Jump to content

Ουκρανία:«Κατάληψη της εξουσίας από τους φασίστες»


V for Vendetta

Recommended Posts

Ουκρανία: Κίνδυνος διχοτόμησης, οι ιμπεριαλιστές πιέζουν και στέλνουν το ΔΝΤ

Η ενδοαστική - ενδοϊμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία, συνεχίζεται ακατάπαυστη, παρά το γεγονός ότι η ακραία ένταση στους δρόμους καταλάγιασε και από το πρωί της Κυριακής το κέντρο του Κιέβου, έδειχνε να επιστρέφει στους κανονικούς του ρυθμούς.

Οι μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επεμβαίνουν απροκάλυπτα στα εσωτερικά της χώρας, την ώρα που η ανησυχία αυξάνεται, τόσο σχετικά με το ενδεχόμενο διχοτόμησης όσο και (κυρίως) για το αβέβαιο οικονομικό της μέλλον, μιας και η Ουκρανία βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Έτοιμη να «δέσει» την Ουκρανία στο άρμα της η ΕΕ

Το «χορό» των παρεμβάσεων ξεκίνησε σήμερα η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον, η οποία αύριο, Δευτέρα, θα είναι στο Κίεβο και με ανακοίνωσή της τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, κάλεσε όλες τις πλευρές στην Ουκρανία να ενεργήσουν «υπεύθυνα» για τη διατήρηση της «εδαφικής ακεραιότητας» και της «ενότητας» της χώρας. Αργότερα ο Επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ Κάρελ ντε Χουχτ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο «Sky News» δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη για την ολοκλήρωση μιας συμφωνίας εμπορικής σύνδεσης με την Ουκρανία καθώς και για την παροχή βοήθειας στη χώρα. «Δεν ξέρω πότε, πρώτα πρέπει να υπάρξει μια κυβέρνηση, η οποία θα πάρει μια δημοκρατική απόφαση» πρόσθεσε. Παράλληλα, τόσο ο Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν όσο και ο Επίτροπος αρμόδιος για τη Διεύρυνση Στέφαν Φούλε τόνισαν πως η ΕΕ είναι πρόθυμη να προσφέρει βοήθεια στο Κίεβο, μόλις υπάρξει σταθερή κυβέρνηση.

Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ με Τιμοσένκο και Πούτιν

Μπαράζ τηλεφωνικών επικοινωνιών είχε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της γερμανικής κυβέρνησης, η Μέρκελ μίλησε με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, και συμφώνησαν ότι είναι κεφαλαιώδους σημασίας η Ουκρανία να προασπίσει την «εδαφική της ακεραιότητα» και να αποκτήσει μια «λειτουργική κυβέρνηση». Πάντως σε ανακοίνωση για την τηλεφωνική επικοινωνία που εξέδωσε νωρίτερα και το Κρεμλίνο δεν δίνονταν λεπτομέρειες για τη συζήτηση των δύο ηγετών.

Η Μέρκελ όμως μίλησε και με την ηγέτιδα της ουκρανικής αντιπολίτευσης Γιούλια Τιμοσένκο, που αποφυλακίστηκε το Σάββατο. Η καγκελάριος της Γερμανίας «συνεχάρη τη Γιούλια Τιμοσένκο για την αποφυλάκισή της και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η επιστροφή της στην κεντρική πολιτική σκηνή θα αποτελέσει έναν από τους βασικούς παράγοντες για τη σταθεροποίηση της κατάστασης στην Ουκρανία» αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος της Τιμοσένκο.

ΗΠΑ: «Βαρύ σφάλμα» αν η Ρωσία στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία

Το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης της Ρωσίας στην Ουκρανία σπεύδουν να προλάβουν οι ΗΠΑ. Η Σούζαν Ράις, Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση της Ρωσίας θα διέπραττε ένα «βαρύ σφάλμα» αν αποφάσιζε να στείλει στρατεύματα στο έδαφος της Ουκρανίας, προσθέτοντας πως δεν είναι προς το συμφέρον της Ρωσίας, της Ευρώπης ή των ΗΠΑ η Ουκρανία να διαιρεθεί.

«Αυτό θα ήταν ένα βαρύ σφάλμα. Δεν είναι προς το συμφέρον της Ουκρανίας ή της Ρωσίας ή της Ευρώπης ή των Ηνωμένων Πολιτειών να βλέπουν μια χώρα να διαιρείται. Δεν είναι προς το συμφέρον κανενός να βλέπει τη βία να επιστρέφει και την κατάσταση να κλιμακώνεται», δήλωσε η Ράις.

Το ΔΝΤ θα αναλάβει την ...οικονομική σωτηρία της Ουκρανίας

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ, ο οποίος προειδοποίησε τη Ρωσία να μην επέμβει στην «πολύπλοκη κρίση» που συνταράσσει την Ουκρανία.

Μάλιστα ο Χέιγκ αναφέρθηκε και στη δεινή οικονομική κατάσταση της Ουκρανίας, αποκαλύπτοντας τα σχέδια των ιμπεριαλιστών για το οικονομικό της μέλλον. «Την ώρα που όλα αυτά γεγονότα εκτυλίσσονται, η ουκρανική οικονομία βρίσκεται σε απελπιστικά δύσκολη κατάσταση (...) Έχουν ανάγκη ένα οικονομικό πρόγραμμα το οποίο εμείς οι υπόλοιποι, μέσω του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και άλλων οργανισμών, μπορούμε να στηρίξουμε έτσι ώστε (η Ουκρανία) να απομακρυνθεί από μία ακόμη πιο δυσχερή οικονομική κατάσταση».

Διαδηλώσεις στη Σεβαστούπολη ενάντια στην «κατάληψη της εξουσίας από τους φασίστες»

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα για να καταγγείλουν «τους φασίστες που έχουν καταλάβει την εξουσία στο Κίεβο» μετά το κάλεσμα φιλορωσικών κινημάτων, στη Σεβαστούπολη, στα νότια της Ουκρανίας, όπου διατηρεί τη ναυτική του βάση ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας. «Οι φασίστες έχουν καταλάβει την εξουσία στο Κίεβο!» φώναζε ένας εκφωνητής από ένα μεγάφωνο ενώ διέσχιζε με αυτοκίνητο την πόλη, μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στην κεντρική πλατεία, μετά το κάλεσμα ενός πολιτικού κόμματος, του «Ρωσικού Συνασπισμού» (Russia Bloc), και άλλων φιλορωσικών οργανώσεων. «Η νέα ηγεσία θέλει να στερήσει από τους Ρώσους τα δικαιώματά τους και την ιθαγένειά τους» προειδοποίησαν οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας αναφερόμενοι στους ρωσόφωνους Ουκρανούς.

