Jump to content

Διεθνής κουζίνα…


Recommended Posts

Ωραία η ελληνική μας κουζίνα ,οι ταβέρνες μας , τα μεζεδοπωλεία τα τσιπουράδικα…..αλλά με τις υπόλοιπες κουζίνες τι γίνεται; Φαντάζομαι πως οι περισσότεροι έχετε δοκιμάσει τα ξακουστά Friday’s γι’αυτό ας τα βγάλουμε από τη λίστα.

Εγώ είμαι λάτρης των διεθνών κουζινών λιβανέζικο,αιγυπτιακό,αραβικό, ταυλανδεζικο ,ινδικό,κούρδικο το κλασικό κινέζικο… εχω δοκιμασει από Ερυθραία φιλιππινεζικο……η λίστα είναι μεγαλη!Πειτε μας ποια άλλη ξένη κουζίνα δοκιμάσατε ,τι σας άρεσε τι δεν σας άρεσε ,πού μπορούμε να τη βρούμε;

Ας κάνω λοιπόν εγώ την αρχή .Πχ χρόνια τώρα έλεγα πόσο ωραία είναι γιαπωνέζικη κουζίνα και όλοι είχαν έτοιμη την απάντηση ” ωμό ψάρι….μπλιαχ”.Τα ίδια φαντάζομαι έλεγαν και για το καρπάτσιο ή για το προσούτο κρούντο (=ωμό) ή για ωμά οστρακοειδή με λίγο λεμόνι .Τα τελευταία 2 χρόνια βλέπω πως στην Αθηνά άνοιξαν καινούρια εστιατόρια…μέχρι και στο σούπερ-μαρκετ βρήκα!Μια φορά έχω φάει Ελλάδα και αυτό γιατί οι τιμές του είναι τσουχτερές!!!Στο Square Sushi Κεφαλάρι….προσέξτε τη σάλτσα Wasabi είναι καυτερή αναμειγνύεται με σάλτσα σόγια.Ginger συνήθως γλυκό αλλά και καυτερούτσικο τουρσί σε λεπτές φέτες .Όσοι πάτε για πρώτη φορά και δε θέλετε να ρισκάρετε να μείνετε νηστικοί πάρτε σουσι με καπνιστό σολωμό,βραστή γαρίδα ή χαβιάρι ….vegetarian …φαντάζομαι ότι θα’χει και σουπιτσες με φύκια.

Από ιταλική κουζίνα πρώτον να πω ότι έχω μπουχτίσει …νταξ λογικό είναι….ένα εστιατόριο που τιμά τους κανόνες της ιταλικής κουζίνας είναι το La soffitta Κυριαζή 11,Κηφισιά .Κρασί θα συμβούλευα οτιδήποτε από Chianti και για το Santa Christina ( παρακαλώ δε δέχομαι παραγγελίες) .Τα φαγητά μας μοιάζουνε αρκετά άρα δε θα βρείτε εκπλήξεις όπως στις ασιατικές κουζίνες! Παραγγείλτε άφοβα!

Λοιπόν….εσείς που πήγατε;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Λοιπόν εγώ για να πώ την αλήθεια δε μου πολυ αρέσει να δοκιμάζω καινούριες γεύσεις :huh: εκτός και αν ξέρω τι ακριβώς είναι B) ....έτσι στα κουτουρού δε μπορώ :unsure: ...είμαι λιγάκι περίεργη μάλλον... embaaa !!!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Winmx, το Square είναι από τα πιο φτηνά σουσάδικα στην Αθήνα! Και είναι και πολύ καλόγουστο... Πλάκα έχει και το yo! sushi, όπου τα σούσια περνάνε από μπροστά σου σαν τις βαλίτσες στο αεροδρόμιο και διαλέγεις τι θέλεις. Παρόλα αυτά προτιμώ το Square ασηζητητί.

Γενικά λατρεύω το Κινέζικο, Far East στη Σταδίου κατά προτίμηση (του Κεφαλαρίου δεν είναι τόσο ποιοτικό), αν και τρώω από οπουδήποτε. Από τα πιο οικονομικά, ιδιαίτερη θέση κατέχει το Far Fast στην Ερυθραία, ιδιοκτησία του γνωστού σε όλους Μπάγεβιτς..

