τον ναρκωμένο ασθενή!!! Για να μη θυμήσω το περιστατικό με τη γάτα. Ο κ. Γιαννόπουλος είναι πολύ αξιόλογος γιατρός και βουλευτής και τον εκτιμούν πολύ εδώ στη Φθιώτιδα όπου εκλέγεται... Και ειλικρινά δεν πιστεύω ότι το έκανε για ψηφοθηρικούς λόγους...Εδώ απ'ό,τι έχω δει, επειδή τυγχάνει να κάνω αγροτικό κοντά στο μέρος καταγωγής του, τον αγαπάνε πολύ.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ε και; Και στο χωριό του, τον Τσοχατζόπουλο θα τον θεωρούν μαθηματική διάνοια, ξέρω γω emsplats

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Eννοούσα ότι ο κόσμος που τον ξέρει στην ευρύτερη περίοχη τον εκτιμά ιδιαίτερα. Και φυσικά η γνώμη τους μετρά περισσότερο, από εκείνων που δεν τον ξέρουν...Ειδικά αυτός δεν είναι η πρώτη φορά που θίγει τα χάλια του Λαϊκού, απλά λόγω προεκλογικής περιόδου του έδωσαν μεγαλύτερη σημασία.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η μητερα μου τον θεωρει αρκετα μαλακα (excuse my french) και για να μην πειτε οτι ειναι κομματικο... συμπαθει παρα πολυ και θεωρει πολυ αξιολογο τον Κακλαμανη....

(η μητερα μου ειναι γιατρος μικροβιολογος, χρονια στον Ευαγγελισμο και τωρα πηρε μεταθεση για ενα νοσοκομειο στα ΒΠ.... Αγιοι Αναργυροι or something)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.