Jump to content

Δεξιός ... και δε ντρέπομαι


ΛΙΛΙΑΝΝΑ

Recommended Posts

Μπορεί τα τελευταία χρόνια η τάση των καιρών να επιτρέπει να δηλώνει κανείς και να αισθάνεται δεξιός χωρίς να ντρέπεται. Ευτυχώς όμως δεν ήταν πάντα έτσι ...!

Θέλει κανείς να επιλύσει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα, από μικρό και γελοίο όπως το να περάσει κάποιο ζόρικο μαθηματάκι έως σοβαρό: τα εργασιακά (μισθοί, ασφάλιση, συντάξεις, 8ωρο, το δικαίωμα στη δουλειά και στην απεργία –όχι παιδιά, ιστορικά αυτά δεν ήταν αυτονόητα και κάποια τώρα καταστρατηγούνται) το δικαίωμα των εθνών στην αυτοδιάθεση (εθνικοαπελευθερωτικοί αγώνες –ω ναι είχαμε και εμείς και τους διδασκόμασταν με υπερηφάνεις στο σχολείο- αγώνες για τη δημοκρατία) κτλ. (ο κατάλογος αρκεί για συγγραφή τόμων).

Και έχει δύο τρόπους: τον ατομικό (ω ναι, κάποιοι τα κάνανε πλακάκια με τους Γερμανούς) και το συλλογικό.

Σε ατομική βάση ενίοτε ο πρώτος είναι πιο αποτελεσματικός. Ξέρετε γιατί; (και είναι τόσο κρίμα!) Γιατί τα αποτελέσματα του συλλογικού είναι για όλους! Δεν ξέρω αν ο μπαμπάς σας κουφάλες δεξιοί ήταν κλεισμένος στο Πολυτεχνείο, αλλά κι αν δεν ήταν απολαμβάνετε δημοκρατία όπως και τα παιδιά εκείνων... κι ούτε ζείτε υπό τουρκικό ζυγό όπως οι Κούρδοι... Και δεν είναι δίκαιο που να με πάρει ο διάολος!!!

Κι αν χρησιμοποιώ αυτά τα κοινότυπα παραδείγματα (λες και η παιδεία μου προέρχεται μόνο από την εθνικιστική εν πολλοίς κατεύθυνση του σχολείου) το κάνω για να γίνω κατανοητή από τους δεξιούς και τους απολίτικους αναγνώστες μου (και ζητώ συγνώμη από τους υπόλοιπους).

Δεξιά και Αριστερά...

Ο ατομικός και ο συλλογικός δρόμος για την επίλυση των προβλημάτων μας (όχι δεν είναι μόνο αυτή η διαφορά αλλά δεν έχω άλλο χρόνο, άλλη φορά ...)

Εγώ τουλάχιστον κοιτώ στον καθρέφτη και αισθάνομαι υπερηφάνεια!

Κι αν το κάνετε κι εσείς φίλοι δεξιοί, ελπίζω να σας ταρακούνησα λιγάκι!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η δεξιά αντίληψη: ελεύθερος ανταγωνισμός, το δίκαιο του ισχυρού, ο νόμος της ζούγκλας. Και ο πιο ικανός (έστω και στο ρουσφέτι, δεν έχει σημασία το μέσο αλλά η αποτελεσματικότητα) επιβιώνει!

Μην ταράζεστε και μην σκανδαλίζεστε: δεν είναι τόσο τραγικό: και η φύση έτσι το κάνει εν πολλοίς: Η εξέλιξη των ειδών (σίγουρα τη διαβάσατε στη Δέσμη:)).

Κανένα έλεος για τον οργανισμό με τη δυσλειτουργική μετάλλαξη. Και οι ικανοί παρασέρνουν όλη την κοινωνία προς την «εξέλιξη» (της παραγωγής, την τεχνολογική κτλ) (καμιά φορά και προς την καταστροφή –βλ. Παγκόσμιοι πόλεμοι, καταστροφή του περιβάλλοντος- αλλά άλλη τεράστια κουβέντα αυτή).

Σεβαστό !!!

Αλλά μην κρύβεστε πίσω από τον Ιδεαλισμό και τις «Αξίες» (τι ευεύρεση κι αυτή της εκάστοτε άρχουσας τάξης! πολύ έξυπνο –άλλωστε για να είναι άρχουσα έχει αποδείξει τις ικανότητές της).

Είναι γελοίο και υποκριτικό! Ο Χριστιανισμός! (ως διδασκαλία και κοινωνικό όραμα θεωρητικά τόσο κοντά στην αριστερά –και στον κομμουνισμό μάλιστα). Άνθισε στον παραδοσιακά δυτικό κόσμο! Τόσο γελοίο και αντιφατικό! Τόσο υποκριτικό! (Η συντριπτική πλειοψηφία των πολέμων ιστορικά είχε θρησκευτικό προκάλυμμα παρεπιπτόντως, σκεφτείτε το).

Λοιπόν φίλοι δεξιοί, μην κρύβεστε πίσω από το δάκτυλό σας: τι κι αν ο τρίτος κόσμος αποτελεί το σκάνδαλο των καιρών; Τι κι αν οι Ασιάτες ... (απόγονοι της αποικιοκρατίας) (made in …)

Στ’ αρχίδια σας !!

Δεν το παραδέχεστε εννοείται ούτε στον εαυτό σας (μερικοί μάλιστα μπορεί να αγοράζεται και κάρτες Unicef – φτηνή, τόσο φτηνή εξαγορά των συνειδήσεών σας).

Κλείνετε τα μάτια ή λέτε «και τι να κάνουμε;»

Ή «πω πω! Φρίκη ο πόλεμος στο Ιράκ» (από τον καναπέ συνήθως).

Όλα αυτά είναι το αποτέλεσμα (με μαθηματική ακρίβεια, και το λέω χωρίς καμία υπερβολή) των πολιτικών σας απόψεων και συνειδήσεων!