Ανησυχεί η εβραϊκή κοινότητα της Ουκρανίας

Στο Ισραήλ, το Εβραϊκό Πρακτορείο ανακοίνωσε σήμερα ότι έστειλε οικονομική βοήθεια στην ουκρανική εβραϊκή κοινότητα -μετά από αίτημά της- για την αγορά συστημάτων παρακολούθησης και προστασίας εβραϊκών εγκαταστάσεων όπως σχολεία, συναγωγές. Σύμφωνα με το Εβραϊκό Πρακτορείο, η εβραϊκή κοινότητα στην Ουκρανία αριθμεί 200.000 μέλη, τα οποία στη συντριπτική τους πλειοψηφία ζουν στο Κίεβο.

http://www.902.gr/

Τροποποιήθηκε από V for Vendetta
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δηλώσεις Κουτσούμπα: http://www.anexartiti.gr/news/politics/9667/dilosis-koutsoumpa-gia-tin-katastasi-stin-oukrania/

Και οι ίδιοι οι Ουκρανοί:

A whisper to a roar:

Και μην ξεχνάμε το πιο popular βίντεο όλων των εποχών της Ουκρανίας (Ukraine Got Talent - The world's best pole dancer - Anastasia Sokolova): http://www.youtube.com/watch?v=c9FS1bxaGTg

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Προβληματισμοί για την εδαφική ακεραιότητα της χώρας

Ο νέος υπουργός Αμυνας που όρισε η νέα αστική κυβέρνηση μεταβαίνει αύριο στη σύνοδο του ΝΑΤΟ

ΚΙΕΒΟ.--

Η νέα αστική εξουσία στην Ουκρανία, που ανέτρεψε τον προηγούμενο Πρόεδρο, Β. Γιανουκόβιτς, προσπαθεί να ελέγξει την κατάσταση ενώ οξύνεται η καπιταλιστική κρίση και ο λαός έχει ήδη χρεοκοπήσει. Οι αστικές αυτές εθνικιστικές και φασιστικές δυνάμεις έχουν τη στήριξη των ιμπεριαλιστών της ΕΕ και των ΗΠΑ που στον ανταγωνισμό τους με τη Ρωσία επεμβαίνουν ανοιχτά στη χώρα. Ταυτόχρονα εμφανίζονται να προβληματίζονται για την εδαφική ακεραιότητά της καθώς στις ανατολικές περιοχές, με έντονο το ρωσικό στοιχείο, δεν αναγνωρίζουν τη νέα εξουσία, που προχωράει αύριο, Πέμπτη, σε ορισμό μεταβατικής κυβέρνησης, έχει προκηρύξει προεδρικές εκλογές έως τις 25 Μάη.
Ταυτόχρονα, η Βουλή, με αλλαγμένους συσχετισμούς, αφού το πρώην κυβερνών «Κόμμα των Περιοχών» στηρίζει πλέον την αντιπολίτευση, αποφάσισε να παραπέμψει τον Γιανουκόβιτς στο δικαστήριο της Χάγης για «σοβαρά εγκλήματα».

Χτες, ο υπηρεσιακός Πρόεδρος της Ουκρανίας, Ολεξάντερ Τουρτσίνοφ, εξέφρασε ανησυχία για την κατάσταση στις ανατολικές επαρχίες και κάλεσε σύσκεψη υπουργείων και υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων και των υπουργείων Αμυνας και Εσωτερικών, ενώ εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα σε συνεργασία με ΕΕ και ΝΑΤΟ. Ενδιαφέρον έχει επίσης το ότι ο νέος υπουργός Αμυνας θα βρίσκεται αύριο στη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
Την ίδια στιγμή στην Κριμαία έχουν αρχίσει να ακούγονται πλέον ανοιχτά φωνές που τάσσονται υπέρ κινήσεων με σκοπό την απόσχιση από την Ουκρανία. Στη Σεβαστούπολη, το λιμάνι της Κριμαίας όπου σταθμεύει ο ρωσικός Στόλος της Μαύρης Θάλασσας, διορίστηκε ρωσόφωνος δήμαρχος, ενώ ρωσόφωνοι στην περιοχή διαδήλωσαν ενάντια στις νέες αρχές της χώρας, τις οποίες χαρακτηρίζουν «φασιστικές».

Στη Σεβαστούπολη σήμερα, 50.000 χιλιάδες κάτοικοι ψήφισαν δημόσια τη σύσταση του Αντιφασιστικού Μετώπου της Πόλης μετά από πρόταση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας.

«Βοήθειες» και μαχαίρια ιμπεριαλιστών

Στο Κίεβο βρέθηκε χτες η εκπρόσωπος της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ, Κάθριν Αστον, που κρατούσε και «καρότο» και «μαστίγιο». Συναντήθηκε με όλα τα αστικά κόμματα και το πρώην κυβερνητικό και υποσχέθηκε «βοήθεια», ενώ πρότεινε ταυτόχρονα να υπάρξει εθνική ενότητα. Δεν παρέλειψε να προειδοποιήσει τη Ρωσία λέγοντας με νόημα ότι «η Ευρωπαϊκή Ενωση κατανοεί την ανάγκη για ισχυρούς δεσμούς μεταξύ της Ρωσίας και της πρώην Σοβιετικής Δημοκρατίας, αλλά θεωρεί ότι πρέπει να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα για την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας». Ταυτόχρονα προέτρεψε και το ΔΝΤ να κάνει τη δική του «προσφορά». Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Μ. Μπαρόζο, δήλωσε ότι «ο άνεμος της αλλαγής χτυπά και πάλι την πόρτα της Ουκρανίας και η λαϊκή βούληση θα πρέπει να επικρατήσει».
Για «παροχή στήριξης» μίλησε και η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζεν Ψάκι, που δήλωσε ότι αυτή μπορεί να «συμπληρωθεί με ένα πρόγραμμα του ΔΝΤ», ωστόσο πρόσθεσε ότι όλα αυτά «είναι μέρος των εν εξελίξει συζητήσεων».
Αμεση ήταν η απάντηση της Ρωσίας μέσω του υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, που σημείωσε: «Είναι επικίνδυνο και αντιπαραγωγικό να επιχειρείται να επιβληθεί στην Ουκρανία η επιλογή με το σκεπτικό: "Είτε είστε μαζί μας, είτε εναντίον μας"». Ο Γκριγκόρι Καράσιν, υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, συναντήθηκε χτες με τον πρεσβευτή της Ουκρανίας στη Μόσχα, Βολόντιμιρ Γελτσένκο, στον οποίο εξέφρασε την ανησυχία των ρωσικών αρχών για την ασφάλεια των Ρώσων υπηκόων στο ουκρανικό έδαφος, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σε μία άλλη πολιτική εξέλιξη, ο Βιτάλι Κλίτσκο, ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της πυγμαχίας και εκ των ηγετών της αντιπολίτευσης, ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές. Αναμένεται και οι άλλοι ηγέτες της αντιπολίτευσης, Α. Γιατσενιούκ και Ολεγκ Τιαχνιμπόκ, να θέσουν υποψηφιότητα, ενώ η Γιούλια Τιμοσένκο δεν έχει «ανοίξει τα χαρτιά της» και προς το παρόν μεταβαίνει στο Βερολίνο, μετά από πρόταση της Α. Μέρκελ για να υποβληθεί σε θεραπεία για τη δισκοπάθεια από την οποία πάσχει. Η Τιμοσένκο, που θησαύρισε από την ληστεία του λαϊκού πλούτου μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού, έγινε πρωθυπουργός, καταδικάστηκε για διαφθορά και τώρα ελευθερώθηκε από τη νέα εξουσία, αναμένεται να πάρει μέρος και στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Δουβλίνο το Μάρτη.

http://www.youtube.com/watch?v=cf5FZpa0NKs

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εσυ iceman στηριζεις τους ναζι; Οι σβομποταν που πηραν θεσεις στη νεα κυβερνηση ειναι σκετοι ναζι,οχι νεοναζι. Συμφωνεις με την απαγορευση των μειονοτικων γλωσσων ,μεταξυ τους και τα ελληνικα; Αρα και σε μια εθνοκαθαρση σε βαρος των μειονοτητων,γιατι εκει θα παει το πραγμα; Ο Σαμαρας και ο Αδωνις δε θα στα πουν αυτα βεβαια,για αυτο και δεν τα ξερεις. Πρεπει να εχεις και λιγο νιονιο στην μπαλα που κουβαλας για κεφαλι.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

εγω δε στηριζω ουτε τους μεν ουτε τους δε.

