Jump to content

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


ioannitsa

Recommended Posts

Γεια σας,

Θα ήθελα να σας παρακαλέσω ,εφόσον συμφωνείτε, να υπογράψετε το παρακάτω ψήφισμα για το αν επιθυμείτε εισαγωγικές εξετάσεις για την έναρξη της ιατρικής ειδικότητας στην Ελλάδα

http://www.avaaz.org/el/petition/YPOYRGOS_YGEIAS_GEORGIADIS_EISAGOGIKES_EXETASEIS_GIA_TIN_ENARXI_IATRIKIS_ ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika -KOTITAS/?copy

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

καλημερα

πριν ξεκινησουμε να συζηταμε για κατι τετοιο,αν και το θεμα εχει ξανασυζητηθει ουκ ολιγες φορες εδω μεσα και οχι μονο,μηπως θες να μας πεις πως σκεφτεσαι οτι θα γινουνε οι εξετασεις πιο συγκεκριμενα?δηλαδη απο ποια επιτροπη θα βγαινουνε τα θεματα,σε ποια μαθηματα θα εξεταζεται καποιος,ποσες θα ειναι οι φορες που θα γινονται οι εξετασεις μεσα στο χρονο,ποσες φορες θα εχει το δικαιωμα να δινει αν κοπει να το πω απλα την πρωτη φορα και παει λεγοντας...

το να καλεις απλα να υπογραψουμε σε ενα ψηφισμα που λεει "απλα θελω να μπουνε εξετασεις για ειδικοτητα" ειναι τρομακτικα απλο και ενδεχομενως επικινδυνο αν μου επιτρεπεις,διοτι αφηνεις στον μπουμπουκο να παρει οτι πρωτοβουλιες θελει χωρις καν να γυρισει να σε κοιταξει...

φιλικα και χωρις διαθεση παρεξηγησης

γιαννης

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

γνωστά και χιλιοειπωμένα:

οι εξετάσεις πρέπει να μπουν αλλά δε συμφέρουν την πλειοψηφία των γιατρών που αντάλλαξε κάποιους τίτλους ιδιοκτησίας ακινήτων με έναν τίτλο "ιδιοκτησίας" πτυχίου ιατρικής από πανεπιστήμια της πλάκας σε ανατολικές χώρες, για να μπορούν να κορδώνονται σε κυράτσες στα χωριά τους ότι είναι "σπουδαγμένοι" και καλοί γαμπροί/μορφωμένες νύφες. οπότε μην ελπίζεις.

βγάλε διαβατήριο και καντην για το εξωτερικό, ειναι πολύ πιο απλό για σένα. αυτή η χώρα δεν έχει σωτηρία. και με τέτοια μυαλά δεν της αξίζει κιόλας.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Οι εξετάσεις είχαν νόημα πριν 10 χρόνια που υπήρχαν λίστες αναμονής για όλες τις ειδικότητες. Πλέον τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά: οι μισθοί πείνας, όλες οι ευρωπαϊκές χώρες γεμάτες Έλληνες γιατρούς, και βέβαια η γνώση ότι οι κυβερνώντες δεν επιθυμούν (ούτε και επιθυμούσαν) να αλλάξει ποτέ τίποτα, εκτός αν είναι για να γίνει πιο σάπιο...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Οι εξετάσεις είχαν νόημα πριν 10 χρόνια που υπήρχαν λίστες αναμονής για όλες τις ειδικότητες.

εγώ πάντως περιμένω ήδη 5 χρόνια, και θα περιμενω αλλα 6. Not bad...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αυτό που εκνευρίζει είναι ο παρτακισμός πολλών στον κλάδο.

Η topic starter προφανώς έχει μεγάλη αναμονή, και γι' αυτό καίγεται για εξετάσεις.

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι αν εξαιρέσει κανείς συγκεκριμένες Ειδικότητες (π.χ Πλαστική, Οφθαλμολογία, Ενδοκρινολογία) με κάποιες μάλιστα εξ' αυτών προσιτές σε επαρχιακά νοσοκομεία, οι αναμονές έχουν πέσει δραματικά, και είναι εντελώς αστεία η δικαιολογία περί μείωσης των αναμονών, καθώς θα ευννοηθούν πολύ λίγοι, και σε συγκεκριμένες Ειδικότητες.