Τα περί δικαιοσύνης, ειρήνης και λοιπών αξιών είναι ένα γελοίο υποκριτικό περιτύλιγμα (που το χρειαζόμαστε τόσο είναι η αλήθεια). Πού το είδατε στη φύση αλήθεια; Πού το είδατε στην εξέλιξη των ειδών;

Και αν ακόμα διαβάζετε αυτό το κείμενο φίλοι δεξιοί (εγώ σας δίνω συγχωροχάρτι το κλίμα των καιρών) κι εσείς φίλοι απολίτικοι (γιατί ξέρετε με τη στάση σας ποιοι τρίβουν τα χέρια τους) μπράβο σας! Είστε τουλάχιστον πιο ανοιχτόμυαλοι και λιγότερο γελοία υποκριτές από αυτούς που δεν έφτασαν μέχρι εδώ.

Σας αγαπώ όλους...!

Λιλιάννα

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Xωρις καμμια διαθεση αντιδικιας Λιλιανα θα κεντρισω λιγο τη σκεψη σου απλως αναφεροντας μερικα ονοματα.....Σταλιν,Πολ Ποτ,Εμβερ Χοτζα και ...Μακεδονια(ΦΥΡΟΜ) Δημιουργημα του συντροφου Τιτο.....(για να μην επεκταθω στη σταση των "επαναστατικων" δυναμεων μετα την γερμανικη κατοχη που ηθελαν ανεξαρτητο "μακεδονικο" κρατος)

Αληθεια η Μητερα Τερεζα και ο Μαχατμα Γκαντι ειχαν δηλωσει αριστεροι;;;;

Αυτα ....γιατι δεν υπαρχει μονο το μαυρο και το ασπρο emcolgateemcolgateemcolgate

ευτυχως δηλαδη........γιατι θα μας σκοτωνε η ανια....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μπορεί τα τελευταία χρόνια η τάση των καιρών να επιτρέπει να δηλώνει κανείς και να αισθάνεται δεξιός χωρίς να ντρέπεται. Ευτυχώς όμως δεν ήταν πάντα έτσι ...!

emarright Λιλιάννα, δεν βρίσκεις αυτή την πρότασή σου λίγο ανελεύθερη;

Σε ατομική βάση ενίοτε ο πρώτος είναι πιο αποτελεσματικός.

emarright Δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις. Αντίστοιχα, ενίοτε ο συλλογικός δρόμος είναι πιο αποτελεσματικός από τον ατομικό. Και;;;

Γιατί τα αποτελέσματα του συλλογικού είναι για όλους!

emarright Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις στην φύση όπου ο ατομικός δρόμος δίνει τελικό κέρδος=0 ενώ ο συλλογικός δρόμος δίνει τελικό κέρδος=50 στον καθέναν. Μπορείς να φανταστείς και μόνη σου άπειρα τέτοια σενάρια, δεν χρειάζεται να μπω σε λεπτομέρειες...

Επίσης στο άλλο ποστ σου γράφεις:

Η δεξιά αντίληψη: ελεύθερος ανταγωνισμός, το δίκαιο του ισχυρού, ο νόμος της ζούγκλας. Και ο πιο ικανός (έστω και στο ρουσφέτι, δεν έχει σημασία το μέσο αλλά η αποτελεσματικότητα) επιβιώνει!

emarright Όλη αυτή η πρόταση είναι ανακριβής. Για παράδειγμα δεν ισχύει ότι δεξιά αντίληψη=ελεύθερος ανταγωνισμός.

emarright Ούτε η δεξιά, ούτε η αριστερά αποκλείουν την ελεύθερη αγορά. Απλά υπάρχουν τάσεις τους που δεν την ενστερνίζονται όπως π.χ. ο Μαρξισμός από την αριστερή και ο συντηρητικός πατερναλισμός από την δεξιά πλευρά.

emarright Τα υπόλοιπα σφάλματα εν μέσω εξεταστικής δεν έχω χρόνο να τα αναλύσω τώρα στο βάθος που τους χρειάζεται. Ίσως προφορικά κάποια στιγμή...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ποια δεξιά αντίληψη και μπαρμπούτσαλα κοπέλα μου; Όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουν! Είδες ποτέ κανένα από τους πολιτικάντηδες της ιστορίας μας να πεινάει ή να έχει βγεί στο πεζοδρόμιο; Να μάχεται για το συνάνθρωπο, για τον άνθρωπο, για "αξίες", να μη γελοιοποιεί θεσμούς, να μην εφαρμόζει 2 μέτρα και 2 σταθμά, να μην προσπαθεί να χειραγωγήσει τους πολίτες, να μην τους εξαπατήσει; Αλήθεια, αυτή η έκφραση που συνεχώς πιπιλίζουν οι της δεξιάς ή οι της αριστερής (ποιάς είπατε;Α, ναι κάποτε σ'αυτή τη χώρα υπήρχε αριστερή αντίληψη, δυστυχώς όμως οι εκφραστές της πεθαίνουν βιολογικά και πνευματικά κάθε μέρα...και κάποιοι λίγοι ή ψηφίζουν ΚΚΕ ή είναι...apolitic-όπως είπες) αντίληψης περί "μαζικής"..συγκέντρωσης, "μαζικής"....συμμετοχής δεν σου κάνει λίγο προς ..."σχήμα οξύμωρο"; Νομίζεις ότι κολακεύουν τους "υπηκόους" τους όταν τους αποκαλούν "μάζα"; Τουναντίον, τους λένε κατάμουτρα πώς τους θέλουν, ποια θέλουν να είναι η θέση τους, η ζωή τους:μάζα=άμορφη ύλη, χωρίς κανένα αξιόλογο δομικό χαρακτηριστικό, χωρίς τέχνη, παιδεία, γνώση, όραμα, εύπλαστο στα χέρια του επιτήδειου, εύκολο να μετατραπεί σε φανατισμένο σύνολο, σε όχλο, σε "στρατό"...Η δεξιά αντίληψη σε πείραξε, όταν όλα γύρω σου φεύγουν από το κεντρικό νόημα της πολιτικής, του πολιτεύματος [δημοκρατία=δήμος(=λαός, το σύνολο των εχοντων το δικαίωμα-και την υποχρέωση- του πολίτη) + κρατώ(=νικώ-κάνε τους συνειρμούς...)], όταν όλα απομακρύνονται από τον άνθρωπο (homo hominis...) και κατευθύνονται στoν homo economicus, στον homo consumens, στον άνθρωπο που ζει για να παράγει όχι αγαθά για όλους αλλά χρήμα και δύναμη για τους λίγους, που του λένε ότι είναι μάζα και χειροκροτεί...Η κουτάλα είναι πολύ γλυκειά και το μέλι αρκετό για τους λίγους (και "λίγους" ποιοτικά) που κυβερνούν τις "ζωές" μας, τις δουλειές μας, τα πτυχία μας, τη διασκέδασή μας, το φέρσιμό μας αλλά όχι (τουλάχιστο όχι ακόμη) τις ψυχές μας και το μυαλό μας..Προσπαθούν εντέχνως (βλέπε παιδεία και εκπαιδευτικές "μεταρρυθμίσεις") όμως να καταβάλουν κάθε δυνατότητα του μυαλού να αντιδράσει και θα συνεχίζουν για καιρό...και θα χαίρονται όταν βλέπουν/ακούν/διαβάζουν νέους να μιλούν για "αντιλήψεις" της δεξιάς και για "κομμουνιστές-εχθρούς του έθνους"...Βγάλε τις όποιες κομματικές σου παρωπίδες και κοίταξε γύρω σου...

