Jump to content

[συζήτηση] Γενική Χειρουργική Αθήνα


Anastsa

Recommended Posts

Μιας και σε λιγο ερχεται, ελπιζω, το πτυχιο και το επακολουθο χαος θα ηθελα να μαθω την κατασταση με το γενικο μερος της ειδικοτητας (χειρουργικη) στην Αθηνα.

Οι μεχρι τωρα πληροφοριες στο forum ειναι παλιες και ανεπαρκεις, αρα ας πει ο καθενας μας ο,τι ξερει ωστε να συγκεντρωθουν πληροφοριες και για τους επομενους.

Στο προκειμενο: γενικο μερος για χειρουργικη ειδικοτητα στην Αθηνα. Όλοι θελουμε κατι που ανοιγει γρηγορα, ωστε να κατατεθει η αιτηση του ειδικου το συντομοτερο, και που θα μαθεις να ραβεις καμια περιτονια πλην των θλαστικων και τις αγκιστροβαστακτικης. Με τα τωρα δεδομενα γρηγορα ανοιγουν (δηλαδη κατω του 6μηνου, ωστε να μην καθιστουν την επαρχια τοσο δελεαστικη λυση) τα εξης:

Νεας Ιωνίας-Πατησιων,

Δυτικής Αττικής-Νικαιας,

Μεταξα,

Αγιος Σαββας.

Ο Αγιος Σαββας εχω ακουσει δινει μονο 2ο ετος, ισχυει αυτο; Που μπορω να το μαθω; Στο forum δε βρηκα κατι.

Εχει ο οποιοσδηποτε εικονα για καποιο απο αυτα; Ποσες εφημεριες; Κλιμα μεταξυ συναδελφων; Παιρνεις κανα χρονο στο τελος του ετους; Επειγοντα εχει σοβαρα; Απο ωραρια; Οσοι κανουν γενικο μερος και οχι πληρη εχουν ακομα πιο δευτερη αντιμετωπιση στα χειρουργεια, οπως συμβαινει σε καποια πανεπιστημιακα;

Οποιαδηποτε πληροφορια παραπανω απο δεκτη, μιας και το greekmeds ελαχιστες σοβαρες πληροφοριες εχει για χειρουργικες, ειδικα, κλινικες.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Περίπου όπως τα άκουσες είναι. Μην περιμένεις π.χ να πας Νίκαια και να σου δώσουν χειρουργεία στο 1ο έτος. Οι 5-6ετείς τους τι θα κάνουν ;

Σίγουρα υπάρχει μεγάλος όγκος χειρουργείων, αλλά υπάρχουν παλαιότεροι από σένα που τα τσιμπάνε.

- Ναι ο 'Άγιος Σάββας δίνει μόνο 2-3ο έτος Γ/Χ, οπότε αποκλείεται για την περίπτωσή σου.

- Επείγοντα π.χ στην Νίκαια γίνεται πόλεμος, πολύ τραύμα.

Εν κατακλείδι, στην θέση σου θα κοιτούσα κάποιο που δίνει λίγα χρόνια (υπάρχουν αν τα ψάξεις).

Δεν θα κάνεις πολλά, αλλά υπολόγιζε σε 1 χρόνο να έχεις κάνει 2-3 σκουλήκια (στην καλύτερη) και 2-3 βουβωνοκήλες. Μόνος σου, δέρμα-δέρμα ε ;

Για Ελλάδα με την ανύπαρκτη χειρουργική εκπαίδευση δεν είναι και άσχημα, και είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι στα μεγάλα αθηναϊκά που δίνουν πλήρη Γ/Χ οι πρωτοετείς τους δεν κάνουν ούτε αυτά. Άγκιστρα στους παλιούς και στο τσακίρ κέφι άντε να σου δώσουν κανά σκουλήκι.

Άλλη -καλή- εναλλακτική είναι τα επαρχιακά, αλλά αυτά υποθέτω ότι δεν σε ενδιαφέρουν.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Άλλη -καλή- εναλλακτική είναι τα επαρχιακά, αλλά αυτά υποθέτω ότι δεν σε ενδιαφέρουν.