Περισσότερο νόημα έχουν οι εξετάσεις για άδεια άσκησης επαγγέλματος, καθώς στο αγροτικό αναλαμβάνεις περισσότερες και μεγαλύτερες ευθύνες, αλλά με τα αγροτικά ήδη στα αζήτητα, δεν νομίζω να εύρισκαν και εκείνο το 20% που πήρε στην προηγούμενη προκήρυξη Ιατρείο.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Να διαγωνιστείς για να μπεις σε μια θέση όπου θα υποαμοίβεσαι, θα λοιδωρείσαι, θα γίνεσαι αντικείμενο εκμετάλλευσης και δεν θα εκπαιδεύεσαι....

Μόλις το υπέγραψα!

Προτείνω επίσης να δώσουμε και άλλες ιδέες στον ηλίθιο υπουργό να μας χρησιμοποιεί κατά το δοκούν όπου θέλει, όπως θέλει, για όσο θέλει και με όσα χρήματα θέλει αφού είμαστε τόσο βλάκες που αντί να απαιτήσουμε μια σωστή εκπαίδευσή και απομάκρυνση όλων των άσχετων δεινοσαύρων το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να φάμε κανέναν ταλαίπωρο στην γωνία και να μπούμε στην θέση του πριν από αυτόν...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αυτοί που τα προτείνουν αυτά σκέφτονται πονηρά, καθώς θεωρούν ότι θα προσπεράσουν αυτούς που είναι στην λίστα και θα ξεκινήσουν ταχύτερα ειδικότητα.

Πέρα απ΄το αν σ' αυτή την περίπτωση οι μύχιοι πόθοι τους ευοδωνόνταν (αφού δεν γνωρίζουμε ποιός θα διοργάνωνε αυτές τις εξετάσεις, πόσο αδιάβλητες θα ήταν κτλ), το μεγάλο ερώτημα είναι τι εκπαίδευση παίρνεις, τι μισθούς, οι προοπτικές που έχεις μετά σαν Ειδικός κτλ.

Με τις απαντήσεις να είναι αρνητικές έως τραγικές στα περισσότερα εκ των παραπάνω, είναι εντελώς ηλίθιο να προτείνεις Εξετάσεις, αν σε ενδιαφέρει οτιδήποτε άλλο, πέραν του πότε θα ξεκινήσεις εσύ Ειδικότητα.

Όποιος ενδιαφέρεται να εκπαιδευτεί σωστά, να αμοίβεται επαρκώς και να έχει προοπτικές σαν Ειδικός, ανοίγει τον χάρτη και βλέπει προς τα που θα πάει.

Τα περί ξωπετάγματος των ανεπαρκών γιατρών (και γω μαζί τους σ' αυτό) είναι άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε, γι' αυτό καθιερώνεις εξετάσεις για άδεια άσκησης επαγγέλματος, κάτι που έχουν πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Με τις απαντήσεις να είναι αρνητικές έως τραγικές στα περισσότερα εκ των παραπάνω, είναι εντελώς ηλίθιο να προτείνεις Εξετάσεις, αν σε ενδιαφέρει οτιδήποτε άλλο, πέραν του πότε θα ξεκινήσεις εσύ Ειδικότητα.

εγω ειλικρινά δε βρίσκω τίποτα κακό σε αυτό. παίρνεις ένα πτυχίο και ξαφνικά βρίσκεις ενα τείχος μπροστά σου. νομίζω είναι απολύτως θεμιτό να σκέφτεται ο καθένας τον εαυτό του. ευτυχώς ή δυστυχώς ΔΕ ΧΩΡΑΜΕ ΟΛΟΙ.