στεκομαι κριτικα απεναντι στις βιαιες πραξεις αμφοτερων.

κατι που δεν κανει το κομμουνιστικο κομματακι ελλαδος.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Α, ρε κακόμοιρη Ουκρανία, τι σου έμελλε να πάθεις...

Οι Δυτικοί θα πάρουν το κομμάτι που τους ενδιαφέρει με έτσι θέλω, ενώ οι Ρώσοι ετοιμάζονται να εισβάλλουν στην Κριμαία, περιοχή που ανήκει σε γειτονική χώρα, επίσης με το έτσι θέλω, απλώς για να αράζει ο στόλος τους.

Στυγνοί ιμπεριαλιστές (για να χρησιμοποιήσω και όρους Ριζοσπάστη) και οι μεν και οι δε, οι οποίοι ούτε έδιναν ούτε δίνουν δεκάρα για το διεθνές δίκαιο και τη νομιμότητα και θα προχωρήσουν στη θεωρητική ή και τυπική διχοτόμηση άλλης μιας χώρας με βάση τα συμφέροντά τους, χωρίς να τους καίγεται καρφάκι για τον Ουκρανικό λαό.

Άλλη μια μελανή ιστορία χωρίς "καλούς" και "κακούς", ώστε να πάρεις το μέρος κάποιου, μόνο με θύματα, την Ουκρανία και το λαό της.

Ντροπή μας να χωριζόμαστε σε φιλο-αμερικανούς και φιλο-ρώσσους, όλα τα καθάρματα έχουν την ίδια μούρη. Να ευχόμαστε να μη μας βρουν τους Έλληνες διαιρεμένους και "μπόσικους" ποτέ ξανά και βρεθούμε στη θέση της Ουκρανίας κάποια μέρα, γιατί τότε οι αμπελοφιλοσοφίες μας και οι ψευδαισθήσεις των Ελλήνων περί "Ευρωπαϊκής αλληλεγγύης" ή "της τρυφερής αγκαλιάς της μαμάς-Μόσχας" θα πάνε περίπατο και θα μας πουλήσουν και οι μεν και οι δε σαν σκλάβους στα σκλαβοπάζαρά τους, αφού μας στύψουν πρώτα σαν λεμόνι.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

προχωραει η στρατιωτικη καταληψη της Κριμαιας απο την Ρωσια.

http://www.defencenet.gr/defence/item/%CF%80%CE%BB%CE%AE%CF%81%CE%B7%CF%82-%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%B7%CF%88%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%B4%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%85-belbek-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%83%CE%B5%CE%B2%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B7

....................

Πρόκειται για την μεγαλύτερη και πλέον αθόρυβη επιχείρηση στην παγκόσμια στρατιωτική ιστορία, η οποία εκτελείται από άνδρες και στρατιωτικά μέσα που δεν φέρουν καν διακριτικά!.

.............

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Με δεδομένο πως οι Ρώσσοι εισέβαλλαν και θα αποσπάσουν την Κριμαία, υποθέτω πως άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το καθεστώς Άσαντ στη Συρία, αφού οι Δυτικοί πιθανότατα θα θελήσουν να αποσπάσουν το λιμάνι της Ταρσού για αντίποινα ώστε να διώξουν από εκεί το Ρωσσικό στόλο και να τον περιορίσουν στη "λίμνη" της Μαύρης Θάλασσας.

Βέβαια οποιαδήποτε κίνηση του Ρωσσικού στόλου από την Κριμαία προς τη Μεσόγειο απαιτεί να δίνουν άδεια διέλευσης από τα Δαρδανέλια οι Τούρκοι. Ομορφιές.....βρε μπας και είχε δίκιο ο γέροντας Παϊσιος και βρισκόμαστε στις απαρχές του Μεγάλου Πολέμου? :)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

.....βρε μπας και είχε δίκιο ο γέροντας Παϊσιος και βρισκόμαστε στις απαρχές του Μεγάλου Πολέμου? :)

emclapsemclapsemclaps

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Και ο Νταβούτογλου ταξίδι αστραπή στην Ουκρανία....." η Τουρκία θα υπερασπιστεί με κάθε μέσο τον πληθυσμό των αδελφών Τατάρων της Κριμαίας".

Μάνα βγάλε από το πατάρι τις αρβύλες και την παραλλαγή γιατί οι Προφητείες εκπληρώνονται! :)

(Που είσαι ρε Λιακόπουλε???)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Καταντάει γελοίο πάντως πως οι Έλληνες αριστεροί ξεσηκώνονται όταν οι Αμερικανοί εισβάλλουν σε τρίτη χώρα (φυσικά και είναι φονιάδες των λαών, όλοι το γνωρίζουμε) αλλά πανηγυρίζουν όταν οι Ρώσσοι κάνουν ακριβώς το ίδιο και το θεωρούν απόλυτα φυσιολογικό και δίκαιο (κι αυτοί φονιάδες των λαών είναι σύντροφοι, ανοίξτε τα μάτια).

Τόσο πολύ ερωτευμένοι είναι οι Έλληνες αριστεροί με τον Πούτιν? Μήπως έχει αποδειχθεί ιστορικά ο "φιλελληνισμός" των Ρώσσων σε δύσκολες στιγμές για τον Ελλαδικό και Κυπριακό Ελληνισμό και δεν το θυμάμαι?

Sorry αλλά μου φαίνονται εντελώς ανόητα όλα αυτά, ας ασχοληθούμε ενωμένοι με τη χώρα μας κι ας αφήσουμε τους αφελείς "αντι-αμερικανισμούς" και "αντι-κομμουνισμούς" γιατί δεν μας παίρνει και πολύ πλέον. Το δράμα των Ουκρανών είναι το ίδιο είτε βρεθούν υπό Αμερικανικό είτε υπό Ρωσσικό στρατό κατοχής. Ας το καταλάβουμε, γιατί τελευταία ο διαμελισμός κυρίαρχων κρατών και η διχόνοια εθνών και λαών φαίνεται να έγινε "γλυκιά συνήθεια" για τους δυνατούς αυτού του κόσμου...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Καταντάει γελοίο πάντως πως οι Έλληνες αριστεροί ξεσηκώνονται όταν οι Αμερικανοί εισβάλλουν σε τρίτη χώρα (φυσικά και είναι φονιάδες των λαών, όλοι το γνωρίζουμε) αλλά πανηγυρίζουν όταν οι Ρώσσοι κάνουν ακριβώς το ίδιο και το θεωρούν απόλυτα φυσιολογικό και δίκαιο (κι αυτοί φονιάδες των λαών είναι σύντροφοι, ανοίξτε τα μάτια).

