Jump to content

Ημέρες Ανανήψεως 2004 – Τραύμα, Τροχαία Ατυχήματα


Recommended Posts

Το προκαταρτικό πρόγραμμα του συνδερίου ,αναφέρει πως οι φοιτητές μπορούν να γραφούν μέχρι τις 15/1.Από την ημερομηνία αυτή και μετά δεν θα γίνονται δεκτές εγγραφές φοιτητών,για οργανωτικούς λόγους! Δηλαδή, :antegeia: ! Πάντως δεν κατάλαβα πως η εγγραφη των φοιτητών θα επηρρεάσει δυσμενώς, την οργάνωση του συνεδρίου??Αν η απόφασή τους αυτή, βασίζεται στο σκεπτικό πως οι περισσότεροι φοιτητές θα έρθουν στην εγγραφή και μετά την λήξη του συνεδρίου,μόνο για την βεβαίωση,ας βάλουν τότε μετά τις 15/1 να καταβάλουν ένα συμβολικό ποσό εγγραφής (πχ 20Ε),όπως έγινε σε κάποια άλλα συνέδρια.Υπάρχουν κάποιοι φοιτητές ,που θα ήθελαν να το παρακολουθήσουν,αλλά δεν πληροφορήθηκανάμεσα!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τα τροχαία, πρώτη αιτία θανάτου στους νέους Έλληνες

Τα τροχαία δυστυχήματα είναι η πρώτη αιτία θανάτου για τους νέους Έλληνες κάτω των 40 ετών. Έτσι, η χώρα μας έρχεται πρώτη μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσον αφορά τον ετήσιο ρυθμό αύξησης των ατυχημάτων, αλλά και την αναλογία των τροχαίων ανά εκατομμύριο κατοίκους.

Αυτά μεταξύ άλλων επισήμαναν χθες οι καθηγητές Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεώργιος Ανδρουλάκης και Στυλιανός Κατσαραγάκης, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν εν όψει του συνεδρίου με θέμα «Τραύμα-Τροχαία Ατυχήματα» που διοργανώνουν οι Ημέρες Ανανήψεως και η Ελληνική Εταιρεία Τραύματος, 13-15 Φεβρουαρίου, στην «Αίγλη» Ζαππείου. Κάθε χρόνο η Ελλάδα μετρά 20-30 χιλιάδες τροχαία ατυχήματα, 32 χιλιάδες τραυματίες, περίπου 3 χιλιάδες νεκρούς και 4-5 χιλιάδες βαριά τραυματισμένους. Από τους τρεις χιλιάδες νεκρούς, ο μέσος όρος ηλικίας των οποίων είναι τα 30 χρόνια, οι μισοί πεθαίνουν στα πρώτα πέντε λεπτά μετά το δυστύχημα. Οι υπόλοιποι 1.500 θάνατοι συμβαίνουν στη πλειονότητά τους (900) στις επόμενες δύο ώρες από το δυστύχημα ή κατά τη διάρκεια της μεταφοράς στο νοσοκομείο και οι 600 τις επόμενες μέρες ή εβδομάδες από το δυστύχημα κατά τη νοσηλεία των ασθενών. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος, οι καθηγητές μίλησαν για πρόληψη, προνοσοκομειακή αντιμετώπιση, δημιουργία τμήματος επειγόντων περιστατικών και κέντρων τραύματος.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 13/02/2004

http://www.enet.gr/online/online_p1_text.j...112&id=64520492

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.