Jump to content

ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ - ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ


gpap1977

Recommended Posts

Αναφέρεται οτι στην επόμενη μεγάλη προκήρυξη για επικουρικούς ιατρούς που τοποθετείται περίπου αρχές Μαρτίου θα προβλεφθούν και θέσεις εξειδικευμένου προσωπικού για κάποια νοσοκομεία. Θα προβλεφθούν θέσεις για επεμβατική καρδιολογία (αναφέρθηκαν 2 θέσεις σε Ρόδο και Χίο ) , θέσεις ΜΕΘ (σε 3 περιφερειακά νοσοκομεία), ακτινολόγοι για αξονικό τομογράφο, γαστρεντερολόγοι με γνώση επεμβατικής ενδοσκόπησης. Στη διεκδίκηση των θέσεων για τους επικουρικούς ιατρούς η πλήρωση των θέσεων εξαρτάται απο την ημερομηνία εγγραφής στο κατάλογο των επικουρικών ιατρών και ειδικά για τα νοσοκομεία της Αθήνας προσμετράτε η προηγούμενη προυπηρεσία σε νοσοκομείο της περιφέρειας.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 4 weeks later...

Εγώ πάντως που ενδιαφερόμουν και πήγα και ρώτησα τι ακριβώς χρειάζεται για αυτές τις θέσεις των επικουρικών, μου είπαν οτι το υπουργείο δεν ζητά πιστοποιητικά εξειδίκευσης καθώς δεν αναγνωρίζονται ως επίσημες εξειδικεύσεις.

Μου εξήγησαν οτι αν προκηρυχθεί θέση ακτινολόγου με γνώση μαγνητικού ή καρδιολόγου για επεμβατική καρδιολογία οποιοδήποτε ακτινολόγος ή καρδιολόγος μπορεί να καταθέσει αίτηση και να πάρει τη θέση με βάση σειρά προτεραιότητας. Ωστόσο είπε οτι το νοσοκομείο διατηρεί δικαίωμα μετά την επιλογή απο τους καταλόγους ενδεχομένως να μην προχωρήσει στο διορισμό αν θεωρήσει οτι ο αντίστοιχος γιατρός δεν μπορεί να καλύψει τη θέση ( και να την στείλει στο υπουργείο για να την ξανα προκηρύξει.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Υπουργέ,

Σε Γερμανία, Δανία, Σουηδία, Νορβηγία, έχουν επίσης μεγάλη έλλειψη εξειδικευμένων γιατρών και ζητούν Έλληνες για να πληρωθούν τα κενά τους.

Εκεί, όμως, σέβονται κι αναγνωρίζουν τους κόπους και τις επιστημονικές γνώσεις των συνάδελφων Ειδικών, και τους προσφέρουν πρώτο μισθό 5.000 ευρώ το μήνα, με πλήρες πακέτο ιατροφαρμακευτικής και συνταξιοδοτικής κάλυψης, στέγη και τροφή σε παρακείμενα από το νοσοκομείο κτίσματα. emrespectemthumbupemthumbsupemclappingemclap