Αλήθεια αναρωτήθηκες ποτέ πόσοι ξέρουμε/ενημερωνόμαστε για το τί συμβαίνει στον κόσμο αυτή τη στιγμή;[Τί άλλο μπορεί να κάνει η Unicef, η Green Peace, οι γιατροί του κόσμου, οι γιατροί χωρίς σύνορα όταν αυτό που απασχολεί εσένα και κάθε σαν εσένα νέο άνθρωπο είναι η προσπάθεια κατάδειξης πολιτικών και μή ανεπαρκειών της "δεξιάς" αντίληψης ορισμένων συμπολιτών-συνανθρώπων μας (επι τη ευκαιρία των πολιτικών εξελίξεων και όχι μόνο);] Αντίθετα, όλοι σχεδόν γνωρίζουμε τί είπαν ο Κωστάκης κι ο Γιωργάκης, προβλέπουμε χαλαρά τι θα πει η Αλέκα κι ο Νίκος-κοίτα με στα μάτια-και το κάνουμε και θέμα! emboredemboredembored με τα ίδια και τα ίδια...!!!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Νομίζω ότι υπάρχουν μερικές παρανοήσεις:

1. Ποτέ δεν ήταν ντροπή να λες ότι είσαι δεξιός. Ντροπή ήταν να λες ότι είσαι αριστερός=μίασμα , και γι` αυτό φρόντισαν ο βενιζέλος (ο γενάρχης) με το ιδιώνυμο , ο Γεώργιος Παπανδρέου (ο γέρος της δημοκρατίας τάχα ) νε τη Μακρόνησο που έφτιαξέ , και τόσοι άλλοι...

2. το ότι είναι ντροπή να είσαι δεξιός το λέει η Ελευθεροτυπία , ο Ευαγγελάτος και όλα αυτά τα παπαγαλάκια του Πασόκ. Άλλωστε , σύνθημα του Πασόκ είναι το κλασσικό ανέκδοτο: "Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ..." , το οποίο και το ξανακούσαμε τώρα με τον Little George. Αλήθεια , τι πρόοδος ...

3. Σε όλα τα μέρη του κόσμου , λούστηκαν τις αριστερές αντιλήψεις και σήμερα ούτε που θέλουν να τις ακούσουν . Ρωτήστε μια τυχαία Σβετλάνα και Λουντμίλα να σας πει. Εμείς εδώ , όμως μυαλό δεν βάλαμε και επειδή θέλουμε κάτι να λέμε , αναμασάμε ιδεολογήματα του μεσοπολέμου , του 1920-1935 μέσα στο 2004 , και κάτι νομίζουμε ότι κάνουμε.

Θα πρότεινα σε αυτούς τους ιδεολογικούς σκαπανείς , ένα site απ` όπου μπορούν να κατεβάσουν όλα τα κλασσικά σοσιαλιστικά και αριστερά κείμενα που όλος ο κόσμος σήμερα τα έχει απορρίψει. Έτσι για να έχουν κάτι να κάνουν. Και για να ανακαλύψουν και πάλι τον τροχό...με 100 χρόνια καθυστέρηση.

Λοιπόν , μολύβι και χαρτί:

http://www.sozialistische-klassiker.org/dir/downloads.html

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μπορεί τα τελευταία χρόνια η τάση των καιρών να επιτρέπει να δηλώνει κανείς και να αισθάνεται δεξιός χωρίς να ντρέπεται. Ευτυχώς όμως δεν ήταν πάντα έτσι ...!

Θέλει κανείς να επιλύσει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα, από μικρό και γελοίο όπως το να περάσει κάποιο ζόρικο μαθηματάκι έως σοβαρό: τα εργασιακά (μισθοί, ασφάλιση, συντάξεις, 8ωρο, το δικαίωμα στη δουλειά και στην απεργία –όχι παιδιά, ιστορικά αυτά δεν ήταν αυτονόητα και κάποια τώρα καταστρατηγούνται) το δικαίωμα των εθνών στην αυτοδιάθεση (εθνικοαπελευθερωτικοί αγώνες –ω ναι είχαμε και εμείς και τους διδασκόμασταν με υπερηφάνεις στο σχολείο- αγώνες για τη δημοκρατία) κτλ. (ο κατάλογος αρκεί για συγγραφή τόμων).

Και έχει δύο τρόπους: τον ατομικό (ω ναι, κάποιοι τα κάνανε πλακάκια με τους Γερμανούς) και το συλλογικό.

Σε ατομική βάση ενίοτε ο πρώτος είναι πιο αποτελεσματικός. Ξέρετε γιατί; (και είναι τόσο κρίμα!) Γιατί τα αποτελέσματα του συλλογικού είναι για όλους! Δεν ξέρω αν ο μπαμπάς σας κουφάλες δεξιοί ήταν κλεισμένος στο Πολυτεχνείο, αλλά κι αν δεν ήταν απολαμβάνετε δημοκρατία όπως και τα παιδιά εκείνων... κι ούτε ζείτε υπό τουρκικό ζυγό όπως οι Κούρδοι... Και δεν είναι δίκαιο που να με πάρει ο διάολος!!!

Κι αν χρησιμοποιώ αυτά τα κοινότυπα παραδείγματα (λες και η παιδεία μου προέρχεται μόνο από την εθνικιστική εν πολλοίς κατεύθυνση του σχολείου) το κάνω για να γίνω κατανοητή από τους δεξιούς και τους απολίτικους αναγνώστες μου (και ζητώ συγνώμη από τους υπόλοιπους).