τωρα τη λογικη "ειναι που είναι μπουρδέλο η εκπαίδεση, να μη βάλουμε εξετάσεις" δεν την καταλαβαινω. το ερώτημα είναι αν χρειάζονται εξετάσεις ναι ή όχι, και η απάντηση είναι ναι. τώρα το αν ισχύει το ότι οι περισσότεροι ειδικευμενοι γιατροί δεν ειναι καν σε θεση να εκπαιδεύσουν, η απάντηση είναι πάλι ναι, αλλά είναι ενα τελείως διαφορετικό ερώτημα. το ότι θα παίρνει 3 και 60 είναι επίσης μια τραγική αλήθεια. για να μη μιλήσουμε για προοπτικές δουλειάς μετά.

όλα αυτα σημαίνουν ότι οι εξετάσεις ίσως να μην αξίζουν τον κόπο, πρέπει όμως να μπούνε. Έτερον, εκάτερον.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το να κοιτάς το συμφέρον σου είναι θεμιτό, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα συμμορφωθεί και η κοινωνία μ' αυτό, οπότε βγαίνεις σε ένα δημόσιο διάλογο να υποστηρίξεις τις απόψεις σου.

Η προσωπική νύξη ήταν απλώς για να καταδειχθούν τα κίνητρα όσων προτείνουν εξετάσεις, τα οποία είναι προσωπικά, καθώς δεν ξύπνησαν ένα πρωϊ και... ενδιαφέρθηκαν για την κατάσταση με τις ιατρικές ειδικότητες !

- το επιχείρημα (που χρησιμοποιείται συχνά από τους υπέρμαχους) ότι πρέπει να ξεχωρίσουν οι καλοί απ΄τους κακούς γιατρούς είναι έωλο. Αν σε ενδιαφέρει αυτό, απλώς βάζεις εξετάσεις για την άδεια άσκησης επαγγέλματος, καθώς δεν μπορείς να δικαιολογήσεις γιατί ενδιαφέρεσαι να μην ξεκινήσει Νευροχειρουργική ένας σκράπας, ενώ στέλνεις σε ένα νησάκι έναν άσχετο αγροτικό και όποιον πάρει ο Χάρος !

- οι εξετάσεις έχουν νόημα αν η ζήτηση είναι μεγαλύτερη απ΄την προσφορά, πράγμα που γενικώς δεν συμβαίνει (εκτός από πολύ συγκεκριμένες Ειδικότητες), και γνωρίζω επαρχιακά νοσοκομεία που παρακαλάνε για ειδικεύομενους, υπάρχουν δλδ κενά.

Το αυτό συμβαίνει και στις περισσότερες ευρωπαϊκες χώρες.

Οι χώρες που έχουν έλλειψη γιατρών (π.χ Γερμανία) δεν έχουν εξετάσεις για την έναρξη Ειδικότητας, ενώ άλλες στις οποίες θέλει να πάει να κάνει Ειδικότητα ο... μισός πλανήτης (π.χ ΗΠΑ-Βρετανία), έχουν.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Οι εξετάσεις είχαν νόημα πριν 10 χρόνια που υπήρχαν λίστες αναμονής για όλες τις ειδικότητες.

εγώ πάντως περιμένω ήδη 5 χρόνια, και θα περιμενω αλλα 6. Not bad...

εδω ρε σλιπ κοιμασε και περπατας το οτι περιμενεις 5-6-7-8 χρονακια σε χαλασε?

ετσι κι αλλιως κοιμησμενα θα τα περπατας...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

εγω το ψηφισα,να δω διαφορους εξετασιολαγνους να τις δινουν.Διασκεδαση θα εχει απιστευτη ! Αν δε, τις εξετασεις τις διοργανωσει ο μπουμπουκος το γελιο θα ειναι αστειρευτο ! Ειμαι περιεργος να δω απο την αλλη τους τσαμπα μαγκες πως θα ξεβαλτωσουν απο αυτες,διοτι το θεωρω σιγουρο οτι απο Αγγλια και Γερμανια θα αμολυσουν καλουπα με βημα ταχυ,το μονο βεβαιο.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δε καταλαβαίνω το θέμα των εξετάσεων. Είναι από την αρχή λάθος η βάση στην οποία τοποθετείται.