τι εξισωνεις τον ιμπεριαλισμο των αμερικανων με τον αντιστοιχο των φιλων μας Ρωσων?

εισαι το λιγοτερο ναζιστης.........

που σε ρε βεντετα να τα πεις???

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αμα ηταν η Κριμαια ουκρανικη θα γινοταν αιματοκυλισμα.Ο ουκρανικος στολος ομως παραδοθηκε αμαχητι, αλλη μια βελουδινη επανασταση της πλακας που απετυχε παταγωδως.

Ενα μαθημα προς δυτικολαγνους.Οι καιροι αλλαζουν, τα κρατη μαριονεττες διαλυονται.Ας κοιταξουμε να απομονωσουμε τους αχυρανθρωπους σαν τον μπενυ,τζεφρυ και βαγγελακη σαμαρα και τους ομοιυς τους , ατζεντηδες της δυσης αν θελουμε να επιβιωσουμε.

Σε παλαιοτερο μηνυμα το ειχα πει καθαρα, οτι στα επομενα χρονια θα δημιουργηθει πανορθοδοξη ομοσπονδια, καποιοι γελαγαν τοτε...

Τροποποιήθηκε από filpolis
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σε παλαιοτερο μηνυμα το ειχα πει καθαρα, οτι στα επομενα χρονια θα δημιουργηθει πανορθοδοξη ομοσπονδια, καποιοι γελαγαν τοτε...

εγω γελαω ακομα........ empopcorn

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

The Clash of Civilizations του Σαμουελ Χαντιγκτον.Μια σοβαρη πολιτικη αναλυση.

@ iceberger δεν τιμα καποιον να κανει επιλεκτικα quote.Συνεχισε το τρολαρισμα

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Καταγγέλλουμε τις τρομοκρατικές διώξεις σε βάρος του ουκρανικού λαού, μειονοτήτων, κομμουνιστών

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ για τις εξελίξεις στην Ουκρανία
Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει για τις εξελίξεις στην Ουκρανία:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει τις ξένες επεμβάσεις στα εσωτερικά της Ουκρανίας. Καταγγέλλει τις τρομοκρατικές διώξεις και απειλές σε βάρος του ουκρανικού λαού, των μειονοτήτων, των κομμουνιστών της Ουκρανίας, που φτάνουν μέχρι σε σημείο ανοιχτών πολιτικών διώξεων και προσπάθειας απαγόρευσης του ΚΚ Ουκρανίας και του "Κόμματος των Περιοχών". Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους κομμουνιστές και το λαό της Ουκρανίας και καλούμε τον ελληνικό λαό να σταθεί απέναντι σε κάθε απόπειρα απαγόρευσης της δράσης των κομμουνιστών, περιορισμού των λαϊκών δικαιωμάτων και διαστρέβλωσης της Ιστορίας για την πάλη των λαών ενάντια στο φασισμό.

Η αλλαγή κυβέρνησης στην Ουκρανία δε συνιστά ούτε "ανατροπή", ούτε σηματοδοτεί κάποια αλλαγή πολιτικής υπέρ του ουκρανικού λαού. Η νέα ουκρανική κυβέρνηση συγκροτείται από αντιδραστικές πολιτικές δυνάμεις και εκπροσώπους τμημάτων της ουκρανικής ολιγαρχίας, όπως η Τιμοσένκο, που απέκτησαν πολιτική και οικονομική ισχύ μέσα από τη λεηλασία του λαϊκού πλούτου και της σοσιαλιστικής σοβιετικής κληρονομιάς. Αναρριχήθηκαν στην εξουσία με τη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ, για την προώθηση των δικών τους γεωπολιτικών σχεδιασμών. Η ελληνική κυβέρνηση έχει σοβαρότατες ευθύνες, διότι και με το ρόλο της ως προεδρεύουσας της ΕΕ, στήριξε αυτή την παρέμβαση στα εσωτερικά της Ουκρανίας.

Στο πλαίσιο της νέας ουκρανικής κυβέρνησης ενεργό ρόλο αναλαμβάνουν και ένοπλες ναζιστικές οργανώσεις και κόμματα, απόγονοι συνεργατών των SS, που τρομοκρατούν τον ουκρανικό λαό, τους μειονοτικούς πληθυσμούς, σπέρνουν το εθνικιστικό διχαστικό δηλητήριο και τον αντικομμουνισμό, βεβηλώνουν τα σοβιετικά και αντιφασιστικά μνημεία.

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά ότι οι ναζιστικές οργανώσεις, όπως η ελληνική Χρυσή Αυγή, λειτουργούν ως όργανα του συστήματος, του κεφαλαίου, των ιμπεριαλιστικών κέντρων σε βάρος των λαών. Αποδεικνύεται επίσης ο ψευδεπίγραφος "αντιφασισμός" και "αντιρατσισμός" της ΕΕ, τα κροκοδείλια δάκρυα για την άνοδο του φασισμού στην Ευρώπη, τη στιγμή που η ίδια η ΕΕ παρέχει κάλυψη σε αυτές τις οργανώσεις, γιατί αυτό υπηρετεί τα συμφέροντά της.

Σήμερα είναι απολύτως αναγκαίο και επίκαιρο ο ουκρανικός λαός να οργανώσει τη δική του ανεξάρτητη πάλη ενάντια στην αστική τάξη της χώρας του και τις διάφορες ιμπεριαλιστικές ενώσεις που τον οδηγούν σε ένα μακελειό με ανυπολόγιστες συνέπειες, φτάνοντας ακόμη και στην ένοπλη σύγκρουση. Να απομονώσει τις ναζιστικές - φασιστικές εγκληματικές ομάδες που αποτελούν το μακρύ χέρι των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών.

