Jump to content

Δωρεάν νοσηλεία σε αιμοδότες, ισχύει;


drspiros

Recommended Posts

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 752, τεύχος Β' (1993), οι τακτικοί εθελοντές αιμοδότες δικαιούνται δωρεάν νοσηλείας και δωρεάν εξετάσεων στα εξωτερικά ιατρεία των δημοσίων νοσοκομείων. Γνωρίζετε αν αυτός ο νόμος ισχύει ή έχει καταργηθεί, μπας και προκαλέσουμε μαζικά εμφράγματα σε περιπλανώμενους βιβλιοπώλες και λοιπούς μνημονιακούς;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αυτό κατάλαβες εσύ; Αναφέρομαι σε όλους τους ασθενείς που μπορεί να χρειαστούν νοσηλεία ή εξετάσεις, αλλά η σημερινή κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση δεν τους επιτρέπει να δώσουν τα 5 και τα 25 ευρώ που ζητάει η τσιριχτή μαριονέτα της τρόικας.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Χρειάστηκε λιγότερο από μισή ώρα για να γραφτεί μια "εξυπνάδα", αλλά έχουν περάσει περισσότερο από 4 μέρες που ένα ερώτημα που μπορεί να αλλάξει τη ζωή χιλιάδων ασθενών και να φέρει τα πάνω-κάτω στο σύστημα υγείας δεν έχει βρει απάντηση.

Το ερώτημα τέθηκε στο ygeianet και στον ΙΣΑ, εάν και εφόσον υπάρξει απάντηση θα ενημερώσω σχετικά.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

cool drspiros cool :)

Μέχρι πριν 3-4 χρόνια πιθανότατα ίσχυε γιατι μου το ειχαν αναφέρει στο κέντρο αιμοδοσίας αλλά δεν είμαι σίγουρος αν ισχύει ακόμα δεδομένων των περικοπών, εισιτηρίων κλπ. Στην επίσημη σελίδα της ομοσπονδίας εθελοντών αιμοδοτών υπάρχει ακόμα ο νόμος που λέει οτι δικαιούνται 1 φορά το χρόνο δωρεάν νοσηλεία.

Εδώ περισσότερη σχετική νομοθεσία:

http://www.aimodosia.org/default.asp?id=16

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία Σπύρο, προσωπικά δεν το είχα ακούσει ξανά! Ευχαριστούμε που έφερες το θέμα στο προσκήνιο!

Οι νόμοι του Κράτους ισχύουν άσχετα με Μνημόνια, περικοπές κτλ. Αν δεν έχει καταργηθεί η διάταξη που ανέβασε ο mad cow με κάποια νεώτερη νομολογία, προφανώς και θα πρέπει να ισχύει ακόμα και οι αιμοδότες να απολαμβάνουν όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από τη νομοθεσία.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.