Εσύ πόσα δίνεις; emxmm

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Όπου φύγει φύγει γιατροί αλλά και οι νοσηλευτές από την Ελλάδα καθώς το εργασιακό τους μέλλον στην πατρίδα μοιάζει μέρα με την μέρα όλο και πιο γκρίζο.
Το κύμα φυγής δεν είναι τυχαίο καθώς η ανεργία έχει χτυπήσει προ πολλού και την πόρτα της ιατρικής κοινότητας. Είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας μόνο στη πρωτεύουσα το ποσοστό των άνεργων και υποαπασχολούμενων- υποαμοιβόμενων γιατρών άγγιξε το 2012 το 37,5%.
Και είναι ενδεικτικό επίσης ότι μόνο από την Αθήνα τα τελευταία τρία χρόνια έχουν εγκαταλείψει την πατρίδα για άλλους προορισμούς κοντά στους 4000 γιατρούς τόσο ειδικευμένοι όσο και ανειδίκευτοι.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι κατά τη διάρκεια του 2011, μετέβησαν στη Γερμανία για να εργαστούν περίπου 23.000 Έλληνες με πτυχίο ΑΕΙ, κυρίως στις θετικές επιστήμες, ενώ το 2010 ο αντίστοιχος αριθμός ήταν περί τις 11.000.
Μόνον οι Έλληνες γιατροί ξεπερνούν ήδη τις 3.000.
Σύμφωνα με τις στατιστικά στοιχεία, στη Γερμανία ζουν σήμερα πάνω από 300.000 Έλληνες, οι μισοί εκ των οποίων βρίσκονται στις ηλικιακές ομάδες 20 έως 45 χρόνων και με μορφωτικό επίπεδο υψηλότερο από το γερμανικό μέσο όρο που καταγράφεται στις ίδιες ηλικίες.
Προορισμοί πρώτης επιλογής αποτελούν η Μ.Βρετανία, η Γερμανία, η Σουηδία, η Ελβετία, η Γαλλία, το Βέλγιο, οι ΗΠΑ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Νορβηγία, η Ιταλία, η Δανία, η Ολλανδία, η Ισπανία, η Κύπρος.
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Γιατί βρε παιδιά βασανίζεστε;
Με τόσες χιλιάδες ελλείψεις ιατρών σε Γερμανία/Δανία/Σουηδία/Νορβηγία/Αγγλία/Αυστραλία/κτλ, με τόσες κενές θέσεις στα νοσοκομεία τους, με τόσο υψηλούς μισθούς που προσφέρουν, με πληρωμένα μαθήματα εκμάθησης γλωσσών που προσφέρουν, με πλήρη πακέτα οικογενειακής μετανάστευσης-μετεγκατάστασης που προσφέρουν, με πλήρη πακέτα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και συνταξιοδοτικά, εσείς διαλέξατε να πάτε ως επικουρικοί σε ρημαγμένα νοσοκομεία της Περιφέρειας;
Έλεος!
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μαρία καλημέρα.

Προφανώς από την μία έχεις δίκιο μια και η κατάσταση στη χώρα μας έφτασε στο απροχώρητο και για τα επόμενα χρόνια στον τομέα μας θα είναι πολύ δύσκολα,με τους μισθούς να αναμένεται να πέσουν κι άλλο,η δε εύρεση εργασίας με ανθρώπινες τουλάχιστον συνθήκες επιτυγχάνεται πλέον μόνο με το κυάλι.

Από την άλλη όμως η μετανάστευση δεν είναι και εύκολο πράγμα.Η προσαρμογή σε μία νέα χώρα,νέα κουλτούρα,νέα γλώσσα είναι διαδικασίες δύσκολες και μακροχρόνιες.Προφανώς οι μισθοί στις χώρες που ανέφερες είναι πολυ ικανοποιητικοί,τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο ρόδινα.