Ο ουκρανικός λαός ενωμένος, ανεξάρτητα από θρησκεία, γλώσσα ή εθνική καταγωγή, μπορεί να χαράξει το δρόμο για το σοσιαλισμό, που αποτελεί τη μοναδική εναλλακτική λύση στα αδιέξοδα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Διαθέτει άλλωστε την ιστορική μνήμη που διδάσκει ότι στα χρόνια του σοσιαλισμού οι λαοί και εθνότητες της Ουκρανίας και όλων των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ ζούσαν, συμβίωναν και προόδευαν σε συνθήκες ειρήνης και ευημερίας».

http://www.youtube.com/watch?v=3z8B3tc3HK4

ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Επικίνδυνες εξελίξεις με στρατιωτικές προετοιμασίες
Η Κριμαία στο επίκεντρο της σύγκρουσης ανάμεσα σε τμήματα του κεφαλαίου, αλλά και στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις

Με μπαρουταποθήκη έτοιμη να εκραγεί μοιάζει η Ουκρανία και ειδικότερα η Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας, όπου από τα ξημερώματα της Πέμπτης το τοπικό κοινοβούλιο έχει καταληφθεί από 120 βαριά οπλισμένους και καλά εκπαιδευμένους που ύψωσαν τη ρωσική σημαία, σηματοδοτώντας τις εξελίξεις στο γεωστρατηγικό παιχνίδι που εξελίσσεται στην περιοχή.
Παρατηρείται ένταση των στρατιωτικών προετοιμασιών τόσο της νέας εξουσίας που ανέτρεψε τον πρώην Πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς με την ανοιχτή επέμβαση και στήριξη των ΕΕ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ όσο και της Ρωσίας που εντείνει τα στρατιωτικά γυμνάσια σε όλα τα δυτικά της σύνορα, στέλνει στρατεύματα στη βάση της στη Μαύρη Θάλασσα, στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας και ενισχύει τις αεροπορικές περιπολίες.
Είναι φανερό από τις εξελίξεις ότι οξύνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί με επίκεντρο την Ουκρανία, κάτι που ανοίγει την όρεξη και για άλλες πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες, ενώ τα σενάρια για διαμελισμό της Ουκρανίας φουντώνουν.
Την ίδια ώρα ρωσικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο ανατραπείς Πρόεδρος Β. Γιανουκόβιτς απηύθυνε έκκληση στη Ρωσία να εγγυηθεί την ασφάλειά του, «έκκληση που έγινε δεκτή επί ρωσικού εδάφους», όπως δήλωσε ανώνυμη πηγή. Επίσης εμφανίζουν δήλωσή του στην οποία αναφέρει ότι εξακολουθεί να είναι ο εκλεγμένος Πρόεδρος της Ουκρανίας, ότι δεν έχει παραιτηθεί και θα παλέψει ως το τέλος και είναι παράνομοι όσοι τον ανέτρεψαν και δεν τήρησαν το συμβιβασμό που έγινε στις 21 Φλεβάρη ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση. Ταυτόχρονα προειδοποιεί ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος μιας εμφύλιας διαμάχης. «Γίνεται προφανές, σημειώνει, ότι ο λαός στα νοτιοανατολικά και στην Κριμαία δεν αποδέχεται το κενό της εξουσίας και την αυθαιρεσία που κυριαρχεί στη χώρα, όπου οι υπουργοί διορίζονται από τον όχλο της πλατείας». Ο Γιανουκόβιτς καταλήγει ότι «δεν επέτρεψε ποτέ την προσφυγή στο στρατό κατά τη διάρκεια της κρίσης. Αν μία τέτοια απόφαση ελαμβάνετο σήμερα, θα ήταν παράνομη και εγκληματική».
Απαντώντας η νέα εξουσία μέσω του Αρσένι Γιάτσενιουκ από το κόμμα «Πατρίδα» της Γιούλια Τιμοσένκο, που μετά το προχτεσινό σόου στην πλατεία Ανεξαρτησίας μπροστά στους συγκεντρωμένους ανακηρύχθηκε χτες και από το κοινοβούλιο στο Κίεβο πρωθυπουργός, σημείωσε ότι ο Γιανουκόβιτς δεν είναι πλέον πρόεδρος, αλλά ένας καταζητούμενος για δολοφονίες πολιτών και κατηγόρησε την κυβέρνησή του ότι έκλεψε 70 δισ. δολάρια που ήταν εγγυήσεις για κρατικά δάνεια.
Ο προσωρινός πρόεδρος και πρόεδρος της Βουλής, Ολεξάντερ Τουρτσίνοφ, προειδοποίησε τη Ρωσία για τις ενέργειες που προτίθεται να κάνει στην Κριμαία, λέγοντας: «Οποιαδήποτε κίνηση στρατιωτικών δυνάμεων έξω από τη βάση του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας θα εκληφθεί ως επιθετική ενέργεια».
Ταυτόχρονα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι προειδοποίησε σήμερα τη Ρωσία να είναι «πολύ προσεκτική», ισχυρίστηκε ότι η Ουάσιγκτον δεν βρίσκεται, ούτε επιζητά την αντιπαράθεση με τη Μόσχα και, εκφράζοντας την ελπίδα η Ρωσία να μην αντιμετωπίσει τις εξελίξεις στην Ουκρανία «σαν ένα είδος συνέχισης του Ψυχρού Πολέμου», κατέληξε λέγοντας πως στην προκειμένη περίπτωση «δεν πρόκειται για σύγκρουση Ανατολής - Δύσης, Ρωσίας - ΗΠΑ ή μία καινούργια ταινία Ρόκι νούμερο 4».

Αίτημα για δημοψήφισμα στην Κριμαία

Στο κατειλημμένο κοινοβούλιο της Κριμαίας από ενόπλους, που εμφανίζονται ως «δυνάμεις αυτοάμυνας του ρωσόφωνου πληθυσμού», χθες εγκρίθηκε πρόταση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος, με το ερώτημα αν οι πολίτες της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας επιθυμούν ή όχι να παραμείνουν στην Ουκρανία, που θα γίνει την ίδια μέρα που έχουν οριστεί οι προεδρικές εκλογές από τη νέα εξουσία στις 25 Μάη.
Νωρίτερα ο πρωθυπουργός της Δημοκρατίας Ανατόλι Μοχίλιοφ κάλεσε να επικρατήσει ηρεμία στην περιοχή, επισημαίνοντας ότι επιθυμεί να «επιλυθεί ειρηνικά» η κρίση. «Ζητώ από το λαό να επιδείξει ψυχραιμία, πρέπει να αποφευχθούν οι μαζικές συγκεντρώσεις, διεξάγονται διαπραγματεύσεις, πρέπει όλα να διευθετηθούν ειρηνικά μέσω των διαπραγματεύσεων», δήλωσε στους δημοσιογράφους.
Συνοδευόμενος από περίπου 15 βουλευτές, ο Μοχίλιοφ εισήλθε στο κοινοβούλιο, όπου μπόρεσε να συζητήσει με τα μέλη της ομάδας που το κατέλαβαν. «Στο εσωτερικό δεν υπάρχουν παρά περίπου δεκαπέντε άνθρωποι, μας συμπεριφέρθηκαν καλά, αλλά είναι οπλισμένοι. Πιστεύω ότι είναι Σλάβοι», σημείωσε και πρόσθεσε πως «έχουμε πληροφορίες για την παρουσία τεθωρακισμένων έξω από την πόλη, δεν γνωρίζουμε τίποτε για αυτά, αλλά δεν κινούνται, δεν κατευθύνονται προς το κέντρο της πόλης».
Ο πρόεδρος της συνέλευσης που εκπροσωπεί τους Τάταρους της Κριμαίας, μια μουσουλμανική κοινότητα που είναι φίλα προσκείμενη στη νέα ηγεσία στο Κίεβο, κάλεσε σύμφωνα με δηλώσεις του να επιδείξουν ψυχραιμία και να αποφύγουν οποιαδήποτε επιθετική συμπεριφορά.