Δεξιά και Αριστερά...

Ο ατομικός και ο συλλογικός δρόμος για την επίλυση των προβλημάτων μας (όχι δεν είναι μόνο αυτή η διαφορά αλλά δεν έχω άλλο χρόνο, άλλη φορά ...)

Εγώ τουλάχιστον κοιτώ στον καθρέφτη και αισθάνομαι υπερηφάνεια!

Κι αν το κάνετε κι εσείς φίλοι δεξιοί, ελπίζω να σας ταρακούνησα λιγάκι!

http://www.greekmeds.gr/forum/index.php?showtopic=3762

Γουστάρω πόρωση και ανοιχτό μυαλό...Δεν ήξερα ότι το "σύστημα" δουλεύει ακόμη τόσο αποτελεσματικά και παράγει ακόμη ανθρώπους ικανούς να εκφράζουν στην εντέλεια φασιστικές/φασιστοειδείς καταστάσεις του περασμένου αιώνα που-θέλω να πιστεύω ότι- έχουν περάσει ανεπιστρεπτί! Και εις ανώτερα (και βουλευτής, και βουλευτής...) :antegeia:

Υ.Γ. Το "σχολείο" σου σαφώς δεν είναι το σχολείο του '65-75...Αν και όπως το περιγράφεις ή εμείς πήγαμε σε άλλο σχολείο ή σου φταίει το σχολείο της περιόδου '82-2004 των εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων που σε πολλά σημεία το βελτίωσαν αλλά σε καίρια σημεία, όπως αποδεικνύει η "παιδεία" που αναφέρεις πως "πήρες", το διέλυσε κυριολεκτικά.... emcensoredemcensored

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Να μελετήσει η κοπελιά στο

http://www.sozialistische-klassiker.org/index.php

(Αγγλικά-Γαλλικά-Γερμανικά-Ιταλικά-Ισπανικά σε PDF και ηχογραφημένα)

και μετά ας έρθει να μας πει ότι θέλει

Εκεί που είσαι , ήμουν πριν γεννηθώ. Ευτυχώς που έφυγα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σχόλια (συμπυκνωμένα ενδεχομένως)

- Ξεχνάς ότι:Η αριστερή αντίληψη είναι ότι μόνο οι δικοί μας σύντροφοι είναι οι πιο ικανοί και επομένως τους χρησιμοποιούμε στό ΚΟΜΜΑ -το ένα και μοναδικό- ενώ οι αντίπαλοι αποκλείονται , και στην Σταλινική ή Τιενανμενική εκδοχή εκτελούνται κάτω από συνοπτικές διαδικασίες. Στην περίπτωση αυτή ο κοινωνικός και πολιτικός Δαρβινισμός αποθεώνεται βεβαίως , αλλά για ορισμένους αυτό είναι αδιάφορο και αποσιωπάται.

.

-Χριστιανισμός και Κουμουνισμός είναι τελείως αντίθετες έννοιες. Ο κομμουνισμός εξεδίωξε ειδικά τον Χριστιανισμό , ενώ με το άστρο του Δαυίδ έδειξε "περίεργη" ανεκτικότητα.Γίνεται προφανές ότι το ιδεολογικό περιεχόμενο του κομμουνισμού πλησιάζει περισσότερο με το Σιωνισμό (άλλωστε ο KARL MARX τι ήταν..;) , και κηρύττει υπερεθνικές μεσσιανικού τύπου κορώνες, (δηλαδή δεν μας ενδιαφέρει η εθνικότητα , αρκεί κάποιος να ασπάζεται τον ιδεολογικό μας πυρήνα- όπως κάνει και ο Σιωνισμός ) όπως και ο Ισραήλ υπήρξε κάποτε ο "περιούσιος λαός του θεού" του Αβρααμ και του Γιαχβέ)..

-Η "δεξιά " πολιτική εκφράζεται από την ιδεολογία του "make", και όχι του "get" .Η ιδεολογία του "make" εκφράστηκε στην πιο ύψιστη μορφή της από την Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία , και μεταλαμπαδεύτηκε στη Ρώμη , την κριτική φιλοσοφία της κεντρικής Ευρώπης (Γερμανοί και Γάλλοι φιλόσοφοι) και εσχάτως εκφράστηκε ως Αγγλο-Σαξωνικό πρότυπο από τον Henry Ford τον πρεσβύτερο , αυτόν τον θανάσιμο αντίπαλο του Σιωνισμού.

Αντίθετα , η διείσδυση της ιδεολογίας του "get" , δηλαδή του να ζει κανείς από ανακατανομές πλούτου και όχι να είναι δημιουργικός , αφού εκφράστηκε από τους υποστηρικτές του Σιωνισμού ως διείσδυση στο χρηματο-οικονομικό σύστημα της Ευρώπης του Μεσαίωνα από εβραίους τραπεζίτες και μεταπρατητές χρήματος , μεταλαμπαδεύτηκε στη Γερμανία των αρχών του 20ου αιώνα (από τον Marx και Friedrich Engels) και οδήγησε στην Οκτωβριανή Επανάσταση και το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο με τις εκατόμβες.(O Ηittler με πρόσχημα -ή κατ` άλλους αληθινή αιτία-την αναχαίτηση του Κομμουνισμού & Σιωνισμού πακέτο-άλλωστε μιλάμε για τις 2 όψεις του ίδιου ιδεολογικού πυρήνα αιματοκύλισε τους πάντες)

Δεν ανέχομαι ανακρίβειες , από άτομα που λένε λόγια στον αέρα και δεν ξέρουν το αντικείμενο.

Εδώ είναι Ελλάδα που γέννησε το "making" ή αλλιώς το "δημιουργείν" και όχι Δυτική όχθη του Ισραήλ που γέννησε το "getting " ή αλλιώς το "λαμβάνειν"..