Το Royal Tai είναι ένα αξιοπρεπέστατο ταϋλανδέζικο, Κηφισιά μεριά κι αυτό.

Στους Αμπελοκήπους υπάρχει το τσέχικο "Βοημία", όχι κακό αλλά όχι και συγκλονιστικό. Ενδείκνυται πάντως για πολύ, καλό και οικονομικό φαγητό.

Από ιταλικά θα πρότεινα, εκτός του La soffitta, το Casa Di Pasta, Ερυθραία (έχω αρχίσει και γίνομαι μονότονος με τα Βουπού, το ξέρω).

Τέλος, για american style φυσικά Fridays, με το μεγαλύτερο και γευστικότερο κατάλογο από όλα τα αντίστοιχα. Δεύτερο θα έβαζα το Ruby Tuesday (μόνο Σαλόνικα έχω δοκιμάσει, υπάρχει και Αθήνα όμως) και τελευταία τα Applebees. Αξιοπρεπή αλλά "λίγα", σχετικά.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Βρε Sovereign σου αρεσει το σουσι;;; :D:D Θα σ'εχω υποψη μου...εγω μονο εκει παω γιατι εκει εχει το μεσον το αδερφακι μου :wub:emcolgate Παντως κ το σουσι αεροδρομιο εχει πλακα....δε εχω παει ομως ελλαδα

Μια κ λεμε για ΒΠ και Κεφαλαρι διπλα στο σουσι Ya hala λιβανεζικο με ναργιλε κ Παρασκευη-Σαββατο χορο της κοιλιας!Δε ειναι καθολου καυτερο κ εχει απο τα πιο βασικα φαγητα της λιβανεζικης κουζινας!!

Εμμμ το'χουμε πει εγω κ το φαγητο εχουμε μια καταπληκτικη σχεση παθους :lol::lol:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μια κ λεμε για ΒΠ  και Κεφαλαρι διπλα στο σουσι Ya hala λιβανεζικο με ναργιλε κ Παρασκευη-Σαββατο χορο της κοιλιας!Δε ειναι καθολου καυτερο κ εχει απο τα πιο βασικα φαγητα της λιβανεζικης κουζινας!!

Αν σου αρέσει το λιβανέζικο, δοκίμασε και τον Κήπο της Εδέμ...

Έχει σίγουρα στη Γλυφάδα και αν δεν απατώμαι και στο Χαλάνδρι (αν και κατι πήρε το αυτί μου ότι το μετακίνησαν- πάλι στο Χαλάνδρι όμως.)

Αν κι έχω να πάω κάτι χρόνια, θυμάμαι ότι το φαγητό ήταν απίστευτο!

Το συστήνω ανεπιφύλακτα! :)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Όντως, υπάρχει στο Χαλάνδρι, κάπου στην Παπανικολή προς Κηφισίας νομίζω.

Στο Γλυφάδα υπάρχουν 2-3 λιβανέζικα, έκτακτα, αλλά περισσότερα από τον BarKingdom, όταν φιλοτιμηθεί και μπει:)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εγώ πάντως που είμα λιτοδίαιτη γενκά, έχω κολαστεί και διαβάζοντας αυτό το θρεντ πήρα 3- 4 κιλάκια..... emconfused

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emeleosemeleos Το Far Fast το βρισκω υπερεκτιμημένο. Πολύ ψυχρός χώρος, και οι τιμές του λίαν τσουχτερες για αυτό που προσφέρει. Εγώ προσωπικά έχω βρει ένα γραφικο-κιτς κινέζικο στο χαλάνδρι, το China Center. Πολύ καλή κουζίνα, καλό σέρβις, ποοοοολύ καλές τιμες.

Παιδιά, για να βοηθείσετε λιγάκι την κατάσταση, δε μας βάζετε και καμία ενδεικτική τιμούλα πάνω? Sovy, στο Far East πόσο πάει το....μαλλι? Γιατί εγώ έχω ακούσει ότι είναι ακριβό. Μάλιστα, γνωστή συμφοιτήτρια για να με δελεάσει έλεγε: " Έλα μωρέ, τι είναι να δώσεις και 15000δρχ μια φορά για φαγητό;" δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ προσωπικά αρνούμαι να πληρώσω ένα γεύμα όσο ένα δικλινο στο Ναυπλιο!!!!

emeleosemeleos

Επίσης να τονίσω για Ιταλικό το Al Pino στο Π.Φαληρο, ωραίο περιβάλλον, έκτακτο φαγητο, πολύ καλές τιμές.