Ανησυχία από την ελληνική κοινότητα της Ουκρανίας

Ανήσυχη είναι η ελληνική κοινότητα της Ουκρανίας, που αριθμεί πάνω από 100.000 ομογενείς, από τη γρήγορη ανέλιξη των φασιστών στα πόστα της νέας εξουσίας και ειδικά του λεγόμενου «Δεξιού Τομέα», που απειλεί για εκκαθαρίσεις των μειονοτήτων που ζουν στη χώρα.
Πρώτο ανησυχητικό βήμα είναι το νομοσχέδιο, που φαίνεται ότι έχει ψηφιστεί, με το οποίο καταργείται η αναγνώριση μειονοτικών γλωσσών (ρώσικα, ρουμάνικα, ουγγρικά και ελληνικά) που υπήρχε ουσιαστικά από την περίοδο της σοσιαλιστικής εξουσίας στην Ουκρανία. Ταυτόχρονα η νέα αστική εξουσία δείχνει τις διαθέσεις της αφού έχουν κατατεθεί σχέδια νόμου για την απαγόρευση του Κομμουνιστικού Κόμματος και την αποποινικοποίηση της ναζιστικής προπαγάνδας.
Στις ανατολικές νότιες περιοχές, όπως ανέφερε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων της Ουκρανίας Αλεξάνδρα Προτσένκο σε τηλεοπτικά δίκτυα ελληνικά και ξένα, υπάρχουν έντεκα ελληνικής καταγωγής βουλευτές και έξι ελληνικής καταγωγής κυβερνήτες σε περιφέρειες της χώρας. Επίσης υπάρχουν Ελληνες κοινοτάρχες σε αμιγώς ελληνικά χωριά που είναι 48.
Η ίδια κατήγγειλε ότι από μασκοφόρους ξυλοκοπήθηκε ο ελληνικής καταγωγής βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ουκρανίας Σπυρίδων Κιλιγκάροφ.

http://www.youtube.com/watch?v=e437T0v82Ls

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Τροποποιήθηκε από V for Vendetta
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Καταγγέλλουμε τις τρομοκρατικές διώξεις σε βάρος του ουκρανικού λαού, μειονοτήτων, κομμουνιστών

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ για τις εξελίξεις στην Ουκρανία

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει για τις εξελίξεις στην Ουκρανία:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει τις ξένες επεμβάσεις στα εσωτερικά της Ουκρανίας. Καταγγέλλει τις τρομοκρατικές διώξεις και απειλές σε βάρος του ουκρανικού λαού, των μειονοτήτων, των κομμουνιστών της Ουκρανίας, που φτάνουν μέχρι σε σημείο ανοιχτών πολιτικών διώξεων και προσπάθειας απαγόρευσης του ΚΚ Ουκρανίας και του "Κόμματος των Περιοχών".

το ΚΚΕ καταδικαζει την (αναιμακτη) στρατιωτικη καταληψη της Κριμαιας απο τις ξενες Ρωσικες δυναμεις?????

αξιζει χειροκροτημα emrespect

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αμα ηταν η Κριμαια ουκρανικη θα γινοταν αιματοκυλισμα.Ο ουκρανικος στολος ομως παραδοθηκε αμαχητι, αλλη μια βελουδινη επανασταση της πλακας που απετυχε παταγωδως.

Ενα μαθημα προς δυτικ%2

Που πήγε το κατεβατό που έγραφα μια ώρα? Το έσβησα κατά λαθος, sorry θα το ξαναγράψω αργότερα.

Το νόημα ήταν πως Γερμανοί και Ρώσσοι παίζουν εδώ και 6-7 δεκαετίες το παιχνιδάκι των Αμερικανών και ρίχνουν την τρομοκρατημένη και κατεστραμμένη Ευρώπη στα χέρια των υπερπόντιων "συμμάχων" μας. Αυτό γίνεται και σήμερα.

Τροποποιήθηκε από sjjggst
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η αντιπαράθεση

Απειλές ιμπεριαλιστών περί αποτροπής της διενέργειας του δημοψηφίσματος στην Κριμαία την Κυριακή για την ένωση με τη Ρωσία

ΚΙΕΒΟ.--

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ενδοαστική και ενδοϊμπεριαλιστική αντιπαράθεση στην Ουκρανία. Η νέα αστική κυβέρνηση στο Κίεβο προχωράει σε επιστράτευση 50.000 βετεράνων του στρατού και καλεί τις ΗΠΑ και τη Βρετανία (ως «εγγυήτριες» της λεγόμενης συμφωνίας της Βουδαπέστης μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού της ΕΣΣΔ και την ανεξαρτητοποίηση της Ουκρανίας) να αποτρέψουν με όλα τα μέσα - και στρατιωτικά - τη διενέργεια του δημοψηφίσματος στην Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας την Κυριακή, που αναμένεται να επικυρώσει την ένωση με τη Ρωσία. Την ίδια στιγμή ΝΑΤΟικά μαχητικά και κατασκοπευτικά AWACS περιπολούν στα σύνορα με τη Ρωσία και προγραμματίζονται γυμνάσια στη Μαύρη Θάλασσα κοντά στη ρωσική ναυτική βάση στη Σεβαστούπολη.

Στην Κριμαία, όπου κυριαρχεί το ρωσικό στοιχείο, το τοπικό Κοινοβούλιο υιοθέτησε με μεγάλη πλειοψηφία (78 στους 81 παρόντες) διακήρυξη για την ανεξαρτητοποίηση από την Ουκρανία εάν η πλειοψηφία ψηφίσει υπέρ της απόσχισης από την Ουκρανία και της ένταξης στη Ρωσία.

Από την άλλη πλευρά, στο Κίεβο, η Βουλή της Ουκρανίας προειδοποίησε την τοπική Βουλή της Κριμαίας ότι αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο διάλυσης εάν δεν ακυρώσει το δημοψήφισμα και έδωσε προθεσμία έως σήμερα. Ταυτόχρονα, σε πόλεις της Κριμαίας και της Ανατολικής Ουκρανίας γίνονται εκδηλώσεις υπέρ της ένωσης ενώ δεν λείπουν και μικρότερες συγκεντρώσεις οπαδών της κυβέρνησης των φιλοδυτικών, εθνικιστών και φασιστικών δυνάμεων, όπως αυτή που επιχειρήθηκε χτες στο Χάρκοβο από τον ηγέτη της «Πανουκρανικής Ενωσης για τη Μεταρρύθμιση» (UDAR, που σημαίνει και γροθιά), Βιτάλι Κλίτσκο, που γιουχαΐστηκε έντονα. Ο Κλίτσκο, γνωστός για τις σχέσεις του με τη Γερμανία, έχει ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της 25ης Μάη, που φιλοδοξεί να στήσει η νέα εξουσία.

http://www.youtube.com/watch?v=za3vcMHfiPA

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ για τις εξελίξεις στην Ουκρανία και το δημοψήφισμα στην Κριμαία
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ έχει ως εξής:

«Το ΚΚΕ, από την πρώτη στιγμή, καταδίκασε την ιμπεριαλιστική επέμβαση ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην Ουκρανία και την πραξικοπηματική κατάληψη της διακυβέρνησης από αντιδραστικές δυνάμεις, με τη συμμετοχή των ναζιστών, που δημιουργεί μεγάλους κινδύνους για τον ουκρανικό λαό. Η στάση αυτών των δυνάμεων και η κριτική τους, σχετικά με τις εξελίξεις στην Ουκρανία και το δημοψήφισμα στην Κριμαία, αποτελούν μνημείο υποκρισίας. Αφού είναι οι ίδιες δυνάμεις που πρωτοστάτησαν στο διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, στην απόσπαση του Κοσσόβου, στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, στην οργάνωση πραξικοπημάτων εναντίον κυβερνήσεων που δεν τους ήταν αρεστές. Το ίδιο επιχείρησαν στη Συρία και τώρα στην Ουκρανία.