Για μένα, θα πρέπει η εκπαίδευση στην ειδικότητα να συνδεθεί με τη σχολή και να ευνοηθούν οι απόφοιτοι ελληνικων πανεπιστημίων. Δεν είναι δυνατόν να μας σπουδάζει το ελληνικό κράτος και να μας χρησιμοποιεί- και εκμεταλεύεται το κάθε ευρωπαικό κράτος. Πρώτα θα μπούμε εμείς για ειδικότητα και αυτοί που σπούδασαν στον τρίτο κόσμο θα έπονται. Απλά, στην αλλοτριωμένη Ελλαδάρα, ο κάθε καθηγηταράς και ο κάθε μεσοαστός διακρίνεται από το σύνδρομο της αδικημένης μεγαλοφυίας για το γιο του που επειδή το σύστημα είναι άδικο και έγραψε δέκα στις πανελλήνιες, τον στέλνει έξω. Με αυτό το μηχανισμό γεμίζει η λίστα.

ΟΧΙ. Ο γιος σου είναι καθηστερημένος. Γιατί θέλει ταλέντο να γράψεις δέκα. Και ΝΑΙ, πριν από 75 χρόνια θα επισκεπτόταν το ανατολικό μπλοκ με τρένο και συνοδεία αξιωματικού και όχι για σπουδές. Αλλά τι να κάνεις, τα συμφέροντα είναι πολλά. Γιατί, ο μέσος αστός στην Ελλάδα του 2000 είναι βλάχος, δημόσιος υπάλληλος και μέρχι πρότεινος πασοξης- νεοδημοκράτης και ο μέσος καθηγητής ,ένα λαμόγιο που το παίζει τσιφλικάς στη κλινική του, θέση που κέρδισε με τα απίστευτα γλυψίματα στα κόμματα. Αρα, γιατί να χαλάσουμε το greek dream; Ολα΄καλά. Ας φύγουν οι καλύτεροι στο εξωτερικό και ας επιστρέψουν οι μετριότητες. Δε χτυπαμε τα παιδιά μας. Με τη λογική αυτή, και οι εξετάσεις θα είναι του κώλου.

Αν θέλετε εξετάσεις, εγώ θα διαγωνιστώ μόνο με συμφοιτητές μου. Οχι με τους άσχετους του εξωτερικού που όταν κουβεντιάζουμε μας λένε για τη ζωάρα που κάνανε στη ρουμανια με τα λεφτά του μπαμπά. Για τα πάρτυ ,και τα γαμίσια τους ενώ εγώ διάβαζα. Ας αποκλείσουμε λοιπόν τους αλλεξιπτωτιστές, όπως έκανε και η Αγγλία και μετα΄το ξαναβλέπουμε.

Η δική μου συμβουλή είναι να διατηρήσουμε το δικό μας επίπεδο ψηλά. Ας πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα από αυτό το μπάχαλο και μετά δρόμο.Αλλωστε, στη γη του καραμανλή και του σημίτη δεν αξίζει και κάτι καλύτερο. Και το μεγάλο μας πρόβλημα είναι μετά την ειδίκευση που και καθηστερημένοι βυσματίες της βουλγαρίας θα τσιμπάνε τις θέσεις του ΕΣΥ.

είμαι σίγουρος ότι πολλοί θα παρεξηγηθούν από το κείμενο αλλά σκασίλα μου. Αυτή είναι η αλήθεια και πονά. μη γράψετε ειρωνικά σχόλια για θα τα παραπέμψω στα παπάρια μου.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αφού δεχτήκαμε καραβιές γιατρών από το παραπέτασμα οι οποίες υπερδιπλασίασαν τον αριθμό μας στη χώρα, τώρα αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε ότι μαζευτήκαμε πολλοί. Και εξετάσεις θα μπουν (απαραίτητο πια) και με μισθούς ξεφτίλας θα αμοιβόμαστε και στα ΚΥ της Γροιλανδίας θα καταφύγουμε για δουλειά. Δεν μας χάλασε!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δε καταλαβαίνω το θέμα των εξετάσεων. Είναι από την αρχή λάθος η βάση στην οποία τοποθετείται.

