Jump to content

Συντομογραφίες σε Αναλυτική Βαθμολογία Πτυχιούχου Ιατρικής


Translator

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Μεταφράζω στα Αγγλικά την Αναλυτική Βαθμολογία ενός πτυχιούχου ιατρικής, και έχω κολλήσει στις εξής συντομογραφίες (στη στήλη "Περίοδος"):

ΕΞ(ΕΚ)

ΕΞ(ΣΚ)

ΕΞ(ΧΚ)

ΕΞ(Σ12)

ΕΞ(ΑΜ12)

Οι συντομογραφίες σε παρένθεση είναι κωδικοί εξαμήνων ή εξεταστικών περιόδων; Αν γινόταν να με διαφωτίσετε ως προς τη σημασία των συντομογραφιών αυτών, θα σας ήμουν υπόχρεη.

Ευχαριστώ θερμά.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μάλλον είναι ΕΚ=Εαρινού Κανονικών ΣΚ=Σεπτεμβρίου Κανονικών ΧΚ=Χειμερινού Κανονικών Σ12=Σεπτεμβρίου Πτυχιακών ΑΜ12=Απριλίου-Μαϊου Πτυχιακών (οι εκτοετείς φοιτητές έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν και στις πτυχιακές εξεταστικές). Αλλά ας μας πει και κάποιος άλλος γιατί είμαι 5ο έτος και μπορεί να μη τα λέω καλά.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Επιτέλους φως! Ευχαριστώ!

Επομένως η επικεφαλίδα "Περίοδος" αναφέρεται σε Εξεταστική Περίοδο, εξ ού και η συντομογραφία ΕΞ που απαντάται σε κάθε σειρά; (Από άποψη οικονομίας μετάφρασης, αλλά και χώρου, ενδείκνυται να αποδώσω όλα αυτά τα ΕΞ με τον προσδιορισμό Εξεταστική για την Περίοδο του τίτλου.)

Κάθε καταχώριση στη στήλη "Περίοδος" έχει την αυτή διάρθρωση, με διαφορές στις παρενθετικές συντομογραφίες και έτη.

Για παράδειγμα:

ΕΞ(ΕΚ)2003-04

Αν κατάλαβα καλά, αυτό το παράδειγμα σημαίνει Κανονικές (= μη Πτυχιακές) Εξετάσεις Εαρινού Εξαμήνου του Ακαδημαϊκού Έτους 2003-2004;

Επιμένω να βεβαιωθώ πως δεν υπάρχει παρανόηση εκ μέρους μου, διότι έχω (κυριολεκτικά) περιθώριο 20 χαρακτήρων (συμπεριλαμβανομένων των ετών) για να αποδώσω τις καταχωρίσεις έτσι που να βγάζει νόημα ο αγγλόφωνος.

Και πάλι χίλια Ευχαριστώ!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ναι έτσι είναι! Κοίταξα και μια δικιά μου αναλυτική για σιγουριά και είναι έτσι διαρθρωμένη. Η επικεφαλίδα περίοδος σημαίνει εξεταστική περίοδος, οι συντομογραφίες στις παρενθέσεις προσδιορίζουν τη συγκεκριμένη εξεταστική και η χρονιά είναι το ακαδημαϊκό έτος.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.