Να σου δώσω ένα παράδειγμα.Την Σουηδία,που έψαξα και περισσότερο. Άν επιλέξει κάποιος τη συγκεκριμένη χώρα,είναι δεδομένο οτι θα πρέπει να μάθει την γλώσσα.Υπάρχουν 2 επιλογές.Η μία είναι ανεβαίνεις Στοκχόλμη αρχικά (με αρκετές δυσκολίες να βρείς σπίτι) και παραμένεις εκεί για κάμποσους μήνες με δικά σου έξοδα,κάνοντας εντατικά μαθήματα γλώσσας σε ειδικά προγράμματα πανεπιστημίων για μετανάστες.Ξαναλέω,όλα τα έξοδα διαμονής,μαθημάτων,σίτισης κλπ θα είναι από την τσέπη μας.Παράλληλα έχεις και την δυνατότητα εκμάθησης σουηδικής ιατρικής ορολογίας με πρόσθετη επιβάρυνση.Άρα υπολογίζουμε minimum 4-5 μήνες όπου πάνω κάτω φεύγουν 1000-1500 ευρώ μηνιαίως.Στην συνέχεια και κατά την διάρκεια των μαθημάτων σου,απευθύνεσαι απο μόνος σου σε νοσοκομεία της χώρας αναζητώντας εργασία και όταν πιστεύεις ότι είσαι σε ικανοποιητικό επίπεδο γλώσσας,πας και σε συνεντεύξεις που πιθανών θα προκύψουν.Δεν ζητούν ακόμα χαρτί επάρκειας της γλώσσας,αλλά στη συνέντευξη θα δούν σε τι κατάσταση βρίσκεσαι.Η δεύτερη επιλογή αφορά αυτό που ανέφερες με τα πληρωμένα μαθήματα γλώσσας.Υπάρχει όμως μια διαφορά.Τα συγκεκριμένα μαθήματα ΔΕΝ γίνονται στην Σουηδία.Απευθύνεσαι σε συγκεκριμένες σουηδικές εταιρείες εύρεσης εργασίας για ιατρικό προσωπικό τα οποία σου βρίσκουν πιθανούς εργοδότες.Στη συνέχεια ανεβαίνεις Σουηδία ένα σύντομο ολιγοήμερο ταξίδι να δείς από κοντά το νοσοκομείο-εργασιακό περιβάλλον για το οποίο εσύ και ο εργοδότης δείξατε αμοιβαίο ενδιαφέρον.ΔΕΝ υπογράφεις ακόμα κανένα συμβόλαιο.Στη συνέχεια θα χρειαστεί να πάς για 6 μήνες σε μία ευρωπαική πόλη απο αυτές που θα σου προτείνουν,όπου εκεί θα κάνεις υπερεντατικά μαθήματα απο σουηδούς.Αυτές οι πόλεις είναι Βαρκελώνη,Βαρσοβία,Σόφια,Βουδαπέστη,Βουκουρέστι και ΟΧΙ στην Σουηδία (ουσιαστικά πρόκειται για πόλεις απο χώρες που μέχρι τώρα λειτουργούσαν ως δεξαμενές άντλησης ιατρικού προσωπικού προς την Σουηδία-δυστυχώς η Αθήνα ακόμα δεν είναι μέσα σε αυτές).Τα συγκεκριμένα μαθήματα είναι όντως πληρωμένα απο το σουηδικό κράτος,επίσης σου δίνουν και κάτι σαν υποτροφία γύρω στα 700 ευρώ μηνιαίως κατά την παραμονή σου στις συγκεκριμένη πόλη που θα διαλέξεις.Οι εταιρίες αυτές πλήρώνονται τελικά απο το σουηδικό κράτος και όχι απο τον ιατρό.Αφού τελειώσει το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα,πάς Σουηδία όπου προσλαμβάνεσαι ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ για 6 μήνες με ένα τμήμα του μισθού που θα έπαιρνες ώς επιμελητής (50-70%) και ΑΝ δούν ότι τελικά τους κάνεις,θα σε προσλάβουν ώς επιμελητή με φούλ συμβόλαιο.Μέχρι στιγμής δεν έχω ακούσει για περίπτωση πρόσληψης σε νοσοκομείο της Σουηδίας κατευθείαν και έναρξη μαθημάτων γλώσσας ταυτόχρονα.Ίσως να γινόταν παλιότερα όπου η ανάγκη για γιατρούς ήταν ακόμα μεγαλύτερη.

Και στην Αγγλία λίγο πολύ το ίδιο δύκολα είνα να βρείς εργασία ως επιμελητής.Χρειάζεται μεγάλη προυπηρεσία είτε ως senior resident είτε ως locum consultant,να μάθεις το σύστημα πώς λειτουργεί και στη συνέχεια και μετά απο χρόνια να ψαχτείς για μόνιμη θέση επιμελητή.

