Jump to content

Συνέλευση αναρχικών/αντιεξουσιαστών Σχολών Υγείας


Recommended Posts

(Το κείμενο προέκυψε ως προϊόν συνδιαμόρφωσης μεταξύ των ατόμων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για δημιουγία μιας αναρχικής συλλογικότητας στην Ιατρική, και μοιράστηκε αυτές τις μέρες σε Ιατρική/Οδοντιατρική/Νοσηλευτική)

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1518896

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Είμαστε στην πλειοψηφία μας φοιτητές της Ιατρικής, της Οδοντιατρικής και της Νοσηλευτικής.

Σε αντίθεση με την ελιτίστικη νοοτροπία των καθηγητών και των φοιτητών στις σχολές μας, δεν αντιλαμβανόμαστε τους εαυτούς μας μόνο ως φοιτητές απομονωμένους μέσα στην πανεπιστημιακή γυάλα αλλά ως αναπόσπαστο κομμάτι των κοινωνικών αντιθέσεων και αγώνων.

Κάποιοι από εμάς δουλεύουμε παράλληλα ως φτηνό και ανασφάλιστο εργατικό δυναμικό, όπως ακριβώς μας επιβάλλεται από το σύστημα εκμετάλλευσης, ανισότητας και εξαθλίωσης στο οποίο ζούμε, ενώ άλλοι είμαστε άνεργοι μέσα στον σωρό των ανέργων της γενιάς μας.

Ενάντια στις μικροπολιτικές των δεξιών και αριστερών παρατάξεων, προχωρήσαμε στην δημιουργία μίας συνέλευσης όπου θα μπορούμε να εκθέτουμε τους προβληματισμούς μας, να συλλογικοποιούμε τις ανάγκες μας και να συνδιαμορφώνουμε τις δράσεις μας, κόντρα στην λογική της ανάθεσης και διαμεσολάβησης.

Λειτουργούμε αντιιεραρχικά και οριζόντια, παίρνοντας τις αποφάσεις μας συλλογικά. Προτάσσουμε την αυτοοργάνωση ενάντια στον φιλοτομαρισμό, διαπνεόμαστε από τις ιδέες του αναρχισμού και της αντεξουσίας και ονειρευόμαστε μία κοινωνία ακρατική, αταξική, χωρίς αφεντικά, χωρίς εξουσιαστές και εξουσιαζομενους.

Παλεύουμε ενάντια στην υποτίμηση της εργασίας μας, ενάντια στον αποκλεισμό από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ολοένα και μεγαλύτερου κομματιού της κοινωνίας, ενάντια στην κρατική καταστολή.

Συγκρουόμαστε με κάθε φασιστικό, ρατσιστικό, ομοφοβικό και σεξιστικό παραλήρημα όπως και με κάθε άλλη μορφή εξουσίας, θεσμοθετημένης και μη.

Προτάσσουμε ισότητα και αλληλεγγύη οραματιζόμενοι έναν κόσμο δίχως καταπίεση.

Συνέλευση αναρχικών/ αντιεξουσιαστών σχολών υγείας

(Επόμενη συνέλευση: Τετάρτη 19/3 στις 15:00 στο ΝΑΒΟ)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 3 months later...

Γεια χαρά,

Πήρα το πτυχίο μου επιτέλους και θα ήθελα να ρωτήσω τι γίνεται με την άδεια άσκησης όντας ανυπότακτος.. (ρώτησα στην νομαρχία και μου είπαν «θα πας ε;» και είπα «όχι»

Δεν ξέρω αν γράφω στο σωστό μέρος αλλά μιας που είδα φως είπα να χτυπήσω..

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

αποτι ειδα στα δικαιολογητικα για αδεια ασκησεως επαγγελματος χρειαζεται "Πιστοποιητικό Στρατολογικής Κατάστασης τύπου Α’ ή για τους υπηρετούντες βεβαίωση κατατάξεως ή για τους Στρατιωτικούς ιατρούς φύλλο Μητρώου".

προφανως χωρις αυτο δεν μπορεις να βγαλεις την αδεια

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.