Ενδιαφέρομαι για ινδικό, αραβικό κλπ κλπ, αλλά το πολύ 6000 το άτομο. ΚΑμια πρόταση?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ναι, το Far East είναι ακριβό, ίσως και όσο είπε η φίλη σου, αν θέλεις full γεύμα. Η τιμή ασφαλώς παίζει, ανάλογα με το αν θες κρασί, τι κρασί θες κτλ.. Συμφωνώ απόλυτα με τη φίλη σου, είμαι διατεθειμένος να δώσω κάτι παραπάνω για καλό φαγητό σε ένα πολύ όμορφο περιβάλλον. Το Ναύπλιο είναι εντελώς emofftopic

γιατί με την ίδια λογική μπορώ να αντιπροτείνω δίκλινο στην Αμοργό με 15 euros ή απίστευτα άφθονο φαϊ στη Λαδόκολλα της Ν. Σμύρνης με 5 euros το άτομο, αλλά όπως καταλαβαίνεις ΤΙ σχέση έχει το ένα με το άλλο.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarup Κάποτε υπήρχε ένα αραβικό στην αρχή της Παπαδιαμαντοπούλου κοντά στον Αγ. Θωμά...δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα, αλλά ένα βράδυ που περνούσα απ'έξω και σκέφτηκα να μπω, είδα τη διακόσμηση με λαμπιόνια τύπου "αθάνατο ελληνικό πανηγύρι" και ο επόμενος συνειρμός ήτο αρθρόποδα και κανθαροειδή... emdontgetit Οπότε ας το αφήσουμε καλύτερα...

Το Φαρ Ηστ το συστήνω κι εγώ (οι τιμές δεν είναι ανάγκη να πιάσουν το 15άρι χιλιάρικα, έχω φάει με 10χιλιάδες ΠΟΛΥ, οπότε το συνηθισμένο φαντάζομαι δε θα ξεπερνάει τις 7000 περίπου). Κάποτε είχε και μπουφέ όπου με 5000 έτρωγες όσο ήθελες (δηλ απεριόριστα ξαναγεμίσματα πιάτου... :P ) αλλά δε νομίζω να ισχύει πια...

Επίσης οι γονείς μου γνωστοί λάτρεις της γαστρονομίας επισκέπτονται πολύ συχνά το ταϋλανδέζικο κάτω από το Ιντερκοντινένταλ (δεν έχω αξιωθεί ακόμα να πάω μαζί τους και δεν ξέρω καν πώς το λένε....). Οι τιμές εκεί όμως είναι φωτιά και λαύρα!

Να πω τέλος για τη γνωστή αλυσίδα La Pasteria όπου τα ζυμαρικά είναι απλά άλλης κλάσης... emfoodemlicklips Αλλά κι εκεί το πιο φτηνό που μπορείς να πάρεις (ναπολιτέν) κάνει 7€... emconfused Συνήθως προτιμώ το κατάστημα των Αμπελοκήπων (Αλεξάνδρας δίπλα στο μετρό) που με βοελεύει λόγω απόστασης και το κλασικό πιάτο είναι πένες ΝτιΠόλο και σαλάτα με μαρούλι, σπανάκι και γκοργκοντζόλα!!! Γιαμ γιαμ....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πολύ λάδι στα La Pasteria ρε συ... Πολύ λάδι...

Άσε που όπως γνωρίζω από φίλη που δούλευε υπεύθυνη ενός από τα εστιατόριά τους, δεν μπορείς να κάνεις την οποιαδήποτε αλλαγή σε πιάτο που παραγγέλνεις, πχ "φέρτε μου αυτό χωρίς σκόρδο" ή άλλα τέτοια. Όλα είναι τυποποιημένα και χωρίς ελευθερία κινήσεων, πράγμα άγνωστο στα καλά εστιατόρια emno

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Να σας πω για την διεθνη κουζινα στα Γιαννενα;;;

Λοιπον εχουμε ενα μεξικανικο πολυ καλο 'poco loco'

ενα κινεζικο χαλια 'δεν θυμαμαι το ονομα'

