Jump to content

Ελευθερία λόγου στα φορουμ


iceman

Recommended Posts

Με αφορμή μια διαμάχη που ξέσπασε αυτές τις μέρες στο Greekmeds γύρω από την ελευθερία έκφρασης και την "λογοκρισία" στο forum που αφορά τις διαγραφές των "αιωνίων" φοιτητών θα ήθελα να πω τα παρακάτω

1. Tο forum και τους κανόνες τους τα δημιούργησαν πολλά χρόνια πριν οι admins. Δεν μπορεί να πει κάποιο μέλος ότι κάποιο topic είναι "δικό του" επειδή αυτός το άνοιξε, πόσο μάλλον να αναφέρει ότι θα προσφύγει σε δικηγόρο (!!!!!) επειδή του το κλείδωσαν. Σε οποίον δεν αρέσει μπορεί να δημιουργήσει το δικό του αντίστοιχο blog ή να ανοίξει σελίδα στο facebook και εκεί να θέσει τους δικούς του κανόνες. 

2. Tο Greekmeds έχει εκατοντάδες μέλη (λιγότερο ή περισσότερο ενεργά)  φοιτητές, αγροτικούς, ειδικευομενους κτλ...... οπότε δεν έχει ανάγκη ΚΑΝΕΝΑΝ που απειλεί ότι θα αποχωρίσει αν δεν του γίνει το χατίρι. Όποιος νιώθει άβολα στο καλό. Καλό θα ήταν βέβαια για να μην υποβιβάζει τον λόγο του όταν το λέει να το τηρεί κιόλας.........

3. Υπάρχουν εκατοντάδες topics εδώ μέσα. είναι κρίμα που ένα topic που αφορούσε ένα τόσο σημαντικό θέμα τρολαρονταν από τραγουδάκια, στιχάκια, τσακωμούς κτλ σε μόνιμη βάση και από σταθερούς χρήστες. Yπάρχουν τόσα άλλα topic που θα μπορούσαν να γράψουν για να "εκτονωθούν" (όπως αυτό εδώ!!!)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Οι ανθρωπινες κοινωνιες εφτιαξαν τους νομους οχι για να καταπιεσουν τους ανθρωπους αλλα για να τους εμποδισουν απο το να σφαξουν ο ενας τον αλλο. Ομοιως και η διαχειριση στα φορουμ.

Ενα φορουμ οπου δεν υπακουει κανεις στους κανονες ειναι στην αρχη διασκεδαστικο. Μετα θα αρχισουν τα ελαφρα αστεια και μετα τα πιο δυσπεπτα. Συντομα θα υπαρξουν διαφωνιες και παρεξηγήσεις, ειναι στην ανθρωπινη φυση αυτο. Θα ακολουθήσουν οι προσωπικες επιθεσεις και αφου δε θα υπαρχουν κανονες , επεται η αντιπαραθεση εφ ολης της υλης, με προσωπικά δεδομένα να βγαινουν στη φορα, οπου αυτο ειναι δυνατο. Το επομενο βημα ειναι οι μηνυσεις. Σε αυτο το σημειο επεμβαινει ο admin και στελνει τα τοπικ στα ΧΥΤΑ μαζι με τα υπευθυνα μελη.

Η αχαλινωτη ασυδοσια δεν ειναι απαιτηση ουτε κατακτηση των φιλελευθερων και δημοκρατικων ιδεολογιων. Ειναι επινοηση και επιχειρημα των ακραιφνων καπιταλιστων. Συμφωνα με αυτους οι αγορες πρεπει να ειναι ελευθερες να "αυτορυθμιζονται". Φυσικα δεν υπαρχουν επιστημονικά επιχειρήματα για αυτο. Οι γεννητορες αυτων των ιδεολογιων το επεβαλαν σαν δογμα. "Εγω τις κανω αποτελεσματικες τις αγορες", "just because" κηρυξαν οι neocons της ελευθερης αγορας σαν αλλοι ηγετες θρησκειων.

Τα αποτελεσματα αυτης της ιδεολογιας τα βιωνει η ανθρωποτητα σημερα. Αλλο ελευθερια, αλλο ασυδοσια.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

βλεπω δυστυχως οτι τελικα οι admins "υποχωρησαν" και ξανανοιξε το φορουμ με την ελευθερια πλεον να γραφουν οτι θελουν εκει μεσα.

σαν το πανεπιστημιακο ασυλο ενα πραγμα...............

emnoemnoemno

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

το φορουμ και τους κανονες τους τα δημιουργησαν πολλα χρονια πριν οι admins.

αυτο μου κανει κατι απο game of thrones

White Walkers = admins

The White Walkers are a mythological race mentioned in ancient legends and stories from the time of the First Men and the Children of the Forest. Eight thousand years before Robert's Rebellion, a winter known as the Long Night lasted a generation. In the darkness and cold of the Long Night, the White Walkers descended upon Westeros from the farthest north, the polar regions of the Lands of Always Winter.

βαλε οπου white walkers την λεξη admins και θα δεις γιατι ο iceman μιλαει με τοσο παθος για αυτους....ειναι σπουδαιο πραμα ο admin

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

πολλη λασπη πεφτει παντως εναντιον του greekmeds.........

κατηγορειται για εκλεκτικη λογκρισια. κατηγορειται οτι αφηνει ατομα να γραφουν με διαφορετικα nicknames, κατηγορειται για τις διαφημισεις που επετρεψε να προβαλλονται, κατηγορειται οτι πλεον ειναι ανουσιο και οι νεαροι φοιτητες αναζητουν αλλου πληροφοριες, κατηγορειται..........

Α και το καλυτερο αυτοι που το κατηγορουν ειναι οι ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ του!!!!!!!!!!

emmonkeyemmonkey

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.