Και δεν είμαι εθνικιστής , ούτε Καρατζαφερικός (είμαι απλώς σκεπτόμενος άνθρωπος καλόπιστος σε κάθετί καινούριο), αλλά θα πρέπει κάποτε να καταλάβουμε ότι τα υπερεθνικά φρονήματα που δήθεν θεωρούν όλους τους ανθρώπους της γης αδέλφια , είναι ψευδεπίγραφα και εκπηγάζουν από σκοτεινά ιδεολογήματα , που αναμοχλεύουν τον ιδεολογικό πυρήνα του Σιωνισμού. . Ούτε οι Εβραίοι φταίνε σε τίποτα-μια χαρά άνθρωποι είναι, άλλωστε οι ιδεολογικοί τους ταγοί τη δουλειά τους κάνουν από τότε που πήραν με το έτσι θέλω τη Χανααν , - συμβολικό μεν , αλλά ενδεικτικό των προθέσεων τους)

θα πρέπει να αποτινάξουμε αυτή την ιδεολογική χειραγώγηση από ιδεολογίες που ουδεμία σχέση έχουν με την περιοχή που ζούμε , με την κουλτούρα μας , και με την παιδεία μας, τον ήλιο και τη θάλασσά μας. Αρκετά υπέφεραν άλλοι λαοί , που πειραματίστηκαν και καταστράφηκαν από αυτές τις ιδέες. Φτάνει πια.

Και κάτι ακόμη.

-Κάρτες Unicef δεν αγοράζω , διότι το αριστερό Πασόκ , έβαλε πρόεδρό της αυτό το στυγνό κομματόσκυλό του , τον πρώην πρόεδρο της ΓΣΕΕ Λάμπρο Κανελλόπουλο. Ακόμη κι εκεί να φάνε...οι αλήτες!!! Σε μη κυβερνητικές οργανώσεις -ακόμη κι εκεί κομματισμός. Δεν γουστάρω κάποια ευρώ από τη βοήθεια που θα πήγαιναν στους πεινασμένους να καταλήξουν να γίνουν βίλες σε αυτά τα τρωκτικά. Με τα πράγματα αυτά , και με τους πεινασμένους δεν παίζουμε.

-Τον πόλεμο στο Ιράκ τον υποστήριξε και ο Fidel Castro και ο Putin ,και το δικό μας αριστερό Πασόκ . Ας κόταγε να κάνει αλλιώς...

Λιλιάνα ,

ειλικρινά λυπάμαι που κατέληξες γενίτσαρος απαρχαιωμένων αντιλήψεων. (ακόμη και η κατάληξη του ονόματός σου θυμίζει Σβετλάνα , Τατιάνα , Τάνια , Λιουμπλιάνα , και άλλα ρωσικά ονόματα.)

Κακό δικό σου κάνεις . Εσύ εκτίθεσαι.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Παλι ο "τροχος"?

Ο "τροχος",αν δεν κανω λαθος,χρησιμοποιηθηκε ως αποστομωτικη απαντηση-κατακλειδα σε παλαιο topic που εκανε θραυση "Η 17Ν ευθυνεται για την ανεργια" (η καπως ετσι).

Ηρθε-τοτε- με καθυστερηση ενος μηνος,απλα για να ερθει...

Ξαναρωταω: Πολυ επιγραμματικα,ποιο ειναι το οραμα σου για την κοινωνια;

"Κινειται" σε πλαισια δημοκρατιας ή οχι;

Τελικα,ειναι ή οχι η Νεα Δημοκρατια αυτη που θα φερει-γι εσενα-τη ριζικη αλλαγη;

Που εγκειται η μεγαλη διαφορα μεταξυ των δυο κομματων;

Δωσε μια σαφη απαντηση στα ανωτερω,ωστε να εισαι στοιχειωδως προσεγγισιμος...Αν βεβαια σε ενδιαφερει η ανταλλαγη αποψεων.

Διαφορετικα το synnefaki κινδυνευει να μεινει στιγματισμενο απο ενα ακομψα αφ΄υψηλου υφος ,μια γραφικη,επαναλαμβανομενη δαιμονοποιηση της Ελευθεροτυπιας(!)και απο ελλειψη ψυχραιμιας και διαλλακτικοτητας σε καθε περιπτωση που ο αντιλογος προερχεται απο τα αριστερα...

ΥΓ1 Συγχεεις τον υπαρκτο σοσιαλισμο με την αριστερη ιδεολογια

ΥΓ2 Οι υποδειξεις αυτου του ειδους ας περιοριστουν.Οποιος θελει να διαβασει γνωριζει πως μπορει να το κανει.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

εγω αυτο που ξερω σχετικα με την ιδεολογια των αριστερων...ειναι οτι οπου εφαρμοστηκε απετυχε!!!!!!απλως πιστευω οτι ειναι μια ιδεολογια η οποια δε δινει κινητρα στον ανθρωπο ωστε αυτος να προσπαθησει για κατι καλυτερο!!!!Επισης ισοπεδωνει τα παντα προς τα κατω ομως...ΓΙΑ ΑΥΤΟ...ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΒΛΕΠΩ ΜΙΑ ΓΝΗΣΙΑ ΔΕΞΙΑ!!!!!!! το ιδιο βλεπω κοιταζοντας και το avatar μου...emgoal

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Και έχει δύο τρόπους: τον ατομικό (ω ναι, κάποιοι τα κάνανε πλακάκια με τους Γερμανούς) και το συλλογικό.

Σε ατομική βάση ενίοτε ο πρώτος είναι πιο αποτελεσματικός. Ξέρετε γιατί; (και είναι τόσο κρίμα!) Γιατί τα αποτελέσματα του συλλογικού είναι για όλους! Δεν ξέρω αν ο μπαμπάς σας κουφάλες δεξιοί ήταν κλεισμένος στο Πολυτεχνείο, αλλά κι αν δεν ήταν απολαμβάνετε δημοκρατία όπως και τα παιδιά εκείνων... κι ούτε ζείτε υπό τουρκικό ζυγό όπως οι Κούρδοι... Και δεν είναι δίκαιο που να με πάρει ο διάολος!!!