4 ιταλικα 'alfredo', 'pasta fresca', 'il spuntino' (το γνωστο) και ενα αλλο που δεν θυμαμαι το ονομα του αλλα εχει φαει και ο τεως, συμπαθητικα ολα. :D

Το Ya Hala to προτεινω κι εγω κυριως για τα ΤΕΛΕΙΑ γλυκα του.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ολες τις φορες που ηρθα Αθηνα πηγα στο Ιταλικο "Piu Verde", εκεινο που βρισκεται στο Αλσος Παπαγου και ειναι και καφε, μπαρ και εστιατοριο... Τι υπεροχο μερος! Τελεια διακοσμηση, αρχιτεκτονικη, μουσικη, περιβαλλον, φαγητο... (και επιδορπιο)!

Εχω παει και στο Χαγιατι 2-3 φορες, σ'ενα που το λενε "το στεκι της Ελενας" (νομιζω!) και μ'αρεσε πολυ! Επισης ηπια και τον καφε μου στο Καρμα (μιλκσεικ για να ειμαι ειλικρινης) και στο Starbucks. Απο εξοδους... πηγα στο Craft, σε μπαρακια και ταβερνες του ψυρρη... καμια εκατοστη φορες στα Village cinemas, Haagen Dazs και τελος clubbing στο Venue!

(Μαλλον ξεφυγα απ'το τοπικ...) emoops

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

παιδια το Amicos στη γλυφαδα ειναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ!!!!

ειναι μεξιικανικο!!!

εχει κατι μαργαριτες απιστευτες και φτηνες!!!

το μονο φτηνο!!! 15ε μια κανατα , 4 ενα ποτηρι!!!!

το αγαπημενο μου : μαργαριτα φραουλα!!!!! δοκιμαστε το!!!!

το φαγητο ειναι πολυ ωραιο αλλα λιιιιιιιιιιιγο τσιμπημενο!!!

για μια φορα παντως αξιζει σιγουρα!!!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarup μαργαριτα με φραουλα :wub::wub::wub::wub: θα το'χω υποψη μου!

Samwise στο Square Sushi παει περιπου 25-30 ευρω,στο Ya hala 25 ευρω χωρις ομως ναργιλε

Βλεπω το ιταλικο δε φευγει ποτε απο τη μοδα....αν ειναι να σας φτιαξω τπτ καλε :P:P:P

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πολύ λάδι στα La Pasteria ρε συ... Πολύ λάδι...

Άσε που όπως γνωρίζω από φίλη που δούλευε υπεύθυνη ενός από τα εστιατόριά τους, δεν μπορείς να κάνεις την οποιαδήποτε αλλαγή σε πιάτο που παραγγέλνεις, πχ "φέρτε μου αυτό χωρίς σκόρδο" ή άλλα τέτοια. Όλα είναι τυποποιημένα και χωρίς ελευθερία κινήσεων, πράγμα άγνωστο στα καλά εστιατόρια emno

Αυτό δεν το είχα υπόψη μου, γιατί ΝτιΠόλο παίρνω όπως την φτιάχνουν! emlicklips Αλλά δε νομίζω ότι έχει πολύ λάδι...θα μου πεις από τη Σμύρνη μεριά που είμαι αυτό επιβάλλεται!!! ;)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Προχτές πήγα σε ένα κινέζικο ψηλά στην Ευφρονίου κοντά στην πύλη της παν/πολης της Ούλωφ Πάλμε, το "Κίνα" (πρωτότυπο όνομα ε? emdevil )

Πολύ όμορφη ατμόσφαιρα καταρχήν, τρομερή διακόσμηση με κινέζικες επιγραφές και φαναράκια all over. Μουσική παραδοσιακή κινέζικη μεταγραμμένη για πιάνο (για να μη φρικάρουν οι αμύητοι!). Φτηνές σχετικά τιμές (τα κλασικά πιάτα κυμαίνονταν περίπου στο 7-8€ και νταξ, η σούπα με πτερύγιο καρχαρία έκανε περίπου 18!! :P ) και ποσότητες ικανοποιητικά μεγάλες. Τα φαγητά μαγειρεμένα ιδιαιτέρως προσεγμένα (έβλεπα πώς έβραζαν τα noodles μου) και γευστικότατα.