Εχοντας ως κριτήριο το συμφέρον των λαών, θεωρούμε ότι η ενσωμάτωση της Κριμαίας στη Ρωσία ούτε αντιμετωπίζει αποτελεσματικά αυτή την επέμβαση, ούτε θα λύσει ουσιαστικά κανένα από τα πραγματικά προβλήματα του λαού της Κριμαίας, ούτε θα σημάνει καμία πραγματική εξομάλυνση της κατάστασης ή μακροπρόθεσμη λύση ειρήνης και συνεργασίας για τους λαούς της περιοχής με ευημερία και πρόοδο. Και στη Ρωσία και στην Ουκρανία η πλειοψηφία του λαού υποφέρει, ζώντας μέσα σε συνθήκες καπιταλιστικής βαρβαρότητας, που έφεραν οι αντεπαναστατικές ανατροπές το 1991.

Κατανοούμε πως ο λαός της Κριμαίας, που σε μεγάλο βαθμό είναι ρωσικής και ταταρικής καταγωγής, ανησυχεί για την κατάληψη της κυβερνητικής εξουσίας από εθνικιστικές και φασιστικές δυνάμεις, που με μία από τις πρώτες ενέργειές τους στράφηκαν ενάντια στις μειονότητες και τους κομμουνιστές, καταργώντας το νόμο για τις "περιφερειακές γλώσσες" και καταστρέφοντας αντιφασιστικά μνημεία. Ωστόσο, η αποχώρηση της Κριμαίας από την Ουκρανία και η ενσωμάτωσή της στη Ρωσία δε θα λύσει το πρόβλημα της αλλαγής του συσχετισμού δύναμης σε βάρος των αντιδραστικών και φασιστικών δυνάμεων.

Θα ήταν διαφορετικό, αν η Ρωσία ήταν μια σοσιαλιστική χώρα κι ο λαός της Κριμαίας είχε κάνει την επιλογή και ζητούσε την ένταξη σε μια σοσιαλιστική ένωση μαζί με τη Ρωσία, όπως έγινε με την ένταξη χωρών στην ΕΣΣΔ.
Η απόσχιση της Κριμαίας και η ενσωμάτωσή της στη Ρωσία θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο το εθνικιστικό ρεύμα, τόσο στην Ουκρανία, όσο και στη Ρωσία. Θα εγκλωβίσει εκατομμύρια εργαζόμενους σε μια αντιπαράθεση σε εθνοτική βάση, κρύβοντας τις πραγματικές αιτίες της σύγκρουσης, όπως και τη μοναδική εναλλακτική λύση, που υπάρχει για τους εργαζόμενους και βρίσκεται σ' έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, στο σοσιαλισμό.

Υπάρχει, επίσης, ο κίνδυνος να "ανοίξει τον ασκό του Αιόλου" και σε άλλες περιοχές, ειδικά στα Βαλκάνια, να οδηγήσει και σε άλλες ενσωματώσεις περιοχών, π.χ. στην ενσωμάτωση του Κοσσόβου στη λεγόμενη "Μεγάλη Αλβανία", που συνδέεται με προσαρτήσεις εδαφών γειτονικών χωρών. Υπάρχουν, άλλωστε, παραδείγματα από το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας που, στο όνομα της αυτοδιάθεσης των λαών, άνοιξε ο δρόμος για αλλαγές συνόρων.

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν την υπεροχή του σοσιαλισμού στην αντιμετώπιση σχετικών προβλημάτων. Ολες οι διοικητικές αλλαγές στην Κριμαία, από την ανακήρυξή της σε αυτόνομη δημοκρατία το 1921, στο πλαίσιο της ΕΣΣΔ, μέχρι τη διοικητική ενσωμάτωσή της στην Ουκρανία τη δεκαετία του '50, έγιναν ομαλά και ειρηνικά, γιατί κυριαρχούσαν οι σοσιαλιστικές σχέσεις παραγωγής και επομένως κριτήριο ήταν το συμφέρον της εργατικής τάξης και του λαού.

Ο λαός της Κριμαίας, ο ουκρανικός λαός, ο ρωσικός λαός έχουν ιστορικές μνήμες και θετικές εμπειρίες από τα χρόνια του σοσιαλισμού, που δε σβήνονται ακόμη και αν έχουν περάσει πάνω από 20 χρόνια από τις ανατροπές. Ο λαός της Κριμαίας έχει έντονες τις μνήμες της αντιφασιστικής πάλης του σοβιετικού λαού, που έγραψε Ιστορία στην πολιορκία της Σεβαστούπολης. Το γεγονός ότι σε διάφορες περιοχές όσοι ζητούν ένωση με τη Ρωσία διαδηλώνουν, μεταξύ άλλων, με τις κόκκινες σημαίες εκφράζει μια τέτοια ανάμνηση ή προσδοκία, παρότι μια τέτοια προσδοκία δεν πατάει ρεαλιστικά στη σημερινή πραγματικότητα και εξέλιξη. Γιατί σήμερα η Ρωσία είναι καπιταλιστική χώρα, που βρίσκεται σε ανταγωνισμό με τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, και ο λαός της επίσης υποφέρει.

Η ιστορική εμπειρία διδάσκει ότι στις συνθήκες του σοσιαλισμού οι λαοί και οι εθνότητες στην ΕΣΣΔ ζούσαν αδελφωμένοι και προόδευαν με ειρήνη, ενώ τώρα χύνεται το εθνικιστικό - διχαστικό δηλητήριο. Αυτόν τον άλλο δρόμο πρέπει να ακολουθήσουν αυτοί οι λαοί, όλοι οι λαοί, σήμερα».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η Κριμαία εντάχθηκε στη Ρωσική Ομοσπονδία
Διάγγελμα Πούτιν, όπου κυριάρχησαν ο εθνικισμός, η αντικομμουνιστική διαστρέβλωση και η απάντηση από τη σκοπιά των αστικών συμφερόντων στην ανοιχτή επέμβαση ΗΠΑ και ΕΕ στην Ουκρανία

ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ - ΜΟΣΧΑ.--

Αλλο ένα αναμενόμενο βήμα στην αντιπαράθεση στην Ουκρανία έγινε χτες, με την επίσημη ανακοίνωση της ένταξης της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία, συγκεκριμένα της αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας (που στο πλαίσιο εσωτερικών διοικητικών ρυθμίσεων της ΕΣΣΔ, είχε, σε άλλες συνθήκες, περάσει το 1954 από τη Σοβιετική Ρωσία στη Σοβιετική Ουκρανία) και της πόλης της Σεβαστούπολης, που τιμητικά από την εποποιία στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο είχε το καθεστώς της αυτόνομης ηρωικής πόλης. Την ανακοίνωση έκανε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν με πανηγυρικό τρόπο, μετά το αποτέλεσμα της Κυριακής στην περιοχή, όπου με 97% ψηφίστηκε η ένωση με τη Ρωσία. Ακολούθησε η υπογραφή της συμφωνίας ένταξης με τους αξιωματούχους της Κριμαίας, τον πρωθυπουργό Σεργκέι Αξιόνοφ, τον πρόεδρο της Βουλής Βλ. Κονσταντίνοφ και τον δήμαρχο της Σεβαστούπολης Αλεξέι Τσάλιγι.

