Jump to content

Πέθανε ο Γ. Καλαμίτσης


V for Vendetta

Recommended Posts

Πέθανε ο Γ. Καλαμίτσης

Στο «Σισμανόγλειο», υπέκυψε στη νεφρική ανεπάρκεια (3/11) ο δημοσιογράφος, στιχουργός, θεατρικός συγγραφέας, ραδιοφωνικός παραγωγός Γιάννης Καλαμίτσης.

Ο Γ. Καλαμίτσης γεννήθηκε το 1939. Αρχικά ασχολήθηκε με το επάγγελμα του πατέρα του - έμπορος υφασμάτων και γυναικείων ενδυμάτων. Πήγε στον Καναδά για σπουδές Αρχιτεκτονικής αλλά τα παράτησε. Στη συνέχεια έκανε διάφορες δουλειές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μέχρι να αφοσιωθεί στο γράψιμο. Συνεργάστηκε με πολύ γνωστούς καλλιτέχνες και έγραψε επιθεωρήσεις (επί χρόνια συνεργάστηκε με τον Χάρρυ Κλυν). Ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με το ποδόσφαιρο, τη ζωγραφική, την οινοποιία και την ξυλουργική. Από το 1990 έγραφε τη ραδιοφωνική εκπομπή «Πρωινές χειρηλασίες» (αρχικά στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, από το 2006 στη ΝΕΤ 105,8 και από το 2009 στο REAL FM).

Ο Γιάννης Καλαμίτσης έγραψε πάνω από 400 τραγούδια, όπως: «Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν μονάχοι», «Θα σ' αγαπώ», «Χώμα ελληνικό» κτλ. Κάποια από αυτά μελοποιήθηκαν από γνωστούς συνθέτες (Μίκης Θεοδωράκης, Γιάννης Σπανός, Θανάσης Γκαϊφύλλιας, κ.ά.).

http://www.youtube.com/watch?v=ZlOm64P8qs4

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.