Για μένα, θα πρέπει η εκπαίδευση στην ειδικότητα να συνδεθεί με τη σχολή και να ευνοηθούν οι απόφοιτοι ελληνικων πανεπιστημίων. Δεν είναι δυνατόν να μας σπουδάζει το ελληνικό κράτος και να μας χρησιμοποιεί- και εκμεταλεύεται το κάθε ευρωπαικό κράτος. Πρώτα θα μπούμε εμείς για ειδικότητα και αυτοί που σπούδασαν στον τρίτο κόσμο θα έπονται. Απλά, στην αλλοτριωμένη Ελλαδάρα, ο κάθε καθηγηταράς και ο κάθε μεσοαστός διακρίνεται από το σύνδρομο της αδικημένης μεγαλοφυίας για το γιο του που επειδή το σύστημα είναι άδικο και έγραψε δέκα στις πανελλήνιες, τον στέλνει έξω. Με αυτό το μηχανισμό γεμίζει η λίστα.

ΟΧΙ. Ο γιος σου είναι καθηστερημένος. Γιατί θέλει ταλέντο να γράψεις δέκα. Και ΝΑΙ, πριν από 75 χρόνια θα επισκεπτόταν το ανατολικό μπλοκ με τρένο και συνοδεία αξιωματικού και όχι για σπουδές. Αλλά τι να κάνεις, τα συμφέροντα είναι πολλά. Γιατί, ο μέσος αστός στην Ελλάδα του 2000 είναι βλάχος, δημόσιος υπάλληλος και μέρχι πρότεινος πασοξης- νεοδημοκράτης και ο μέσος καθηγητής ,ένα λαμόγιο που το παίζει τσιφλικάς στη κλινική του, θέση που κέρδισε με τα απίστευτα γλυψίματα στα κόμματα. Αρα, γιατί να χαλάσουμε το greek dream; Ολα΄καλά. Ας φύγουν οι καλύτεροι στο εξωτερικό και ας επιστρέψουν οι μετριότητες. Δε χτυπαμε τα παιδιά μας. Με τη λογική αυτή, και οι εξετάσεις θα είναι του κώλου.

Αν θέλετε εξετάσεις, εγώ θα διαγωνιστώ μόνο με συμφοιτητές μου. Οχι με τους άσχετους του εξωτερικού που όταν κουβεντιάζουμε μας λένε για τη ζωάρα που κάνανε στη ρουμανια με τα λεφτά του μπαμπά. Για τα πάρτυ ,και τα γαμίσια τους ενώ εγώ διάβαζα. Ας αποκλείσουμε λοιπόν τους αλλεξιπτωτιστές, όπως έκανε και η Αγγλία και μετα΄το ξαναβλέπουμε.

Η δική μου συμβουλή είναι να διατηρήσουμε το δικό μας επίπεδο ψηλά. Ας πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα από αυτό το μπάχαλο και μετά δρόμο.Αλλωστε, στη γη του καραμανλή και του σημίτη δεν αξίζει και κάτι καλύτερο. Και το μεγάλο μας πρόβλημα είναι μετά την ειδίκευση που και καθηστερημένοι βυσματίες της βουλγαρίας θα τσιμπάνε τις θέσεις του ΕΣΥ.

είμαι σίγουρος ότι πολλοί θα παρεξηγηθούν από το κείμενο αλλά σκασίλα μου. Αυτή είναι η αλήθεια και πονά. μη γράψετε ειρωνικά σχόλια για θα τα παραπέμψω στα παπάρια μου.

το κάνω quote για να το αθανατοποιήσω.

ως φανατικός δικατσομάχος δε χρειάζεται να πω ότι συμφωνω με το concept και το εχω πει χιλιάδες φορές. οι σπουδές στα ανατολικά κράτη οδηγούν σε πτυχία ανθρώπους που έχουν τόση σχέση με την ιατρική όση οι βάτραχοι με τις τυρόπιτες. τι να κάνουμε που αυτή είναι η αλήθεια.

εδω το ελληνικό πανεπιστήμιο και βρίθει από στουρνάρια, που στο λύκειο ήταν υποτίθεται αριστούχοι, φανταστείτε τώρα στα ξένα τι γίνεται. που παίρνουν όλη τη σαβούρα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.