Χμμμ... ναι, πλακάκια με τους Γερμανούς πρέπει να τα κάνανε αυτές οι κουφάλες οι δεξιοί που με ηγέτες τον Τσώρτσιλ, το Ρούσβελτ, τον Αϊζενχάουερ και το δικό μας το Μεταξά υπέγραψαν το Σύμφωνο Ρίμπεντροπ-Μολότοφ... :antegeia::blink::blink:

empimp Επιστροφή στην ιστορική πραγματικότητα, που ακόμα και τα (σοσιαλιστικά "μεταρρυθμισμένα") σχολικά ιστορικά βιβλία δεν έχουν (ακόμα) αλλάξει: ο κ.Μολότοφ ήταν Υπ.Εξ. της ΕΣΣΔ και ναι, έκανε ειρήνη με τη ναζιστική Γερμανία κάτω από τις εντολές του ίδιου του Στάλιν.

emno Χαίρομαι που υπάρχουν ακόμα παιδιά που πιστεύουν στη Σταχτοπούτα, τον Άγιο Βασίλη, την tooth fairy και άλλα όμορφα παραμύθια όπως ότι η δημοκρατία αποκαταστάθηκε το 1973 με το Πολυτεχνείο, όπου έπεσε ο κακός Παπαδόπουλος χάρη στην αντίσταση του ΠΑΚ, του Γιωτόπουλου και τους χιλιάδες νεκρούς εκεί στη Στουρνάρη.

emxmmemnono Αλλά, επειδή κάποια στιγμή πρέπει να γυρίσουμε και στην πραγματικότητα, το 1973 όντως έπεσε ο Παπαδόπουλος και ήρθε ο (απείρως σκληρότερος) Δημήτριος Ιωαννίδης, έως τότε αρχηγός των ΕΑΤ-ΕΣΑ, στην εξουσία... Χρειάστηκε να έρθει το 1974 με την τραγωδία της Κύπρου για να παραδώσει ο στρατός την εξουσία στον Καραμανλή και να επανέλθει το δημοκρατικό πολίτευμα.

Οι Κούρδοι να προσθέσω ότι επαναστάτησαν αρκετές φορές για να αποτινάξουν τον Τουρκικό και Ιρακινό "ζυγό", όπως κι εμείς... αλλά αυτοί δεν είχαν Αγγλία, Γαλλία και (τσαρική) Ρωσία μαζί τους στο Ναυαρίνο.

emarright Το διάλειμμα πραγματικότητας τελείωσε. Τώρα μπορείτε να πάτε να γράψετε το καθιερωμένο γράμμα στον Άγιο Βασίλη!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Οι Κούρδοι να προσθέσω ότι επαναστάτησαν αρκετές φορές για να αποτινάξουν τον Τουρκικό και Ιρακινό "ζυγό", όπως κι εμείς... αλλά αυτοί δεν είχαν Αγγλία, Γαλλία και (τσαρική) Ρωσία μαζί τους στο Ναυαρίνο.

Πέστα, γιατί ντάξει τα εθνικιστικά με τον πατριώτη μου τον Θόδωρα τον Κολοκοτρώνη κλπ κλπ, αλλά η πραγματικότητα για την απελευθέρωση του '21 βρίσκεται κάπου ανάμεσα στην "Ασία", τη "Σειρήνα" και το "Αζόφ"...τις ναυαρχίδες των Μεγάλων δυνάμεων στη ναυμαχία του Ναυαρίνου... emnoemnoemno

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Γενικα δεν εχω καταλαβει ποιο ακριβως ειναι το νοημα του τοπικ αυτου... Αναποληση στα χρονια του Εμφυλιου? της χουντας? της τουρκοκρατιας? τεσπα

Μου τραβηξε την προσοχη η αρκετα συγκεχυμενη αποψη οτι αριστερα ειναι το ΚΚΕ και τιποτε αλλο... εξ'ου και τα παραδειγματα με Σταλιν κτλ...

Νομιζετε φιλτατοι οτι ο Σταλιν ηταν ο οργανωτης της σοσιαλιστικης/κουμουνιστικης κοινωνιας, οπως αυτη ειχε οραματιστει απο τους θεωρητικούς της? ΟΧΙ. Το καθεστως του Σταλιν και ολων των μιμητων του (κοινως ολων οσων ηταν στο συμφωνο της Βαρσοβιας) δεν εχει αμεση σχεση με το κομμουνιστικο οραμα και μαλιστα αποτελει στρεβλωση του.

Με βαση τον αριστοτελη υπαρχουν τα διαφορα πολιτευματα και οι διεστραμμενες τους μορφες...

Μοναρχια - Δικτατορια

Αριστοκρατια - Ολιγαρχια

Δημοκρατια - Οχλοκρατια

Θα μπορουσε καποιος σημερα να προσθεσει τον κομμουνισμο θεωρητικα και πρακτικα... Δυστυχως κατα την αποψη μου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ η εφαρμογη ενος κομμουνιστικου καθεστωτος σε ευρεια κλιμακα λογω της ανθρωπινης φυσης. Ενδεχομενως σε πειραματα ψυχολογιας/ψυχιατρικης, θα μπορουσε να δημιουργηθει μια κοινωνια κομμουνιστικη/αναρχικοι (με την εννοια οτι νομοι δεν θα χρειαζονταν, οχι οτι θα επικρατουσε μπαχαλο και πανικος, αλλα αλληλοκατανοηση, σεβασμος κτλ)

Υπαρχει κανεις εδω που διαφωνει με την θεωρητικη τοποθετηση του κομμουνισμου? Ισοτητα, αδελφοτητα, αλληλεγγυη, αμοιβη ισοτιμη (ΟΧΙ ΙΣΗ!!!... ισοτιμη), κρατος δικαιου, κοινωνικο κρατος κτλ κτλ κτλ. Το οραμα ειναι σαφως ουμανιστικο, αλλα σαφως ειναι και αδυνατον να εφαρμοστει...

