Jump to content

Αγροτικό στο ΚΥ Άντισσας


zubrowka

Recommended Posts

Μόλις τέλειωσα το αγροτικό μου στο ΚΥ Άντισσας (ένα χρόνο σαν υπόχρεη και 8 μήνες με παράταση) και θα ήθελα να γράψω δυο λόγια για το Κέντρο Υγείας και τα χωριά του. Προσπαθώ να είμαι όσο πιο αντικειμενική γίνεται, αλλά η αλήθεια είναι ότι είμαι πολύ ευχαριστημένη από τη συνεργασία με τους συναδέλφους και το υπόλοιπο προσωπικό. Το βασικό πρόβλημα είναι η έλλειψη προσωπικού, καθώς έχουν μείνει μόνο 2 αγροτικοί, κι αυτός είναι κι ο λόγος που γράφω αυτό το ποστ.

Το Κ Υ βρίσκεται στην Άντισσα της Λέσβου, ένα ορεινό χωριό περίπου 75 χιλιόμετρα απ' την πρωτέυουσα Μυτιλήνη και το νοσοκομείο. Έχει 3 θέσεις για αγροτικούς γιατρούς από τις οποίες 2 είναι κενές. Τα 5 Περιφερειακά Ιατρεία των χωριών που ανήκουν στο Κ Υ είναι όλα άγονα.
Έχει 3 επιμελητές (έναν παθολόγο και 2 γενικούς γιατρούς).
Οι εφημερίες γίνονται με έναν επιμελητή και έναν αγροτικό γιατρό, και ο επιμελητής μένει πάντα μέσα στο Κέντρο Υγείας. Οι αγροτικοί γιατροί κάνουν 7 ή 8 εφημερίες το μήνα και παίρνουνε 1 ρεπό κάθε εβδομάδα (λόγω έλλειψης προσωπικού). Οι εφημερίες είναι πολύ ήσυχες το χειμώνα και σχετικά ήσυχες το καλοκαίρι.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο 2 αγροτικοί γιατροί, μια στο ΚΥ και μια στην Ερεσό, που σημαίνει ότι οι αγροτικοί γιατροί δεν δουλεύουν μόνο στο χωριό όπου είναι η θέση τους, αλλά καλύπτουν και τα υπόλοιπα χωριά του ΚΥ.
Και λίγα λόγια για τα χωριά που ανήκουν στο ΚΥ (και τα σπίτια τους):
Βατούσα: Ορεινό χωριό περίπου 300 κατοίκων. Ο γιατρός που αναλαμβάνει τη Βατούσα πρέπει να πηγαίνει και στα «όμορα» χωριά Χίδηρα και Πτερούντα. Το σπίτι είναι ένα διώροφο ανακαινισμένο παραδοσιακό σπίτι, έχει κεντρική θέρμανση, κλιματιστικό, μεγάλους χώρους και γενικά έχει όλες τις ανέσεις.
Σίγρι: Το Σίγρι είναι ένα μικρό ψαροχώρι και πολύ ήσυχο το χειμώνα. Το ιατρείο βρίσκεται στα γραφεία της κοινότητας, και το σπίτι είναι ουσιαστικά ένα μεγάλο δωμάτιο. Γενικά το Σίγρι είναι καλό για όσους θέλουν ησυχία και θάλασσα.
Ερεσός: Η Ερεσός είναι το μεγαλύτερο χωριό, έχει πάνω από 1000 κατοίκους και το καλοκαίρι πάρα πολύ (εναλλακτικό κυρίως) τουρισμό. Έχει 2 θέσεις για αγροτικούς γιατρούς, απ' τις οποίες η μία είναι κενή. Είχε τη φήμη του δύσκολου χωριού, αλλά η κίνηση έχει πέσει πολύ από τότε που ένας συνάδελφος άνοιξε ιδιωτικό ιατρείο. Το σπίτι στο χωριό είναι ένα παλιό κτίριο που ανακαινίστηκε (μερικώς) πρόσφατα, έχει ένα υπνοδωμάτιο, κουζίνα και μπάνιο και μεγάλη αυλή.
Η Ερεσός και ειδικά το επίνειο της, η Σκάλα Ερεσού είναι πανέμορφα το καλοκαίρι, πάντως έχει περισσότερη δουλειά απ' τα υπόλοιπα χωριά.
Μεσότοπος: Ο Μεσότοπος είναι κι αυτό σχετικά μεγάλο χωριό κοντά στη θάλασσα, γενικά θεωρείται καλή επιλογή. Στο ιατρείο δεν έχω μπει ποτέ, αλλά, απ' ότι λένε, το σπίτι είναι άνετο.
Η ιστοσελίδα του Κέντρου Υγείας: http://www.ky.antissas.gr/
Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες, στείλτε μου προσωπικό μήνυμα.
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.