Για Γερμανία δεν το έχω ψάξει ιδιαίτερα αν και εκεί ξέρω ότι η γλώσσα είναι απαραίτητη (mittelstuffe) για να προσληφθείς.

Και κακά τα ψέμματα....ειδικά στον τομέα μας όπου η ιατρική ορολογία κυριαρχεί,την γλώσσα πρακτικά θα την μάθεις στη δουλειά,οπότε καταλαβαίνει κανείς τα πρώτα χρόνια πόσο δύσκολη είναι η προσαρμογή τόσο με τους συναδέλφους όσο και με τη συνεννόηση με ασθενείς.

Και μήν ξεχνάμε ότι αποχωρίζόμαστε γονείς,φίλους,μεσογειακό κλίμα κλπ.Ειδικά αυτό το τελευταίο με το θέμα της ηλιοφάνειας,δεν είχα ιδέα πόσο πολύ σημαντικό είναι,ειδικά για εμάς που το θεωρούμε δεδομένο.Φίλοι μου όμως που εργάζονται ήδη σκανδιναβία,γερμανία,αγγλία κλπ μου έδωσαν να καταλάβω πόσο ευεργετικά επιδρά τελικά το κλίμα της πολύπαθης Ελλαδίτσας μας στην ψυχική και ευρύτερη υγεία μας και πόσο τους λείπει.Σαράκι η ξενιτιά....και θέλει κότσια για να το αντέξεις.

Δεν έχω σκοπό προφανώς να αποτρέψω κανέναν στο να φύγει γράφοντας όλα αυτά,απλά τονίζω πόσο δύσκολο είναι να πάρεις μια τέτοια απόφαση,πόσο μάλλον για αυτούς που έχουν ήδη φτιάξει οικογένεια και έχουν και παιδιά.Εγώ προσωπικά πάντως το έχω σχεδόν αποφασίσει να φύγω.Αλλά καλό είναι να ξέρει κανείς πού πάει.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 months later...

Αρκετές θέσεις επικουρικών ιατρών κάποιες και στην Αθήνα και επιπλέον, θέσεις για καρδιολόγους για αιμοδυναμικά εργαστήρια σε Λαικό, Θριάσιο και Ρόδο, για ακτινολόγους για αξονικό, για ΕΚΑΒ, για παιδιατρικά νοσοκομεία κτλ
http://www.moh.gov.gr/articles/newspaper/proslhpseis-diorismoi/epikoyrikoi-iatroi/2367-prosklhsh-endiaferontos- ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika --kalypsh-thesewn-apo-toys-katalogoys-twn-epikoyrikwn-iatrwn-15-4-2014

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Γνωρίζει κανείς πόσο ακριβώς είναι ο μισθός του επικουρικού ιατρού σήμερα;

Σε ένα άρθρο δίαβασα ότι τις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία τις πληρώνουν μόνοι τους.Ισχυει;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Γνωρίζει κανείς πόσο ακριβώς είναι ο μισθός του επικουρικού ιατρού σήμερα;

Σε ένα άρθρο δίαβασα ότι τις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία τις πληρώνουν μόνοι τους.Ισχυει;

οι μεικτες αποδοχες τους ειναι οσες και του επιμελητη ΄β. δεν ξερω τι διαφορες υπαρχουν στις κρατησεις.

οι ασφαλιστικες εισφορες κρατουνται αυτοματα απο τον μισθο τους.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ναι μεν οι μικτές αποδοχές είναι ίδιες, αλλά οι κρατήσεις είναι διαφορετικές. Οι επιμελητές Β επειδή είναι "μόνιμοι" δημόσιοι υπάλληλοι έχουν αυξημένες κρατήσεις σε σχέση με τους επικουρικούς οι οποίοι είναι με σύμβαση ορισμένου χρόνου. Δεν έχω εικόνα σημερινή, αλλά την περίοδο 7/2011-6/2012 είχα δει και συγκρίνει τις αποδοχές των τότε επιμελητών μου.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.