Παντως, ισως να πρεπει να τονισω οτι δεν ηταν ολοι οι κομμουνιστες σαν τον Σταλιν... ο Λενιν λατρευοταν απο ολους τους ρωσσους και γι'αυτο και ταριχευτηκε. Επισης, αν και το κομμουνιστικο καθεστως σε Ρωσια και Αν.Γερμανια οδηγησε σε στερησεις δικαιωματων, ασυγχωρητες, ειχε επισης εξασφαλισει, υγεια, παιδεια, τροφη, εργασια σε ολους... Για ρωτηστε τον κο Τριχοπουλο για το συστημα υγειας της ΕΣΣΔ και πως εγινε μετα.... Για δειτε το "Goodbye Lenin" και ρωτηστε τον σκηνοθετη του τι πιστευουν αρκετοι ανατολικο-βερολινεζοι σημερα με την ανεργια του ανατολικου βερολινου στο 30κατι% και αν αναπολουν η οχι τα χρονια του DDR

Περαν τουτου ομως, γιατι γινεται ταυτιση ΟΛΗΣ της αριστερης ιδεολογιας με τον κομμουνισμο, ενω η πρωτη εμπεριεχει πολυ περισσοτερα πραγματα. Ο σοσιαλιμος, η επιλογη του "3ου δρομου" ειναι μια κεντροαριστερη προσεγγιση, προοδευτικη, απαλλαγμενη απο τις στρεβλωσεις που οι κομμουνιστες επεφεραν στην ιδεολογια τους. Ο Μπλερ, ο Σημητης, ο Ζοσπεν, ο Σρεντερ και αλλοι πολλοι ευρωπαιοι ηγετες ειναι αριστεροι, αλλα οχι κομμουνιστες. Η ταυτιση των δυο ειναι το ιδιο με την ταυτιση του Καραμανλη με τον Καρατζαφερη...

Στο κατω κατω της γραφης, αλλο ειναι το Κομμ. Ευρ. κομμα και αλλο το Σοσιαλιστικο...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Παντως, ισως να πρεπει να τονισω οτι δεν ηταν ολοι οι κομμουνιστες σαν τον Σταλιν... ο Λενιν λατρευοταν απο ολους τους ρωσσους και γι'αυτο και ταριχευτηκε.

Πρέπει να διαβάσεις περισσότερο, να δεις περισσότερες ειδήσεις, και να θυμηθείς τι έγιναν τα αγάλματα του Λένιν μετά την αλλαγή του καθεστώτος...

π.χ.

Lenin's Statue: Adding Insult to Injury

By Jamie Glazov

FrontPageMagazine.com | July 20, 2000

Imagine being an Auschwitz survivor, or the child of one, and witnessing a giant sculpture of Adolf Hitler raised in your community. Imagine protesting this development and then being scolded for not understanding and appreciating artistic merit. Imagine being informed that this sculpture has nothing to do with Nazism or politics, but only with the capacity to enjoy an aesthetic art form. Then imagine that your efforts to have this image removed fail. This is then followed by tourists coming around and jokingly taking pictures of themselves in front of the sculpture.

There is absolutely not the slightest chance that this would ever happen anywhere where sanity reigned. But it is happening today in Seattle in the context of another genocidal experiment.

Today, a giant 7- ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - bronze statue of Vladimir Lenin towers over Evanston Avenue North and North 36th Street in the Fremont district of Seattle, a rather eccentric neighbourhood known for its rebellious artsy yuppies and time-frozen hippies who refuse to believe the 1960s are over. It is a monument of a bearded Lenin, embalmed in bronze, who forcefully strides in intense contemplation, obviously pondering the next step of the world revolution.

Why is this statue posing in Fremont? Because after it was crafted by the Soviet artist Emil Venkov and erected in 1988 in Poprad, it was torn down by angry Slovaks during Czechoslovakia's 1989 liberation from communism, and left in a junkyard with Lenin's face smudged in a puddle of mud.

In came Lewis Carpenter, a Seattle resident and art connoisseur, who happened to be teaching in Poprad at the time. He stumbled upon the toppled statue and was greatly impressed with its artistic merit.

Carpenter bought the statue (rumor has it for $13,000) and mortgaged his Issaquah house to afford the cost of shipping it home ($28,000). When the statue was first raised in Fremont, many Russian émigrés protested the move, arguing that Lenin represented the system that had persecuted and killed millions of their people. But the "tolerant" segment of the Fremont community ultimately won out. Lenin stayed. The accepted interpretation, bestowed with much highbrow sophistication, was that the statue wasn't about communism, but about pure art, devoid of political meaning. In other words, the sculpture was simply a profound reminder of how art transcends and outlives politics. Thus, the statue even became somewhat of a joke. Tourists would have their photographs taken standing beside it, as a souvenir of their vacation.

Russian émigrés everywhere have not been amused. I know, I am a Russian émigré myself. I left the Soviet Union at the age of five with my family. While I was lucky enough to be spared personal persecution, millions of my people, including my family and relatives, did not receive this luxury. Knowing that Lenin founded a regime that wiped out some 60 million of my countrymen for the idea of class equality does not send tingles up my spine, nor does the knowledge that the figure of Lenin now stands prominently at an intersection in Fremont.

I guess you can say it's personal. Very personal. My family only recently discovered that my father's father, Jacob, was killed by poisoning by the NKVD, the Soviet secret police, in the great purges of the 1930s, for reasons that remain unfathomable in a civilized world. My mother's father, Gregory, went missing in action in the Second World War. My mother, like my father, never knew what it was like to have a father. Not only that, my Mom lived her entire life not knowing what happened to her dad, only suspecting that he was killed by the Nazis. We have now been informed differently. Mom had to live her life dreaming of a father that might have been because, well, class equality had to be achieved. We have only recently discovered that Gregory was killed by his own side, for refusing, as a medical doctor, to supervise the execution of dissidents. The regime, after all, had to get rid of all obstacles on the path to class utopia. Because Gregory did not want to cooperate in the tactics necessary to build the new Soviet man, he himself had to be exterminated.

The stories can go on endlessly, about all of our family and relatives that simply went missing during the Stalinist terror that lasted until the dictator's death in 1953. For me, it gets more personal because of my own father. My dad escaped the gulag by a fraction of an inch. A dissident in the 1960s, he signed many petitions against Soviet tyranny. His closest brush with the gulag, or with forcible confinement in a psychiatric institution, came in 1968, when he signed the "Letter of 12," which denounced Soviet human rights abuses and the invasion of Czechoslovakia. One of the letters went to the Congress of the Communist Parties in Budapest. My father was immediately instructed to recant and apologize, but he refused. Thus, he was expelled from his job from the Academy of Sciences. Recently disclosed documents from the Andrei Sakharov archives have informed our family that Yuri Andropov, the head of the KGB at the time, wrote memoranda accusing my father of being involved in terrorism and espionage. It meant the gulag was beckoning, with the most severe sentence awaiting.