Η χτεσινή ομιλία - διάγγελμα ενώπιον των δύο Σωμάτων του Ρωσικού Κοινοβουλίου είχε έντονο το στοιχείο της απαίτησης της αστικής τάξης της Ρωσίας οι Δυτικοί «εταίροι» της να μην αγνοούν τα συμφέροντά της. Ηταν φορτισμένη με μπόλικο εθνικισμό ότι η «Κριμαία ήταν πάντα ρωσική επικράτεια», με την απαραίτητη αντικομμουνιστική διαστρέβλωση για «διόρθωση ενός ιστορικού λάθους όταν η περιοχή πέρασε στην Ουκρανία» ή την εκδίωξη των Τατάρων, όταν αρκετοί από αυτούς συνεργάστηκαν με τους Ναζί και απομακρύνθηκαν από το σοβιετικό κράτος για να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Συμβολή στην αντικομμουνιστική θέση του Πούτιν σχετικά με την Κριμαία, έσπευσε να δώσει και το «ναυάγιο» της αντεπανάστασης στην ΕΣΣΔ, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, που μίλησε για «διόρθωση ενός ιστορικού λάθους».
Υπήρξε και προσπάθεια καπηλείας από τον Πούτιν της σοβιετικής ιστορίας με αναφορές για την ηρωική Σεβαστούπολη, που δεν μπορεί να γίνει ΝΑΤΟική βάση, ενώ ιδιαίτερα στηλιτεύτηκαν οι σημερινοί νοσταλγοί του Ουκρανού εθνικιστή συνεργάτη των Ναζί, Στέπαν Μπαντέρα, που βρίσκονται και στη νέα κυβέρνηση του Κιέβου. Αυτήν την κυβέρνηση χαρακτήρισε πραξικοπηματική, όπου κυριαρχούν οι «εθνικιστές, οι νεοναζί, οι ρωσόφοβοι και αντισημίτες».

Ο Πούτιν ανταπέδωσε τα πυρά που δέχεται από τη Δύση, λέγοντας ότι «οι Δυτικοί, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, θεωρούν πως έχουν το δικαίωμα να αποφασίζουν για τη μοίρα του κόσμου, ασκούν βία κατά κυρίαρχων κρατών, αγνοούν το επιδεικτικά τον ΟΗΕ και το Συμβούλιο Ασφαλείας και φτιάχνουν και διαλύουν συμμαχίες, σύμφωνα με το δόγμα "όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας"» και συνέχισε «δεν μας ρώτησαν ποτέ για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ προς Ανατολάς», και πρόσθεσε «η Δύση εξαπάτησε τη Ρωσία στην Ουκρανία, διάβηκε την "κόκκινη γραμμή" και η χώρα μας έπρεπε να υπερασπιστεί τα εθνικά της συμφέροντα». Ειδικότερα, μιλώντας για «δύο μέτρα και δύο σταθμά» κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι «καθοδηγούνται στην εξωτερική πολιτική τους όχι από το διεθνές δίκαιο, αλλά από το δίκαιο των όπλων όπως στους βομβαρδισμούς του Βελιγραδίου παρόλο που το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν είχε εκδώσει ανάλογο ψήφισμα, τα γεγονότα στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και τη Λιβύη, όπου οι δυτικές δυνάμεις κατάφεραν να μετατρέψουν την αραβική Ανοιξη, σε αραβικό Χειμώνα». Ειδικότερα στάθηκε στο παράδειγμα της ανεξαρτητοποίησης του Κοσσυφοπεδίου.
Κατέληξε: «Η Ρωσία δεν θα επιδιώξει ποτέ να αρχίσει μια αντιπαράθεση με τη Δύση, όμως θα υπερασπιστεί τα συμφέροντά της» και με έντονο ύφος υπογράμμισε «κάποιοι Δυτικοί πολιτικοί μάς εκφοβίζουν όχι μόνο με κυρώσεις, αλλά και με την προοπτική επιδείνωσης των εσωτερικών προβλημάτων. Θα ήθελα να ξέρω τι εννοούν», δήλωσε. «Θεωρούμε τέτοιες δηλώσεις ανεύθυνες και προφανώς επιθετικές και θα απαντήσουμε καταλλήλως».

Η πραξικοπηματική κυβέρνηση του Κιέβου αντιδρά μαζί και η σύμμαχοί της

Μετά το διάγγελμα Πούτιν, έντονη ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης του Κιέβου. Για «έγκλημα πολέμου» έκανε λόγο ο χρισμένος πρωθυπουργός, Αρσένι Γιάτσενιουκ, και έσπευσε να ζητήσει συνάντηση των υπουργών Αμυνας Μεγάλης Βρετανίας, Γαλλίας και Ρωσίας, χωρών οι οποίες είχαν εγγυηθεί, με βάση συνθήκη του 1994, το απαραβίαστο των συνόρων της Ουκρανίας. Για να καθησυχάσει ανησυχίες, ιδιαίτερα στις ανατολικές ρωσόφωνες περιοχές, ο Γιάτσενιουκ δήλωσε πως «δεν είναι στην ατζέντα η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ».
ΗΠΑ και ΕΕ έχουν ήδη ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσουν τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, ενώ το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να μην αναγνωρίσει τη «Δημοκρατία της Κριμαίας».
Ο Τζ. Μπάιντεν, αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, βρέθηκε χτες στην Πολωνία και ζήτησε την απομόνωση της Ρωσίας, ενώ σήμερα επισκέπτεται τις βαλτικές χώρες. Πληροφορίες λένε, επίσης, ότι λόγω της διαρροής της αναβλήθηκε επίσκεψη σήμερα στη Μόσχα που είχε προγραμματίσει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, για να συναντηθεί με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Επίσης, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς, ανακοίνωσε ότι η ομάδα του «G8» αναστέλλει τη συμμετοχή της Ρωσίας στις συνεδριάσεις του. Επίσης, με πρωτοβουλία του Αμερικανού Προέδρου Μπ. Ομπάμα, έχει προγραμματιστεί για την επόμενη βδομάδα συνάντηση του «G7» (των επτά πιο αναπτυγμένων καπιταλιστικών οικονομιών -ΗΠΑ, Γερμανία, Βρετανία, Καναδάς, Γαλλία, Ιαπωνία, Ιταλία) συνάντηση στην Ολλανδία.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.