αν μιλάμε για εναλλακτικές υπάρχει και το εξωτερικό. αλλά κι εγώ υποθέτω ότι δεν την ενδιαφέρουν.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πολύ καλύτερο το εξωτερικό. Στο νοσοκομείο που είμαι, ειδικεύομενος ΩΡΛ παραιτήθηκε καθώς βρήκε θέση στην Γερμανία...

Η έτερη ειδικεύομενη είναι απελπισμένη και περιμένει να φύγει. Ζήτημα αν έχει κάνει μία αμυγδαλεκτομή μόνη της !

Σίγουρα δεν είναι σε όλα τα νοσοκομεία έτσι.

Το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι μόνο τα εξευτελιστικά χρήματα ή τα ρεπό που δεν δίνονται, αλλά τα χειρουργεία που ΔΕΝ κάνει ο ειδικεύομενος με αποτέλεσμα να τελειώνει την ειδικότητα ανεπαρκώς εκπαιδευμένος.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ευχαριστω παιδια.
Δηλαδη θεωρειτε οτι ενα επαρχιακο ειναι καλυτερο απο ενα μη κεντρικο της Αθηνας σε τετοιο βαθμο;

Αυτο με το ποια δινουν τμημα ειδικοτητας και οχι πληρη εχω φαει τον κοσμο και δεν το βρισκω, εκτος καποιων παλιων word. Αυτο στις λιστες του dasta να το θεωρησω εγκυρο και ενημερωμενο;

Το εξωτερικο σε καμια περιπτωση απαρχης κατευθειαν απο σχολη, εως και κακο το θεωρω. Θελω πρωτα ενα διαστημα εμπειριας σε ενα συστημα που καταλαβαινω. Απο ειδικο και μετα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το εξωτερικό είναι πολύ καλύτερο κατευθείαν από σχολή.

Το πόσο δεν καταλαβαίνεις το σύστημα φαίνεται από αυτά που ρωτάς... Τουλάχιστον στις υπόλοιπες χώρες η αντιμετώπιση είναι διαφορετική.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Οκ αποψη σου, το λιγοτερο ξινο υφος θα εκανε καλο νομιζω. Ο παραγων ελλειψη εμπειριας ειναι ο πρωτος ανασταλτικος παραγοντας για πολλους που θελουν να προσαρμοστουν σε αλλη κουλτουρα υγειας (ακομα και αν ειναι σιγουρα καλυτερη).

Οπως και να εχει το θεμα που ανοιξα ειναι πληροφοριες για τις χειρουργικες κλινικες στην αθηνα και οχι αλλη μια ακομα αντιπαραθεση στο φορουμ για μεσα-εξω, ρεμαλια-φυτα, επιστημονες-μετριοτητες ή ο,τι αλλο. Ας το κρατησουμε εκει για οσους εχουν δουλεψει σε καποιες απο αυτες τις κλινικες.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Προφανώς δεν έχεις αποφασίσει να φύγεις, λογικό αυτό.

Πολλοί τελειώνουν την Σχολή, και μετά τα ζόρια επιθυμούν να ζήσουν χαλαρά κάποια χρόνια Ελλάδα, λίγο αγροτικό, λίγο Ειδικότητα και έχει ο Θεός... Οι περισσότεροι εξ΄αυτών δεν ξενιτεύονται ποτέ ή το κάνουν αργότερα όταν δουν την απελπιστική κατάσταση της ιατρικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα ή -ακόμα χειρότερα- όταν τελειώσουν την Ειδικότητα και δεν βρίσκουν δουλειά...

Φιλική συμβουλή, πήγαινε κάπου χαλαρά (Κλινική ή ακόμα και αγροτικό) ώστε να έχεις χρόνο να διαβάζεις, ξεκίνα να διαβάζεις γλώσσα, μάζεψε κανά φράγκο και φύγε.

Όσο ταχύτερα, τόσο το καλύτερο (για σένα).

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

καπως οπως το λες το εχω στο μυαλο μου, με κανα χρονο γενικο μερος να ξετριψω στη διαχειριση ασθενων και στα επειγοντα μεσα στο χαος των ΤΕΠ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.