Μόνο που ίσως παρατηρηθούν παρενέργειες σε άμαθους ως προς την ανατολίτικη κουζίνα B)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...
  • 2 months later...
Altamyra πολύ καλό πολυ-εθνικό στο μαρούσι.Καλές τιμές (όχι ακριβό, αλλά ούτε φαστ-φούντ emstar  emstar )

πάρα πολύ καλό!

τα φαγητά είναι ένα ταξίδι του ουρανίσκου σε γευστικές πανδαισίες από όλον τον κόσμο αφού η κουζίνα του Altamyra είναι πολυεθνική .μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε μεξικάνικα , αφρικάνικα ,ασιατικά πιάτα .

η εξυπηρέτηση είναι άψογη , αφού αρκάτα γρήγορα αρχίζουν και καταφτάνουν στο τραπέζι αρχικά δωράκια (ψωμάκια μούρλια με κάτι περίεργες σάλτσες )και ηδύποτα γευστικότατα!τα παιδιά είναι πρόθυμα να σου εξηγήσουν τι περιέχει το κάθε περίεργο πιάτο και δε σε κοιτάνε σαν ούφο επειδή δε ξέρεις τα συστατικά της τελευταίας δημιουργίας του σεφ!(μου έχει τύχει σε μοδάτα -και καλά - εστιατόρια)

οι τιμές μου φάνηκαν νορμαλ για το είδος του εστιατορίου (το άτομο έρχεται γύρω στα 35 ευρώ για πλήρες γεύμα και κρασί και γλυκό! )

το περιβάλλον είναι πολύ όμορφο και ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι εξωτικό αφού έχουν κλείσει τον κήπο και απολαμβάνεις το φαγητό σου μέσα στα λουλούδια και δέντρα και κάτω από απαλο φωτισμό.

σας το συνιστώ ανεπιφύλαχτα! :wub:

το κατάστημα στο Μαρούσι είναι στην Περικλέους , πολύ κοντά στον κινηματογράφο Διάνα .ξέρω ότι υπάρχει και άλλα καταστήματα στο Κολωνάκι και Γλυφάδα αλλά δεν έχω πάει για να εκφέρω αποψη.πάντως στο Μαρούσι ο σεφ είναι καταπληκτικός και έχει και μια μούρλα!γελαστός , ευγενικος και τζέντλεμαν!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Tα noodles δεν βραζονται, γινονται στο γουωκ με ζωμο απο κοτοπουλο, παπια, λαχανικα. Και αυτη η διακοσμηση με κινεζικα φαναρακια μου κανει πολυ κιτς. Ιουλιεττα μου εσυ εισαι γνησια καλογουστη ζυγινα, πως σε αρεσε αυτο που περιγραφεις; :D

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το γούστο είναι κάτι σχετικό, που ποικίλλει κατά περίσταση, και κατά εθνικότητα επίσης...ΑΝ πας στο Ιραν όπου τα πάντα είναι στρωμένα με χαλιά στα πιο απίστευτα χρώματα-που δεν ταιριάζουν μεταξύ τους- τι θα πεις, ότι είναι κιτσ γιατί δεν είναι minimal?

Τα χάρτινα φαναράκια είναι παράδοση για τους κινέζους, και τα κινέζικα... Αν εμείς το θεωρούμε κιτς, κακό του κεφαλιού μας...μην διαμαρτυρόμαστε όμως που δεν θα είναι original αυτό που θα τρώμε, αλλά ένα μπαστάρδεμα ευρωπαϊσμού με ...ανατολίτικη essense

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Οντως το γουστο ειναι υποκειμενικο, ομως το οτι τρωω κινεζικο δεν σημαινει οτι πρεπει να μου το πασαρουν με couleur local Κινας. Οπως οταν τρωω ιταλικο δεν το τρωω με τις γονδολες τριγυρω, μεξικανικο με τους κακτους απο πανω, μπριζολα με τα τσολιαδακια να με κοιτανε, παραδοσιακη πιτα πανω στα σεγκουνια και ακουγοντας Καραγκουνα. Οχι οτι με χαλανε αλλα ειναι για μενα κακογουστο, that's all.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarup Ναι καλέ, αλλά τα φαναράκια τα συναντάς σε όλη την Κίνα, ενώ τις γόνδολες μόνο στη Βενετία!!!! :lol::P:rolleyes:;)
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.