It explains why a woman neighbour during that horrifying period, in which we lived everyday in terror, waiting for a knock at the door, all of a sudden informed us that she was going to commit suicide. My mother, with her intuitive instinct, knew that the woman's plan of self-destruction was linked to our fate. Upon pressing the woman for the reasons of her suicidal urges, my mother finally received a startling confession: our friend and neighbour had been a rat for the KGB for years, informing about every detail of our lives. And now she informed us that foreign currency and drugs were to be planted in our apartment for the approaching KGB search. She had agreed to be a witness against us.

My father knew that the only escape now was to apply for an exit visa. That came with its own risk, since indicating a desire to leave the Soviet paradise left a person open to the charge of being mentally ill. This is why so many Russians who applied for exit visas were labeled "Refuseniks" and were then fired from their jobs, institutionalized in psychiatric hospitals, or made to confront various other sorts of punishments and "treatments."

In the end, we were among those who got away. The Nixon-Brezhnev détente in the early 1970s led to an "opening of the gates" in the Soviet Union. Our family was among those that received exit visas.

Perhaps my readers might understand why statues of Lenin don't inspire me, no matter what their aesthetic value. I couldn't care less whether they were sculpted in gold. They don't inspire anyone from the communist world who was not a member of the "favoured class" and had to taste the real flavour of Marxist-Socialist reality.

So why is it that Russian émigrés, and all victims of communism from around the world, have to be so profoundly insulted by the raising of a statue of Lenin, while Jewish people never have to worry about this society raising a sculpture of Hitler or of a swastika? Well, because the Left has completely achieved its control of Western social discourse. Mass murder and genocide is inexcusable in our society in the context of racial hatred, but it remains understandable, and even laudable, especially in academic circles, in the name of class hatred. Thus, it doesn't really matter that Alexander Solzhenitsyn's Gulag Archipelago was about a reality that had just as much to do with Lenin as it did with Stalin. In the "progressive" mindset, Lenin must be forgiven because of his ideals.

But though the Left cannot stomach the idea of it, the truth and empirical reality remains undeniable: that it was the idea of socialism that created Lenin, and it was Lenin that paved the road to Stalinism. As the opening of the Soviet archives has confirmed, Lenin's favorite order was the one given to execute. His infamous opinion has now been engraved in the historical record: that the greatest mistake of the French Revolution, which Lenin stressed must not be repeated by his Bolsheviks, was that not enough people had been killed. That is why Lenin initiated ruthless terror on a wide and far-reaching scale, to be perfected by his successor, who ended up annihilating more than 30 million lives for the sake of class equality. The late Dmitri Volkogonov did an impressive job in demonstrating this tragic truth in his biography Lenin: A New Biography, where he confirmed, in his meticulous utilization of Soviet documents, that Stalinism's roots resided in Vladimir Lenin.

Today, Lenin's statue continues to stand prominently at its infamous intersection in Fremont. It is also for sale for $150,000. The buyer will most likely be allowed to raise it in full view once again – on public property. After all, we are told that it reflects artistic merit. But reality tells us something different: that artistic impressions of mass murders can never be apolitical, not in the case of racial hatred, nor in the case of class hatred. Genocide is what it means in the dictionary, and Lenin represents it remarkably well. Enjoying the aesthetic quality of Lenin's images, therefore, is a luxury that communism's victims can ill afford.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και αυτή η σελίδα, με

Τα εναπομείναντα ανά τον κόσμο αγάλματα του Λένιν

Για το σύστημα υγείας της ΕΣΣΔ δε θα πω τίποτα. Θα θυμίσω μόνο το κλασικό ανέκδοτο "όλα τα έχουμε, εκτός από κόκκινο μελάνι". Όποιος δεν το θυμάται, θα το συμπληρώσω...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 3 weeks later...

Ήταν δύο φίλοι από παλιά στην Ανατολική Γερμανία.

Εργάτες και οι δύο, δεν έβρισκαν έυκολα δουλειά, πεινούσαν και σκέφτηκαν να μεταναστεύσουν. Με τα κλειστά σύνορα της εποχής όμως, μόνο στην ΕΣΣΔ μπορούσαν να πάνε για να αναζητήσουν καλύτερη τύχη. Με τα πολλά, ο ένας το παίρνει απόφαση και ετοιμάζεται για το μεγάλο ταξίδι, για να βρει τα καλά του κομμουνισμού... Του λέει λοιπόν ο άλλος:

- Τώρα που το λες, θα το σκεφτώ και μπορεί να έρθω κι εγώ.

- Έλα τότε.

- Α, δεν μπορώ τώρα, έχω μερικές δουλειές να κανονίσω. Άσε που δεν ξέρω αν θα'ναι καλύτερα ή χειρότερα τα πράγματα... Μια που θα πας εσύ εκεί ούτως ή άλλως, όταν μπορέσεις, γράψε μου ένα γράμμα για το πως περνάς. Άμα τυχόν έχει λογοκρισία και φοβάσαι, γράψε μου κανονικά αν όλα τα πράγματα είναι καλά και ωραία εκεί,

και με κόκκινο μελάνι αν είναι χάλια μέρος για να ζήσει κανείς.

Έτσι λοιπόν, ο ανατολικογερμανός μετά από τρεις μήνες, λαμβάνει ένα γράμμα από το φίλο του:

Σύντροφε,

Τα πράγματα εδώ πέρα είναι τέλεια. Οι δρόμοι είναι πεντακάθαροι, η αστυνομία πολύ οργανωμένη, οι μισθοί είναι υψηλοί, τα ξενοδοχεία φτηνά, ο κόσμος φιλικός...

Ζήτω ο Στάλιν! Ζήτω η Επανάσταση! Ζήτω ο κομμουνισμός!

ΥΓ: Το μόνο πράγμα που μας λείπει εδώ πέρα είναι το κόκκινο μελάνι...

Με αγάπη,

Ο φίλος σου

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ενταξει βρε δεξιοι μην ειμαστε τοσο ανετοι...γιατι εμεις ακολουθουμε κατα γραμμα τις θεωριες του John Stuart Mill για την φιλελευθερη οικονομια; Μην ειμαστε αφοριστικοι γιατι οι θεωριες παντα αποτελουν την βαση πανω στην οποια καθε παραταξη αναλογα με τις αναγκες της κοινωνιας στηνει το προγραμμα της...και μεταξυ μας το φιλελευθερο κομμα της Ελλαδας αμφιβαλλω αν ακολουθησει τετοια πολιτικη.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.